Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 20 i 21 de febrer

SEGONA CATALANA SÈNIOR MASCULINA. Primera fase. Grup A. Jornada 18.

Club Handbol Igualada 32 – 32 La Salle Bonanova Atlètic

Empat agredolç

Captura de pantalla (166)

Ton Casellas. El passat dissabte es va disputar a ¾ de 6 de la tarda al pavelló de Les Comes el partit corresponent a la divuitena jornada de Segona Catalana i que enfrontava l’Igualada amb La Salle Bonanova, novè i cinquè classificats respectivament.

Partit important per l’Igualada per aconseguir allunyar-se de les posicions de descens i acostar-se a la zona mitja de la taula, a priori amb un rival més fort i que en el partit de la primera volta va patir una dura derrota a la seva pista.

La primera part va arrencar amb un ritme força alt per part dels dos conjunts, que sabien que si fallaven al principi les repercussions podrien ser irreversibles. L’Igualada va començar més fort que l’equip visitant, amb una defensa sòlida i aconseguint fer gols en atac gràcies a l’esforç comú. Ara bé, vora els 10 minuts de joc la defensa va començar a desfer-se i això ho va aprofitar La Salle per recuperar la distància de 3 gols que havien aconseguit els locals (min. 15: 9-9). Però a partir d’aquest empat, els igualadins van millorar en l’aspecte ofensiu i gairebé cada atac era gol, el problema el tenien en defensa, però gràcies a les aturades del porter igualadí van poder desempallegar-se en el marcador i arribar a la mitja part amb un favorable 19 a 15.

A la segona meitat els igualadins van sortir amb les seqüeles de l’esforç fet en tota la primera part i no se’ls veia tant fins en atac i en defensa els problemes seguien existint. Els de La Salle gràcies a la seva qualitat no els era molt complicat fer gols i en defensa eren capaços de reprimir els atacs igualadins. Aquesta dinàmica va portar a què mica en mica els visitants anessin retallant distàncies en el marcador, arribant a l’equador de la part amb un 25 a 23. La tònica va seguir sent la mateixa i en atac l’únic que permetia seguir vius als igualadins eren les jugades individuals i els penals. A pocs minuts del final doncs, els de La Salle van aconseguir posar-se per davant en el marcador – un fet insòlit fins llavors – i van crear nervis en el conjunt igualadí. Tot i així, els locals no van abaixar el cap i van aconseguir que a la finalització del partit el resultat fos d’empat a 32, desaprofitant l’última possessió per endur-se la victòria.

Si vam dir que en el partit de la setmana passada es va desplegar un bon joc però que van afluixar en els últims minuts, aquest cop aquesta baixada d’intensitat en el tram final va passar factura, ja que el rival era més fort. Així doncs, es va aconseguir un empat que mirant a la classificació és un bon resultat però que veien el partit va ser una nota agredolça. La setmana vinent l’Igualada es desplaçarà a la pista del líder, el Cambrils.

Entrenats per José García, van jugar: David de la Cerda (12 a.) i Jordi Bermejo (4 a.), com a porters. Roger Calçada (1), Jordi Vilarrubias (2), Sergi Garcia (3), Jordi Grado (5), José Luís Álvarez (2), Rubén Álvarez (4), Pere Sendra, Pol Cantero (8) i David Díaz (6).

Patrocinador: Cuines Joan Marc

 

LLIGA CATALANA SÈNIOR FEMENINA. Primera fase. Grup únic. Jornada 20.

Handbol Sant Quirze 30 – 26 Club Handbol Igualada Asfalt

La victòria cada vegada més a prop

Jordina Marsal. Aquest passat dissabte les jugadores del sènior femení del Club Handbol Igualada es van desplaçar a Sant Quirze per disputar el 20è partit de Lliga Catalana.

Les igualadines sabien que no tenien res a perdre i van sortir amb el convenciment que podien aconseguir la victòria, tot i així les noies de Sant Quirze, situades a la meitat de la classificació, no els ho van posar gens fàcil.

Un inici del partit en què ambdós equips es van mostrar molt igualats. D’una banda les noies d’Alcoberro van sortir motivades i concentrades fet que es va notar en la forma de jugar. Van desplegar un joc fluid i treballat, creant espais per llençar amb facilitat, sense gaires pèrdues de pilota i molt encertades a porteria. Per altra banda les rivals van tenir més dificultats en l’atac per la defensa compacta de les igualadines, que no els permetia acabar d’elaborar les jugades. Amb aquesta actitud positiva i els ànims ben amunt, les jugadores d’Igualada es situaven dos gols per sobre de les de Sant Quirze finalitzant la primera part amb un marcador 11-13.

Al segon període ja des dels primers minuts les locals van sortir decidides a remuntar al marcador i van encertar tres gols seguits, els ànims de les visitants per uns minuts van decaure però conscients que encara hi havia possibilitats de guanyar el partit es van animar entre elles per no abandonar un matx que tenien a l’abast. Durant la resta de minuts de la segona part, el resultat es va mantenir igualat, tot i que les de Sant Quirze sempre anaven amb un o dos gols d’avantatge. Ja cap al final les locals anaven agafant distàncies al marcador, tanmateix l’actitud de les igualadines va ser exemplar, van lluitar i no van defallir però la falta de banqueta i d’idees per encarar una doble mixta les va portar a una nova derrota, concloent amb un resultat de 30-26.

Les igualadines cada vegada tenen la victòria més a prop, cal seguir treballant amb constància i segur que ho aconseguiran. El pròxim dissabte 27 de febrer a les 4 de la tarda l’Igualada rep el Gavà, novè classificat, partit que es preveu assequible i emocionant, us hi esperem.

Entrenades per Joan Alcoberro i Xavier Corbinos van jugar pel Club Handbol Igualada: Laura Baraldés, Laura Ferrera, Jordina Marsal, Maria Noguera, Raquel Arnau, Alicia Nieto, Ainoa Rizo, Marcel.la Esquerrana, Lorena Mendoza i Júlia Estany.

 

PRIMERA CATALANA CADET FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 17.

Club Handbol Igualada 32 – 13 Club Handbol Martorell

Segueix la bona ratxa

20 febrer 2

Les noies del cadet femení van continuar la seva ratxa de resultats positius, aquesta vegada a expenses del C.H.Martorell que només va sortir una mica reptador els primers minuts de partit, sempre amb l’Igualada per davant al marcador que va arribar a l’equador de la primera part amb 7-5 al marcador, als vint minuts ja s’havia començat l’arrencada (10-5), i a la fi de la primera part ja estava gairebé resolt el partit. Cinc minuts de la segona part, ja amb 18-6, i el partit estava vist per sentència. No calia fer gaire més.

Possiblement això va influir en baixar el ritme i relaxar-se a partir d’aleshores. Es podria dir que el CHI va aparèixer amb la mateixa claredat d’idees que ha vingut demostrant durant els partits d’aquests dos primers mesos de l’any, excepció feta del dia de Molins de Rei que, malgrat tot, va acabar també en victòria. Un diria que fins i tot es calibra al rival de torn jugant just en funció del que cal fer a cada moment i front a cada adversari.

En l’haver de les jugadores i de l’equip tècnic igualadí, cal anotar aquesta claredat d’idees. En contra, potser, que a l’últim tram de partit es varen fallar xuts que front a un rival més sòlid podrien passar factura. Però no se’ls pot reprotxar que no humiliessin més a l’adversari i que als darrers minuts aixequessin el peu de l’accelerador. El problema és que el final del partit queda de vegades fixat, a la memòria del respectable, com a punt de vista més recent i es cau sovint en la crítica a l’hora de restar-li brillantor a una victòria inqüestionable que tothom espera. Curiosa injustícia…

Jugadores: Abril Horcas (portera), Aida López, Alba Casé, Amanda Sanjuán, Andrea Romero, Ane Crespo, Gal.la Gómez, Laia Sanuy, Laia Tarrida, Olga Núñez. Lesionada: Jana Elvira. Entrenadors: Hilari Canales i Àngel Arias.

Col·laborador: DC Dent

 

PRIMERA CATALANA INFANTIL MASCULINA. Primera Fase. Grup únic. Jornada 17.

Club Handbol Igualada 19 – 25 Handbol Sant Joan Despí “A”

Derrota amb regust a victòria

20 febrer 1

Enfrontament complicat la dissetena jornada de Primera Catalana, visita del segon classificat, el Sant Joan Despí, un equip poderós físicament i molt ben treballat.

Tot i això els jugadors igualadins van sortir sense complexes i en la primera meitat van bordar l’handbol, van lluitar, però els va costar una mica adaptar-se a la defensa, ja que venien de jugar 3 partits en 3-3, i aquest dia era 5-1.

Es va arribar al descans amb un 9-15, enganyós, ja que l’Igualada era dins el partit fins els minuts finals.

A la represa els igualadins van continuar intensos, ràpids i es va aconseguir un bon parcial que els col·locava a 2 gols. Amb dues pilotes per acostar-se a un gol, no va ser possible i ja se’ls va escapar el partit. El parcial de la segona meitat va ser de 10-10, o sigui que es va empatar el segons temps, una dada important.

Bon regust de boca, segur que arribaran resultats, i ara a jugar la seva lliga i a gaudir dels nois i de l’equip.

Gomet verd per als nois, cap mala cara ni cap retret per cap decisió tècnica, al contrari, mostrant ser uns nois madurs i amb personalitat, donant una imatge de gran grup i molt bons companys. Cal destacar que quan un tècnic de l’equip contrari et comenta abans del partit que recorda el partit de la primera volta i que li va semblar un bon equip i que al final d’aquest et feliciti pel bon partit que han fet, només omple d’orgull i felicitat.

Entrenats per Roger Calçada i Laura Baraldés, van jugar amb: Arnau Quintana, Dani, Pol, Agustín, Marc M., Eric, Edgar, Biel, Guillem, Bernat, Isaac, Sergi i Dimas.

Resultat partit aplaçat:

Club Handbol Igualada 34 – 19 Handbol Palautordera Salicrú

Patrocinador: Caprabo

 

CAMPIONAT DE MINIHANDBOL ALEVÍ NIVELL 2 MASCULÍ-MIXT. Primera fase. Grup únic. Jornada 13.

Club Handbol Igualada Atlètic 10 – 6 Handbol Sant Joan Despí “B”

Feliç victòria molt treballada

20 febrer

El dissabte 20 de gener l’equip aleví atlètic del CH Igualada rebia l’equip de l’Handbol Sant Joan Despí “B” en el poliesportiu de Les Comes de la capital anoienca.

L’equip igualadí es va enfrontar a un equip que ocupava la cinquena posició en la classificació, dos llocs per sobre del conjunt anoienc. En la primera volta, l’equip de Sant Joan Despí havia superat l’Igualada en tots els períodes del partit però per una mínima diferència de gols, cosa que feia pensar que dissabte l’Igualada – amb un equip més rodat i conjuntat – podia donar la sorpresa.

Els nois no van decebre, van haver de treballar de valent però aconseguiren emportar-se els punts dels dos primers períodes del partit. A l’igual que a l’anada les diferències de gols entre un i altre equip van ser molt curtes, però aquesta vegada era el CH Igualada qui s’emportava l’avantatge. En el tercer període, amb l’empat ja assegurat, els grocs van mostrar una certa manca de coordinació, amb moltes pèrdues de pilota i poc encert en els llançaments a la porteria rival. Com a resultat es van perdre els punts corresponents.

Finalment, va arribar el quart període, amb els nervis a flor de pell i amb la il·lusió de guanyar el partit en els ulls dels nois de l’Igualada. No va ser fàcil, els de Sant Joan Despí no donaven el partit per perdut, buscaven l’empat i no permetien que els de casa marxessin en el marcador. A falta de tres minuts per a la fi del matx, els visitants van empatar el període. El tècnic igualadí va demanar un temps mort providencial, va donar als seus jugadors la confiança de què podien aconseguir la victòria si jugaven amb totes les seves forces, i d’aquesta manera, lluitant les pilotes, amb una forta defensa en tot el camp, trencant les passades del rival i amb encert en els llançaments, van emportar-se el període i el partit, en un esclat general d’alegria de jugadors, famílies, tècnic i aficionats locals.

És important destacar la tasca dels dos portes igualadins, les seves aturades, algunes espectaculars, van permetre als igualadins mantenir el control del partit.

La victòria permet al CH Igualada refermar-se encara més en la setena posició. No cal patir pels equips que vénen al darrere. Ben al contrari, ens situa més a prop de l’Handbol Sant Joan Despí, ara sisè en la competició. La pròxima jornada a casa de l’Handbol Santpedor una altra oportunitat per seguir avançant.

Dirigits per Nico Orozco, van jugar: Pol Molinero, Jan Estévez, Xavier Malpartida, Ot Palmés, Guerau Llansana, Arnau Vargas, Antón Aguilera, Oriol Pou i Ian Queraltó.

Patrocinador: Acadèmia Igualada

 

CONSELL ESPORTIU DEL BAIX LLOBREGAT. HANDBOL ALEVÍ FEMENÍ. Segona fase. Grup A. Jornada 5.

Club Handbol Igualada 5 – 10 SEA Costarets AF

Les súper-nenes i la seva primera derrota

El dissabte 20 de febrer, al Poliesportiu de Les Comes, l’equip aleví femení del CH Igualada es va enfrontar al SEA Costarets AF per disputar el partit de la 5a jornada de la competició.

Les nenes igualadines van començar el partit una mica perdudes, no sé si perquè les contràries eren molt grans o perquè encara estaven adormides. Durant tot el partit van defensar molt bé, però d’atac anaven molt fluixes. Van lluitar fins al final, però la victòria va ser per les nenes del Costarets. L’Igualada va aconseguir l’empat a la 3a part pero ja no van poder remontar. L’equip igualadí ha d’entrenar molt dur i agafar moltes forces per jugar tant bé com elles nomé saben.

Animem a tothom a entrenar amb esforç i il·lusió. Com sempre jugaran amb una actitud positiva i respectuosa vers els tècnics, arbitres, rivals i públic en general.

Dirigides per Laura Baraldés I Elia Roca. van jugar: Judit Solanelles, Alba Senar, Núria Checa, Mélat Olivé, Èrika Chia, Iona Gámez, Mireia Corros,Júlia Oliveras i Aroa Sánchez.

Col·laborador:  Agrapes

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *