Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 28 i 29 de maig

PRIMERA CATALANA CADET FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 30.

Club Handbol Igualada 33 – 12 Torró d’Agramunt CH

Darrer partit de lliga amb homenatge

30 maig femeni

Enric Sanjuán. Com era de preveure el darrer partit de lliga no va portar sorpreses donat que s’enfrontaven a un equip consolidat contra un altre en el qual moltes de les jugadores tot just comencen. Res a discutir a l’Agramunt que va posar empeny. Al final un petit homenatge de les jugadores igualadines vers als pares desplegant una emotiva pancarta d’agraïment. El partit, doncs, no ha tingut gaire història fora d’aquest gran detall de jugadores i cos tècnic.

Tocaria més aviat fer balanç de la temporada. Una temporada que no ha sigut fàcil ja que va començar d’una forma un tant irregular, probablement degut a que l’equip no estava encara del tot conjuntat. Des de aleshores s’ha evolucionat i seria injust no reconèixer la gran segona volta de l’equip, tot i que amb daltabaixos en el seu joc, faceta que no tenim dubtes que es millorarà en el futur. L’equip tècnic creu en el que fa i això garanteix seguir progressant.

Una de les millores de l’equip ha sigut la seva evolució positiva en les tasques de defensa. S’ha consolidat el model 5-1 amb una notable tasca realitzada en el furt de bimbes per part de la jugadora avançada de torn. S’ha provat també la defensa 4-2, encara que queda molt per treballar en aquest esquema. Potser, i és una opinió personal, ha mancat treballar alguna vegada la defensa 6-0 que entenc que no sigui massa atractiva des del punt de vista de un cos tècnic modern, però que, en opinió del cronista, podria ser efectiva quan es juga contra els equips a priori superiors, que inevitablement solen haver-hi sempre.

En atac s’ha de destacar el potencial mostrat per l’espectacular ala dreta, que quan ha donat tot el que es capaç de fer l’equip ho ha notat molt. Tenim una ma esquerra d’or, sens dubte de les millors de la lliga. L’estratègia del doble pivot també ha sigut utilitzada amb encert en determinats partits donant les més vegades un bon resultat.

També és una opinió personal quan dic que es tracta d’un equip al que li va molt més la progressió pausada que el joc de contraatacs ràpids. Però no és una crítica i cal veure la part positiva. És com en un mundial de Fórmula 1: tenir cotxes ràpids sol ser molt atractiu, però en molts circuits impera la regularitat i la mecànica, i no sempre el que més corre és el que guanya.

Els pals han estat ben defensats. A les porteres, que han acabat la lliga més o menys lesionades, se les pot felicitar per la bona feina i per la valentia que han anat exhibint al llarg del campionat. Des dels seus estils diferents ens han brindat bones actuacions i personalment espero veure-les recuperades i en acció de nou. Sense oblidar-se de la portera de l’infantil, sempre disposada a donar un cop de mà quan les circumstàncies ho requereixen.

En definitiva, un bon equip amb jugadores sèries, valentes, voluntarioses i polivalents.

Jugadores: Xènia Méndez (portera), Aida López, Alba Casé, Amanda Sanjuán, Andrea Romero, Ane Crespo, Elise Vivier, Gal.la Gómez, Laia Tarrida, Laia Sanuy, Olga Núñez. Lesionades: Abril Horcas, Jana Elvira. Equip tècnic: Hilari Canales i Àngel Arias.

Patrocinador: Caprabo

 

PRIMERA CATALANA INFANTIL MASCULINA. Primera Fase. Grup únic. Jornada 30.

CH Igualada 22 – 33 KH7 BM Granollers

Campions amb tot

30 maig infantil

Susana Santos. Els vallesans ens visitaven com a líders i amb possibilitats de ser campions, i ho van aconseguir. Això sí, s’ho van haver de treballar i de valent. Felicitar-los i reconèixer que és un espectacle veure com juguen aquets nois.

Ahir sí que vam ser campions en moltes coses: en actitud, en esforç, en constància i sobretot en ganes d’agradar i de fer un bon partit davant la nostra gent. Els primers 20 minuts van ser espectaculars, vam ser intensos i solidaris, vam fer vibrar l’afició i fins i tot vam esta empatats a 9. La primera meitat va acabar amb 12-19.

La represa va ser igual de maca i vam practicar un handbol en que es van veure creuaments i canvis de trajectòria. A més, ens vam atrevir a provar coses i acabar amb un fantàstic gust de boca per a tots.

Som conscients que s’ha de treballar molt i millorar en molts aspectes, però com em va dir el delegat rival: no entén com estem tant avall a la classificació, jugant com juguem.

Res més per part meva, ha estat un plaer compartir amb tots vosaltres unes línies setmanals, on poder explicar les meves sensacions i transmetre a tots vosaltres la meva estima cap a l’equip i a tots els nens.

Molta sort a tots els nens que pugen a cadet. Benvinguts els nous alevins, es sentiran com a casa, ja ho veureu.

Un súper gomet verd, per a tots els pares, mares i famílies, per al fantàstic suport durant tota la temporada.

Entrenats per Roger Calçada i Laura Baraldés, van jugar amb: Dani, Pol, Agustín, Marc M., Eric, Dimas, Sergi, Edgar, Arnau, Biel, Bernat i Guillem.

Patrocinador: DC Dent

 

COPA FEDERACIÓ INFANTIL FEMENINA. Fase final. Quarts de Final.

Palautordera – Verd 13 – 20 Club Handbol Igualada

L’huracà igualadí se’n porta per davant al vent del Montseny

30 maig infantil femeni

Enric Sanjuán. No les teníem totes els dies previs al partit. A l’igual que el CHI, el Palautordera-Verd havia guanyat tots els partits de la primera volta. Es jugava fora de casa a les nou del matí. Alguns anàvem mig adormits, però les noies ens van despertar de seguida, i de quina manera.

L’equip rival era dur, difícil, no exempt de tècnica. Venia vent procedent del veí Montseny que més aviat escalfava que refredava, malgrat que el dia era contradictòriament fresc.

Les igualadines van tenir un començament impecable, amb la seva acostumada disciplina defensiva. El Palautordera no aconseguia arribar amb claredat perquè l’equip anoienc era un frontó impenetrable, ben tancada la muralla també a la porteria, que a poc a poc es desplegava, i marcava en jugades progressives, amb calma i sense preses, com si es tracté d’una agradable passejada matinal. El Palautordera va aconseguir el seu primer gol al minut 8, quan el CHI ja en portava quatre. La diferència es va veure augmentada a cinc gols al quart d’hora. Una petita davallada (que no baixada de guàrdia) unida a una agressiva defensa pressionant del Palautordera va propiciar que al final de la primera part baixés una mica, però el resultat era encoratjador: 7-10.

A la segona part teníem el dubte de si l’equip contrari ens podia complicar les coses amb la seva pertinaç defensa 3-3 perquè amb la banqueta considerablement més nodrida (cinc recanvis per dos les igualadines) les forces de les nostres jugadores podien fer fallida, però el contrari va tornar a redreçar la defensa i en aquest terreny el CHI infantil femení no té rival. L’avantatge va augmentar de cinc, de sis gols,i quan el Palautordera va voler tornar a pressionar la primera línea igualadina ja l’hi havia agafat la mesura. Els extrems van venir en el seu ajut i una gran semi vaselina per l’extrem dret, i una sèrie de desmarcades per l’extrem esquerra van restablir l’ordre. Quan la immensament dotada primera línea igualadina va necessitar a la segona, allà estaven per no desmerèixer en astúcia i capacitat anotadora.

Té molt mèrit el que està fent el CHI infantil femení, que no és fàcil sobreposar-se d’aquesta forma a una pallissa matinera, viatge inclòs. Més mèrit tenen les pivots igualadines que van rebre estoicament el que no estava escrit. Les palautorderenques no estaven acostumades a perdre i van posar tota la carn i l’oli a la graella.

Però al wonder-team de les noies anoienques no se’l para tan fàcil. L’huracà de l’Anoia se’n va endur per endavant al «càlid» vent del Montseny. Ens veurem a semis.

Jugadores: Xènia Méndez (portera), Alba Camañes, Carla Carbó, Dàmaris Rosa, Èlia Dueñas, Karen García, Laia Moyes, Marta López, Mélat Olivé. Lesionades: Ariadna Sanjuán, Marina Martí i Natàlia Vidal. Entrenadors: Pere Sendra, Carles Serra i Maria Mayol.

Col·laborador: Rimon Glass

 

FINALS NACIONALS DELS JOCS ESPORTIUS ESCOLARS DE CATALUNYA

Les súper nenes queden terceres!

30 maig finals

Rosario Checa. El diumenge 29 de maig es van disputar les finals dels jocs esportius escolar de Catalunya a El Vendrell, on les nostres súper nenes van quedar terceres classificades del nivell B.

Van jugar un primer partit contra l’Handbol Vendrell amb victòria a favor de l’Igualada de 4-12. El segon partit també el van guanyar contra el Club Handbol Pardinyes 12-4 i seguidament van jugar contra Club Handbol la Roca que van perdre a l’últim moment per 7-9. Es van posar segones de grup i van lluitar per el 3r i 4t lloc contra l’Escola Pere Viver, un partit molt interesant que les va fer guanyar el tercer lloc.

Va ser un dia molt intens en que les nostres súper nenes van gaudir molt i van jugar com només elles saben. També i no menys important, cal destacar que van quedar primeres en valors del seu grup.

Les nostres nenes cada dia, en cada partit, ens demostren la força i competitivitat que tenen. Animem a tothom a entrenar amb esforç i il·lusió. Com sempre jugarem amb una actitud positiva i respectuosa vers els tècnics, arbitres, rivals i públic en general.

Dirigides per Laura Baraldés. van jugar: Judit Solanelles, Alba Senar, Núria Checa, Mélat Olivé, Èrika Chia, Iona Gámez, Mireia Corros,Júlia Oliveras, Núria Garriga i Júlia Lladò.

Patrocinador: Acadèmia Igualada

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *