Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

CADET MASCULI B

NOVA VICTÒRIA DE L’EQUIP JORBA SOLÀ CLUB HANDBOL IGUALADA CADET-B, A LES COMES, DAVANT DE L’HANDBOL BANYOLES PER 35 A 18 GOLS, EL DISSABTE 23-04-2022.

El dissabte 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, Patró de Catalunya, a les 19:00 hores de la tarda, es va disputar en el Pavelló Nou de “Les Comes” el partit de la quinzena jornada de la Sèrie A-3 entre els jugadors locals de l’equip  del Jorba Solà Club Handbol Igualada Masculí Cadet-B i els jugadors visitants de l’Handbol Banyoles. Després d’haver jugat un partit excel·lent en totes les seves línies, els jugadors igualadins es van endur, clara i merescudament, la victòria amb un marcador de 35 a 18 gols. Era la sisena victòria per a l’equip igualadí en aquesta segona volta de la Sèrie A-3. Recobra més mèrit la victòria igualadina davant de l’equip banyolí si recordem que, en la partit d’anada, jugat a Banyoles el diumenge 30 de gener d’enguany, els llavors locals banyolins van guanyar clarament el partit als igualadins per 31 a 24 gols. 

Disputada ja la 15a jornada (de les 22 que conformen aquesta segona fase), i després de 13 partits jugats, els igualadins han ascendit fins a la cinquena posició de la classificació dels 11 equips que conformen la Sèrie A-3, amb 13 punts. Estan actualment els anoiencs a només 3 punts de la quarta posició, que ocupa el KH-7 BM. Granollers Atl amb 16 punts (també amb 13 partits jugats).

Els jugadors de l’equip del Jorba Solà Club Handbol Igualada Masculí Cadet-B, com s’ha referit, tenen ja 13 punts després d’haver obtingut sis victòries (quatre a casa i dues a domicili), un empat a casa, i sis derrotes (dues a casa com a locals i quatre a domicili com a visitants). Cal recordar que es va suspendre, i per tant queda pendent, el partit de la segona jornada (a casa de l’equip local del KH-7 BM. Granollers Atl), i cal tenir també present que en la setena jornada l’equip igualadí va descansar.

Després d’aquesta quinzena jornada, amb 13 partits jugats, la classificació de la Sèrie A-3 mostra de nou com a líder al Club Handbol Poblenou de Barcelona amb 22 punts (amb 12 partits jugats), en segona posició trobem al C.H. Sant Llorenç Cadet Masculí A de Sant Feliu de Llobregat, també amb 22 punts (encara que amb un partit més jugat, és a dir, amb 13 partits disputats, i amb pitjor diferència de gols), i, en tercera posició torna a estar l’equip de l’UE Sarrià 1977 amb 18 punts (amb 12 partits disputats), i, com hem avançat, l’equip KH-7 BM. Granollers Atl amb 16 punts, en 13 partits jugats, ocupa la quarta posició de la classificació.

El jugadors visitants de l’Handbol Banyoles provenien de la ciutat de Banyoles, capital de la comarca del Pla de l’Estany, situada en el centre de les comarques gironines, i que compta amb una població, segons el padró de 2021, de 20.168 habitants. No parlarem ara del gran i famós estany que hi ha en el seu terme municipal, el més gran de Catalunya, sinó, atès que el partit es va jugar el dia 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, ho farem d’aquest sant i de la seva llegenda.

De la vida de Sant Jordi no se’n tenen dades històriques, solament referències en multitud de llibres religiosos. Diu la tradició catòlica que va ser un militar i tribú romà originari d’Àsia Menor convertit al cristianisme i mort com a màrtir per no voler abjurar de la seva fe, durant el mandat de l’emperador Dioclecià. La tradició cristiana situa la data de la seva mort el 23 d’abril de l’any 303. Georgios (Jordi) fou santificat pel Papa Gelasi I, a Roma, l’any 494. 

La primera llegenda de Sant Jordi es remunta ja als inicis del segle IV, a partir de la mort de Georgios, i narra els martiris i la mort del futur sant. A partir del segle X, aquesta llegenda es barreja amb la del drac. En aquesta nova narració Sant Jordi mata el drac i salva les ciutats de Silca i Silene, a l’actual Líbia. Com és conegut, la llegenda explica que el drac demanava el sacrifici d’una donzella cada dia per satisfer la seva fam. El dia que li va tocar a la princesa, Sant Jordi passava per la ciutat i es va enfrontar al drac per impedir-ho.

L’essència del mite, el cavaller que mata el drac, és, de fet, una de les primeres epopeies que acompanyen el desenvolupament de la civilització. Tres mil anys abans de Crist, els Sumeris ja explicaven com el drac Kur va raptar la deessa Ereshkigal, i com el déu Enki  va lluitar contra ell per alliberar-la. Totes les cultures mesopotàmiques posteriors van reviure una rere l’altre la llegenda (hitites, babilonis, cananeus, assiris…). Així mateix, a Pèrsia trobem la figura del déu Mitra, clarament identificable amb Sant Jordi.

Les croades serviren per fer conèixer la llegenda de Sant Jordi per tot l’Occident cristià. Els croats retornaren a les seves terres amb un vella història d’un cavaller que matà una bèstia i salvà una princesa. I, aquesta història la va escampar encara més per tota Europa, al fixar-la per escrit, Iacopo da Varazze, en el segle XIII, en la seva obra “La Llegenda Àuria”.

A més de Patró de Catalunya, Sant Jordi també ho és d’Aragó, d’Anglaterra, de Rússia, de Gènova, o de Venècia.

A Catalunya, la llegenda de Sant Jordi se situa a la vila de Montblanc i està fixada i escrita en una preciosa placa situada, precisament, en el Portal de la Muralla de Montblanc que porta el nom de Sant Jordi, i diu així: “Centúries enrere va presentar-se a les portes de la vila de Montblanc un drac espaordidor. Amb el seu alè fètid i verinós matava i engolia els ramats i amenaçava la vila. El rei va convocar tot el poble i van acordar donar a la bèstia un parell de bens cada dia. Acabats els bens, li van donar bous i cavalls. I quan ja no disposaven de cap animal, van decidir que, per sorteig, cada dia li lliurarien una persona. La filla del rei s’encarregà del sorteig i va extreure un nom. Era el seu! Tothom va esclatar en plors però ella va sortir cap al bosc a complir la seva sort. De cop i volta va veure davant seu un jove cavaller, amb armadura daurada, damunt d’un cavall blanc com la neu. La princesa va pregar-li que no s’exposés a una mort segura. Ell li va dir que es deia Jordi i que venia a salvar-la. Llavors es va presentar el drac però el cavaller el va ferir sota l’ala esquerra. Va demanar el cenyidor a la princesa i va fermar el drac pel coll perquè ella el portés a la ciutat. Enmig de la plaça els esperava el poble. Amb un altre cop de llança Sant Jordi rematà el drac, que es va fondre en la terra. I d’allí va néixer a l’acte un roser de roses roges com la sang. Sant Jordi va recollir la més bonica i la va oferir a la princesa. I va sortir per aquest portal on tu, avui, recordes la seva gesta.”

Tornant al partit, cal esmentar les alineacions dels dos equips.

Per part de l’equip JORBA SOLÀ CLUB HANDBOL IGUALADA MASCULÍ CADET-B van jugar els següents efectius: Miquel Baró Garcia (4) com a porter i, com a jugadors de camp, Roc Esteve Ramon (18), Roc Esteve Domènech (55), Biel Homs Esteve (10), Bru Margalef Vilaseca (5), Guiu Gómez Costa (15), Jan Rojo Hornos (50), Érik Angel Calopa (6), Roger Enrich Baya (16), Martí Aguilera Gabarró (38), Dídac Piedras Fernández (14), Èric Sayavera Romero (30), Pol Murillo Ibáñez (95), i Pol Rubio Fernández (57), molt ben dirigits per l’entrenador Martí Méndez Hernández. No va poder venir al partit el porter Xavi Alonso Márquez (7). Els pares delegats van ser, com sempre, la Maria Jesús Garcia Ruiz i el Xavier Alonso Luquero. 

Per part de l’equip HANDBOL BANYOLES van jugar: Miquel Vidal Hostench (19), Anàs Gailan Berraha (20), Oriol Molinas Vilanova (3), Sergio Nogués Mula (99), Gerard Colomer Fabrega (4), Marc Noguer Santaella (7), Foude Yock Ly (17), Aleix Teixidor Sagué (14), dirigits pel seu entrenador Mariano Pérez Fernández. 

L’equip local del Jorba Solà Club Handbol Igualada Masculí Cadet-B va vestir la seva samarreta color salmó i pantalons blaus, i l’equip visitant de l’Handbol Banyoles va vestir samarreta a barres blanques i blaves i pantalons blaus. 

L’inici de partit dels jugadors del Jorba Solà Club Handbol Igualada Masculí Cadet-B va ser molt bo. Era impenetrable la porteria. Tenia ferma i tancada la defensa. I el seu atac era àgil i resolutiu. I, així, el compacte joc igualadí va desesperar una i una altra vegada als visitants banyolins. Des dels primers compassos del partit es va veure clar que els igualadins jugaven un handbol d’un nivell superior al dels jugadors del Pla de l’Estany. Els resultats parcials del marcador eren prou evidents. Així, en el minut 10 de la primera part, el resultat era de 6 a 4 gols, amb dos gols de diferència a favor dels igualadins. En el minut 20, la diferència en el marcador era ja de 8 gols a favor dels igualadins, amb un resultat parcial de 15 a 7 gols. I, en el minut 30 de la primera part, al final de la mateixa, el resultat era de 21 a 10 gols, amb 11 gols de diferència a favor dels jugadors locals igualadins.

En la primera part, l’àrbitre va xiular 4 penals, i tots 4 van ser a favor dels igualadins, que van errar els dos primers, i van transformar en gol els altres dos. L’àrbitre només va sancionar amb exclusió de dos minuts al jugador banyolí núm. 20 (Anàs Gailan Berraha), i no va sancionar amb exclusió de dos minuts a cap jugador igualadí.

A la segona part els jugadors del Jorba Solà Club Handbol Igualada Masculí Cadet-B van sortir a la pista jugant també un molt bon handbol en totes les seves línies, disposats a incrementar la diferència en el marcador davant dels jugadors banyolins. Així, en el minut 10 de la segona part, els igualadins havien augmentat el seu rèdit de gols en 1 gol més, amb un marcador favorable als locals igualadins per 26 a 14 gols, i en el minut 20 el resultat era de 30 a 16 gols, amb 14 gols de diferència. Al final de la segona part, i al final del partit, el marcador reflectia el resultat definitiu de 35 a 18 gols a favor dels locals igualadins, que van establir una diferència final de 17 gols al seu favor. 

En la segona part, l’àrbitre va xiular tres penals: un penal a favor dels igualadins, que el varen errar, i dos a favor dels jugadors banyolins, que van marcar el primer, però erraren el segon. En aquesta segona part, l’àrbitre tampoc va sancionar amb exclusió de dos minuts a cap jugador igualadí, però en canvi va sancionar amb exclusió de dos minuts en tres ocasions al jugador banyolí núm. 19 (Miquel Vidal Hostench), fet que va comportar que li fos ensenyada la targeta vermella i fos expulsat del partit, i també va veure una altra sanció d’exclusió de dos minuts el jugador visitant banyolí núm. 20 (Anàs Gailan Berraha), que fou amonestat amb dues exclusions de dos minuts durant el partit.

L’àrbitre del matx, Sr. Álvaro Aunos Ribelles, va tenir una actuació correcta i imparcial. 

Cal destacar, així mateix, que les dues aficions van tenir un comportament molt correcte i esportiu, animant moltíssim als seus respectius jugadors.

El proper cap de setmana, els jugadors de l’equip Jorba Solà Club Handbol Igualada Masculí Cadet-B visitaran la pista de la Fundació Handbol Sant Vicenç, de Sant Vicenç dels Horts. Jugaran en el Poliesportiu Municipal Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts, el proper dissabte 30 d’abril, a les 11:50 hores del matí. En aquesta 15a jornada els jugadors de la Fundació Handbol Sant Vicenç han perdut com a visitants a casa del Club Handbol Sant Llorenç Cadet masculí A de Sant Feliu de Llobregat per 28 a 23 gols. Cal recordar que, en el partit d’anada, jugant un mal partit, els igualadins van perdre a “Les Comes” amb els jugadors de la Fundació Handbol Sant Vicenç per 34 a 45. Esperem que ara, amb el seu joc molt millorat, els igualadins puguin vèncer als jugadors de Sant Vicenç dels Horts, que, en aquests moments, ocupen la setena posició de la classificació, amb 11 punts, aconseguits en 12 partits jugats. 

Animem als jugadors de l’equip del Jorba Solà Club Handbol Igualada Masculí Cadet-B a mantenir el bon joc, l’empenta, la cohesió entre línies, i el dinamisme, aconseguits en els darrers partits per tal de seguir sumant victòries i punts que facin escalar fins a les més altes posicions als igualadins en la classificació de la Sèrie A-3.

Endavant Igualada !

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *