Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

l’aleví masculí A quasi s’emporta la victória

VENÇUTS PER MOLT POQUET !

Aquest dissabte 19 de gener de 2019, al migdia, els Alevins-A de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada i els Alevins-A del Club Handbol Vilamajor, han jugat un bon i tècnic partit d’handbol en el Poliesportiu de «Les Comes», que ha acabat amb una (mínima) derrota dels anoiencs tot i acabar finalment empatats a 22 gols, a causa de la peculiar assignació de punts en aquest campionat i que després explicarem. A la fi d’aquesta jornada els igualadins ocupen la quarta posició de la taula classificatòria, empatats a 11 punts amb el tercer, que és el Club Handbol Sant Joan Despí (Alevins-A). Els igualadins han jugat 8 partits, i n’han guanyat 5, n’han empatat 1, i n’han perdut 2, un d’ells aquest partit contra el Vilamajor, i l’altre en enfront del líder de la classificació: el Granollers.
Per part de l’Acadèmia Igualada-Handbol Igualada (Alevins-A) han jugat: Miquel Baró i Xavi Alonso com a porters, i, com a jugadors de camp: Êrik Angel, Alex Arribas, Roc Esteve, Jan Marí, Oriol Minguito, Lluc Pons, Damià Pou, Eloi Puig, i Jan Rojo, molt ben dirigits pels entrenadors Roger Calzada i Jana Elvira (que no s’han cansat durant tot el partit de donar instruccions als seus jugadors i de corregir-los defectes i posicions).
Per part del Club Handbol Vilamajor (Alevins-A) han jugat: Pol Navarro, com a porter, i, com a jugadors de camp: Daniel López, Oriol Roca, Jaume Espigué, Arnau Genebat, Andreu Escolà, David Anselmo, Marc Genebat, i Iker Guerrero, entrenats per Juan Carmona Blanco.
El partit jugat a «Les Comes» s’ha disputat en una pista poliesportiva freda, on no s’ha vist precisament a cap espectador suar, a no ser per l’emoció del partit i del resultat final. Els igualadins, amb un joc net, intens, i moltes vegades de pissarra, fent ben palès que treballen molt les jugades d’estratègia en els entrenaments, s’han enfrontat a un molt bon equip vallenc que ha jugat amb una defensa gairebé perfecta, destacant-ne el jugador David Anselmo (amb el núm. 39) que ha fet de l’eix de la defensa una muralla, que ha estat impenetrable en moltes ocasions per als locals. Dels anoiencs no en destacarem especialment a cap, atès que tots han jugat col·lectivament a un molt bon nivell.
Per entendre millor el resultat final del matx, explicarem ara breument com es puntua cada partit en aquesta lliga. Cada partit es divideix en 4 parts de 10 minuts cadascuna d’elles. A cada part hi ha 4 punts en joc. L’equip que guanya cada part s’endú 3 punts i 1 punt el que ha perdut, i, si s’empata una part, es reparteixen 2 punts cadascú. Al final del partit se sumen els punts totals obtinguts per cada equip en cadascuna de les 4 parts, i, si hi ha empat a punts, es tenen en compte els gols totals obtinguts per cada equip. Al guanyador de punts del matx se li assignen 2 punts per a la classificació de la lliga i cap al perdedor, i, en cas d’empat a punts i a gols (com va succeir la setmana passada a Sant Joan Despí) s’assigna un punt per a la classificació a cada equip. Queda clar que, qui va dissenyar aquest sistema de puntuació tan peculiar, volia, a més que els nois/es juguessin bé a handbol, que aprenguessin matemàtiques aplicades.
En el primer quart, l’Igualada (que actuava de local) s’ha imposat amb un marcador de 6 a 4 gols. En el segon i en el tercer quarts, l’equip visitant del Vallès Oriental s’ha espavilat i ha guanyat per 5 gols a 6 cada part. Finalment, en el quart temps, els anoiencs s’han posat amb un clar avantatge inicial en el marcador, però, finalment, els de Sant Pere de Vilamajor els han atrapat, i han empatat aquesta quarta part a 6 gols. Així, tot i l’empat del matx a 22 gols, s’han endut els dos punts per a la lliga els de Vilamajor, atès que han guanyat per 7 punts a 9 durant el partit. Fem càlculs matemàtics i vegem-ho:

P G P G P G P G
IGUALADA 3 (6) 1 (5) 1 (5) 2 (6) Punts Totals: 7 (22 gols)
VILAMAJOR 1 (4) 3 (6) 3 (6) 2 (6) Punts Totals: 9 (22 gols)
P: punts de cada part
G: gols de cada part

Per això titulem aquesta crònica del matx com «vençuts per molt poquet», perquè els de l’Igualada han guanyat una part, els del Vilamajor n’han guanyat dues, tots dos equips n’han empatat una, i, a més, han empatat a 22 gols.
El joc de les dues defenses ha estat ferm i ordenat, jugant sempre amb esportivitat. La gran defensa els vallencs ha fet que els anoiencs no poguessin jugar al contraatac, que és la seva gran arma ofensiva, i haguessin de jugar una vegada i una altra amb l’atac estàtic en enfront de una defensa visitant molt intensa.
L’àrbitre del partit ha estat molt correcte i imparcial, a més de didàctic, ja que, en moltes ocasions, explicava als jugadors amb amabilitat el perquè de les seves decisions. Ha xiulat dos penals durant el partit, tots dos a la segona part, un per a cada equip. Els vallencs han marcat el seu, i, els igualadins, han errat el seu llançament, que ha estat aturat pel porter visitant. Potser ha estat aquí una de les claus del desenllaç del matx.
La pròxima setmana, els igualadins s’enfronten amb el Gavà al camp dels del Baix Llobregat. Desitgem als igualadins tot l’encert del món.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *