Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Crònica Infantil Masculí A

EL CLUB HANDBOL SANT ESTEVE SESROVIRES INFANTIL-A VA SER EL JUST VENCEDOR, PER 36 A 32 GOLS, EN L’ENFRONTAMENT DAVANT L‘ACADÈMIA IGUALADA-HANDBOL IGUALADA INFANTILS MASCULÍ-A EL DISSABTE 29-05-2021, DIA DE SANT JUST.

El dissabte 29 de maig de 2021, a les 11:00 hores del matí, en el Pavelló Municipal de l’Escola Nova de Sant Esteve Sesrovires, es va disputar un nou partit de la Lliga Catalana d’Handbol en la categoria d’ Infantils. El combinat de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils Masculí-A visitava el domicili del Club Handbol Sant Esteve Sesrovires (Infantil).

Sant Esteve Sesrovires, sovint anomenat només Sesrovires, és un municipi situat al nord de la comarca del Baix Llobregat que té 7.696 habitants (segons el cens de 2020). El topònim de Sant Esteve Sesrovires deriva de l’existència de boscos de roures a la zona, amb la incorporació de l’article definit en la forma arcaica catalana denominada “salada”. Limita amb els municipis d’Abrera (al nord), Castellví de Rosanes (al sud), Martorell (a l’est), Sant Llorenç d’Hortons (a l’oest), i amb Masquefa (al nord-oest).

El partit tenia previstos i es van dur a terme els protocols d’actuació anti-Covid-19 que s’han vingut seguint en els darrers partits. Així, hi va haver inscripció dels assistents (encara que aquí no calia que fos prèviament) en una llista (electrònica mitjançant un codi QR), va existir separació interpersonal en els seients de les grades, a més de l’ús obligatori de mascareta en tot moment, i del rentat de mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar en el pavelló sesrovirenc, on hi va fer força calor, tot cal dir-ho.

Per part de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils Masculí-A van jugar pràcticament tots els seus efectius: Miquel Baró Garcia i Xavi Alonso Márquez com a porters i, com a jugadors de camp, Roc Esteve Ramon, Àlex Arribas Poblador,  Eloi Puig Bisbal, Bru Margalef Vilaseca, Guiu Gómez Costa, Jan Rojo Hornos, Lluc Pons Places, Oriol Minguito Mas, i Martí Aguilera Gabarró, molt ben dirigits pels entrenadors Edgar Marí Esclusa i Noel Badia Hito. No va poder assistir al partit el jugador Damià Pou Castells. Els pares delegats van ser la Maria Jesús Garcia Ruiz i el Xavier Alonso Luquero. 

Per part del Club d’Handbol Sant Esteve Sesrovires Infantil-A van jugar: Abel Carmona Espin, Marc Blum Blesa, Gerard Mas Iglesis, Marc Copons Reyes, Èric Sabaté Alba, Pol Santabárbara Palos, Héctor García Santos, Benjamín Martínez Pecora, Diego Sánchez Andrés, Pau Enric Olivera Salvador, Nil Canut Peñaranda, Éric González Testa, i Èric Casadevall Noval, entrenats i dirigits per Adrià Cordero Jiménez.

En la primera part, l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils Masculí-A va sortir al camp ben situat i va començar jugant prou bé en totes les seves línies, encara que ben aviat va ensenyar al rival el que seria el seu gran error (fatal a la segona part i, sobretot, al final del partit) de la gran imprecisió en les passades al company, tant en les curtes com (especialment) en les llargues. Aquest fet va provocar que, tant bon punt l’equip blanc del Baix Llobregat tenia la pilota robada als igualadins a les seves mans, sortís llançat en ràpids contraatacs que sovint acabaven en gol a favor dels locals sesrovirencs. Els jugadors del Sant Esteve Sesrovires, ja des d’un bon inici, van sortir practicant la defensa a l’home, mentre els igualadins defensaven al seu porter en la posició clàssica de 6 homes davant la porteria, encara que un d’ells avançat per dificultar les passades dels jugadors de l’equip rival i, si s’escau, per poder iniciar el contraatac. Aquesta defensa a l’home dels sesrovirencs, inicialment, va descol·locar als jugadors igualadins en els primers compassos del primer temps. Tot i així, varen descobrir els jugadors blau-i-grocs igualadins que, amb un atac estàtic amb passades curtes, era un defensa superable i que donava avantatge posicional als més alts i fornits jugadors atacants igualadins (tot i la destacada actuació del porter local en la primera part). Així, els jugadors de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils Masculí-A van iniciar el matx amb desavantatge en el marcador, però ja en el minut 8 de partit van aconseguir d’empatar amb un marcador de 7 a 7, i ja en el minut 11 van aconseguir de superar en el marcador als sesrovirencs amb un parcial de 10 a 11, assolint inclús els igualadins un màxim avantatge parcial de 4 gols al seu favor gràcies sobretot a una ferma defensa i a una sèrie de contraatacs letals dels anoiencs. No obstant, en els darrers compassos del partit, els igualadins van cometre una sèrie d’errors encadenats en les passades i en defensa que van fer acostar als de Sant Esteve Sesrovires al marcador fins a un 17 a 18 gols al final de la primera part a favor dels jugadors igualadins. En la primera part, l’àrbitre va xiular 1 penal a favor de l’equip local sesrovirenc, que el va transformar en gol, i no en va xiular cap a favor del combinat de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils Masculí-A.

En la segona part, els jugadors locals del Sant Esteve Sesrovires i els jugadors visitants de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils Masculí-A van entrar, ja des d’un bon inici, en un joc una mica boig de contraatacs llampants, d’errors en les passades, i de desencerts en les defenses, especialment en el combinat igualadí, fet que va propiciar la remuntada sesrovirenca en el marcador fins a situar-lo amb un avantatge parcial de 24 a 22 gols en el minut 8 de la segona part. No obstant, fou contrarestat pels igualadins en el minut 10 situant en el marcador un empat a 24 gols. A partir d’aquí, els jugadors del Baix Llobregat nord, jugant com un equip, i amb companyonia entre les seves línies, van poder imposar el seu millor joc final en el marcador (tot significant la destacada actuació del seu extrem, amb el dorsal número 80, Nil Canut Peñaranda, que va marcar un munt de gols). Massa errors en les passades van cometre els igualadins (donant contínues alegries en aquest sentit als rivals locals), que, juntament amb una gran desconcentració i amb un gran nerviosisme (tant en defensa com en atac), van condemnar als igualadins a la derrota al final del partit per 36 a 32 gols (tot i que l’acta del partit extesa per l’àrbitre significa un resultat final de 38 a 32 gols). En aquesta segona part, l’àrbitre va xiular 4 penals a favor de l’equip local sesrovirenc, que en va transformar tres en gol, i en va errar un altre, i, a l’igual que en la primera part, tampoc no en va xiular cap a favor del combinat de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils Masculí-A. 

Durant el partit, l’àrbitre va ensenyat dues targetes grogues als jugadors sesrovirencs (als dorsals núm. 47, Abel Carmona Espin, i  núm. 54, Abel Santabárbara Palos), i cap als jugadors igualadins. D’altra banda, l’àrbitre va sancionar amb expulsió de dos minuts als jugadors igualadins núm. 39 (Jan Rojo Hornos) i núm. 47 (Eloi Puig Bisbal), i no va sancionar a cap jugador del Sant Esteve Sesrovires amb expulsió de dos minuts.

L’àrbitre del partit, Sr. Albert Ricart Rodríguez, va ser molt criticat per l’afició igualadina, però, honestament, cal dir que no va influir en el resultat final del matx.

El Club Handbol Sant Esteve Sesrovires Infantil finalment va ser el just vencedor del partit, per 36 a 32 gols davant dels jugadors visitants de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils Masculí-A, el dissabte 29 de maig, dia de Sant Just. 

Sant Just d’Urgell, segons el santoral català, mort el 28 de maig de l’any 546, és el bisbe més antic del bisbat d’Urgell de qui es té notícia. És venerat com a sant per diverses confessions cristianes, i fou venerat com a sant a la Seu d’Urgell abans del segle XI, ja que tenia un altar dedicat al seu honor en la catedral romànica. Tot i que es creu que les seves restes estan enterrades a la catedral no es coneix la ubicació de la seva tomba. Antigament, la seva festivitat litúrgica se celebrava el 28 de maig, però, actualment, se celebra un dia després, el 29 de maig. Tenia fama de savi i de just, i, segurament, hagués dit que els sesrovirencs, al final del partit, van fer més mèrits per guanyar el matx que no pas els igualadins.

El qui escriu aquesta crònica vol acabar-la fent exprés esment del contingut d’una pancarta que estava penjada al davant de la grada del públic en el Pavelló de Sant Esteve Sesrovires. Deia així: Pares, volem jugar amb aquestes regles:

1.- No em cridis en públic                       6.- Riu i diverteix-te veient-me jugar

2.- No cridis a l’entrenador                     7.- No em donis lliçons després del partit

3.- No menyspreïs a l’àrbitre                   8.- No t’oblidis que és només un joc

4.- No menyspreïs els meus companys     9.- Pensa que sempre ho faré el millor que pugui

5.- No perdis la calma                             10.- Amb el teu suport seré feliç

S’ha de reconèixer que són unes regles encertadíssimes i que totes les aficions haurien de conèixer i haurien d’aplicar en cada partit, inclosa l’afició igualadina (que té una tendència excessiva a criticar als àrbitres i a donar lliçons als jugadors, que només correspondrien als entrenadors). Cal recordar i tenir sempre ben present que, siguin quines siguin les decisions arbitrals, l’afició sempre s’ha de comportar amb tota correcció i esportivitat, i no s’han de criticar mai, limitant-se els crits i els comentaris de l’afició només a donar suport al propi equip i a l’handbol en general. Els nervis d’alguns aficionats es traslladen a la pista, i els pateixen els jugadors i els entrenadors.

Desitgem a l’equip de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils Masculí-A el millor dels encerts en els dos partits de lliga que queden. Aquest equip té molt potencial, molt esperit de lluita, i molt joc en les seves mans, i ho demostrarà davant dels següents equips rivals. 

Força Igualada !

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *