Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 30 i 1 de maig

SEGONA CATALANA SÈNIOR MASCULINA. Eliminatòria de correcció. 1a Ronda anada.

Handbol AE Fornells 30 – 24 Club Handbol Igualada

Toca remuntada

Ton Casellas. El passat diumenge a les 7 de la tarda es va disputar al pavelló El Molí de Fornells de la Selva el partit d’anada de l’eliminatòria de descens cap a Tercera Catalana, que enfrontava el Fornells amb l’Igualada.

Aquesta eliminatòria es juga pel cas que baixin més equips de 1a Estatal a Lliga Catalana que no pas pugin de Lliga Catalana a 1a Estatal. Si hi hagués una diferència d’un equip, o sigui que pugi un, baixarà el perdedor de l’eliminatòria, i en cas que no pugi cap equip baixarien tots dos. En aquestes condicions tant peculiars començava l’eliminatòria amb els punts negatius d’un desplaçament llarg i d’un horari nou – mai havien jugat diumenge a la tarda – per tots els integrants de l’equip igualadí.

La primera meitat va ser de manual i totalment esperada. Dos equips que tenen el mateix nivell – ja que han acabat en la mateixa posició a la lliga però en grups diferents – jugant amb ganes i amb el cap ben centrat en el partit. A l’arribar al minut 15 el marcador reflectia aquesta igualtat amb un empat a 9 gols. A mesura que van passar els minuts la lluita seguia sent anivellada: defenses compactes però amb fissures, algun contraatac i atacs amb cap i peus. En definitiva, cada equip amb les seves armes feia el que podia. Amb aquesta dinàmica es va arribar a la mitja part amb un resultat de 15 a 14 favorable al Fornells.

Ara bé, a l’inici de la segona meitat alguna cosa es va bellugar als vestidors ja que el Fornells va sortir molt més endollat que l’Igualada. Els de Girona van seguir fent el seu joc, d’un nivell mitjanament alt, però en canvi als igualadins els va agafar un mal general que va provocar que la distància en el marcador es comencés a fer gran i preocupant. A més, el porter del Fornells va sortir molt inspirat i va parar gols que hagueren pogut fer reduir la renta. A pocs minuts del final el resultat era de 20 a 29. Va ser a partir d’aquest màxim avantatge quan els igualadins van treure les forces d’on podien, conscients que si el partit acabava així l’eliminatòria estava pràcticament sentenciada. Per tant, els últims minuts van servir per tornar a desenvolupar un bon joc per tal de reduir les diferències, i així va ser. Al final, un remuntable 30 a 24 apareixia en el marcador.

Gràcies a l’esforç final els igualadins creuen en la remuntada a casa. El partit es disputarà el proper dissabte a les 20:30 a Les Comes, esperem que el poliesportiu estigui ple a rebentar, per això cal que l’afició es mobilitzi en massa cap a la pista i cregui en la remuntada. Si el camp s’omple, tot serà més fàcil.

Entrenats per José García, van jugar: David de la Cerda (5 a.), com a porter. Òscar Visa (6), José Ramallo, Jordi Vilarrubias (4), Pol Cantero (2), Sergi Garcia, Rubén Álvarez (3), David Díaz (7), Jordi Grado (1), Pere Sendra (1) i Roger Calçada.

 Patrocinador: Cuines Joan Marc

 

SEGONA CATALANA CADET MASCULINA. Primera fase. Grup B. Jornada 27.

BM Barberà 21 – 40 Finques Argent Igualada Atlètic

Dos punts més

1 maig cadets

El dissabte 30 d’abril l’equip Finques Argent Igualada Atlètic del CH Igualada es va desplaçar a l’IEM Elisa Badia de Barberà del Vallès per disputar el partit de la vint-i-setena jornada de la competició cadet de segona catalana.

Els igualadins, tercers classificats en la competició, es van enfrontar a l’equip que ocupava la desena plaça de la taula. La diferència de catorze punts que els separava es va veure incrementada amb una nova victòria igualadina.

L’Igualada va saber controlar sempre el partit, en tot moment va anar per davant en el marcador, augmentant minut a minut la renda de gols al seu favor. No obstant això, va estar un enfrontament entretingut davant d’un rival que va lluitar amb força al llarg de tot el partit.

Els anoiencs es confirmen setmana darrera setmana en el tercer lloc de la competició. Malauradament, necessitarien de dues errades del segon per ascendir en la classificació. L’equip ha anat creixent esportivament al llarg de la temporada, tant de forma col·lectiva com individual dels seus jugadors. Les últimes jornades del campionat hauran de servir per consolidar-se i afrontar la pròxima temporada amb tota la intensitat necessària des del començament.

Dirigits per Elias Galiano, van jugar: Ivan Salazar a la porteria, Iker Sabuquillo, Arnau Torner, Fernando Almendro, David Malpartida, Ivan Ruíz, Marc Espinagosa, Xavi Reina, Marc Andreu, Toni Puig, Marc Martínez i Biel Hornas.

Col·laborador: DC Dent

 

PRIMERA CATALANA CADET FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 26.

Club Handbol Igualada 34 – 11 CH Sant Esteve Sesrovires

Partit de tràmit i assaigs

1 maig cadets femenines

Enric Sanjuán. Com la jornada anterior el partit va resultar un tràmit d’allò més anodí. Les noies del «Sanes» encara estan una mica tendres, ja que són a una etapa purament formativa. El CHI necessitava guanyar per tants gols com pogués per mantenir les seves aspiracions a la tercera plaça, cosa que passarà ben certament per guanyar tots els compromisos pendents, Gavà inclòs. Per aconseguir-ho caldrà que es posin la careta del Dr. Jeckyll i deixin la de Mr.Hyde al vestidor.

Si hem de ser optimistes direm que l’equip conserva de ben segur el potencial de la segona volta. Però en els propers partits caldrà una mica de algun element catalitzador similar al que en el seu dia va haver-hi en els seus partits homòlegs de la primera volta, quan en quatre partits la moral de l’equip va deixar d’estar a l’alçada de la sabata per ascendir quasi de forma màgica als núvols sense que ningú sabés. Pel que es veu a ciència certa, la recepta que va propiciar tant subtil transformació – que dit sigui de pas – va ser molt benvinguda aleshores.

Al partit va haver-hi molts assaigs i és lògic, tenint en compte que era el partit apropiat per fer-los. Va haver-hi alguns intercanvis de posicions i l’equip – tot i jugant a mig gas – va ser una mica més clarivident que la passada setmana. Potser perquè, com a contrapartida, en atac van jugar quatre contra sis deixant a les extrems com a convidades de pedra. Tot per tal que el partit fos entretingut i el respectable s’ho passés d’allò més bé.

Pel demés, van haver-hi alguns gols de bona factura i la primera línia va estar força activa. A destacar a la «torre» de les jugadores de l’Igualada que, quan es retroba amb seu lloc al camp, sol fer partits impecables malgrat que de vegades (l’esport sol ser així d’injust…) la feina imperceptible però efectiva caigui sovint en l’oblit. No només els gols compten. Si es tractés d’això ningú passaria mai la pilota.

Són anàlisis i reflexions fetes per el cronista per donar-li contingut a uns partits sobre els quals no hi ha gran cosa a dir i amb ànims de fer una crítica constructiva perquè a ben segur es pot confiar en que les jugadores i l’equip tècnic, sense ajudes extres, estaran a l’alçada de les circumstàncies en els propers compromisos.

Jugadores: Jana Elvira i Xènia Méndez (porteres), Aida López, Alba Camañes, Alba Casé, Amanda Sanjuán, Andrea Romero, Ane Crespo, Elise Vivier, Laia Moyes, Laia Tarrida. Lesionades: Abril Horcas, Gal.la Gómez, Laia Sanuy, Olga Núñez. Entrenador: Àngel Arias.

Patrocinador: Caprabo

 

PRIMERA CATALANA INFANTIL MASCULINA. Primera Fase. Grup únic. Jornada 27.

Club Handbol Igualada 23 – 29 C.H Joventut Mataró

Fluixets

1 maig infantil masc

Susana Santos. Tornava a haver-hi partit després de dues setmanes d’aturada, contra un rival de la part alta.

L’equip va començar força bé: juntets, ràpids i ben col·locats, defensant bé i obrint joc amb els extrems i força bé en la circulació i control de pilota. Aquesta dinàmica va durar només 15 minuts, després es van començar a precipitar i a prendre decisions individuals i no col·lectives i a fallar en moments claus, tot i així es va arribar al descans amb un 11 a 13.

A la segona meitat tot es va descontrolar, el ritme es va trencar, van haver-hi pèrdues constants i exclusions que van fer molt mal. Els visitants van aprofitar les errades igualadines per fer un parcial de 4 a 0. Això sumat a què van fer un sol gol en 8 minuts va decretar la derrota. Al final l’equip va estar més junt i més atent en la defensa i van tallar pilotes i, per tant, es va poder arreglar una mica el marcador.

Tinc la sensació que la temporada s’està fent llarga, crec que estem un pel saturats i els nois com bloquejats, han passat cosses que potser han distret una mica a l’equip i estem una mica desorientats i poc solidaris. Sobretot crec opinió que ens fa falta una victòria important i un pèl èpica per tornar a sentir-nos junts i amb il·lusió.

Primera catalana és una categoria difícil i molt exigent, tot i així, s’ha de lluitar per seguir endavant i crec que ens aporta més de positiu que de negatiu.

Gomet vermell pel llançament de penals, és un factor decisiu i determinant en el resultat d’un partit. Els jugadors han de treballar-ho molt més.

Entrenats per Roger Calçada i Laura Baraldés, van jugar amb: Dani, Pol, Agustín, Marc M., Eric, Dimas, Sergi, Isaac, Edgar, Arnau, Bernat i Biel.

Col·laborador: Gràfiques Cubí

 

COPA FEDERACIÓ INFANTIL FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 3.

Palautordera – Blanc 13 – 20 Club Handbol Igualada

Imagina un partit, és fàcil si ho intentes

1 maig infantils femenines

Enric Sanjuán. Per endavant vagi que el cronista no va estar present al partit jugant contra el Palautordera per motius de salut (és època de grips i refredats, herència del canvi climàtic que ens angoixa). És per això que la descripció serà un tant singular i només basada en els comentaris que amablement em van traslladar els pares de les nostres magnífiques jugadores.

Imaginem la primera part, amb tot el vent del Vallès bufant a la contra, amb decisions parcials per part de un àrbitre que no va tenir el dia, imaginem doncs, dos exclusions, tot tipus d’obstacles a la explanada vallesana. Imaginem una defensa i una portera que es van superar a elles mateixes per passar de totes aquestes menudeses per acabar amb avantatge 7-8 al marcador a la primera part.

Imaginem ara una arrancada digna de Jesse Owens a la segona part. Imaginem una primera línia infalible i una segona línea irreductible, com irreductible deuria esser la extraordinària i aguerrida pivot igualadina manant a la defensa. Imaginem una reacció que va propiciar primer allunyar-se de quatre al marcador, després de cinc, i progressivament fins a set. Com a gairebé tots els darrers partits, amb un parcial de 6-12 a la segona part. Amb els inversemblants tirs des de la primera línia de la tiradora del braç de ferro i aquella del canell màgic, de les irresistibles entrades de la nostre particular galerna, les sacrificades i treballadores extrems, les pierenques màgiques i la portera tancada la muralla a calç i cantell. L’equip tècnic, discret, clarivident i eficaç. Ho imagino. Si ho intento, em resulta fàcil.

I imaginem que guanyem la copa. Segur que és fàcil si ho intentem.

Jugadores: Xènia Méndez (portera), Alba Camañes, Carla Carbó, Dàmaris Rosa, Èlia Dueñas, Karen García, Laia Moyes, Marta López, Natàlia Vidal. Lesionades: Ariadna Sanjuán i Marina Martí. Entrenadors: Pere Sendra, Carles Serra i Maria Mayol.

Col·laborador: Rimon Glass

 

CONSELL ESPORTIU DEL BAIX LLOBREGAT. HANDBOL ALEVÍ FEMENÍ. Segona fase. Grup A. Jornada 5. Segona volta.            

Club Handbol Els Costarets 12-4 Club Handbol Igualada

Derrota de les súper-nenes

1 maig alevines

El dissabte 31 d’abril, al poliesportiu del Costarets a Sant Pere de Ribas, l’equip aleví femení del CH Igualada es va enfrontar al CH Costarets per disputar el partit de la 5a jornada de la segona volta de la competició.

Les nenes igualadines cada dia, en cada partit, demostren la força i competitivitat que tenen. Tot i que han fet un gran partit, les nenes del Costarets han guanyat davant de les igualadines. A la primera part estaven encara una mica adormides, però encara que no van aconseguir pujar el marcador, les nenes van jugar amb forces i moltes ganes. L’equip ha d’entrenar molt dur i agafar força per jugar tan bé com elles només saben.

Animem a tothom a entrenar amb esforç i il·lusió. Com sempre jugaran amb una actitud positiva i respectuosa vers els tècnics, arbitres, rivals i públic en general.

Dirigides per Laura Baraldés I Elia Roca. van jugar: Judit Solanelles, Alba Senar, Núria Checa, Mélat Olivé, Èrika Chia, Iona Gámez, Mireia Corros,Júlia Oliveras, Aroa Sánchez, Núria Garriga i Júlia Lladò.

Col·laborador: Cor Verd

 

TROBADA DE LES ESCOLES D’HANDBOL DE L’ACADÈMIA IGUALADA I EL CH IGUALADA

Divertir-se jugant a handbol

1 maig escoles

El diumenge 1 de maig les escoles d’handbol de l’Acadèmia Igualada i el Club Handbol Igualada es van trobar al Poliesportiu de Les Comes d’Igualada. La trobada anava dirigida als nens i a les nenes de sis a dotze anys que practiquen l’handbol en ambdues entitats.

Va ser una jornada lúdica de jugar per divertir-se, sense marcadors ni classificacions, on posar en pràctica tot allò que s’havia après en els entrenaments. Els partits van ser molt intensos, jugadors i jugadores van mostrar les seves habilitats amb la pilota i es van esforçar per aconseguir el millor resultat dels seus equips. Les seves famílies i amics van gaudir molt dels partits, tothom animava i aplaudia les molt bones jugades que es van veure al llarg del matí.

L’handbol és un esport que ajuda als nens i a les nenes en el seu desenvolupament físic, social i intel·lectual. Les escoles d’handbol de l’Acadèmia i el CH Igualada, a més a més, aporten educació en els valors de la responsabilitat i el respecte per a tothom amb la difusió d’un bon clima esportiu, tant a dins com a fora del terreny de joc.

Igualada viu l’handbol!

Patrocinador: Acadèmia Igualada

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *