Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

empat de l’aleví masculí A front bm barberà

ELS ALEVINS-A DEL CLUB D’HANDBOL IGUALADA EMPATEN A “LES COMES” AMB EL BM BARBERÀ !

 

Aquest dissabte 4 de maig, els Alevins-A de l’Acadèmia Igualada-Club d’Handbol Igualada van rebre a “Les Comes” al visitant BM Barberà, tancant així la primera ronda de la segona fase de la lliga regular. En aquesta segona fase, tots els equips tenen un elevat nivell de joc, i guanyar o perdre el partit es deu a ser eficaç en totes les fases del matx.

El partit es va jugar a una de les pistes del poliesportiu de “Les Comes”, que tenia el terra molt lliscant. El dia abans va ser un divendres plujós a la capital de l’Anoia, i el complex poliesportiu de casa nostra, que ja té bastants anys, té goteres en el sostre que regalimen sobre les pistes. Per més que van intentar assecar-la, la pista relliscava i tant els jugadors locals com els visitants vallesans, van patinar en moltes ocasions. Per sort no vàrem haver de lamentar cap lesió per aquest motiu.

Barberà del Vallès és un municipi de la comarca del Vallès Occidental, que té 32.800 habitants aproximadament (Igualada en té 39.500, així que els dos municipis tenen una població similar). La ciutat de Barberà del Vallès neix al redós d’una antiga vil·la romana. El nom de Barberà apareix documentat per primera vegada a finals del Segle X, concretament l’any 985, en un document del poderós monestir de Sant Cugat, on s’indiquen algunes propietats, concretament un alou. L’alou era el règim de propietat de béns immobles, generalment terres, en el qual durant l’edat medieval el propietari (l’aloer) tenia el domini complet, absolut i lliure sobre les terres, és a dir, tant el domini directe (la propietat), com el domini útil (el dret d’ús). Era el concepte antagònic de l’emfiteusi o propietat feudal, en el qual el domini útil (o dret d’ús) d’un feu se cedia a un noble vassall, qui havia de pagar un “cens” o servir-lo personalment a canvi del dret d’ús, però no en tenia la propietat.

Per part de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) han jugat: Miquel Baró i Xavi Alonso com a porters, i, com a jugadors de camp: Roc Esteve, Alex Arribas, Jan Marí, Damià Pou, Eloi Puig, Guiu Gómez, Jan Rojo, Lluc Pons, Èrik Angel, Oriol Minguito, i Gabi Cuevas, ben dirigits pels entrenadors Roger Calzada, Jana Elvira, i Edgar Marí. En aquest partit la potent plantilla igualadina dels Alevins-A estava al complet.

Per part del Club Handbol BM Barberà (Alevins-A) han jugat: Alex Gil, Bertran Otal, Pedro Lucas, Kilian Navarro, Daniel Rosa, Dante Companys, Carla Sánchez, David Torres, i Martí Sobrino.

El partit jugat al Poliesportiu de “Les Comes”, a més de jugar-se en una pista lliscant, s’ha jugat, a les 10:00 hores del matí, en un ambient fred, tot i estar en plena primavera. Quan s’ha acabat el partit, tots els pares han deixat les fredes grades del pavelló i han anat a posar-se sota el calentó solet de la porta de l’entrada del complex de dalt, per tal de treure’s el fred de sobre.

Els igualadins, tot i la seva empenta i determinació, han dut a terme un joc amb molts alts i baixos, i s’ha trobat al davant un equip vallesà lluitador i que no ha deixat cap pilota per perduda.

En el primer quart, el combinat aleví igualadí ha comés moltes errades en les passades mentre que el Barberà ha dut a terme un munt de ràpids i letals contraatacs. Ambdós fets han suposat la derrota, per la mínima, de l’equip local en aquest primer període amb un marcador de 5 a 6 gols a favor dels visitants vallesans del Barberà. En aquest primer quart l’àrbitre ha xiulat un penal a favor de l’equip igualadí que l’ha transformat en gol. El segon quart ha estat disputadíssim i, finalment, ha caigut del cantó igualadí. L’equip de la capital de l’Anoia ha guanyat aquesta segona part amb un marcador de 7 a 6 gols. El partit estava en aquests moments empatat, atès que cada equip havia guanyat una part de les dues disputades. En el tercer quart, l’equip igualadí s’ha imposat clarament al combinat barberenc gràcies a l’encert amb les passades i mercès també al rigor defensiu practicat, guanyant amb un marcador de 10 a 6 gols. En aquesta tercera part, l’àrbitre ha xiulat dos penals a favor dels anoiencs que n’han errat un (aturat pel porter visitant), i n’ha transformat en gol l’altre. La quarta ha començat molt bé per a l’equip igualadí, i s’ha posat al davant amb un parcial de 4 a 1 gols. No obstant, en aquell moment l’àrbitre ha xiulat una expulsió de dos minuts a un jugador local i, aquest fet, ha descentrat totalment al combinat de la capital de l’Anoia que ha vist com, en un tres i no res, els visitants vallesans han marcat 4 gols seguits i s’han situat per sobre en el marcador (amb un parcial de 4 a 5 gols), situació de superioritat en el marcador que ja no han abandonat en tota la quarta part, en la qual s’han acabat imposat per 5 a 8 gols. En aquest quart període l’àrbitre ha xiulat tres penals, un favor del Barberà i 2 a favor de l’equip igualadí. Els vallesans han marcat el seu penal, i els igualadins han errat els dos que els havien marcat al seu favor. En aquest petit detall es pot veure el desencert igualadí en aquest darrer període del matx.

El resultat final del partit ha esta d’empat, atès que cadascun dels dos equips s’ha imposat en dues parts, amb un marcador final global de 27 a 26 gols a favor dels igualadins. Al final d’aquest partit, el combinat aleví igualadí ha obtingut, en la primera ronda de la segona fase, dues derrotes com a equip visitant i un empat com a equip local. Tant de bo en la segona ronda de la segona fase, amb dos partits com a local (la setmana vinent contra el potent VORAMAR, i la següent setmana contra el potentíssim BORDILS), i un altre partit, com a visitant, en front al BARBERÀ, com a partit final d’aquesta segona fase, aconsegueixi millors resultats. De plantilla, ganes, empenta, i bon joc, no n’hi falten.

L’àrbitre del matx ha estat just, didàctic amb els jugadors, i imparcial. Cal destacar l’anècdota que, cansat que uns pares vallesans situats a peu de pista no paressin de discutir-li totes i cadascuna de les seves decisions que no eren favorables al Barberà, ha aturat el partit en la quarta part i ha demanat a un dels dos delegats de mesa igualadins que parlessin amb els mateixos per tal que abandonessin la seva situació a peu de pista i anessin a seure a les grades. Per desgràcia, no tots els adults entenen que estem davant la pràctica d’un esport on les bones formes i el respecte a les decisions dels altres (encara que no siguin del nostre grat) són essencials per formar i fer créixer als nostres jugadors com a persones adultes del demà, i també com a jugadors d’handbol, en els valors de la tolerància, la bona educació, i en el joc net.

El proper cap de setmana, com ja hem dit abans, els igualadins tornen a jugar a casa i s’enfronten amb el Voramar de Barcelona a “Les Comes”. Recordem que l’equip del Voramar va ser el guanyador del I TORNEIG ALEVÍ DE CAMPIONS I CAMPIONES DE MINI HANDBOL DE MOLINS DE REI disputat el passat dimecres dia 1 de maig. Desitgem als igualadins que practiquin un molt bon joc i un gran encert en els tirs a porteria.

Ànims, encert, i força Igualada !

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *