Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 16 i 17 d’abril

SEGONA CATALANA SÈNIOR MASCULINA. Primera fase. Grup A. Jornada 25.

C. E. Tortosa 24 – 20 Club Handbol Igualada

Nova derrota que fa perillar la permanència

Ton Casellas. El passat dissabte es va disputar a dos quarts de 7 de la tarda al pavelló municipal de Tortosa el partit corresponent a la vint-i-cinquena jornada de Segona Catalana que enfrontava el Tortosa amb l’Igualada, segon i desè classificats respectivament.

Desplaçament llarg en un dels camp més complicats per aconseguir la victòria. Primer de tot pel bon handbol que acostuma a desplegar el Tortosa i segon pel cansament del viatge. A més, en aquesta ocasió s’hi va sumar un altre factor, la falta de banqueta, només 7 jugadors de pista i 2 porters.

Un cop iniciat el partit, quan encara no es va tenir temps de veure qui dominaria el partit, els igualadins es van quedar sense canvis per culpa d’una inútil expulsió per part de l’extrem dret. Això va condicionar tota la resta del partit, i tot i que en un principi va ser un cop dur pel conjunt igualadí, els integrants van saber tirar endavant. Al minut 15 el resultat era de 6 a 4, i gràcies a la concentració i l’esforç dels igualadins van aconseguir mantenir aquesta distància durant la resta de la part. Gràcies a això, es va arribar a la mitja part només 3 gols per sota, 12 a 9.

El descans de la mitja part els va anar de perles als igualadins, que necessitaven reposar per afrontar uns altres 30 minuts sense canvis a la banqueta. Costava de creure, però cada cop jugaven millor, una defensa compacte amb pocs errors i uns atacs relativament eficaços. Això els va permetre posar-se per davant quan faltaven 15 minuts pel final del partit, 17 a 16. Ara bé, els últims minuts serien claus per decidir qui seria el vencedor. I va ser llavors quan els de Tortosa es van deixar anar i van demostrar perquè van segons a la lliga, i van aconseguir un parcial de 8 a 4 que va matar als igualadins, tant psicològica com físicament. Anant per darrera en el marcador i sense canvis, les forces ja s’havien acabat. Finalment el partit va acabar amb un 24 a 20.

Vistes les característiques del partit, va ser una derrota que estava escrita tot i l’èpica que semblava regnar en algun moment del matx. Un altre mal resultat que no ajuda a la mala dinàmica que porta l’equip en les últimes setmanes. El pròxim partit serà clau per aconseguir la permanència, a hores d’ara encara depenen d’ells mateixos gràcies al “goal average” però empaten a punts amb el Sant Esteve Sesrovires. Si aconsegueixen la victòria contra l’Escola Pia el proper dissabte a les 18:00 a casa, es queden a Segona, i si no, caldrà esperar una derrota dels de Sant Esteve.

Entrenats per José García, van jugar: David de la Cerda (5 a.) i Adrià Senar (7 a.), com a porters. Òscar Visa (6), Esteban Lezama (1), José Luís Álvarez (1), Pol Cantero, Rubén Álvarez (2), David Díaz (9) i Roger Calçada.

Patrocinador: Cuines Joan Marc

 

SEGONA CATALANA CADET MASCULÍ. Primera fase. Grup B. Jornada 25

Club Handbol Òdena 26 – 35 Finques Argent Igualada Atlètic

Un cop més l’Igualada guanya el derbi

El diumenge 17 d’abril l’equip Finques Argent Igualada Atlètic del CHI s’enfrontava a l’equip Club Handbol Òdena en el pavelló municipal d’Òdena. El partit va servir perquè l’Igualada consolidés la 3a posició de la classificació i situés les coses al seu lloc corresponent.

L’inici del partit va ser espès per les dues bandes. El marcador, al minut 7 d’aquesta primera meitat i amb un sorprenent 0-1, així ho reflectia. Els odenencs només van tenir els seus primers 20 minuts bons però a partir d’aquí els igualadins van començar a marcar distància. Tot i les errades en les passades i mala sort en els tirs, l’Igualada amb una molt bona defensa i efectivitat en la porteria va arribar al descans amb un marcador de 11-16.

A la segona part l’equip contrari no va mostrar cap mena de millora en el seu joc. L’Igualada tot i que no va realitzar un dels seus millors partits – en saben molt més i ens ho han mostrat moltes vegades – ho va aprofitar per ampliar el seu avantatge. L’equip contrari ja no va saber reaccionar. La defensa 3-3 que van intentar desenvolupar no va tenir efecte. Aquest partit havia de ser per als igualadins. La defensa quasi impecable, la porteria molt ben protegida i la capacitat de reacció dels jugadors igualadins davant les dificultats van donar els seus fruits. El resultat final va ser de 26 a 35.

Aquest partit ha servit per mostrar el nivell de cadascun dels equips en tots els seus aspectes. La victòria dóna una gran satisfacció als seguidors incondicionals de l’Igualada, pels seus jugadors i per la feina de l’entrenador que moltes vegades no es prou valorada.

Entrenats per Elías Galiano, van jugar: Marc Espinagosa, Marc Andreu, Marc Martínez, Xavier Reina, Fernando Almendro, Arnau Torner, Biel Hornas, Toni Puig, Gerard Carrasco, Ivan Ruiz, Iker Sabuquillo i David Malpartida. A la porteria Joel Solanelles i Ivan Salazar.

Col·laborador: DC Dent

 

PRIMERA CATALANA CADET FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 24.

Club Handbol Igualada 27 – 36 Handbol Cooperativa Sant Boi

Primera part: fenomenal; segona part: mal d’ull

S’esperava contra el Sant Boi un partit enconat, disputat i difícil i l’equip va estar a l’altura. El problema va ser que les coses van fer un gir inesperat degut a un d’aquells inversemblants esdeveniments que acaben donant fe dels intricats camins que de vegades segueix la conducta humana.

El partit va tenir dos parts clarament diferenciades i la primera va ser molt bona per les noies de I’Igualada tot i malgrat una abassegadora sortida en tromba del Ciutat Cooperativa en que les santboienques van aconseguir anar per davant 5 a 1 (el CHI va trigar molt en marcar): la cosa es presentava d’allò més bé per a les jugadores del Sant Boi, amb un joc físic notable, com sol ser habitual en elles…

Però el partit va canviar quan les igualadines es van recuperar dels desconcertants primers minuts i van començar a jugar com saben. La defensa va superar-se a si mateixa i a la porteria igualadina van haver-hi parades tremendes, de manera que entre el minut 10 i el minut 15 es va passar del 3-6 a 8-7 amb un parcial de 1-5. Les anoienques havien tornat la pilota al Sant Boi, i a l’acabar la primera part els havien cobrat el préstec dels cinc primers minuts amb interessos del 50%: el resultat era de 19-17 al marcador.

La segona part va ser d’allò més estranya. L’Igualada va semblar bloquejar-se de nou. Els vents bufaven del costat de la vela del Ciutat Cooperativa un altre vegada i, després d’un parcial de 2-9 es va arribar al minut 10 amb 21-26 i les noies de l’Igualada van començar a lluitar per forçar una altra reacció (que podien). Uns minuts després, un fet insòlit: una de les jugadores anoienques va aixecar el braç (suposadament per defensar) i l’àrbitre, susceptible com els corsos d'»Astèrix a Còrsega», va interpretar que se li reclamava passiu amb males arts i la va excloure dos minuts. Davant la perplexa mirada del cos tècnic va excloure també a un dels entrenadors precisament, segons van dir, per quedar-se perplex. Algunes veus malicioses diuen que volia evitar que un mal d’ull s’apoderés de la seva persona (o al menys això era el que s’entreveia quan, pel que sembla, va al·legar que l’havien mirat malament). A partir d’aquí la preocupació pel «mal fari» va ser notable i com sol passar en aquests casos, en que la superstició campa per les seves a la pista, van a començar a haver-hi jugades absurdes a manta. Cop de gràcia al CHI en el partit, que va acabar 27-36 al marcador.

Pel que fa a l’equip, cal felicitar a les noies per l’esforç, ja que fins i tot quan perdien clarament mai van girar la cara. Només s’ha perdut un partit entre molts. Es seguirà guanyant. No cal donar-li més voltes.

Jugadores: Jana Elvira i Núria Rizo (porteres), Aida López, Alba Casé, Amanda Sanjuán, Andrea Romero, Gal.la Gómez, Júlia Subirana, Laia Tarrida, Olga Núñez. Lesionades: Abril Horcas, Ane Crespo. Entrenadors: Hilari Canales i Àngel Arias.

Patrocinador: Caprabo

 

COPA FEDERACIÓ INFANTIL FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 1.

Club Handbol Martorell 16 – 20 Club Handbol Igualada

Primer partit, primera línia, primeres en tot

L’infantil femení no va defraudar tampoc aquesta vegada. Tot i que molt possiblement el Martorell anava reforçat amb cadets i que no va ser en absolut un rival còmode, les anoienques van jugar un partit sobri en un pavelló que semblava una sauna. La calor no convidava gens a córrer i en algun moment als «supporters» del Pla de la Conca ens van entrar nervis, perquè pensàvem que l’equip, just de personal i amb les forces al límit es podia trobar amb una «pàjara» als darrers minuts de partit. Ans al contrari, justament al final van assolir l’avantatge de quatre amb la qual el partit va acabar però, a dir veritat, en cap moment es va anar per darrera al marcador i només en una ocasió les martorellenques van arribar a empatar el partit.

Això sí, el Martorell va plantar cara. Va ser un equip difícil. Pel centre era molt complicat entrar i per les bandes no era més senzill. Era un dia per la primera línia, però per això feia falta que la segona col·laborés perquè les extrems del Martorell no sortissin en ajut de les seves espigades defenses centrals. Era moment que la segona línia fes la feina bruta i la primera no fallés. Des de la banqueta es va saber llegir a la perfecció aquesta estratègia i va ser exactament la que es va posar en pràctica

La primera línia de l’Igualada va estar magistral en efectivitat (73% en llançaments) amb tirs i entrades estratosfèriques, sobre tot una en la qual, amb una amenaça de joc passiu i amb la defensa martollerenca mans enlaire una jugadora igualadina va improvisar un xut de maluc que va deixar a la defensa en actitud «la borsa o la vida» i a la portera petrificada, «chapeau». Ens té tant acostumats a fer coses d’aquestes que algun agosarat podria pensar fins i tot que són fàcils.

També una menció especial mereix l’actuació de les porteres, amb un 50% d’aturades, la major part en situacions de u contra u. Van respondre sòbria i magistralment en moments clau del partit. Si segueixen amb la progressió actual la porteria està guardada d’una forma efectiva, el qual genera confiança perquè la defensa sap que un error no és sempre definitiu, com es va veure quan l’equip es va llençar a l’atac per ampliar la diferència de gols al marcador. I, a més, són sòbries, el qual és encara més meritori i demostra que estan ben instruïdes.

Només queda felicitar-les per les bones estones que ens fan passar, i animar-les a que continuïn endavant per arribar lluny a la copa. Es pot aspirar a un bon lloc i per què no a guanyar-la? Però no avancem esdeveniments, millor anar pas a pas, fermament, com fins ara. I que pensin que totes, totes són necessàries. Quan es té bon dia, s’aprofita. Quan es té un mal dia, pensar que no hi ha mal que cent anys duri.

I també una salutació per les jugadores lesionades. Desitjar-les que es recuperin aviat: en primer lloc per elles mateixes, en segon lloc, perquè es troben a faltar, especialment quan saunes com la de dissabte requereixen de rotacions continues i en tercer lloc perquè són bones.

Jugadores: Ariadna Sanjuán i Xènia Méndez (porteres), Alba Camañes (6,1p), Carla Carbó (3), Èlia Dueñas, Karen García (1), Laia Moyes (10), Marta López, Natàlia Vidal. Lesionades: Dàmaris Rosa i Marina Martí. Entrenadors: Pere Sendra, Carles Serra i Maria Mayol.

Col·laborador: Gràfiques Cubí

 

CAMPIONAT DE MINIHANDBOL ALEVÍ NIVELL 2 MASCULÍ-MIXT. Primera fase. Grup únic. Jornada 20.

Club Handbol Sant Joan Despí “Fem” 8 – 8 Club Handbol Igualada Atlètic

Empat i poca cosa més

El dissabte 16 d’abril l’equip aleví atlètic del CH Igualada es va desplaçar al pavelló Salvador Gimeno de Sant Joan Despí per disputar el partit de la vintena jornada de la competició aleví de nivell 2.

Els igualadins després d’encadenar quatre victòries consecutives en les últimes jornades de la competició van arribar adormits a la pista del rival. El desplaçament a primera hora del matí i la novetat de jugar en un ambient calorós no van ajudar en la seva concentració.

El primer període es va jugar de forma irregular, van mancar les idees i l’actitud, les noies del Sant Joan Despí van trencar el joc igualadí guanyant per 10 gols a 4.

En el descans l’entrenador va fer reflexionar els jugadors. Els va transmetre confiança i seguretat en el seu joc. Després de recomanar-los que sortissin a passar-ho bé jugant, els nois no van fallar, s’emportaren el segon període per un contundent 0 a 8 al seu favor.

Va arribar l’últim període del partit, l’empat ja estava assegurat però els igualadins volien la victòria. Malauradament, l’equip va tornar a caure en els mateixos errors de l’inici del partit. Les rivals van aconseguir fins a 3 gols d’avantatge en el marcador. Els de l’Anoia van lluitar per reduir la distància però, quan l’àrbitre va xiular la fi del partit, un gol de diferència va donar la victòria del període per 7 a 6 a les del Baix Llobregat.

El resultat de tot plegat va ser l’empat del partit, un just resultat en un encontre erràtic dels igualadins. Els grocs consoliden la sisena plaça de la taula classificatòria i a falta de dos jornades per acabar la competició encara poden millorar el resultat. Tot passa per guanyar al Sant Vicenç i al poderós Molins de Rei. El suport de les seves famílies, amics i afició no els hi faltarà.

Dirigits per Nico Orozco, van jugar: Anton Aguilera, Xavier Malpartida, Pol Molinero, Arnau Vargas, Oriol Pou, Jan Estévez i Oriol Cirera.

Patrocinador: Acadèmia Igualada

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *