Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Derrota front un qeuip superior per l’aleví Masculí A

DERROTATS PER UN EQUIP SUPERIOR !

 

Aquest dissabte 27 d’abril, la delegació igualadina de l’equip dels Alevins-A del Club d’Handbol Igualada va encaminar-se cap a Bordils. Tocava jugar amb l’equip local a les 16:00 h. Es van organitzar dos grups expedicionaris, un que va sortir d’Igualada a mig matí del dissabte, i, una hora i tres quarts després de conducció, ja sigui per l’AP-7 o ja sigui per l’Eix Transversal, es va concentrar en un Restaurant de l’entrada de Bordils per fer un dinar de germanor, que fou prou gustós i divertit. Cal indicar que el grup de jugadors d’aquest equip, dels Alevins-A del Club d’Handbol Igualada, en realitat és un grup d’amics d’onze i dotze anys, que cursen sisè de primària, i que juguen i gaudeixen practicant junts l’handbol. I, els seus pares i mares, gaudeixen tant (o més) que els seus fills de les trobades i dels partits. La bona companyonia i sintonia entre els grup de pares i mares és admirable. Molts ja esperen que arribi el dissabte perquè saben que, a més de gaudir d’un bon partit d’handbol de nivell aleví, riuran força i la trobada serà d’allò més divertida. Després del dinar, a l’hora del cafè, s’hi va sumar l’altre grup expedicionari (el que va sortir d’Igualada sobre les 13:00 hores).

El partit es va disputar en la magnífica pista del Pavelló Municipal d’Esports “Blanc i Verd” de Bordils. El bonic i acollidor municipi de Bordils és una vila de la comarca del Gironès, de 1.700 habitants, aproximadament, en la qual es respira i es viu per a la pràctica de l’handbol des dels anys 60 del segle passat.

La notícia més antiga de l’existència del nucli de Bordils data de l’any 990 (finals dels Segle X), on el poble constava amb la grafia de “Burdilis”, la denominació del qual segurament provindria del mot “borda”, un tancat agrícola que servia i serveix per desar-hi productes agrícoles, eines del camp, i animals. Així mateix, cal indicar que Bordils dona nom a una varietat de pollancre (un arbre de les ribes dels rius) típica de la zona: el bordilenc. Hi ha (pollancres) bordilencs des del Segle XIX. No obstant, l’origen del pollancre bordilenc és confús: hi ha una teoria que diu que va néixer espontàniament a les ribes del riu Ter amb l’encreuament fortuït entre una varietat de pollancre “populus nigra” salvatge i varietats autòctones de la zona. Per altra banda, hi ha una altra teoria que sosté que el pollancre bordilenc es va crear a partir d’un encreuament volgut per unes mans humanes d’un pollancre “populus nigra” de la zona i d’un exemplar de pollancre “populus nigra” italià.

A primera hora de la tarda, després de dinar, a les 16:00 hores, els Alevins-A del Club Handbol Bordils (que varen quedar primers del seu grup en la lliga de la fase anterior) i els Alevins-A de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (que varen quedar quarts en la lliga del seu grup), han jugat un bon i tècnic partit d’handbol en el Poliesportiu Municipal de Bordils, en una magnífica pista de parquet, que ha acabat amb una derrota dels anoiencs davant d’un equip gironí que ha estat clarament superior en joc i en tècnica.

Per part de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) han jugat: Miquel Baró com a porter, i, com a jugadors de camp: Roc Esteve, Alex Arribas, Jan Marí, Damià Pou, Eloi Puig, Guiu Gómez, Jan Rojo, Lluc Pons, Èrik Angel, i Oriol Minguito, molt ben dirigits (com sempre) pels entrenadors Roger Calzada i Jana Elvira (que no s’han cansat durant tot el partit de donar instruccions als seus jugadors i de corregir-los defectes i posicions). No ens han pogut acompanyar els jugadors Xavi Alonso (porter) i Gabi Cuevas (jugador de camp) per diversos compromisos familiars ineludibles, ni tampoc el tercer entrenador Edgar Marí, per haver de disputar en horari coincident el seu partit setmanal.

Per part del Club Handbol Bordils “Blanc” (Alevins-A) han jugat: Raül Ruiz, Lluc Ribas, Pol Negre, Roger Peracaula, Roger Amores, Wassim Annajar, i Joel Casas, entrenats per Joan Senent Vila.

El partit jugat a Bordils, en una magnífica pista molt ben il·luminada amb llum natural, i amb un ambient eixordador provocat per un gran bombo de l’afició local que no ha deixat de sonar durant tot el partit, i que gairebé deixa sorda a l’afició igualadina, ha estat dels que creen afició a aquest noble esport. Els igualadins, tot i el seu bon joc, s’han enfrontat a un molt bon equip local gironí que ha jugat amb una defensa molt intensa i gairebé perfecta, i que ha estat impenetrable en moltes ocasions per als visitants.

En el primer quart, el Bordils s’ha imposat al combinat visitant anoienc, gràcies sobretot a un brillant joc de la defensa a l’home que han practicat els locals. El Bordils ha guanyat per 9 a 6 gols. En aquesta primera part, l’àrbitre ha xiulat un penal a favor de l’Igualada, que l’ha marcat. En el segon quart, l’Igualada també s’ha vist sobrepassat per la superioritat del joc local. El joc del Bordils ha estat molt ràpid en tot moment, i la seva defensa ha ofegat (i ha desesperat) als atacants igualadins. El resultat del marcador en aquest segon quart també ha caigut del cantó del Bordils per 9 a 5 gols. El tercer quart ha estat molt i molt disputat, però l’equip igualadí s’ha vist superat per l’infortuni. En efecte, aquest dissabte, l’equip de la capital de l’Anoia s’ha vist abonat a que molts dels seus llançaments a gol acabessin als pals de la porteria contraria. Arribats al tercer quart, fins a 10 llançaments igualadins han estat rebutjats per les fustes de la porteria que defensava el porter gironí. Inclús, en dues ocasions, s’ha produït el fet que l’atacant igualadí ha llançat la pilota a la fusta de la porteria bordilenca, el rebot l’ha agafat un altre atacant igualadí que ha tornat a llançar a porteria, i la pilota ha tornat a ser rebutjada per la fusta de la porteria local. Aquests fets del doble pal, desesperaven als jugadors i a l’afició igualadina. Aquesta tercera part ha acabat amb un marcador de 7 a 5 gols a favor del Bordils. En aquesta tercera part, l’àrbitre ha xiulat dos penals a favor de l’Igualada, un ha estat aturat pel porter local i l’altre ha estat marcat per l’equip anoienc. Al final de la tercera part, l’equip local del Bordils, a l’haver guanyat ja les tres primeres parts del matx, ja havia guanyat el partit. En la quarta part, en el seu tram final, l’infortuni igualadí ha arribat al seu punt culminant. En explicarem més detalladament. El joc dels dos equips portava a un marcador d’empat constant que no feia destacar a cap dels dos equips. L’Igualada ha sumat quatre tirs més a les fustes de la porteria gironina, i l’àrbitre ha xiulat dos penals, un favor de cada equip, que no han estat transformats per cap dels dos combinats alevins. El penal a favor de l’Igualada ha estat aturat pel porter local, i el penal a favor del Bordils ha estat errat pel jugador gironí que l’ha llançat. El marcador estava empatat a 5 gols i quedaven pocs segons de temps. Atacava un jugador de l’equip gironí del Bordils, quan un jugador igualadí li pren netament la pilota i enfila directe la porteria local ràpid com un coet. S’aixeca tot rabent, llença la pilota amb tota la seva ànima, i aquesta entra a la porteria gironina en el mateix moment en el qual sona la sirena del final del temps de la quarta part i del partit. Els jugadors igualadins i la seva nombrosa afició canten alegrament el gol (que els hagués donat la victòria d’honor d’aquest quart període). No obstant, l’àrbitre (que havia estat correcte i imparcial fins a aquell moment) no ha donat validesa al gol al·legant que havia entrat fora de temps. Ni els jugadors anoiencs, ni els seus pares ni les seves mares ni els seus germans ho van veure així de cap de les maneres, i gosaríem dir que tampoc van veure el darrer gol igualadí marcat fora de temps ni els jugadors locals ni els aficionats bordilencs. No obstant, el criteri arbitral es va imposar i el gol no va pujar al marcador i, en conseqüència, aquesta quart part va acabar amb un empat a 5 gols.

Tot i la derrota, tot i l’infortuni dels pals, tot i la desgraciada anul·lació del darrer gol igualadí, la grandesa de l’equip de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A), i de la seva afició, s’ha vist palesada amb el fort aplaudiment als seus jugadors, així com amb el reconeixement dels mèrits de la victòria local, i així com amb al fet que l’afició igualadina no va escridassar (gaire ni durant molta estona) l’àrbitre del matx pel darrer gol anul·lat. D’altres aficions que hem conegut en altres poliesportius, el mínim que li haguessin fet a l’àrbitre en aquesta situació hagués estat dolorós vudú amb agulles ben afilades.

Pel joc vist fins al moment, el bon equip del Bordils, tot i tenir una plantilla curta i no gaire extensa, té molts números de quedar primer de grup.

El proper cap de setmana, els igualadins s’enfronten amb el Barberà del Vallès a casa, a “Les Comes”. Desitgem als igualadins tot l’encert, i tota la sort, del món.

Abans però, el proper dimecres 1 de maig, al magnífic Poliesportiu de Molins de Rei, jugadors i afició han de matinar per ser-hi a les 8:40 hores del matí, atès que de 9:00 a 15:00 hores es disputarà el PRIMER TORNEIG ALEVÍ DE MINI CAMPIONS I CAMPIONES, en el qual s’enfrontaran 12 equips d’handbol-mixt alevins. Desitgem als igualadins cap tir al pal i uns bons arbitratges. En el primer grup, en la primera fase, a la pista 2, els anoiencs s’enfrontaran als potents equips del Sant Joan Despí, de l’Esparreguera, i al local del Molins de Rei. Passaran a la segona fase els dos primers de cadascun dels tres grups i els 2 millors tercers. Així, els vuit equips que passin a la segona fase s’enfrontaran en eliminatòries directes que duran a proclamar el campió del torneig cap a les 15:00 hores.

Ànims, encert, i força Igualada !

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *