Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 12 i 13 de març

SEGONA CATALANA SÈNIOR MASCULINA. Primera fase. Grup A. Jornada 21.

Himesa SAS Súria 31 – 21 Club Handbol Igualada

Derrota sense orgull

Partit jugat el passat dissabte a dos quarts de 7 de la tarda al poliesportiu municipal de Súria que enfrontava el Himesa SAS Súria, sisè classificat, i el C.H.Igualada desè, en el partit corresponent a la vint-i-unena jornada de Segona Catalana.

En principi el partit es preveia complicat però amb possibilitats que l’Igualada pogués treure una victòria, ja que es venia de la jornada anterior d’haver guanyat al BCN Sants que va pel davant del Súria a la classificació. Si més no, s’esperava un partit molt igualat.

Però la realitat va ser molt dura. Tot i que durant la primera part el Súria anava sempre pel davant, la diferència en gols s’anava mantenint entre 2 i 4 gols i l’Igualada anava mantenint el tipus. I encara que amb errades arbitrals que perjudicaven als dos equips i errades en defensa i en atac, l’Igualada es veia molt descentrat. Es va arribar a la fi de la primera part amb un 17 a 13 que encara donava esperances pel següent període.

Al començament de la segona part els igualadins van sortir una mica més endollats i els primers 10 minuts semblava que es recuperava el domini del joc i es posaven només a 1 gol del Súria. Però a partir d’aquí i amb unes decisions arbitrals dubtoses l’Igualada va començar a baixar la seva intensitat, no van saber aguantar la pressió i amb una grada de públic abocada amb el Súria i que fregaven l’insult, els jugadors igualadins es van descentrar del tot. Expulsions i faltes inútils van ser les protagonistes dels últims 15 minuts de partit, el Súria esperonat pel seu públic va començar a desfer-se de l’Igualada i finalment la diferència va ser de 10 gols, 31 a 21.

El pròxim partit a Igualada serà contra el Hipersimply de Vilanova i la Geltrú, últim classificat. Esperem que l’Igualada pugui guanyar sense problemes.

Entrenats per José Garcia, van jugar: Jordi Bermejo (5 a.) i David de la Cerda (4 a.), com a porters. Oscar Visa (9), J.A.Ramallo (2), Jordi Vilarrubias (1), J. Luís Álvarez(2), Pol Cantero (2), Sergi Garcia (2), Rubén Álvarez, Jordi Grado (2), Pere Sendra (1) i Roger Calzada.

Patrocinador: Marcel Claramunt

 

LLIGA CATALANA SÈNIOR FEMENINA. Primera fase. Grup únic. Jornada 23.

Club Handbol Igualada Asfalt 20 – 24 C.H. Sant Esteve Sesrovires

Resultat injust per l’esforç mostrat

El passat diumenge les igualadines van rebre a les pistes de Les Comes a l’equip de Sant Esteve Sesrovires, partit corresponent a la 23a jornada de Lliga Catalana.

Es preveia un matx difícil pel bon nivell de les rivals, situades a la segona posició amb poca diferència de punts vers les capdavanteres de la classificació.

Una primera part en què les noies d’Igualada van sortir molt concentrades i amb el convenciment que podien plantar cara a les rivals. I així va ser, van desplegar uns atacs molt elaborats, fent jugades treballades i encertats a porteria, que unit amb una defensa forta i compacta van aconseguir posar-se al nivell de l’equip visitant. Les jugadores de Sant Esteve es van mostrar constants durant tota la part, creant un joc basat principalment en jugades individuals i llançaments directes des dels nou metres. Tot i així les igualadines no permetien que es distanciessin gaire del marcador, acabant la primera part amb un 9 a 12 al lluminós.

El segon període va ser molt intents i igualat. Les visitants en veure’s tant pressionades pel resultat poc favorable, tenint en compte que jugaven contra l’últim equip de la classificació, van precipitar-se fent llançament ràpids i sense elaborar les jugades, fet que els va ocasionar varis erros de cara a porteria, que les locals van saber aprofitar per retallar distàncies i situar-se a un gol de les noies de Sant Esteve. Va ser a partir d’aquí quan les visitats van tirar de les seves jugadores de més referència, tot aconseguint un lleuger avantatge que les igualadines esgotades per haver d’afrontar els 60 minuts de partit en no disposar de banqueta, ja no van poder superar la força de les rivals. Cal dir que l’encert de la portera local va ser una peça clau durant tot el partit. Finalitzant amb un marcador injust per l’esforç que van demostrar les igualadines, 20-24.

Tot i la derrota, les jugadores d’Alcoberro han demostrat que quan s’ho proposen saben lluitar i poden plantar cara a qualsevol equip. El pròxim cap de setmana es desplaçaran a Ascó per disputar el penúltim partit de la lliga.

Entrenades per Joan Alcoberro i Xavier Corbinos van jugar pel Club Handbol Igualada: Laura Baraldés, Laura Ferrera, Jordina Marsal, Maria Noguera, Raquel Arnau, Alicia Nieto, Ainoa Rizo, Lorena Mendoza i Júlia Estany.

 

PRIMERA CATALANA CADET FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 20.

Club Handbol Igualada 36 – 24 Handbol Sant Joan Despí B

Són el cadet femení o la «Línea Maginot»?

13 cadet femeni

Diu una dita gitana que és millor que els fills no tinguin bons principis perquè això serà un bon auguri per gaudir de resplendents èxits al futur. Bé es podria aplicar aquest dita al partit d’aquesta jornada en particular i a tota la temporada en general de l’equip igualadí cadet femení, que no perdrien un partit d’un temps a aquesta part encara que arribessin a la pista després que el partit comencés.

Quan va córrer la veu que les santjoanenques havien portat reforços de l’equip A – entre elles la portera – i vam veure que s’avançaven 1-4 al marcador als quatre primers minuts a més d’un li va entrar la «tremolera». Però va entrar en acció la benedicció calé i l’equip es va conjurar per formar una barrera insalvable davant de la seva porteria i l’estratègia va funcionar. La defensa igualadina va muntar la seva particular «Línea Maginot» i la seva incisiva ala dreta va començar a fabricar gols com a xurros mentre l’esquerra es multiplicava en defensa anul·lant casi per complet a la seva simètrica santjoanenca. Als vint minuts al panell de resultats ja es llegia un avantatjós 11-7 al marcador. Les contràries només van anotar tres gols en quinze minuts, reforços de l»Equip-A» inclosos.

Al final de la primera part les igualadines ja duien un avantatge de sis gols (16-10) i als cinc minuts de la segona part ja era de nou (20-11) quedant el partit vist per sentència. Un altre estirada en els darrers deu minuts va rubricar el festival. Quina llàstima que només es pugui aspirar al tercer lloc a la taula… De totes formes fins al final de la lliga encara podem veure bastant espectacle si les jugadores segueixen com ara.

Les claus del partit: la rocosa i ben organitzada defensa, les dotze «bimbes» robades, que es diu aviat, i un 72 % de tirs transformats (quatre penals de quatre: és ben segur que qui els va tirar coneix bé el seu «ofici»). Va funcionar l’estratègia, en definitiva.

Jugadores: Jana Elvira i Xènia Méndez (porteres), Aida López, Alba Casé, Amanda Sanjuán, Andrea Romero, Ane Crespo, Gal.la Gómez, Laia Moyes, Laia Sanuy, Laia Tarrida, Olga Núñez. Lesionada: Abril Horcas. Entrenadors: Hilari Canales i Àngel Arias.

Patrocinador: Caprabo

 

PRIMERA CATALANA INFANTIL MASCULINA. Primera Fase. Grup únic. Jornada 20.

Club Handbol Bordils 29 – 24 Club Handbol Igualada

Encallats

13 infantil masculi

Desplaçament llunyà, cansat, amb nois convalescents i baixes. Tot i així el rival permetia tenir confiança en el partit per aconseguir una victòria que els mantingués la il·lusió. El rival era de primer any i amb alevins. Però els igualadins no van estar a l’alçada, només calia fer una part bona i no van aconseguir jugar ni defensar al nivell de la categoria.

Una decepció, cal destacar petites accions individuals i poc joc col·lectiu.

Aquets partits demostren que sense lluitar ni estar al 100%, no es pot avançar en l’ aprenentatge del futur ni millorar de cara l´any vinent.

Entrenats per Roger Calçada, van jugar amb: Dani, Pol, Agustín, Marc M., Eric, Biel, Guillem, Sergi, Dimas i Isaac.

Patrocinador: Finques Argent

 

PRIMERA CATALANA INFANTIL FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 20.

Club Handbol Igualada 22 – 16 Club Handbol Ràpid Cornellà

Precisió suïssa i intel·ligència quan cal

13 infantil femeeni

No va ser aquest el millor partit de la temporada de l’infantil femení, però les noies semblava que pressentien que economitzant esforços i administrant-los en el moment adequat n’hi havia prou per guanyar el partit amb un avantatge no llarga però sí còmoda. A més de «guerreres» són intel·ligents, qualitats que no sempre van forçosament de la mà.

Per descomptat que el resultat del partit no es va veure mai en perill. L’avantatge es va veure regularment entre els tres i quatre gols. El Cornellà es actualment un equip en formació, encara que amb un que altre «tanc» entre les seves jugadores que fan que l’equip no deixi de ser incòmode.

A la primera part l’equip va jugar amb una certa relaxació. De fet quan els costava trobar porta apareixia la seva lateral dreta per engaltar una seqüència de tirs per l’escaire dignes de precisió suïssa. Amb 11-8 va acabar la primera part.

La segona part va tenir el mateix caire que la primera amb una excepció: l’equip va estrènyer una mica més l’accelerador. Això i alguns encerts de les dues porteres van propiciar que al final el resultat acabés en 22-16. Com si res.

Té molt mèrit l’evolució d’aquest any de l’equip infantil femení. De totes elles. És cert que tenen unes jugadores «veteranes» de molts «quirats», però les de primer any han aprés com, quan i on han de jugar amb una disciplina prussiana de la que suposem que l’equip tècnic ha aportat la seva part sens dubte. I a més sempre hi ha una o altre que és decisiva en el desenllaç del partit.

Molta sort amb el Terrassa la propera setmana.

Anotadores: Ariadna Sanjuán i Xènia Méndez (porteres), Alba Camañes (5,1p), Carla Carbó, Dàmaris Rosa (1), Èlia Dueñas, Karen García, Laia Moyes (7,1p), Marta López (5), Natàlia Vidal (4,2p). Lesionades: Marina Martí. Entrenadors: Pere Sendra, Carles Serra i Maria Mayol.

Patrocinador: Acadèmia Igualada

 

CAMPIONAT DE CATALUNYA ALEVÍ NIVELL 1 MASCULÍ-MIXT. Primera Fase. Grup únic. Jornada 17.

Club Handbol Igualada 6 – 10 BM La Roca

La batalla més intensa

13 alevi nivell 1

Espectacular partit el que van jugar els equips alevins del CH Igualada i del BM La Roca el dijous 10 de març a la Sala de Barri del Poliesportiu de Les Comes d’Igualada. Partit ajornat corresponent a la 17a jornada de la competició.

En aquesta ocasió els jugadors igualadins van plantar cara de forma decidida a l’equip que ocupava el tercer lloc en la classificació del campionat. Els dos primer períodes van ser guanyats per una curta diferència per l’equip del Vallès. No obstant això, els de l’Anoia van mostrar-se molt forts en la defensa posant les coses molt difícils al rival.

El treball i l’esforç dels igualadins van donar els seus fruits en el tercer període del partit. En aquest moment de l’enfrontament els grocs es van mostrar superiors al rival, van suar de valent però, quan l’àrbitre va xiular el final del període, el marcador indicava la victòria local per 7 gols a 4.

Quan es va arribar al quart i definitiu període del partit, els igualadins van lluitar sense descans per emportar-se els punts i empatar el matx. Van començar marcant els primers, però la Roca els empatava després. Cada gol local era respost per un altre gol dels rivals. A la meitat del període es mantenia la igualtat, però ens el últims moments, alguna errada en la defensa igualadina, va permetre que La Roca aconseguís una diferència de dos gols en el marcador. Diferència que van mantenir fins al final i que els va donar la victòria del partit.

Un dels millors partits dels alevins del CH Igualada aquesta temporada. Si continuen jugant amb aquesta actitud la resta de la temporada seran imparables.

Dirigits per Ana Vázquez i Nico Orozco, van jugar: Àlex Pajuelo, Raül Cáceres, Hugo Cazorla, Joan Valentí, Pol Tarrida, Pol Solís, Santi Gutierrez, Marc Monclús, Dani Ferrer, Xavier Malpartida, Guerau Llansana, Oriol Cirera i Arnau Albareda.

Col·laborador: Rimon Glass

 

CAMPIONAT DE MINIHANDBOL ALEVÍ NIVELL 2 MASCULÍ-MIXT. Primera Fase. Grup únic. Jornada 16.

Club Handbol Martorell 5 – 11 Club Handbol Igualada Atlètic

L’Igualada imposa el seu joc

13 alevi nivell 2

El dissabte 12 de novembre l’equip aleví atlètic del CH Igualada es va desplaçar a les instal·lacions Esportives Municipals de Martorell per jugar el partit corresponent a la 16a jornada.

Partit molt ben resolt pels anoiencs que dominaren des del començament. Tan sols una certa manca de concentració, en les defenses del segon període, va permetre al Martorell empatar aquest parcial. Amb la resta dels períodes guanyats pels igualadins, es va obtenir el millor resultat d’aquesta temporada.

Dirigits per Nico Orozco, van jugar: Anton Aguilera, Xavier Malpartida, Guerau Llansana, Arnau Albareda, Aniol Gumà, Oriol Cirera, Alvaro Muñoz, Pol Molinero i Ian Queraltó.

Col·laborador: Agrapes

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *