Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

l’infantil masculí B no pot guanyar al Canovelles

ACADÈMIA IGUALADA CHI B 12 – CH CANOVELLES 23

 

EL CANOVELLES VA TORNAR A VÈNCER ALS IGUALADINS.

El passat dissabte 30 de novembre, a les 13:15 hores, en el Pavelló Nou de “Les Comes” es va disputar el partit de lliga entre l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantil B Masculí i el Club Handbol Canovelles. El resultat del partit fou favorable al Canovelles, com en el partit d’anada, però amb un resultat al seu favor menys contundent. Als igualadins potser els va faltar una mica de fe en el seu joc. El resultant final fou de 12 a 23 gols a favor del Canovelles.

Per part de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Infantil B masculí) van jugar: Xavi Alonso Márquez i Miquel Baró Garcia com a porters i, com a jugadors de camp: Roc Esteve Ramon, Roc Esteve Domènech, Biel Homs Esteve, Eloi Puig Bisbal, Guiu Gómez Costa, Jan Rojo Hornos, Lluc Pons Places, Èrik Angel Calopa, Oriol Minguito Mas, Roger Enrich Baya, i Martí Aguilera Gabarró, ben dirigits pels entrenadors Edgar Marí Esclusa i Pol Calvet Porta.

Els pares delegats van ser la Maria Jesús Garcia Ruiz i el Xavi Alonso Luquero. No van poder jugar, per lesió o malaltia, els jugadors Bru Margalef Vilaseca, i Biel Noguera Díaz.

La propera setmana no hi haurà partit de lliga, i a la següent setmana es disputarà el darrer partit de la segona ronda de la lliga amb la visita igualadina a la pista del Parets.

Desitgem veure als jugadors igualadins, amb la plantilla al complet, jugar com un equip de les estrelles, i aconseguir una victòria com a visitant.

 

Força Igualada!

 

Podeu llegir una crónica mès extensa a continuació

 

ACADÈMIA IGUALADA-CLUB HANDBOL IGUALADA-INFANTIL B MASCULÍ: DE VEGADES JUGA COM UN EQUIP DE LES ESTRELLES, I, EN ALTRES OCASIONS JUGA COM A L’EDAT DE PEDRA. EL CANOVELLES VA TORNAR A VÈNCER ALS IGUALADINS.

El passat dissabte 30 de novembre, a les 13:15 hores, en el Pavelló Nou de “Les Comes” es va disputar el partit de lliga entre l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantil B Masculí i el Club Handbol Canovelles. El resultat del partit fou favorable al Canovelles, com en el partit d’anada, però amb un resultat al seu favor menys contundent. Als igualadins potser els va faltar una mica de fe en el seu joc.

En els entrenaments setmanals, l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantil B sembla un equip que juga la lliga de les estrelles, però, en ocasions, en el partit de lliga setmanal, l’equip igualadí juga com a l’edat de pedra. El passat dissabte, en moltes fases del joc, i sobretot en la segona part, semblava jugar com una tribu perduda de l’Amazones.

Es pot jugar un dia com un equip de les estrelles, i un altre com una tribu perduda de qualsevol indret?

Sí que es pot, perquè en el nostre planeta Terra ens trobem, a la vegada, amb homes i dones que viuen en un mon avançat, digital, que envia coets a la Lluna, que té projectes per enviar naus espacials a Mart, i a les estrelles, i amb homes i dones que viuen com a l’edat de pedra, en les anomenades tribus no contactades.

Què son les tribus no contactades?

Són grups humans que encara no han tingut cap mena de contacte amb la “civilització” de l’home modern, ni amb la seva avançada tecnologia, ni amb les seves costums, ni amb les seves religions, ni amb la seva economia, ni amb les seves malalties… Viuen com a caçadors i com a recol·lectors a l’igual que fa 60.000-100.000 anys, com a l’anomenada “Edat de Pedra”.

Encara que pugui semblar mentida, en el nostre planeta Terra, en ple segle XXI, encara hi ha tribus, sobretot a l’interior de la vasta regió de l’Amazones, en paratges aïllats de la illa de Nova Guinea, i en l’arxipèlag de les Illes d’Andaman (a l’oceà Índic), que no tan tingut mai cap mena de contacte amb l’home modern. Es calcula que hi poden haver encara unes 100 tribus diferents d’homes, dones, i nens que viuen encara com a caçadors i com a recol·lectors, igual com fa uns 60.000 anys, i que no han tingut encara cap mena de contacte amb l’home que és capaç d’enviar coets a les estrelles i de tenir telèfons mòbils.

Al Brasil de l’època del progressista President Lula da Silva hi havia un Pla per tal que les tribus de l’Amazones brasiler que encara no havien tingut cap contacte amb l’home “civilitzat” del segle XXI es poguessin continuar mantenint aïllats (i protegits) per tal de poder preservar el seu ancestral sistema de vida que, amb el contacte amb l’home modern, es veuria irremeiablement modificat, i, segurament, destruït. Actualment, amb el mandat de l’ultraconservador President Bolsonaro, s’està entrant cada vegada més de pressa per parts dels grups que busquen fustes precioses i d’altres matèries primeres en terres abans protegides de l’Amazones, per la qual cosa es creu que aquest pla per protegir les tribus no contactades no es complirà, o, directament, s’ha abandonat.

Fins ara, la història ens demostra que quan un grup humà amb tecnologia superior, tant civil com militar, s’ha posat en contacte amb un grup amb tecnologia inferior l’ha acabat dominant i assimilant al seu estil de vida, o directament l’ha destruït per la força o bé per la transmissió de les seves malalties per a les quals els membres del grup amb tecnologia inferior no tenien defenses.

Fins quan aconseguiran les tribus no contactades poder continuar vivint com els seus ancestres?

I, per acabar, posarem damunt de la taula una pregunta inquietant. Som els terrícoles els habitants d’un planeta no contactat volgudament per civilitzacions extraterrestres molt més avançades que ens deixen viure en el nostre sistema de vida “molt inferior al seu”, i que no contacten amb nosaltres per tal de no destruir-nos? Qui ho sap…

El dissabte 30 de novembre l’equip de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils B Masculí va jugar en algunes fases com un equip modern, i, en moltes altres, com un equip no contactat de l’edat de pedra.

Per part de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Infantil B masculí) van jugar: Xavi Alonso Márquez i Miquel Baró Garcia com a porters i, com a jugadors de camp: Roc Esteve Ramon, Roc Esteve Domènech, Biel Homs Esteve, Eloi Puig Bisbal, Guiu Gómez Costa, Jan Rojo Hornos, Lluc Pons Places, Èrik Angel Calopa, Oriol Minguito Mas, Roger Enrich Baya, i Martí Aguilera Gabarró, ben dirigits pels entrenadors Edgar Marí Esclusa i Pol Calvet Porta. Els pares delegats van ser la Maria Jesús Garcia Ruiz i el Xavi Alonso Luquero. No van poder jugar, per lesió o malaltia, els jugadors Bru Margalef Vilaseca, i Biel Noguera Díaz.

Per part del Club d’Handbol Canovelles han jugat: Biel Sarrión Oliver, Pau Galera Fuentes, Pol Alcaraz Cepero, Max Rambags Machado, Hugo Jiménez Montes, Pau Sais Ordóñez, Pol Benítez Casacuberta, Ferran Bogallo Romera, Raul Contreras Garrido, Rubén González Pérez, Pau Martínez González, Rubén Cantos García, Jan Montes García, Iker Granado Rubio, Abel García Tomás, Marc Espallargas Abad, i Marcel Ponce López, és a dir, el Canovelles va jugar amb tots els seus jugadors, dirigits per l’entrenador José Luis Santos Merino.

El partit, jugat en el bonic i funcional Pavelló Nou de “Les Comes”, va comptar, com sempre, amb una molt nombrosa afició igualadina com a públic, que tot i l’adversitat del marcador, no es va cansar d’animar a l’equip igualadí. També va ser força nombrosa l’afició visitant vallesana del Canovelles, que també va animar amb alegria i correcció al seu equip.

En la primera part, ambdós equips varen jugar de poder a poder fins a la part final del primer temps on, el Canovelles, amb molts jugadors infantils de segon any, va ser superior i es va distanciar en el marcador que va finalitzar amb un resultat de 8 a 12 gols a favor dels visitants vallesans. Els jugadors infantils de segon any tenen un físic i una alçada en centímetres molt superior als infantils de primer any, com els igualadins, i, aquesta diferència es nota, i molt, tant el moment d’atacar com en el moment de defensar. Només un penal va ser xiulat a la primera part per l’àrbitre del matx, i fou a favor dels igualadins, que fou aturat pel porter del Canovelles.

A la segona part, l’equip local igualadí va estar espès en atac i va afluixar en l’ordenada col·locació de la seva defensa, i aquests fets combinats varen propiciar que els vallesans acabessin emportant-se també la segona part per 4 a 11 gols, finalitzant el partit amb un resultat final de 12 a 23 gols a favor del Canovelles, amb una diferència al seu favor d’11 gols. Cal indicar que en el partit d’anada, en terres vallesanes, el resultat final va ser més contundent al seu favor, atès que va acabar el partit amb un resultat d’Igualada 14 i Canovelles 32 gols (amb 18 gols de diferència a favor dels vallesans). A la segona part, l’àrbitre va xiular quatre penals a favor dels igualadins, que en van transformar dos en gol, i van enviar els altres dos al pal. A favor del Canovelles es va xiular només un penal, que el va transformar en gol.

L’àrbitre del partit, Sra. Belén Cruz Fernández, va estar voluntariosa, amb encerts i desencerts per a ambdós equips, però no va influir en el resultat final del partit.

La propera setmana no hi haurà partit de lliga, i a la següent setmana es disputarà el darrer partit de la segona ronda de la lliga amb la visita igualadina a la pista del Parets.

Desitgem veure als jugadors igualadins, amb la plantilla al complet, jugar com un equip de les estrelles, i aconseguir una victòria com a visitant.

Força Igualada!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *