Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

bon paper dels alevins al torneig de campions de molins de rei

BON PAPER IGUALADÍ EN EL TORNEIG ALEVÍ DE MINI CAMPIONS I CAMPIONES D’HANDBOL DE MOLINS DE REI DEL PRIMER DE MAIG DE 2019

 

Quan un fill/a practica un esport no existeixen per als pares ni dies festius ni dies de descans en el calendari. Quan no hi ha entrenament, hi ha lliga regular, i sinó tornejos especials.

El passat dimecres 1 de maig (festiu), es va disputar, en les magnífiques instal·lacions del Pavelló de Molins de Rei, el Primer Torneig Aleví de Mini Campions i Campiones d’Handbol. Dotze equips alevins en la modalitat masculina/mixta (dividits en 3 grups de 4 equips cadascun), i 8 equips en la modalitat femenina, d’handbol van competir, des de les 9 i fins a les15 hores, per guanyar aquest trofeu. L’Equip Aleví del Club Igualada d’Handbol hi estava inscrit per tal de passar un divertit matí practicant aquets bonic esport, i per tal d’intentar estar entre els millors clubs alevins d’handbol de la província.

Molins de Rei és una vila de la comarca del Baix Llobregat, de 25.600 habitants. El nom del municipi deriva dels seus inicis, quan el rei Alfons II, Rei de la Corona Catalano-Aragonesa i Comte de Barcelona, va iniciar la construcció d’uns molins a la zona de l’actual població. Corria l’any 1188, quan el rei Alfons XII va confiar la construcció d’uns molins a un tal Joan, dit “dels molins”. Una vegada van ser construïts, per decisió reial, els molins quedaren sota la responsabilitat de Bernat el Ferrer. Una de les condicions que li fou imposat era que havia de viure en aquell indret i tenir cura dels molins. Així es va sembrar la llavor d’allò que seria, posteriorment, una nova vila. El títol de Vila li fou reconegut a Molins de Rei el 1208. El seu patró és Sant Miquel Arcàngel, i, per aquest motiu, la Festa Major és celebrada anualment el 29 de setembre.

Per tal d’arribar amb temps a l’hora de la convocatòria, ben d’horeta, i tots ja sense ni una espurna de son, l’expedició igualadina es va concentrar a “Les Comes” a les 7:45 hores per tal d’enfilar la carretera cap a Molins de Rei. El matí era preciós i lluïa un bonic sol de primavera.

No sense dificultats per poder aparcar els cotxes, els igualadins es van trobar en el Pavelló de Molins de Rei a l’hora acordada de les 8:40 hores. La munió de nois i noies que conformaven els 20 equips que competirien en les modalitats masculina/mixta i femenina, els seus entrenadors, i els seus pares i acompanyants era enorme.

Amb puntualitat britànica, a les 9:00 hores, van començar els partits de la fase regular de grups. Els Alevins del Club d’Handbol Igualada estaven enquadrats en el Grup 1, jugant en la Pista 2, amb el Molins de Rei (equip local), el Sant Joan Despí (equip conegut dels igualadins, amb el qual ja s’hi van enfrontar en la fase regular de la lliga amb el resultat d’un empat a Sant Joan Despí, i una derrota anoienca a casa, a “Les Comes”), i l’Esparreguera.

Per part dels Alevins del Club d’Handbol Igualada van jugar: Xavi Alonso i Miquel Baró com a porters, i, com a jugadors de camp: Alex Arribas, Èrik Angel, Roc Esteve, Oriol Minguito, Roger Oliveras, Jan Rojo, Pau Tardà, Biel Homs, i Guiu Gómez, molt ben dirigits pels entrenadors Roger Calzada i Jana Elvira. En total eren 2 porters i 9 jugadors de camp. En aquesta competició de Mini Handbol podien jugar equips formats per un porter més quatre jugadors de camp, podent-se canviar els jugadors tantes vegades com es cregués convenient per part de l’entrenador. Els partits eren de 20 minuts, amb dues parts de 10 minuts cadascuna d’elles, i guanyava el partit l’equip que marqués més gols al final dels 20 minuts de partit. No comptaven les parts guanyades, tal i com succeeix a la lliga regular, sinó el nombre de gols marcats i encaixats al final del partit.

Els alevins de l’IGUALADA es van estrenar en la competició, a les 9:30 hores, puntualment, amb el SANT JOAN DESPÍ. El partit va començar sent intens i igualat. No obstant, ja a la primera part, els de Sant Joan Despí van guanyar per 8 a 12 gols. La segona part va augmentar la diferència a favor dels del Baix Llobregat amb un marcador parcial de 7 a 14 gols a favor del Sant Joan Despí. A la segona part, els igualadins varen disposar de dos penals a favor, un va ser transformat en gol però l’altre fou errat per part del jugador igualadí. El resultat final fou de 15 a 26 gols a favor de l’equip de Sant Joan Despí, que reflectia una victòria final clara dels jugadors del Baix Llobregat.

A continuació, a les 10:00 hores, i sense tenir ni temps de descansar, el combinat aleví d’IGUALADA es va enfrontar a l’equip local del MOLINS DE REI. La primera part va ser guanyada pels jugadors del Molins de Rei amb un marcador parcial de 14 a 11 gols, malgrat que els igualadins varen tenir al seu favor 4 penals, i que varen ser tots 4 transformats en gol per part dels jugadors anoiencs. El Molins de Rei va disposar d’un penal, que també va acabar en gol. A la segona part d’aquest partit, el combinat igualadí va reaccionar desplegant el seu millor joc d’handbol i va guanyar amb un parcial de 10 a 12 gols, que no va ser suficient per poder guanyar el partit que va acabar amb un ajustadíssim marcador final de 24 a 23 gols a favor de l’equip local del Molins de Rei. Potser la clau de la derrota igualadina estigué en un penal xiulat al seu favor en la segona part i errat en el seu llançament.

Després de mitja horeta de descans, a les 11:00 hores en punt s’iniciava el tercer i últim partit de l’IGUALADA en la fase regular del Grup 1 d’aquest torneig, i que el va enfrontar al combinat aleví de l’ESPARREGUERA. En aquest partit, la victòria igualadina fou clara. En la primera part, el combinat igualadí és va imposar als jugadors de l’Esparreguera per 7 a 14 gols, i, en la segona part el marcador parcial fou de 7 a 11 gols també a favor dels igualadins, que varen vèncer amb un marcador final de 14 a 25 gols.

Acabada la fase regular del Grup 1, va quedar primer l’equip del SANT JOAN DESPÍ, que va guanyar tots 3 partits. Va quedar segon de grup l’equip local del MOLINS DE REI (amb dues victòries i una derrota). L’IGUALADA va quedar tercer amb una victòria i dues derrotes, i, en darrera posició, amb tots tres partits perduts, va quedar el combinat aleví de l’ESPARREGUERA.

Els 8 equips que es disputarien, a partit únic, els quarts de final de la competició serien els primers i els segons classificats de cadascun dels tres grups, i els dos millors tercers d’entre els tres grups. L’equip Aleví del Club d’Handbol IGUALADA va quedar classificat com el millor tercer de tots tres grups i, ja a quarts de final, li va tocar jugar amb el VORAMAR de Barcelona (equip amb el qual l’Igualada va jugar al Pavelló de la Verneda de la Ciutat Comtal fa poques setmanes amb el resultat de victòria de l’equip barceloní).

El partit entre el VORAMAR i l’IGUALADA, jugat a les 12:15 hores, va ser molt intens i elèctric. El resultat de la primera part fou de 14 a 9 gols a favor dels barcelonins, tot i tenir a favor els igualadins un penal que fou marcat. A la segona part, el marcador ja fou més igualat, tot i que el Voramar va vèncer la segona part també amb un ajustadíssim marcador parcial de 16 a 15 gols, amb 4 tirs igualadins que van impactar a la fusta de la porteria barcelonina. El resultat final que va reflectir el marcador fou de 30 a 24 gols a favor del VORAMAR.

De 12 equips que disputaven el TORNEIG DE MOLINS DE REI, el combinat aleví del Club d’Handbol IGUALADA va quedar entre els 8 primers. No estava gens malament per a un equip que, tot i competir amb la màxima il·lusió i empenta cadascun dels seus partits, està encara en fase de formació i de consolidació.

La final masculina/mixta es va disputar entre el VORAMAR i el RIBES, emportant-se la victòria final del TORNEIG DE MINI HANDBOL DE MOLINS DE REI l’equip barceloní del VORAMAR. És a dir, l’equip igualadí va caure davant l’equip que acabaria guanyant la competició. En l’apartat femení, va guanyar el Torneig el combinat del Club d’Handbol MARTORELL.

A les 13:00 hores, l’expedició igualadina deixava Molins de Rei, amb la sensació d’haver jugat i competit bé, i també amb el regust que, en algun partit, s’hi podia haver posat una miqueta més d’empenta en el joc. En qualsevol cas, no hi havia tristor en les cares dels ocupants dels cotxes igualadins quan varen tornar cap a casa, sinó joia i alegria per haver passat un matí festiu practicant i gaudint d’un esport fantàstic: l’handbol (aquí, en aquest Torneig, en la modalitat però de mini-handbol).

El TORNEIG DE MINI HANDBOL DE MOLINS DE REI, va estar bastant ben organitzat, va comptar amb uns arbitratges imparcials, però més aviat fluixos en general (tècnicament parlant), i el que no va funcionar amb agilitat fou el Servei de Bar. En molts moments, adquirir una beguda o un entrepà, en el Bar del Pavelló Poliesportiu de Molins de Rei, va suposar un temps d’espera fent cua de més de 30 minuts, que no tothom aguantava amb estoica paciència.

En la propera 2a edició d’aquest Torneig, de cara a l’any 2020, desitgem que l’Igualada millori la seva classificació final. FORÇA IGUALADA !

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *