Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

l’aleví masculí A guanya exhibint un gran joc

Aquest passat dissabte 18 de maig, a les 16:00 hores de la tarda, amb puntualitat britànica, ha tingut lloc, al Pavelló de “Les Comes”, el partit de tornada entre el local equip de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Alevins-A contra el gironí Club d’Handbol Bordils.

Ha sigut també, com el de la setmana passada davant del Sant Antoni Voramar, un partit d’handbol de molt alt nivell, dels que són llargament recordats i dels que creen afició i delit per a l’handbol.

Per part de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) han jugat: Miquel Baró i Xavi Alonso com a porters i, com a jugadors de camp: Èrik Angel, Alex Arribas, Guiu Gómez, Eloi Puig, Roc Esteve, Lluc Pons, Oriol Minguito, Jan Marí, i Jan Rojo, dirigits de manera mestrívola com sempre pels entrenadors Roger Calzada, Jana Elvira, i Edgar Marí. No han pogut assistir-hi els jugadors Damià Poui i Gabi Cuevas, ambdós per malaltia.

Si la crònica del partit de la setmana passada indicava que havíem vist jugar als anoiencs de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) la millor part mai jugada aquesta temporada en el primer quart jugat a “Les Comes” en front del Sant Antoni Voramar, en aquesta ocasió no errarem gens si diem que l’equip igualadí ha jugat, amb diferència, el millor i més complet partit d’handbol jugat en tota la temporada, i ho ha fet davant del líder (fins aquell moment) de la classificació d’aquesta segona lligueta: el gran Bordils. L’equip de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) ha estat perfecte en el joc d’atac, col·locant bé i a dins els tirs contra la porteria contrària, fent ràpides i precises passades de pilota, essent intensos i ferms en defensa, i, a la porteria, els dos porters igualadins van estar també sublims, fent moltes aturades de gran mèrit que van desgavellar el letal joc d’atac igualadí.

En el primer quart, l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada Alevins-A, tot i jugar bé, s’ha vist desbordat per l’allau de bon joc d’handbol gironí, que ha jugat amb precisió en les passades, amb rapidesa en la circulació de la pilota, amb col·locació del xut en el tir a porteria, i amb una gran tensió defensiva. Tot i la bona actuació igualadina, poc hi ha pogut fer l’equip local. Aquest primer quart ha acabat amb un resultat de 8 a 11 gols a favor del Bordils. En aquesta primera part, l’àrbitre ha xiulat dos penals, un a favor de cada equip, que els han transformat en gol (tant els igualadins com els gironins). A la segona part el partit ha donat un tomb radical. Els jugadors locals de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) han contingut defensivament l’huracà de joc bordilenc, i amb un brillant joc ofensiu i de coordinació de línies ha pogut imposar-se en el marcador amb un resultat parcial de 8 a 6 gols. En aquesta segona part, l’àrbitre ha xiulat un penal a favor del Bordils que ha estat aturat brillantment pel porter igualadí. Amb esperança i il·lusió ha encarat l’equip de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) la tercera part del matx. En el tercer període s’ha vist en el Pavelló igualadí un increïble bon joc local que ha pogut contenir la fúria bordilenca, fet que ha provocat que aquest tercer temps acabés finalment amb un empat a 7 gols per a desesperació dels jugadors i de l’afició gironina. En aquest tercer quart l’àrbitre ha xiulat un penal a favor de l’Igualada, que l’ha marcat, i un altre penal a favor del Bordils que ha estat aturat una altra vegada pel porter igualadí. En aquestes alçades del partit, el matx estava absolutament empatat entre els dos equips. Els gironins havien guanyat la primera part, els igualadins havien guanyat la segona part, i la tercera part l’havien empatat tots dos equips. Qui guanyés la quarta i darrera part s’emportaria el partit i els dos punts per a la classificació. No cal dir que la quarta part va ser vibrant ja des de l’inici i l’emoció màxima impregnava cada jugada dels dos equips. Es produïa una continua alternança en el marcador entre els dos equips, no obstant amb una diferència mínima d’un gol en cada cas. S’estava produint allò que semblava fora de tota lògica i impossible: els igualadins tenien contra les cordes als gironins. Arribats a l’últim tram de la quarta part, amb el marcador empatat a 6 gols, el porter igualadí va fer una gran aturada, que va descentrar als bordilencs i va esperonar al màxim als igualadins que varen marcar dos grans gols seguits que donarien la victòria als jugadors de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) en aquest quart període per 8 a 6 gols, fet que suposava guanyar el partit contra el líder invicte fins a aquell moment d’aquesta segona lligueta. El marcador final va ser de 31 a 30 gols a favor de l’equip igualadí. L’alegria i l’eufòria dels jugadors i de l’afició local es va desbordar a “Les Comes” quan l’àrbitre va xiular el final del partit. Els nostres almogàvers igualadins, com a la mítica Batalla de Cefís, havien aconseguit una victòria impossible davant d’un rival en principi superior, i que ja quedarà com a mítica en la memòria col·lectiva.

L’àrbitre del partit, Sr. José Antonio Manzano Sorroche, va estar a l’alçada del gran partit d’handbol disputat, amb una actuació arbitral impecable, didàctica, i imparcial. .

Segurament, en la brillant victòria de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) sobre el Bordils del dissabte 18 de maig hi tenia a veure l’esperit de Thiagus Petrus. Ens explicarem millor. Aquest passat dijous 16 de maig el gran lateral esquerre brasiler de l’equip d’Handbol del Barça, Thiagus Petrus Gonçalves Dos Santos, de trenta anys, amb dos metres d’alçada, amb el seu dolç accent portuguès, i amb un cos esculpit que feia sospirar contínuament i profundament les aficionades i les mares igualadines (diuen els ocellets del Pavelló igualadí que la segona entrenadora Jana Elvira també sospirava destacadament entre elles), va visitar el Club d’Handbol Igualada impartint una interessant xerrada amb els jugadors/es del club, i, desbordant simpatia, fent-se fotografies i més fotografies amb tots els jugadors/es que ho van desitjar.

I, d’igual manera, segur que en la magnífica victòria igualadina hi tingué molt a veure el fet que, just abans de l’inici del partit, alguns pares igualadins no tinguessin pas cap mandra de passar una i una altra vegada la mopa sobre tota la pista per netejar-la de la pols lliscant que s’hi acumulava (segurament provinent de les obres d’ampliació del Pavelló Poliesportiu de la Capital de l’Anoia).

En aquests moments, en la classificació de la segona lligueta, a falta d’un partit per al seu acabament, ens trobem que l’encapçala el Sant Martí Voramar amb un punt de distància sobre el Bordils, que va segon, seguit de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) que va tercer, i, en quarta i última posició tenim al BM Barberà del Vallès.

Precisament, la propera setmana s’enfrontaran a Bordils l’equip local i el Sant Antoni Voramar. L’equip que guanyi anirà a la Fase Final Top-4. En cas d’empat passaria a la Fase Final el Sant Antoni Voramar.

L’equip anoienc de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) anirà a jugar el proper dissabte 25 de maig el darrer partit d’aquesta lligueta a Barberà del Vallès contra l’equip local del BM Barberà. Guanyi o perdi, l’equip igualadí no es mourà de la tercera posició que actualment ocupa, i que s’ha de considerar prou meritòria atès el grandíssim nivell de joc d’handbol que ha existit en aquesta segona lligueta. L’equip igualadí ha perdut dos partits a fora (Voramar i Bordils), ha empatat dos partits a casa (Barberà i Voramar), i ha guanyat el partit d’aquest dissabte 18 de maig a “Les Comes” contra el totpoderós Bordils. Tot i així, no cal dir que desitgem a l’equip de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) que, recuperant l’esperit almogàver de la gosadia i la valentia en el joc, guanyi el darrer partit a Barberà per tal d’acabar aquesta temporada amb la més gran alegria i amb el millor dels somriures.

En qualsevol cas, alegria, joia, somriures, i diversió a dojo, és la que espera als jugadors de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A), i als seus pares i mares, i als entrenadors, i als delegats oficial de l’equip, aquest proper dissabte 25 de maig, després del partit en front al BM Barberà, en l’àpat de germanor de final de temporada que se celebrarà en el Restaurant Ca l’Andorrà de Castellfollit del Boix. Serà un dinar si l’equip juga al matí (com sembla que serà), o bé serà un sopar si l’equip juga a la tarda.

Desitgem de tot cor que aquesta brillant temporada de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) continuï la temporada vinent amb el mateix tercet de magistrals entrenadors que té actualment l’equip per tal de no perdre la continuïtat de bon joc d’aquest equip d’amics (amb una afició de mares i pares que desitja que arribi l’hora del partit tant per veure el fill jugar com per trobar-se, xerrar, i riure amb els pares i mares dels jugadors companys).

Dissabte vinent a la Pista del BM Barberà ressonaran altra vegada els crits dels almogàvers igualadins “Desperta Ferro” i “Sant Jordi”, que esperonaran el joc dels anoiencs, i descentraran el joc dels vallesans.

Visca l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) !

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *