Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Pretemporada Acadèmia Igualada Infantil Masculí B CH Igualada – Ch Molins

UN EQUIP QUE POT ARRIBAR A LA LLUNA: L’ACADÈMIA IGUALADA-CLUB HANDBOL IGUALADA-INFANTIL B MASCULÍ VA INICIAR LA PRETEMPORADA AMB UNA DERROTA PERÒ VA EVIDENCIAR EL SEU GRAN POTENCIAL !

El passat dissabte 7 de setembre, a punta de dia, la gran família que conformen els pares i mares, entrenadors, i integrants de l’equip de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils B Masculí, va iniciar una nombrosa expedició cap a Molins de Rei per jugar el primer partit (amistós) de la temporada 2019-2020 amb l’equip local. Tan puntual va ser l’expedició igualadina que a l’arribar a destí, a les 8:00 hores del matí, el Pavelló Poliesportiu de Molins de Rei encara estava tancat.

L’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Infantils B Masculí és enguany un equip amb moltes altes i baixes respecte a la temporada anterior, es podria dir que es un equip pràcticament nou i que juga també amb regles noves. Ens explicarem millor. Respecte a l’any anterior, l’equip ha patit quatre baixes significatives: el Jan Marí (fitxat pel Barça), i l’Àlex Arribas, el Gabi Cuevas, i el Damià Pons que han anat a reforçar l’Infantil A. I ha tingut, a la vegada, cinc incorporacions noves: el Biel Homs, el Roc Esteve, i el Bru Margalef que provenen de l’equip Aleví B, i el Martí Aguilera i el Roger Enrich, que són nous valors que s’han unit a l’equip. I, dels dos entrenadors, un és nou. Aquesta temporada els dos entrenadors són el Pol Calvet i l’Edgar Marí.

A més, enguany hi ha regles noves: ja es pot defensar en zona i no només a l’home, i els partits es juguen en dues parts de 25 minuts cadascuna, guanyant el matx qui al final del partit hagi marcat més gols, i no qui guanyi més parts (de 4, de deu minuts cadascuna) com l’any passat. I, per acabar-ho d’arrodonir, els tres jugadors que provenen de l’Aleví B s’enfronten al repte de jugar en un camp gran per primera vegada, atès que l’Aleví B va jugar l’any passat en camp petit. O sigui, hi ha un munt de canvis i de novetats que cal polir i acoblar per fer anar l’equip com un rellotge de precisió.

Els grans reptes necessiten una mica de temps, d’esforç, de dedicació i d’aprendre dels errors comesos.

Enguany, hem commemorat el 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna per primera vegada. En efecte, la Missió Espacial Apol·lo 11 es va enlairar de la Terra el 16 de juliol de 1969, va arribar a la superfície de la Lluna el 20 de juliol, i al dia següent va aconseguir que dos dels seus tres tripulants caminessin per la superfície lunar més de dues hores i recollissin nombroses mostres de la superfície de la Lluna. Els tres integrants de la càpsula de l’Apol·lo 11, impulsada per un coet Saturn V des del complex de Cap Kennedy a Florida, foren el comandant Neil Armstrong, i els pilots Edwin Buzz Aldrin, i Michael Collins.

El comandant Neil Armstrong fou el primer ésser humà a trepitjar la Lluna el 21 de juliol de 1969, al sud del Mar de la Tranquil·litat del satèl·lit terrestre, tot pronunciant la cèlebre frase: “aquest és un petit pas per a l’home, però és un gran salt per a la humanitat”. Després, va baixar també de l’Apol.lo 11 el pilot Michael Collins. Tres dies més tard, el 24 de juliol, els tres astronautes van aconseguir un perfecte amaratge en aigües de l’Oceà Pacífic (prop de les Illes Hawaii), on van ser recollits per un portaavions dels EE.UU. I, després d’unes setmanes d’aïllament per si portaven algun organisme lunar contaminant, van tenir en tot el món una rebuda triomfal essent aclamats com a herois arreu.

Després d’aquesta missió de l’Apol.lo 11 n’hi va haver d’altres d’exitoses també (fins a l’Apol·lo 17), però abans (en les 10 primeres missions Apol·lo) es van haver de suportar revessos, refer errors, efectuar contínues correccions, i dur a terme durs entrenaments constants per tal de poder aconseguir l’èxit. El Programa Apol·lo es va iniciar el 1961 i va durar fins el 1975. Es tan difícil arribar a la Lluna que, fins ara, només tres països ho han aconseguit amb èxit: EE.UU., Rússia, i la Xina. Recentment, aquests darrers dies, l’Índia ha fracassat en la seva missió.

El matx a Molins de Rei, jugat a les 9:00 hores del matí, va evidenciar dues parts ben diferenciades. A la primera part, amb un gran esforç físic tant en defensa com en atac, l’equip igualadí va endur-se la victòria davant d’un lluitador equip local. A la segon apart, la davallada física dels anoiencs, els desencerts en atac igualadins, sumats a una millor conjunció com a equip dels del Baix Llobregat, va dur a l’equip del Molins de Rei a la victòria final.

Tot i tractar-se d’un partit amistós de pretemporada, ha sigut un partit d’handbol de bon nivell, dels que creen afició per a l’handbol.

Per part de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Infantil B masculí) han jugat: Xavi Alonso i Miquel Baró com a porters i, com a jugadors de camp: Eloi Puig, Guiu Gómez, Jan Rojo, Lluc Pons, Èrik Angel, Oriol Minguito, Biel Homs, Roc Esteve, Bru Margalef, i Roger Enrich, ben dirigits pels entrenadors Pol Calvet i Edgar Marí (que, a la vegada són jugadors de l’equip Juvenil de l’Igualada d’Handbol). Els pares delegats foren novament la Maria Jesús Garcia i el Xavi Alonso. No van poder venir els jugadors Roc Esteve Ramon i Martí Aguilera.

En la primera part, amb alternances en el marcador, i amb un bon joc de l’equip local del Molins de Rei, els igualadins van combinar una ferma i quasi infranquejable defensa zonal, amb un atac ràpid i precís que desesperava l’equip local. A més, els entrenadors igualadins encertaren en tot moment els canvis de jugadors tant per donar ritme a l’equip anoienc com per frenar el ritme dels del Baix Llobregat. Aquesta primera part va acabar amb un marcador de 10 a 11 gols a favor dels igualadins. En aquesta primera part, l’àrbitre va xiular tres penals a favor de l’equip local del Molins de Rei, que foren tots tres transformats en gol, i no va xiular cap penal a favor de l’equip igualadí.

A la segona part, l’equip local del Molins de Rei, molt més rodat i acoblat, va anar guanyant terreny al joc igualadí, que va patir una davallada física, sumada a un descens de la intensitat defensiva desplegada a la primera part, i adobada amb una desesperant falta de punteria de cara a la porteria rival. El resultat final de la segon apart del matx fou una victòria clara (i merescuda) de l’equip local que es va imposar als igualadins amb un parcial de 14 a 7 gols, acabant el matx amb un resultat final de 24 a 18 gols a favor de l’equip de Molins de Rei. En aquesta segona part, l’àrbitre va xiular tres penals més a favor de l’equip local, que en va marcar dos, i el porter igualadí va poder aturar l’altre, i en va xiular dos a favor de l’equip igualadí, que els va errar en ambdues ocasions. A més, durant el matx l’àrbitre va ensenyar 4 targetes grogues: tres a l’equip igualadí i només una a l’equip local, i va xiular dues sancions d’expulsió de dos minuts a dos jugadors igualadins i cap a l’equip del Molins de Rei, tot i que va defensar també amb intensitat la seva àrea. Al final del partit, no pocs aficionats igualadins, tot i reconèixer la merescuda victòria del Molins de Rei, van indicar que l’àrbitre del matx, que a més portava una samarreta del Molins, fou més casolà-casolà que l’espetec de Casa Tarradellas.

L’equip igualadí va deixar un bon regust de boca amb el seu joc, especialment a la primera part, i amb una mica més d’entrenament, d’acoblament de línies, i d’encert en el tir a porteria (especialment en els penals), ens durà a molts partits de glòria i (perquè no) a pensar que aquest equip de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Infantil B masculí) pot arribar a la Lluna !

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *