Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 19 i 20 de març

SEGONA CATALANA SÈNIOR MASCULINA. Primera fase. Grup A. Jornada 22.

Club Handbol Igualada 37 – 22 Hipersimply Vilanova i la Geltrú

Victòria per assegurar la permanència

El passat dissabte es va disputar a les 7 de la tarda el partit corresponent a la vint-i-dosena jornada que enfrontava l’Igualada amb el Vilanova i la Geltrú, desè i tretzè classificats respectivament.

A l’inici semblava que seria un partit molt planer per l’Igualada ja que els igualadins ja havien guanyat sense problemes a Vilanova i l’Igualada és molt superior en tots els aspectes als vilanovins, però els primers 10 minuts van fer patir molt als jugadors de l’Igualada.

Cada vegada que el Vilanova tirava la pilota entre el 3 pals era un gol segur, va haver-hi uns minuts de desconcert total i els del Vilanova des del primer minut anaven sempre pel davant. Als 10 minuts de partit l’entrenador de l’Igualada va prendre la decisió del canvi de porters, tot va ser entrar a la porteria el juvenil Adrià Senar i van canviar les tornes des del primer moment. El porter va començar a aturar els tirs a porteria del Vilanova i al minut 15 el resultat ja era de 11 a 12 encara a favor del Vilanova. Però l’Igualada va ser una màquina de fer handbol a partir de llavors, sentint-se amb una seguretat total a la porteria, a la defensa i en els atacs. Va ser un altre Igualada i al minut 30 ja se’n anava pel davant de 22 a 14, en aquests minuts va haver-hi un parcial de 11 a 2.

La segona part no té més història, l’Igualada va arrasar totalment al Vilanova i les jugades i contra-atacs eren efectives gairebé al 100% . En definitiva, l’equip va ser un altre. Diferent al que estem acostumats i si continuen així tenen assegurada la permanència en aquesta segona divisió a la que són debutants aquest any.

Va acabar el partit amb un contundent 37 a 22.

El proper partit també es juga a Igualada i contra el tercer classificat, el A.E. Aula.

Entrenats per Jose Garcia, van jugar: David de La Cerda (4 a.) i Adrià Senar (15 a.), com a porters. Òscar Visa (6), José Ramallo (1), Jordi Vilarrubias (3), Esteban Lezama (1), Pol Cantero (5), Sergi Garcia (4), Rubén Álvarez (1), David Diaz (10) i Jordi Grado(6).

Patrocinador: Cuines Joan Marc

 

SEGONA CATALANA CADET MASCULÍ. Primera fase. Grup B. Jornada 22

Finques Argent Igualada Atlètic 36 – 27 H Sant Quirze «B»

Bon resultat

19 març cadet

El dissabte 19 de març l’equip Finques Argent Igualada Atlètic del CHI s’enfrontava a l’equip Handbol Sant Quirze B en el polivalent de Les Comes. L’equip s’enfrontava contra el vuitè classificat de la categoria. Partit que es preveia de tràmit però a la vegada no es podien refiar ja que els partits s’han de jugar fins l’últim minut amb actitud i ganes.

La primera meitat es va iniciar amb algun canvi tàctic no habitual en l’equip. Els igualadins van saber imposar el seu joc i a mesura que anava avançant el partit anava creixent el marcador a favor dels locals. Primera meitat correcta en què la defensa, els contraatacs i les aturades en la porteria van deixar un marcador de 20 a 10 en arribar al descans.

La segona part va ser pitjor que la primera. Errades en les passades, que no es poden permetre a aquestes alçades de la temporada, la defensa més fluixa i potser mala sort a l’intentar fer gol van donar una imatge d’anar de més a menys. Partit que va finalitzar amb un resultat de 36 a 27 a favor dels igualadins.

El partit va tenir dues velocitats i només dels jugadors depèn que sempre vagin a una. Amb actitud i ganes s’ho poden proposar tot. Només han de voler, perquè poder, poden.

Dirigits per Pol Cantero, van jugar: Marc Espinagosa, Marc Martínez, Marc Andreu, Gerard Carrasco, Fernando Almendro, Arnau Torner, Biel Hornas, Toni Puig, Iker Sabuquillo, Ivan Ruiz, David Malpartida i Xavier Reina. A la porteria Ivan Salazar.

Col·laborador: DC Dent

 

PRIMERA CATALANA CADET FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 21.

Associació Lleidetana 20 – 26 Club Handbol Igualada

Defensa rocosa, penal, pum i…gol!

19 març cadet femeni

No va aparèixer la temuda bipolaritat que mostra l’equip quan juga amb poca fortuna i guanya d’un gol, encara que qui fos una mica escèptic presagiés al veure la encara (i no em mal interpreteu, es tracta d’una opinió personal del cronista) poc madurada defensa 4-2 que debilita un tant les bandes. La rocosa 5-1 va tornar a aparèixer, les aigües van tornar a la llera i el riu no es va desbordar. Ans al contrari, la defensa va assumir la seva habitual consistència i no va fer falta gran cosa més per resoldre el partit. Les porteres van contribuir, cadascuna amb el seu estil, a tancar la muralla. Les lleidatanes es van estavellar contra ella i van arribar temps millors. Fi de la primera part i 8-12 al marcador.

La segona part va continuar amb la mateixa contundència (que no mala fe) de que van gaudir tots dos equips. No va ser un partit vistós, van mancar les jugades de pissarra que es van veure la setmana passada o en d’altres partits anteriors i es va abusar del joc rectilini pel centre de la pista, però tampoc va ser necessari obrir més el joc. Quan la igualadina de torn entrava, les lleidatanes feien penal, apareixia la infalible tiradora igualadina (8 gols de 8 intents i als dos darrers partits 12 de 12 en total, veure-ho per creure-ho) i la jugada es resolia favorablement.

Tot i així, quelcom es va ensorrar per els voltants del minut 25. Deixarem els motius de banda i les repetides pèrdues de pilota durant aquest període perquè no va passar res. Una genial jugada amb finta inversemblant acabada amb un potent xut d’esquerra, algun altre penal i de nou la contundència defensiva varen ser suficients per tornar a assolir l’avantatge de sis punts amb que va acabar el partit.

Les claus ja s’han comentat: la defensa i els penals a favor eficaçment transformats. I ara, que la «Força» acompanyi a l’equip el proper partit !!!

Jugadores: Jana Elvira i Núria Rizo (porteres), Aida López, Alba Casé, Amanda Sanjuán, Andrea Romero, Ane Crespo, Gal.la Gómez, Laia Sanuy, Laia Tarrida, Olga Núñez. Lesionada: Abril Horcas. Entrenadors: Hilari Canales i Àngel Arias.

Col·laborador: Construcciones y Reformas Pérez Aguilar

 

PRIMERA CATALANA INFANTIL MASCULINA. Primera Fase. Grup únic. Jornada 21.    

Club Handbol Igualada 18 – 12 ASME Voramar “B”

Un pas més

19 març infantil masculi

Partit important contra un rival directe, el qual es presentava a l’encontre només amb sis jugadors. Primers minuts bons, ben defensats i amb bons atacs i jugant com un equip.

Al descans s’arribava amb un avantatge de 11-5, tot i això l’equip rival buscava el cos a cos i molt ben entrenat, jugava amb canvi de pivots i feia creuaments, ben lluitat per ser un jugador menys.

La segona meitat, un pèl estranya, els visitants es van acostar al marcador, van desconcertar l’equip igualadí. Van provocar que no juguessin bé, massa individualistes, moltes exclusions i poc ritme defensiu. Es va notar la baixada física del rival i van controlar el partit sense problemes.

Era un partit propens per provar jugades, donar minuts als nois menys habituals i corregir i treballar aspectes del joc. Ara comença una sèrie de partits en què els igualadins han d’estar al 100% i donar-ho tot. Toca recuperar forces i la salut, també començar amb força i il·lusió.

Molt bon detall del nostre padrí, en Jordi, que ens va obsequiar amb una espectacular Mona i la seva presencia a la banqueta durant tot el partit.

Bona iniciativa del club, espero que tingui mes continuïtat, ja que els infantils també existim, i els nois estan en una categoria molt difícil i els hem de cuidar molt, ja que són el futur del club.

Entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Dani, Pol, Agustín, Marc M., Eric, Biel, Guillem, Sergi, Isaac, Edgar, Arnau i Bernat.

Col·laborador: The best padel

 

PRIMERA CATALANA INFANTIL FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 21.

Handbol Terrassa 15 – 29 Club Handbol Igualada

Wonder CHI Infantil Team

19 març infantil femeni

D’avassalladora es podria qualificar la victòria del CHI Infantil Femení enfront un Terrassa que l’únic que va poder fer davant del «Infantil Meravella» va ser gaudir de la lliçó d’handbol com un espectador més.

Dins del estil metòdic i senzill al mateix temps l’Igualada va anar augmentar la diferència de gols minut a minut aplicant la seva recepta favorita: jugar com saben, sense pressa i sense pausa. I si no fem una mirada al marcador: primera part; als cinc minuts, 2-4, als deu 3-7, als quinze 5-12, als vint 7-12 i als vint-i-cinc 7-15 . Segona part: als cinc minuts, 7-18, als deu 9-22, als quinze 10-24, als vint 12-24 i als vint-i-cinc 15-29.

Diferències: +2,+4,+5,+5,+8,+11,+13,+14,+12,+14. Un dia d’aquests voldran donar-li un cop de rosca i aconseguiran poc menys que la seqüència de Fibonacci, si s’ho proposen….

Des de les dues porteres (espectaculars de vegades, amb un estil diferent cadascuna) fins a la explosiva segona línia, passant, naturalment per la inigualable primera línea, totes, les nou jugadores (pensem que tenien dos jugadores lesionades, entre elles aquella que porta un rellotge suís al canell en comptes de canyellera) van fer un partit, espectacular, irreprotxable, quasi impecable….I diem «quasi» perquè entre els quinze i els vint minuts van decidir que, ja que eren només nou, calia prendre un descans i deixar que el Terrassa (un equip gens fàcil) havia de salvar l’honor. L’entrenador va demanar temps mort perquè suposem que va arribar a témer que pugessin a demanar refrescs. Però si ho haguessin fet encara haurien pogut tornat a la pista amb el partit en avantatge.

Felicitem a les noies que han jugat en aquest «Infantil Meravella». La lliga es va escapar per alguns partits quan l’equip estava en formació, però queda la Copa i de ben segur que poden guanyar-la.

Anotadores: Ariadna Sanjuán i Xènia Méndez (porteres), Alba Camañes (7,2p), Carla Carbó (4,1p), Dàmaris Rosa, Karen García (4), Laia Moyes (8), Marina Martí (1), Natàlia Vidal (5,1p). Lesionades: Èlia Dueñas i Marta López. Entrenadors: Pere Sendra, Carles Serra i Maria Mayol.

Col·laborador: Assegurances Gumà

 

CAMPIONAT DE MINIHANDBOL ALEVÍ NIVELL 2 MASCULÍ-MIXT. Primera fase. Grup únic. Jornada 17.

Club Handbol Igualada Atlètic 11 – 5 Club Handbol Martorell Negre

L’equip aleví torna a guanyar

19 març alevins

El dissabte 19 de novembre l’equip aleví atlètic del CH Igualada va rebre en el Poliesportiu de Les Comes d’Igualada l’equip del Club Handbol Martorell Negre per jugar el seu partit corresponent a la 17a jornada.

Bon partit el jugat el passat cap de setmana davant de l’últim equip classificat de la competició. El rival va oposar una forta resistència en tot moment, cosa que li va permetre empatar el primer dels períodes jugats. No obstant això, els igualadins van saber mostrar la seva superioritat resolent amb facilitat i de forma positiva el partit.

La pròxima jornada enfront de l’equip del Club Martorell Groc, els igualadins tenen una bona oportunitat per ascendir en la taula classificatòria.

Dirigits per Ana Vázquez i Nico Orozco, van jugar: Anton Aguilera, Xavier Malpartida, Arnau Albareda, Oriol Cirera, Oriol Pou, Jan Estévez, Alvaro Muñoz, Ian Queraltó i Ot Palmés.

Patrocinador: Acadèmia Igualada

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *