Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Els nois de l’Aleví masculí A fan un gran partit

TOT I PERDRE PER POQUET, ELS “VELOCIRAPTORS” DELS ALEVINS-A DEL CLUB D’HANDBOL IGUALADA VAN FER UN GRAN PARTIT.

 

El nostre planeta Terra té uns 4.543 milions d’anys d’edat. Els primers éssers vius (cianobactèries) van sorgir fa 3.800 milions d’anys (a l’era Protozoica, en el període Precàmbric). Molt posteriorment, a l’era Mesozoica (entre els 250 i els 65,5 milions d’anys), en els períodes del Triàsic, del Juràsic, i del Cretàcic, els dinosaures van governar a la Terra, fins que fa uns 65,5 milions d’anys, una gran activitat volcànica (sobretot a la zona de l’actual Índia), unida als efectes devastadors provocats per la caiguda d’un gran asteroide (es calcula que d’uns 10 km de diàmetre) a l’actual Península del Yucatán (Mèxic), deixant-ne rastre amb el gran cràter de Chicxulub, de més de 180 km de diàmetre, va causar la cinquena (i, de moment, última) gran extinció massiva d’éssers vius de la terra, entre les eres Cretàcica i Terciària.

Abans d’aquesta cinquena massiva extinció, que es calcula que va afectar al 75% d’espècies vives del planeta, vivien a la Terra els dinosaures. A finals del període del Cretàcic, i abans de la gran extinció, en àmplies zones de l’actual Àsia, hi vivien els coneguts dinosaures Velociraptors (del llatí “lladre ràpid o veloç”). Aquests “petits” dinosaures es caracteritzaven per ser uns carnívors bípedes, amb una cua llarga i rígida, i amb una coneguda gran ungla, retràctil com en el cas dels actuals felins, amb forma de falç en el segon dit de cada peu, que probablement li servia per caçar i matar les seves preses. Les seves potes del darrera, de gran longitud, li servien per agafar força velocitat. A diferència del que ens han ensenyat les pel·lícules de dinosaures, tenien una mena de plomes tant al coll com a les potes davanteres. Eren dinosaures amb un gran comportament social atès que caçaven en grup i es consideraven molt intel·ligents. Tenien una alçada d’un metre aproximadament, una longitud d’uns 1,8 metres, i un pes aproximat d’uns 15 kg, fet que el convertia en uns animals molt ràpids i lleugers de moviments.

Tot i que es pensava que tots els dinosaures es varen extingir fa uns 65,5 milions d’anys amb la caiguda del gran asteroide a Mèxic, almenys 13 “Velociraptors” han sobreviscut en terres catalanes, més concretament a Igualada, i integren l’Equip Aleví-A del Club d’Handbol Igualada. Són ràpids, astuts, molt intel·ligents, actuen en equip, i es fan un fart de robar pilotes a l’equip contrari durant tot el partit d’handbol. Tot i la seva aparença d’alevins humans, són descendents directes del Velociraptors del Cretàcic.

L’Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A), quart classificat a la lliga, ha jugat el dissabte 23 de març, a la pista gran, a l’anomenada Pista de Barri, de “Les Comes”, un bon partit d’handbol amb el tercer classificat, el Club d’Handbol Sant Joan Despí (Alevins-A).

L’equip del Baix Llobregat, el Sant Joan Despí, ha jugat un bon i intens partit d’handbol, que s’ha vist afavorit finalment per les dificultats de punteria dels atacants igualadins.

Sant Joan Despí, és una ciutat de la comarca del Baix Llobregat, de 34.000 habitants, coneguda no només per tenir-hi la seu central dels estudis de TV3 sinó per posseir una gran tradició en la pràctica de l’esport de l’handbol. El seu nom deriva de “Sant Joan del Pi”, tenint un gran pi en el centre del seu escut heràldic. Els seus habitants s’anomenen santjoanencs, i tenen el malnom de paparres.

Per part de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) han jugat: Xavi Alonso i Miquel Baró com a porters, i, com a jugadors de camp: Roc Esteve (que ha jugat el seu primer partit després de la lesió que va patir a la cama esquerra fa unes setmanes), Àlex Arribas, Jan Marí, Damià Pou, Eloi Puig, Guiu Gómez, Jan Rojo, Lluc Pons, Èrik Angel, Oriol Minguito i Gabriel Cuevas, molt ben dirigits pels entrenadors Roger Calzada, Jana Elvira (lesionada), i Edgar Marí. Cal destacar que el jugador Eloi Puig (lesionat) no ens ha pogut acompanyar.

Per part del Club d’Handbol Sant Joan Despí (Alevins-A) han jugat: Daniel Rocafort, Martí Gil, Ivan Moreno, Unai Urra, Javier Ortiz, Jan Pérez, Pablo Ordas, Pol Sauri, Óscar Rodríguez, Guillem Pino, i Daniel Vidal, entrenats i dirigits per Hector Guijarro Monforte.

El partit jugat a Igualada s’ha disputat, amb puntualitat suïssa, a les 17:30 hores de la tarda, d’un primaveral dissabte, amb una agradable temperatura, que res tenia a veure amb el glacial fred que es va patir a la pista santjoanenca en el partit d’anada el passat diumenge 13 d gener.

En el primer quart, jugat com durant tot el partit amb molta, però que molta, intensitat, tot i la força dels “velociraptors” igualadins, els santjoanencs han realitzat un bon i eficaç joc i s’han imposat amb un marcador parcial de 7 a 10 gols. En el segon temps, els petits saures igualadins s’han fet un fart de robar pilotes contràries, i, amb un treballat joc d’equip, s’han imposat (amb un final de temps d’infart) al potent equip del Baix Llobregat per 6 a 5 gols. Cal indicar que, en aquesta segona part, l’àrbitre ha xiulat dos penals a favor de l’equip del Sant Joan Despí, que els ha errat, i un penal a favor de l’Igualada, que l’ha marcat. En el tercer temps, ambdós equips han jugat de poder a poder, amb un joc de gran nivell tant per part de l’estol igualadí com per part de l’estol santjoanenc, que ha acabat amb un empat de 6 a 6 gols. No hi podia haver més emoció en el partit. Cada equip havia guanyat una part. Els de Sant Joan Despí, s’havien imposat en la primera part, i els anoiencs s’havien imposat en la segona. En la tercera part tots dos equips havien empatat. El partit estava completament igualat en aquells moments, així que tot es jugaria en la quarta i darrera part. L’equip que guanyés el quart temps s’enduria el partit i els dos punts per a la classificació de la lliga. En aquesta quarta part, dit sigui amb tot l’afecte del món, el malnom de “paparres” dels santjoanencs s’ha evidenciat clarament en la seva defensa. Amb una rereguarda molt agressiva, asfixiaven als atacants igualadins abraçant-se als mateixos com a paparres, impedint així els tirs clars de gol dels anoiencs, els quals no han tingut la sort de tenir la punteria fina en aquesta darrera part. Finalment, els del Baix Llobregat s’han imposat en aquesta quarta i darrera part per 6 a 8 gols, i s’han endut el partit i els dos punts. En aquesta quarta part, l’àrbitre ha xiulat dos penals a favor de l’equip igualadí, que els han transformat en gol en ambdues ocasions. El marcador final del matx ha estat de 25 a 29 gols a favor de l’equip de Sant Joan Despí.

L’àrbitre del partit ha actuat a gran nivell, ha estat just, i no ha influït en el resultat final del matx.

Els jugadors igualadins, quarts classificats a la lliga, per sota del Granollers, del Vilamajor, i del Sant Joan Despí, jugaran el cap de setmana vinent precisament a casa del Vilamajor (Vallès Oriental) que va segon a la classificació. L’Igualada ja té assegurada la quarta posició que dona lloc a disputar la segona fase d’aquesta lliga (a la qual hi accedeixen només els 4 primers classificats dels 9 equips que l’han disputat). Desitgem als jugadors de l’Igualada, davant del difícil desplaçament a Sant Pere de Vilamajor, la rapidesa, l’astúcia, l’agilitat, l’actuació col·lectiva, i la intel·ligència dels velociraptors, juntament amb una miqueta més d’encert en el tir a gol, per tal que puguin fer un bon partit d’handbol i intentar donar la sorpresa a la pista vallesana.

Endavant Alevins-A de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada !

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *