Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 9 i 10 d’abril

SEGONA CATALANA SÈNIOR MASCULINA. Primera fase. Grup A. Jornada 24.

Club Handbol Igualada 32 – 35 AE Aula

Tot l’esforç llençat per la borda

El passat dissabte a les 6 de la tarda es va disputar al pavelló de Les Comes d’Igualada el partit corresponent a la vint-i-quatrena jornada de Segona Catalana que enfrontava l’Igualada i l’Aula, desè i tercer classificats respectivament.

A falta de 3 jornades per acabar la fase regular, l’enfrontament tenia una importància cabdal sobretot pels igualadins, que necessitaven una victòria per assegurar-se la permanència a la lliga actual.

Semblava doncs que l’AE Aula tindria un partit fàcil amb els igualadins – més que res per la diferència en la classificació – però per sorpresa de tots no va ser així . L’Igualada des del primer moment va plantar cara a l’ equip rival i va desenvolupar un joc efectiu amb bona defensa i bons atacs, amb la conseqüència que els de Barcelona no podien deixar enrere l’Igualada en el marcador. Poc a poc l’Igualada durant la primera part anava recuperant gols a favor i al minut 15 ja anaven 9 a 7 a favor seu i a l’acabar la part el resultat era de 20 a 16 per l’Igualada. Un resultat esperançador sumat a què el joc que desenvolupaven els igualadins era de qualitat i semblaven tenir-ho tot sota control.

Al començament de la segona part el joc estava més igualat, l’Aula va sortir amb la lliçó apresa i es veia un canvi de tàctica en el seu joc. Van innovar amb marcatges individuals en la seva defensa, que anul·lava el joc dels golejadors igualadins i amb un joc molt més agressiu que a la primera meitat. Es veia clarament que havien rebut instruccions dels seus tècnics per no deixar perdre aquest partit. Tot i que al minut 45 l’Igualada encara estava guanyant per 28 a 25 el joc que creaven començava a fer figa. L’equip estava més encallat, tirs a porta del contrari que sortien fora, protestes a l’àrbitre que acabaven amb exclusions…  O sigui que els jugadors igualadins, ells sols, van aconseguir que en els últims 5 minuts l’Aula s’avancés en el marcador per no haver sabut aguantar la pressió. I el partit va acabar amb derrota igualadina per 32 a 35.

Es una llàstima que un equip que ens demostra a cada partit que sap jugar bé, que es pot enfrontar amb qualsevol equip de la lliga i guanyar, per aquestes tonteries i infantilismes acabin perdent partits com aquest que al minut 50 encara tenien a les seves mans.

El proper partit serà a la pista del Tortosa, segon classificat de la lliga. Desplaçament complicat per l’Igualada, però si juguen com saben poden treure’n un bon resultat.

Entrenats per Josep Garcia, van jugar: David de la Cerda (8 a. 53%) i Adrià Senar (9 a. 47%), com a porters. Òscar Visa (9), José Ramallo(1), Jordi Vilarrubias (3), Esteban Lezama, José Luís Álvarez (2), Pol Cantero (3), Sergi Garcia, Rubén Álvarez (4), David Díaz (5), Jordi Grado (4) i Roger Calzada (1).

Patrocinador: Marcel Claramunt

 

LLIGA CATALANA SÈNIOR FEMENINA. Primera fase. Grup únic. Jornada 26.

Club Handbol Igualada 22 – 22 Club Handbol Vilanova del Camí

Lluita, entrega i orgull

Jordina Marsal. Aquest passat diumenge les noies del sènior del Club Handbol Igualada van disputar l’últim partit de Lliga Catalana contra l’equip de Vilanova del Camí al Pavelló de Santa Margarida de Montbui.

El derbi es preveia emocionant, les jugadores vilanovines necessitaven aconseguir la victòria per mantenir-se a lliga i les igualadines tot i estar en fase de descens volien acabar la temporada lluitant fins al final.

Amb la grada vibrant i preparada per animar va començar el partit, es respirava un ambient de nervis on els dos equips tenien clars els objectius i la cerca de la victòria era fonamental. Va ser un bon inici per part de les jugadores d’Igualada que van sortir a pista molt motivades i concentrades, tot desplegant un joc fluït i constant, demostrant el que havien estat treballant durant aquests mesos. Els primers minuts van encertar tres gols seguits enfront el marcador desert de les vilanovines, que veient l’actitud de les rivals van augmentar la intensitat en defensa provocant que la tensió dins la pista anés in crescendo. El joc de les jugadores de Vilanova ratllava al límit de la normativa, obligant els àrbitres a ser durs en les decisions, sancionant a les jugadors dels dos equips fent que als 10 primers minuts del partit quedessin a pista tres jugadores igualadines i quatre de les rivals. Un cop els equips van recuperar les seves jugadores el joc es va tranquil·litzar lleugerament, tot i que la intensitat no va defallir fins als últim minuts. Finalitzant un primer període amb un marcador de 13 a 13.

A la represa el Vilanova va encaixar tres gols consecutius distanciant-se per uns moment i fent témer el pitjor a la afició igualadina, però les jugadores d’Alcoberro van recuperar el marcador enfortint la defensa i jugant bé les opcions d’atac, recuperant les distàncies. El joc ja entrava en el seu compte enrere i no hi havia cap clar dominador, l’empat era constant i la concentració en els últims minuts era vital. Les noies de Vilanova jugaven dur veient possible la victòria, elaborant una defensa molt agressiva i uns atacs contundents, d’altra banda l’Igualada es mantenia constant i intens. En el tram final del partit les igualadines tenien el marcador a favor, però l’encert de les rivals va igualar el resultat i amb el marcador empatat les vilanovines no van deixar elaborar cap més jugada, concloent el matx amb un igualat 22-22.

Acabada la Lliga Catalana les noies del Sènior Igualada i el cos tècnic es senten orgullosos de la lluita, intensitat i la entrega que s’ha demostrat al llarg de tota la temporada. Tot i les dures derrotes s’ha seguit endavant, el treball i l’esforç finalment s’ha vist recompensat a pista.

Entrenades per Joan Alcoberro, Xavier Corbinos i José Maria Rosa van jugar pel Club Handbol Igualada: Laura Baraldés, Laura Ferrera, Jordina Marsal, Maria Noguera, Raquel Arnau, Alicia Nieto, Ana Vázquez, Queralt Badia, Ainoa Rizo, Èlia Roca, Marcel·la Esquerra, Oriana Quintero, Lorena Mendoza i Júlia Estany.

Patrocinador: Asfalt

 

SEGONA CATALANA CADET MASCULÍ. Primera fase. Grup B. Jornada 24.

Finques Argent Igualada Atlètic 30 – 36 Handbol Lleida Pardinyes

Per actitud mereixien guanyar

9 abril cadet bona

El dissabte 9 d’abril l’equip Finques Argent Igualada Atlètic del CHI s’enfrontava a l’equip Handbol Lleida Pardinyes en el polivalent de Les Comes. Partit esperat per les posicions de la classificació, els lleidatans anaven segons i els igualadins tercers. Hi havia ganes per les dues bandes d’aconseguir els dos punts.

El partit va ser emocionant i vibrant. Els nois de l’Igualada van fer un bon partit. La defensa mixta sobre alguns dels jugadors contraris per bloquejar-los va donar bons resultats al llarg de l’encontre. Aquesta primera meitat va permetre que l’Igualada en algun moment anés pel davant en el marcador amb avantatge de fins a quatre gols. Però abans d’arribar al descans la cosa es va torçar. Dues exclusions a l’equip igualadí van fer que el contrari aprofités i retallés la diferència que havien aconseguit. Van arribar a la mitja part amb un resultat de 17 a 18.

A la tornada del descans el joc va continuar amb la mateixa intensitat que a la primera part. Els nois de l’Igualada mai van deixar de treballar i lluitar. La porteria va ser defensada amb molta força, ganes i espectacularitat. Els lleidatans tenen un equip més fort i corpulent que els igualadins on tots són nois de primer any. Els últims deu minuts de partit ja es va veure que se’ls escapava el partit. Una altra exclusió, mala sort en els llançaments a porteria i potser els nervis del partit van fer que el Pardinyes aconseguís la victòria. Partit finalitzat amb un resultat de 30 a 36 a favor de l’equip contrari.

Res a dir d’aquests nois que ho van donar tot en el partit. Orgullosos d’ells per la feina feta i l’esforç que van mostrar. Només queda felicitar-los. A seguir treballant nois!

La cronista es permet fer un comentari als jugadors de l’equip rival de la propera jornada. És lleig anar a casa d’un rival quan aquell dia no t’hi enfrontes i faltar-li al respecte de la manera que vàreu fer. Un dels valors més importants de l’esport és precisament aquest, el respecte al contrari.

Dirigits per Elías Galiano, van jugar: Marc Espinagosa, Marc Martínez, Marc Andreu, Gerard Carrasco, Fernando Almendro, Arnau Torner, Biel Hornas, Toni Puig, Iker Sabuquillo, Ivan Ruiz, David Malpartida i Xavier Reina. A la porteria Ivan Salazar i Joel Solanelles.

Col·laborador: DC Dent

 

PRIMERA CATALANA CADET FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 23.

CEACA Tàrrega 25 – 29 Club Handbol Igualada

L’estratègia per derrocar al «Juggernaut»

9 abril cadet femeni

Si busqueu el significat de la paraula Juggernaut us trobareu que en els mites hindús és un dels acrònims del deu Krisna, que s’utilitza en transcripció anglosaxona per designar un ser de força tremenda que passa per sobre de tot el que troba al seu pas. Pels seguidors de l’univers Marvel és un dels enemics dels X-Men, als que va deixar fets caldo fins que van donar amb l’estratègia per derrotar-lo.

El CEACA Tàrrega va sortir amb una força inusitada per tal de perforar el marc, ben defensat per cert, de les igualadines que – tot i posar-se per endavant al inici del partit – van perdre l’avantatge arribant a tenir el resultat advers fins a la primera meitat del primer temps. Les targarines atropellaven en el sentit literal del mot a tot el que se’ls posava per endavant i les igualadines van trobar-se front una defensa poc àgil, si es vol, però dura com una pedra de basalt. Per acabar-ho de rematar la portera del CEACA es va començar a treure de la mànega parades increïbles. Però portar la duresa del joc, tant en atac com en defensa, al límit, va esser una espassa de Dàmocles que es va tornar en contra del Tàrrega. Una falta en atac i una exclusió de la seva millor jugadora van permetre la recuperació anoienca al menys momentàniament. La primera part va acabar amb 10-11 al marcador.

Les coses van seguir igual a la segona part, amb el perill que passaven els minuts i el l’Igualada no aconseguia esmenar definitivament el partit al seu favor. Es feien bones jugades, però la portera targarina estava esplèndida i – malgrat que la seva contrària també va estar immensa en alguns contraatacs – no era qüestió de seguir amb la mateixa tònica fins al final del partit jugant amb un equip tan petri fora de casa. Es va imposar meditar alguna estratègia.

Primer s’havien de contrarestar les incursions suïcides per l’extrem dret del CEACA, i el problema es va resoldre amb uns ajustos sobre les mateixes jugadores que estaven en pista, el qual va permetre que l’Igualada s’avancés al minut 20 amb 20-23.

Només faltava rematar el resultat sense posar en risc els maxil·lars de la jugadora que s’atrevís trencar la barrera. Era precís mantenir la bretxa oberta, per això la banqueta igualadina va actuar en conseqüència. Es va reforçar el centre col·locant dos pivots sense debilitar l’extrem dret en defensa, però fent una mitja línea en atac tot jugant amb un lateral – extrem. L’estratègia (una de les dues variants del doble pivot que, per cert, li encanten al qui escriu) va funcionar d’allò més bé i el «Juggernaut» targarí va ser derrotat per quatre gols de diferència (24-29).

La propera setmana es rebrà al líder a casa; un equip fins ara quasi intractable però al qual, apel·lant al partit del passat gener contra el Gavà i amb imaginació i ganes, es podria guanyar. Per què no?!

Jugadores: Núria Rizo (portera), Aida López, Alba Casé, Amanda Sanjuán, Ane Crespo, Júlia Subirana, Laia Moyes, Laia Sanuy, Laia Tarrida, Olga Núñez. Lesionades: Abril Horcas i Jana Elvira. Entrenadors: Àngel Arias i Hilari Canales.

Col·laborador: Construcciones y Reformas Pérez Aguilar

 

PRIMERA CATALANA INFANTIL MASCULINA. Primera Fase. Grup únic. Jornada 23.

BM La Roca 41 – 21 Club Handbol Igualada

Valors

9 abril infantil masculi

Desplaçament a la pista d’una icona de l’handbol, el totpoderós BM La Roca. I com sempre, als infantils, els hi van les emocions fortes. Van començar a jugar un handbol de gran nivell, duríssims amb defensa, ràpids en atac, súper concentrats i per mi la primera millor part de la temporada. Però llavors, l’entrenador rival amb 3 gols per sota i després d’una falta, va tenir una intensa conversa amb l’àrbitre i va posar les coses al seu lloc. Els del Vallès estaven patint i ja era hora de treballar per canviar les coses, el resultat al descans va ser de 17-12.

La segona meitat no la comentaré, espero la vostra comprensió.

Gomet vermell per al delegat que va perdre el control i no va actuar correctament, no tornarà a passar.

Gomet verd per als jugadors i la entrenadora que van estar a l’alçada del repte i la nefasta segona meitat que vam patir.

El cronista afegeix que “jo seré possiblement sancionat i el club també, quan li hem preguntat a l’àrbitre que perquè no havia tret cap groga ni havia fet cap exclusió – la casella de BM la Roca estava en blanc, cosa molt estranya i poc freqüent – contesta que ells són molt bons i que nosaltres no teníem qualitat, i que per tant havíem de jugar forts”.

Entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Dani, Pol, Agustín, Marc M., Eric, Dimas, Guillem, Sergi, Isaac, Edgar, Arnau, Bernat i Biel.

Col·laborador: Rimon Glass

 

CONSELL ESPORTIU DEL BAIX LLOBREGAT. HANDBOL ALEVÍ FEMENÍ. 2a fase. Grup A. 2a jornada. Segona volta.

Club Handbol Igualada 4-12 Club Handbol Gavà

Derrota de les súper nenes

9 abril super nenes

El dissabte 9 d’Abril, al Poliesportiu de les Comes, l’equip aleví femení del CH Igualada es va enfrontar al CH Gavà per disputar el partit de la 2a jornada de la segona volta de la competició.

Les nenes cada dia, en cada partit, demostren la força i competitivitat que tenen. Tot que van fer un gran partit, el Gavà va acabar guanyant davant de les igualadines. L’Igualada va defensar, va atacar i van lluitar molt però no va ser suficient. L’equip ha d’entrenar molt dur i agafar moltes forces per jugar tan bé com elles només saben.

Animem a tothom a entrenar amb esforç i il·lusió. Com sempre jugarem amb una actitud positiva i respectuosa vers els tècnics, arbitres, rivals i públic en general.

Dirigides per Laura Baraldés I Elia Roca. van jugar: Judit Solanelles, Alba Senar, Núria Checa, Mélat Olivé, Èrika Chia, Iona Gámez, Mireia Corros,Júlia Oliveras, Aroa Sánchez, Núria Garriga i Júlia Lladò.

Col·laborador: Acadèmia Igualada

 

AMISTÓS SPECIAL APINAS.

Club Handbol Igualada 20 – 23 CHI Apinas

Quin espectacle!

9 abril special

El passat diumenge a les 12:30 es va disputar al pavelló de Les Comes un partit amistós entre l’equip Apinas del projecte Special i un combinat dels infantils – masculins i femenins – del club igualadí.

Ja feia dies que es veia que als jugadors del Special tenien ganes de jugar un partit, hi van posar moltes ganes i van oferir un bon espectacle pels assistents a les graderies.

Al principi del partit els jugadors de l’Apinas van sortir una mica tímids però poc a poc van veure que podien donar guerra i així ho van fer. La defensa va anar sempre coixa, tot i algunes bones recuperacions, però per sort aconseguien marcar gols. A més, el porter va ajudar amb les seves parades, i tot combinat va fer que a l’acabar el partit el resultat fos favorable a l’equip Special.

Molt bon partit tot i que encara falta que s’acostumin a passar la pilota més cops entre ells abans d’acabar una jugada.

Entrenats per Eduard Jounou, Carla Bisbal, Roger Calçada i Ton Casellas: Marc, Marcos (10 gols), Dani (4), Aitor (2), David (2), Ariadna, Diana, Laura, Jordi (4), Àlex i Daniel.

Col·laborador: Apinas

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *