Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Premis Goalkeeper 2015-16

Lorena Mendoza guanya el premi Goalkeeper 2015-16, en un cerimònia festiva i multitudinària

Ton Casellas. El passat dissabte al vespre va tenir lloc al bar del Parc West d’Igualada la cerimònia d’entrega de la tercera edició dels Premis Goalkeeper. Un projecte liderat pel Joan Puget i el Joan Méndez i que premia la temporada dels porters del Club Handbol Igualada.

La nova edició dels premis Goalkeeper 2015-16 es va celebrar en un ambient festiu i en un bar ple a vessar, com mai. A l’acte hi van assistir una setantena de persones, entre elles porters del club, pares i mares dels porters, el president del Club Handbol Igualada – Maure Vidal – i la regidors d’Esports de l’Ajuntament d’Igualada, Rosa Maria Plassa.

La primera part de l’acte va anar encarada a donar les gràcies als patrocinadors que han donat suport al llarg de la temporada i que van fer possible també la celebració d’aquest acte. Un representant de cada empresa col·laboradora va assistir a gal·la i van rebre una samarreta d’agraïment. Els patrocinadors són: Aquacentre, el Clot de Les Comes, Beach Handball Igualada, Centre Salut Sesrovires, Culata Shop, Blautec, Picadero, Trofeus Plans, Cabells Perruqueria, Rimon Glass, celler Figueres i l’escola Divina Pastora.

Captura de pantalla (192)
D’esquerra a dreta: Mònica Bisbal, Martí Méndez, Bernat Bisbal, Adrià Senar i Júlia Estany.

Un cop tancada aquesta primera part, el protagonisme fins al final de l’acte ja va passar a ser pels porters del club igualadí. Acompanyats en tot moment pel Joan Puget, com a mestre de cerimònies, i en Joan Méndez, encarregat dels aspectes de so i vídeo, es va passar a la visualització d’uns vídeos en què hi apareixien un recull d’imatges dels porters al llarg de tota la temporada, tant de partits com d’entrenaments. Aquesta part es va dividir per categories, així al principi vam veure un vídeo dels porters alevins fins a infantil, després dels cadets i juvenils i finalment dels primers equips. Els vídeos ens van impregnar amb moments d’esforç, concentració i lluita, però també hi havia lloc per veure anècdotes divertides i celebracions particulars. Un cop vist tots els porters en els vídeos, es va passar a fer entrega d’un petit regal-obsequi – una dessuadora i una samarreta commemorativa de l’acte – a mode de reconeixement per la feina feta durant tota la temporada.

Un cop fet tota aquesta prèvia, va arribar el moment de fer entrega dels primers premis. En aquesta ocasió a part del premis ja establerts – accèssits i premi Goalkeeper – va haver-hi l’entrega de dos agraïments. Aquests agraïments van anar a parar a mans de Júlia Estany, portera del primer equip femení, i d’Adrià Senar, porter del juvenil. El motiu comú que els va fer mereixedors d’aquest premi va ser la seva dedicació al club des de ben petits i que malauradament veuran aturada l’any vinent per culpa de les seves necessitats acadèmiques. És per això que se’ls va voler premiar, per ser-hi sempre, ara els toca encetar una nova etapa lluny d’Igualada, però la seva vinculació a l’handbol esperem que no s’aturi i que puguin seguir jugant en clubs més grans i de més prestigi a prop dels seus centres d’estudi.

Acte seguit, van arribar dos premis més, els accèssits, aquests ja més d’un caire esportiu i que serien l’avantsala del premi gros de la nit. El primer accèssit va ser per al porter del cadet masculí, Martí Méndez, per la seva bona trajectòria com a porter en què millora any rere any i també per la seva vessant més personal, caracteritzat sobretot per les seves bromes ja habituals. El segon accèssit de la nit va ser pel porter de l’infantil masculí, Bernat Bisbal, reconegut per la gran temporada que ha fet i amb l’objectiu que aquest premi suposi una motivació extra per a un porter tant jove.

lorena mendoza
Lorena Mendoza, guanyadora del premi Goalkeeper 2015-16 (imatge d’arxiu).

Per fi arribava el moment més esperat del vespre, l’entrega del premi Goalkeeper 2015-16. Després d’uns llargs segons d’espera amb tot el públic amb els ulls posats a la pantalla, va aparèixer el nom de la guanyadora, la Lorena Mendoza, portera del primer equip femení, que curiosament no va poder assistir a la gal·la per motius professionals. Aquesta portera es caracteritza per les seves ganes immenses de treballar sempre davant de qualsevol adversitat i sobretot a fer-ho sempre amb una rialla a la cara. La positivitat que transmet a les seves companyes va ser vital per motivar l’equip en moments durs de la temporada. Tot i que esportivament no hagi estat la portera més destacada, per culpa de les lesions i de la seves tasques professionals, el premi és totalment merescut per tots els motius exposats. Un bon porter no només ha de tenir qualitats físiques per arribar a ser el millor, sinó també la capacitat de deixar empremta amb les seves qualitats extra-esportives. A part del trofeu, la guanyadora va rebre també un xec bescanviable per unes vambes de la marca Múnich. Aquest va ser també el moment d’ajuntar tots els premiats per tal d’entrega’ls-hi una motxilla avinentesa de la mateixa marca capelladina.

Els últims minuts van donar peu a la sorpresa de la nit. Pau Puget, organitzador del proper Beach Handball Igualada, va fer promoció de l’esdeveniment i va aprofitar per donar un obsequi inesperat al Joan Méndez, una samarreta oficial del porter del F.C. Barcelona, Gonzalo Pérez de Vargas. Això va ser un reconeixement als qui van crear aquest premis ara fa 3 anys, el propi Joan Méndez i en Joan Puget, tots dos han sabut trobar la manera de valorar la feina que fan els porters al llarg de la temporada, una figura tradicionalment un xic abandonada.

Per concloure l’acte, la regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Igualada, Rosa Maria Plassa, va agrair la feina que es fa des dels clubs igualadins i es va mostrar sorpresa i emocionada sobretot per aquest acte tant desconegut com original. Finalment, la majoria dels assistents a l’acte van sopar plegats al mateix bar del Parc West.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *