Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Apoteòsic final de partit de l’infantil masculí B que s’endú la victória

1ERA CATALANA INFANTIL MASCULÍ

           

VORAMAR B 27 – ACADEMIA IGUALADA C.H.I B 28

 

ESPORTIVITAT, MOLT NOTABLE MILLORA DE JOC, I APOTEÒSICA VICTÒRIA FINAL DAVANT DEL SANT ANTONI VORAMAR.

 

La millora de joc de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantil B Masculí, notada ja a la segona part del darrer partit davant del Parets, s’ha consolidat i ha augmentat notablement en el partit davant del Sant Martí Voramar, i s’ha vist recompensada al final amb una justa victòria en el marcador per 27 a 28 gols. L’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantil B Masculí ja té 3 punts a la lliga (i suma una victòria, un empat, i quatre derrotes).

Per part de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Infantil B masculí) han jugat: Xavi Alonso Márquez i Miquel Baró Garcia com a porters i, com a jugadors de camp: Roc Esteve Domènech, Biel Homs Esteve, Bru Margalef Vilaseca, Guiu Gómez Costa, Jan Rojo Hornos, Lluc Pons Places, Èrik Angel Calopa, Oriol Minguito Mas, Roger Enrich Baya, Martí Aguilera Gabarró, i Biel Noguera Díaz, excel·lentment dirigits per l’entrenador Edgar Marí Esclusa. Els pares delegats han estat la Maria Jesús Garcia Ruiz i el Xavi Alonso Luquero. No han pogut venir, per lesió, els jugadors Eloi Puig Bisbal i Roc Esteve Ramon, i tampoc ha pogut venir l’entrenador Pol Calvet Porta.

L’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils B Masculí ha començat bé el partit i l’ha acabat de manera apoteòsica.

La propera setmana es disputarà el segon partit de la segona ronda de la lliga amb la visita a “Les Comes” del temible equip del Mataró. Desitgem veure als jugadors igualadins continuar desplegant el bon i efectiu joc que han lluït davant del Voramar. L’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantil B Masculí progressa adequadament. Força Igualada!

 

 

Podeu llegir un relat mès extens a continuació:

 

Corria el minut 15:43 en el marcador de la primera part del partit jugat entre el Sant Martí Voramar i l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantil B Masculí, quan el jugador, amb el número 22 a la samarreta, de l’equip barceloní (Iker Bermúdez Huerga), en una jugada d’atac dels blancs del Voramar, cau al parquet amb visibles signes de dolor, i tot l’equip igualadí va corrents a atendre al company lesionat de l’equip adversari, en un gran i emotiu signe d’esportivitat. Aquest noble sentiment d’esportivitat és un dels valors que honora l’equip igualadí.

Francesc Nino Buscató i Durlan (nascut a Pineda Mar, en la comarca del Maresme, el 21 d’abril de 1940) ha estat un dels millors jugadors de bàsquet català de tota la història, i dels anys 60 del segle passat en particular. Amb una alçada de 1,78 metres, dretà, jugava en la posició de base, i fou un dels millors bases d’Europa en el seu moment.

Com a jugador va tenir una molt llarga trajectòria entre el seu debut l’any 1955 i la seva retirada dels terrenys de joc el 1974, i va jugar en quatre clubs diferents: UER Pineda, FC Barcelona, Aismalíbar Montcada, i, sobretot, al Club Joventut de Badalona. Al llarg de la seva trajectòria esportiva va guanyar dues lligues (1959, amb el FC Barcelona, i 1968, amb el Joventut) i dues copes (1959, amb el FC Barcelona, i 1969 amb el Joventut).

A més, va rebre el prestigiós Premi Fair Play de la Unesco el 1970.

En efecte, en el Nadal de 1969, mentre es disputava el Trofeu Philips de Nadal en el Pavelló del Real Madrid entre l’equip blanc i el Joventut de Badalona, va succeir un fet que ens parla de l’enorme qualitat humana i esportiva de Nino Buscató. El partit estava amb un marcador molt igualat, quan el base Nino Buscató va recuperar una pilota impossible, i, botant-la, s’escapava sol cap a la cistella contrària a rematar una encistellada fàcil, que donaria dos punts més al combinat verd-i-negre del Joventut. Vicente Ramos, jugador del Real Madrid, era l’encarregat de vigilar Nino Buscató.

Corria Vicente Ramos darrere seu intentant d’impedir el contraatac de Nino Buscató, quan el jugador del Real Madrid va posar malament el peu i va caure lesionat a la pista amb un agut crit de dolor. A l’adonar-se’n, Nino Buscató va tallar en sec el segur i fàcil contraatac i, desentenent-se de la pilota, va ser el primer en atendre i socórrer al company lesionat de l’equip rival. En aquell partit del Trofeu Philips de Nadal, Nino Buscató va acabar anotant 22 punts, que no foren suficients per guanyar el partit, que es va endur el Real Madrid sobre el Joventut amb un marcador final de 103 a 94 punts.

En el pavelló del Real Madrid, aquell dia hi assistia el cap de la FIBA, Sr. William Jones, que va quedar impressionat pel gran gest esportiu de Nino Buscató, i, després d’estudiar la brillant trajectòria esportiva i la neta fulla disciplinària de l’extraordinari base català, va decidir de proposar-lo per al Trofeu “Fair Play” (Joc Net) de l’UNESCO. I, efectivament, el 14 de maig de 1970, a la seu de l’UNESCO a París, va rebre el Premi “Fair Play-Pierre de Coubertin”. Va ser un exemple a seguir per a tots els esportistes de l’època, i és encara recordat avui en dia.

El Pavelló Esportiu de la seva vila natal, Pineda de Mar, porta el nom de Francesc Nino Buscató com a homenatge permanent a aquest gran esportista català, i màxim exponent dels valors més nobles de la pràctica de l’esport.

El diumenge 10 de novembre, a les 11:00 hores, en el bonic i funcional Pavelló del Complex Esportiu de La Verneda de Barcelona, sobre pista de parquet, s’ha disputat el sisè partit de la lliga d’enguany (i primer de la segona ronda) entre l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantil B Masculí i el Club Handbol Sant Martí Voramar B, de la Ciutat Comtal.

Per part de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Infantil B masculí) han jugat: Xavi Alonso Márquez i Miquel Baró Garcia com a porters i, com a jugadors de camp: Roc Esteve Domènech, Biel Homs Esteve, Bru Margalef Vilaseca, Guiu Gómez Costa, Jan Rojo Hornos, Lluc Pons Places, Èrik Angel Calopa, Oriol Minguito Mas, Roger Enrich Baya, Martí Aguilera Gabarró, i Biel Noguera Díaz, excel·lentment dirigits per l’entrenador Edgar Marí Esclusa. Els pares delegats han estat la Maria Jesús Garcia Ruiz i el Xavi Alonso Luquero. No han pogut venir, per lesió, els jugadors Eloi Puig Bisbal i Roc Esteve Ramon, i tampoc ha pogut venir l’entrenador Pol Calvet Porta.

Per part del Club d’Handbol Sant Martí Voramar B han jugat: Sergi Romero Sánchez, Marçal Pol Escobosa, Arnau Landa González, Toni Molina Alonso, Roger Salvado Pérez, Teo Giménez Barona, Hugo Hurtado Guerrero, Joan Gordo López, Alfons Blas Ruiz, Marc Peiro Marine, Iker Bermúdez Huerga, Lluís Huelves Picañol, Daniel Badia Tejedor, Daniel Ventseslavov Paliyski, Pol Preter Morera, i Pau Barreiro Marco.

El partit jugat al Pavelló de La Verneda ha comptat, una vegada més, amb una molt nodrida afició igualadina com a públic que no s’ha cansat, en tot moment, d’animar fervorosament al combinat igualadí. També ha estat nombrosa l’afició local del Voramar, que tampoc s’ha cansat d’animar i animar al seu equip.

En la primera part, l’equip de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils B Masculí ha continuat amb la bona col·locació dels seus jugadors a la pista, amb una tancada i pressionant defensa, i amb un atac resolutiu, igual com ja va mostrar en la segona part del darrer partit enfront del Parets. En definitiva s’ha vist a l’equip igualadí amb una notable millora en el joc. I això, que el bon equip del Sant Martí Voramar de Barcelona ha practicat, com és habitual en ell, un bon joc col·lectiu (tant en defensa com en atac) que no ha pogut desempallegar-se de l’ordenat i efectiu combinat groc-i-blau de l’Igualada fins al final de la primera part, que ha acabat amb un marcador favorable a l’equip local del Voramar per 15 a 13 (tot i que, sorprenentment, l’Acta arbitral reflecteix un resultat final de la primera part de Voramar 15 i Igualada 12 gols). En aquesta primera part no hi ha hagut cap sanció d’expulsió de dos minuts per a cap jugador dels dos equips, i l’àrbitre ha xiulat 2 penals a favor de l’equip de la capital de l’Anoia, que n’ha marcat un i n’ha errat l’altre. I, a favor de l’equip local del Voramar, l’àrbitre ha xiulat 4 penals, i el seus jugadors n’han convertit tres en gol, i n’han errat un altre.

A la segona part, l’equip local del Voramar ha començat guanyant avantatge en el marcador, fins a situar-se amb una diferència al seu favor de fins a quatre gols davant de l’equip igualadí. No obstant, la bona i tancada defensa igualadina amb el pivot avançat i lluitant totes les pilotes a cada moment, la seva manera de fer enganxifosa i asfixiant amb els atacants del Voramar, els notables encerts atacants de cara a la consecució de gol, així com l’habilitat i encert de l’entrenador en els canvis dels jugadors i de retoc de posicions ha permès a l’equip de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils B Masculí d’anar retallant la distància en el marcador de mica en mica, fins a situar-se en un cardíac empat a 27 a pocs segons del final. Llavors, un temps mort ha aturat el frenètic joc d’ambdós equips per tal d’intentar aconseguir cadascun dels dos entrenadors, per als seus respectius equips, una jugada d’estratègia que els donés el gol de la victòria final del matx. Una vegada s’ha reprès el joc, un fallit atac de l’equip local ha estat respòs per un contundent atac igualadí que ha consumat amb un magnífic gol que ha estat llargament ovacionat per l’afició igualadina atès que donava la victòria del partit. El posterior atac de l’equip del Voramar no ha tingut èxit gràcies a la ferma tanca defensiva del combinat igualadí, que ha esclatat en crits d’alegria, conjuntament amb la seva afició, quan l’àrbitre ha xiulat el final del partit amb un apoteòsic resultat final de 27 a 28 gols a favor de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils B Masculí, que ha aconseguit la primera victòria d’aquesta lliga en la difícil pista del Sant Martí Voramar. Uns aficionats igualadins, gairebé plorant d’emoció, relataven que aquest havia esta un cap de setmana pletòric per a ells, atès que el dissabte varen veure guanyar al seu Barça al Nou Camp per 4 gols a 1 al Celta de Vigo (amb tres gols de Messi), i el diumenge han vist l’equip de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantil B Masculí jugant a un altíssim nivell, i que s’ha endut la victòria in extremis amb un final d’infart. En aquesta segona part no hi ha hagut tampoc cap sanció d’expulsió de dos minuts per a cap jugador dels dos equips, fet que demostra que ambdós equips han jugat ferms en atac i en defensa però amb noblesa esportiva, i l’àrbitre ha xiulat 3 penals a favor de l’equip de la capital de l’Anoia, que n’ha marcat dos i l’altre ha estat aturat pel porter local. En definitiva, la millora de joc notada ja a la segona part del darrer partit davant del Parets, s’ha consolidat i ha augmentat notablement en el partit davant del Sant Martí Voramar, i s’ha vist recompensada al final amb una justa victòria en el marcador. L’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantil B Masculí ja té 3 punts a la lliga (i suma una victòria, un empat, i quatre derrotes).

L’àrbitre del partit ha estat molt a sobre del joc i ha estat imparcial.

L’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils B Masculí ha començat bé el partit i l’ha acabat de manera apoteòsica.

La propera setmana es disputarà el segon partit de la segona ronda de la lliga amb la visita a “Les Comes” del temible equip del Mataró. Desitgem veure als jugadors igualadins continuar desplegant el bon i efectiu joc que han lluït davant del Voramar. L’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantil B Masculí progressa adequadament i amb esportivitat. Força Igualada!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *