Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

derrota de l’infantil masculí B front el líder

ACADÈMIA IGUALADA CHI B 7 – CH MATARÓ 42

 

EL TREN LÍDER QUE VA VENIR DE MATARÓ VA PASSAR PEL DAMUNT DELS IGUALADINS

El passat dissabte 16 de novembre, a les 17:45 hores, en el Pavelló Nou de “Les Comes” es va disputar el partit de lliga entre l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantil B Masculí i el Club Joventut Handbol Mataró Groc. El resultat del partit fou contundent a favor dels mataronins per 7 a 42 gols, que, líders invictes de la lliga, van passar pel damunt de l’ Igualada com un tren imparable.

Per part de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Infantil B masculí) van jugar: Xavi Alonso Márquez i Miquel Baró Garcia com a porters i, com a jugadors de camp: Roc Esteve Ramon, Bru Margalef Vilaseca, Guiu Gómez Costa, Jan Rojo Hornos, Èrik Angel Calopa, Oriol Minguito Mas, i Martí Aguilera Gabarró, ben dirigits pels entrenadors Edgar Marí Esclusa i Pol Calvet Porta. Els pares delegats van ser la Maria Jesús Garcia Ruiz i el Xavi Alonso Luquero. No van poder jugar, per lesió o malaltia, els jugadors Roc Esteve Domènech, Biel Homs Esteve, Eloi Puig Bisbal, Lluc Pons Places, Roger Enrich Baya, i Biel Noguera Díaz.

La propera setmana es disputarà el tercer partit de la segona ronda de la lliga amb la visita igualadina a la difícil pista del Palafrugell (segon classificat a la lliga). Desitgem veure als jugadors igualadins amb la plantilla al complet (ja recuperats els jugadors malalts i lesionats) per poder continuar desplegant el bon i efectiu joc que han lluït en els darrers partits, especialment davant del Voramar. L’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantil B Masculí intentarà ser un tren desfermat a la pista del Palafrugell.

Força Igualada!

 

Crónica mes extensa a continuació:

 

 

ACADÈMIA IGUALADA-CLUB HANDBOL IGUALADA-INFANTIL B MASCULÍ: EL TREN LÍDER QUE VA VENIR DE MATARÓ VA PASSAR PEL DAMUNT DELS IGUALADINS.

El passat dissabte 16 de novembre, a les 17:45 hores, en el Pavelló Nou de “Les Comes” es va disputar el partit de lliga entre l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantil B Masculí i el Club Joventut Handbol Mataró Groc. El resultat del partit fou contundent a favor dels mataronins, que, líders invictes de la lliga, van passar pel damunt de l’Igualada com un tren imparable. Si ens hi fixem una miqueta, aquesta afirmació té una veritat històrica incontestable.

L’any 1837, el 19 de novembre, s’inaugura la primera línia de tren d’Espanya a l’Illa de Cuba, que llavors era considerada com una província espanyola, en el trajecte de Güines a L’Habana. Miquel Biada i Buñol (1789-1848), mataroní que havia anat a Cuba a “fer les Amèriques”, és a dir, a fer fortuna, hi és present i observa els avantatges del nou medi de transport per al desenvolupament econòmic i social. Dos anys després, afirma que tornaria al seu país per tal de construir un ferrocarril entre Barcelona i Mataró, la seva ciutat natal.

La màquina de vapor aplicada al transport es va començar a experimentar a inicis del segle XIX a Anglaterra quan l’enginyer George Stephenson va aconseguir desenvolupar una locomotora que fou capaç d’arrossegar vagons. L’any 1825, es va inaugurar la primera línia fèrria de transport de mercaderies entre les localitats angleses de Stockton i Darlington (de 18 km de llargada). El 1830, en el trajecte de tren Manchester-Liverpool fou estrenada la primera línia ferroviària en transportar passatgers.

El mataroní Biada va tornar a la seva ciutat natal el 1840 amb la idea ferma de posar en funcionament una via fèrria entre Mataró i Barcelona. Mataró tenia llavors uns 40.000 habitants, i la Ciutat Comtal, que en aquells moments tenia uns 200.000 habitants, havia iniciat des de feia uns anys un gran impuls d’industrialització amb l’ús de màquines de vapor a les instal·lacions fabrils. L’empresa de dur a terme la primera línia fèrria de la Península Ibèrica, entre Mataró i Barcelona, no fou gens fàcil i va necessitar de suport financer català i anglès.

Finalment, el dia 5 d’octubre de 1848, es va realitzar una primera prova, i tres dies més tard una altra prova amb un viatge amb 400 persones. La inauguració oficial de la línia Barcelona-Mataró fou el 28 d’octubre de 1848. El traçat de la línia era de 28,4 km, i la duració del trajecte, sense parades, fou de 35 minuts, amb una velocitat mitjana de 48 km/h. Fou considerada una gesta històrica sense precedents perquè des de llavor es podria anar de Mataró a Barcelona i tornar en un sol dia, fet que abans era pràcticament impossible. Malauradament, Miquel Biada i Buñol va emmalaltir i va morir el dia 2 d’abril de 1848 sense veure encara acabada la seva gran obra ferroviària.

A Igualada, es van haver d’esperar prop de 45 anys a poder imitar l’empenta ferroviària mataronina, amb la inauguració, el 29 de juliol de 1893, de la línia d’Igualada a Martorell, i, posteriorment, des de Martorell s’enllaçaria amb Barcelona. La creació de la línia de tren Igualada-Martorell va estar estretament lligada a la forta puixança de la indústria tèxtil igualadina juntament amb les indústries de les ribes del Llobregat fins a Martorell.

Mataró, capital de la comarca del Maresme, té actualment 127.000 habitants. La ciutat de Mataró, amb un suau micro-clima envejable, està banyada pel Mediterrani, i té el seu origen a l’època romana, quan es va fundar Iluro. S’han trobat nombroses restes arqueològiques de la vila romana, sobretot al nucli antic de la ciutat, on s’han descobert fonaments de les cases romanes i zones de clavegueram. La via romana més antiga documentada epigràficament (per inscripcions en llengua llatina) a la península és la que enllaçava el poblat d’Iluro (Mataró) i el poblat d’Ausa (Vic), construïda entre l’any 120 i l’any 110 abans de Crist.

El dissabte 16 de novembre l’equip de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils B Masculí va patir una autèntica epidèmia de malalties i lesions en els seus jugadors de camp, atès que pràcticament mig equip, és a dir, fins a 6 jugadors de camp, no van poder jugar. No obstant, els entrenadors igualadins, amb els dos porters i amb els 7 jugadors de camp disponibles, van plantar cara a la locomotora mataronina. El mínim de jugadors de camp disponibles són 6, és a dir, només tenien un jugador de camp per tal de poder fer canvis i donar minuts (escassos) de descans als esforçats jugadors de camp igualadins. En canvi, el líder Club Joventut Handbol Mataró Groc, va venir a la capital de l’Anoia amb pràcticament tots els seus efectius, d’una imponent presència física, per tal de jugar el setè partit de la lliga d’enguany (i segon de la segona ronda).

Per part de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Infantil B masculí) van jugar: Xavi Alonso Márquez i Miquel Baró Garcia com a porters i, com a jugadors de camp: Roc Esteve Ramon, Bru Margalef Vilaseca, Guiu Gómez Costa, Jan Rojo Hornos, Èrik Angel Calopa, Oriol Minguito Mas, i Martí Aguilera Gabarró, ben dirigits pels entrenadors Edgar Marí Esclusa i Pol Calvet Porta. Els pares delegats van ser la Maria Jesús Garcia Ruiz i el Xavi Alonso Luquero. No van poder jugar, per lesió o malaltia, els jugadors Roc Esteve Domènech, Biel Homs Esteve, Eloi Puig Bisbal, Lluc Pons Places, Roger Enrich Baya, i Biel Noguera Díaz.

Per part del Club Joventut Handbol Mataró Groc van jugar: Gerard Benassai Dalmau, Pol Marin Costa, Guim Collell Iglesias, Biel Orquin Bach, Alex Pérez Cuminal, Roc Feliu Gros, Jaume Aran Segura, Arnau Martin Hucha, Artur Sierra Besalduch, Jofre Navas Marin, Pol Tornay Rojano, i Christian Arrones López, entrenats i dirigits per Oriol Prat Barceló.

El partit, jugat en el bonic i funcional Pavelló Nou de “Les Comes”, va comptar, com sempre, amb una nombrosa afició igualadina com a públic, que tot i la contundència del marcador, no es va cansar d’animar a l’equip igualadí. També va estar força nombrosa l’afició visitant mataronina, que també va animar amb alegria i educació al seu equip.

En la primera part, malgrat l’allau contundent de bon joc dels del Maresme, el combinat de la capital de l’Anoia va jugar bé i va lluitar en tot moment cada pilota tot i la superioritat de joc i física dels jugadors del Mataró. El tren imparable que va suposar el bon joc de l’equip mataroní, amb una defensa impenetrable, amb jugades assajades que desenvolupaven els seus jugadors de memòria, i amb una contundència golejadora impossible d’aturar, a la primera part va comportar un marcador al final dels 25 minuts reglamentaris de 4 a 21 gols a favor dels visitants líders invictes de la lliga. Cap penal va ser xiulat en la primera part, ni a favor de l’Igualada, ni a favor del Mataró, i tampoc cap jugador dels dos equips va ser sancionat amb una expulsió de dos minuts. Com a anècdota de la superioritat física dels jugadors mataronins, només cal dir que tots els jugadors del Maresme eren força més alts que els igualadins, i que quan atacava el pivot visitant pel centre de la defensa arrossegava fins a tres defenses anoiencs que intentaven aturar-lo i llançava a gol amb tal potència que entrava a la porteria la pilota i inclús moltes vegades el porter igualadí. En canvi, quan atacava el pivot igualadí, dos defenses mataronins l’aturaven agafant-lo i aixecant-lo inclús del terra de la pista. Llançar a gol, era simplement impossible. El porter mataroní que més va jugar era tan gran i fornit que un pare igualadí, molt de la broma ell, va dir que el recordava com a company de quan va fer la mili.

A la segona part, l’equip local igualadí no es va arronsar i no va deixar de plantar cara esportivament al tren que era l’equip de Mataró, tot i que res va poder fer davant del vendaval de joc i de potència defensiva i atacant dels del Maresme. A més, en aquesta segona part, els jugadors del Mataró, per tal d’intentar poder frenar als atacants igualadins, van defensar moltes vegades al límit del reglament, amb evident (i sorprenent) aquiescència arbitral. Finalment, el resultat definitiu del partit va ser de Igualada 7 i Mataró 42 gols. Sense cap mena de dubte, tot i reconèixer la superioritat mataronina, vist el bon joc igualadí, la contundència del marcador final no va fer justícia als mèrits desenvolupats pels de la capital de l’Anoia. En aquesta segona part, l’àrbitre va xiular un sol penal, a favor del Mataró, que el va transformar en gol. I, en aquesta segona part, l’àrbitre va sancionar amb expulsió de dos minuts als jugadors 10 (Christian Arrones López) i 21 (Arnau Martin Hucha) del Mataró, i també va sancionar amb expulsió de dos minuts al jugador de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils B Masculí Jan Rojo Hornos (39) en dues ocasions.

L’àrbitre del partit, Sr. Adrián Abril Ballesteros, no va estar gaire encertat segons una bona part de l’afició igualadina, tot i que no va influir en el resultat final.

La propera setmana es disputarà el tercer partit de la segona ronda de la lliga amb la visita igualadina a la difícil pista del Palafrugell (segon classificat a la lliga). Desitgem veure als jugadors igualadins amb la plantilla al complet (ja recuperats els jugadors malalts i lesionats) per poder continuar desplegant el bon i efectiu joc que han lluït en els darrers partits, especialment davant del Voramar. L’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantil B Masculí intentarà ser un tren desfermat a la pista del Palafrugell.

Força Igualada!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *