Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 13 i 14 de febrer

SEGONA CATALANA SÈNIOR MASCULINA. Primera fase. Grup A. Jornada 17.

Joventut Handbol Mataró “B” 31 – 35 Club Handbol Igualada

La dinàmica que cal seguir

Ton Casellas. El passat dissabte a les 4 de la tarda es va disputar al pavelló Teresa Maria Roca de Mataró el partit corresponent a la dissetena jornada de Segona Catalana que enfrontava el Mataró amb l’Igualada, dotzè i novè classificats respectivament.

Els igualadins sabien que no podien fallar amb un equip teòricament més dèbil i a més havien d’aconseguir la victòria desplegant un joc amb cara i ulls, per quan vinguin rivals més forts poder planta’ls-hi cara.

El partit va començar amb les forces igualades, com és lògic, però al cap de pocs minuts l’Igualada ja havia aconseguit posar-se 3 gols per davant. Això es va aconseguir gràcies sobretot a una sòlida defensa que permetia fer contraatacs i jugar amb confiança en atac. A l’arribar al minut 15 la diferència era de 7 a 9 favorable als igualadins, que ja es va mantenir fins al final de la part. Tot i una arrencada forta, els de Mataró van saber neutralitzar els atacs i desplegar un joc eficaç que els permetia seguir enganxats als igualadins. Finalment la part va acabar amb un 14 a 17.

Va ser a l’inici de la segona meitat quan l’Igualada va ser capaç de tenir-ho gairebé tot controlat, i aconseguir així una gran diferència en el marcador. Tot un cúmul de circumstàncies van fer que per fi es desplegués un bon joc: bones aturades del porter, defensa compacta i rapidesa i eficàcia en atac. Tots aquests fets s’alimentaven entre ells i per tant els resultats eren els desitjats, els de Mataró no sabien com reaccionar. Així doncs, a falta de 10 minuts pel final els igualadins tenien un avantatge de 8 gols. Potser al no estar acostumats a això, en els últims minuts l’Igualada va patir un relaxament que va permetre als mataronins retallar distàncies, tot i que en cap moment va perillar la victòria. El resultat final va ser de 31 a 35.

Partit superat amb bona nota tot i uns últims minuts fluixos, aquesta és la dinàmica que l’equip hauria de seguir si vol aconseguir treure punts als rivals a priori més forts. La setmana vinent l’Igualada rep La Salle Bonanova, cinquè classificat, primer rival per intentar demostrar el canvi de rumb que es pot haver iniciat.

Entrenats per José García, van jugar: David de la Cerda (1 a.) i Jordi Bermejo (13 a.), com a porters. Roger Calçada (2), Sergi Garcia (5), Jordi Grado (5), José Luís Álvarez (2), Pere Sendra (2), Pol Cantero (6), David Díaz (5) i Òscar Visa (7).

Patrocinador: Marcel Claramunt

 

SEGONA CATALANA CADET MASCULÍ. Primera fase. Grup B. Jornada 17.

Handbol Berga 11 – 25 Finques Argent Igualada Atlètic

Bon inici de la segona volta

Berga- CHI

El dissabte 13 de febrer l’equip Finques Argent Igualada Atlètic del CHI s’enfrontava a l’equip Handbol Berga en el pavelló municipal d’aquesta població. Aquest partit era el primer de la segona volta de la competició.

L’inici del partit va ser peculiar ja que per part dels dos equips van tenir un començament sense gols. Fins ben entrats els primers deu minuts d’aquesta primera meitat no vam veure el marcador 1-1. Per part dels nois igualadins això no hauria de ser una bona notícia perquè s’enfrontaven al penúltim equip de la classificació i feia créixer les possibilitats de l’equip contrari. Tot i així van començar a arrencar i la part va acabar amb un resultat de 5-13.

La segona meitat va ser més treballada. És va veure més joc i moviment per part del jugadors igualadins. Les aturades dels porters i els mals encerts dels jugadors del Berga preveien un resultat similar a l’inici del partit. Aquest va acabar amb un marcador final de 11 a 25.

El del dissabte va ser un partit avorrit en el seu inici i amb un resultat previsible, tot i que, el marcador podia haver estat més inflat pels interessos igualadins. A seguir treballant de valent per aconseguir noves victòries.

Entrenats per Elías Galiano, van jugar: Marc Espinagosa, Marc Martínez, Gerard Carrasco, Fernando Almendro, Arnau Torner, Biel Hornas, Toni Puig, Iker Sabuquillo, Ivan Ruiz, David Malpartida i Xavier Reina (lesionat). A la porteria Ivan Salazar i Joel Solanelles.

Col·laborador: DC Dent

PRIMERA CATALANA CADET FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 16

CH Canovelles 22 – 31 Club Handbol Igualada

Contundència i superioritat tècnica

cadet femeni febrer

Veient la classificació es podia esperar que el partit contra el Canovelles seria un partir dur i «a priori» igualat. Al final la victòria del CHI va ser folgada i el partit va acabar sense nervis, amb la sensació que s’havia guanyat sense haver de desplegar més recursos dels estrictament necessaris.

I no semblava que havia de ser així a la primera part, bronca, dura i amb certa igualtat al marcador, potser producte de què tots dos equips desconfiaven de l’adversari. L’Igualada va cometre alguns errors defensius que van ser compensats amb la seva formidable ala dreta. El 9-10 al marcador feia presagiar quelcom semblant a la segona part i el resultat parcial no feia sinó confirmar la sensació que caldria estrènyer molt l’accelerador si es volia guanyar el partit.

Res més lluny del que en realitat va passar. Una genialitat a l’extrem esquerra va propiciar un gol que va donar el to d’atac per sentenciar el partit. Les jugadores de l’Igualada van començar a robar la cartera a les del Canovelles i els seus contraatacs van començar a prodigar-se. El partit es va endurir i cap dels dos equips va escatimar cap punt d’honor, per dir-ho d’alguna manera. Algú pensarà que l’handbol és així, i possiblement sigui cert… La veritat és que al final tècnicament parlant no va haver-hi color, físicament es va jugar amb gran contundència i les igualadines van acabar rebregant al seu rival més que merescudament.

Mirant la classificació no s’entén massa bé com l’Igualada no està colze a colze lluitant per una de les dues primeres places. Des que va començar l’any, l’equip ha guanyat a varis adversaris que el superaven a la taula i es té la sensació que no és al lloc que li correspon. Però la cosa va anar així i no es pot repetir la història.

Jugadores: Abril Horcas i Xènia Méndez (porteres), Aida López, Alba Casé, Amanda Sanjuán, Andrea Romero, Ane Crespo, Gal.la Gómez, Laia Sanuy, Laia Moyes, Laia Tarrida, Olga Núñez. Lesionada: Jana Elvira. Entrenadors: Hilari Canales i Àngel Arias.

Col·laborador: Agrapes

 

PRIMERA CATALANA INFANTIL MASCULINA. Primera Fase. Grup únic. Jornada 16.

Sant Esteve Sesrovires 24 – 33 Club Handbol Igualada

Deixats anar

IMG-20160214-WA0011

Partit important per confirmar la bona projecció dels últims partits, un rival a la zona baixa però sempre en una pista difícil de jugar. A la primera part van sortir molt endollats i amb moltes ganes de no patir i de deixar el partit encarrilat.

Els primers atacs sobre una defensa 6-0 va sorprendre als igualadins, però quan van anar passant els minuts i van agafar avantatge, els locals van tornar a canviar la tàctica passant a una defensa avançada 3-3. Va ser llavors quan l’Igualada va aplicar les coses apreses als entrenaments i van desplegar un joc fluid i amb molts bons atacs i defenses. Es va arribar al descans amb un clar 7-15.

A la segona meitat – excepte una petita desconnexió – els igualadins van jugar amb molta confiança i van ser molt superior aconseguint la millor anotació de la temporada. Bon partit i els nois molt contents i amb ganes de fer una bona segona volta

Cal agrair la gran presència dels pares, mares, avis i àvies, que van donar suport al equip i també al bon treball dels entrenadors amb els nois.

L’única nota negativa és per l’empanada hormonal que van tenir a la segona part, en altres pistes amb rivals diferents, pot ser decisiu per no guanyar. Els nois van saber reaccionar molt bé.

Entrenats per Roger Calçada i Laura Baraldés, van jugar amb: Arnau Quintana, Dani, Pol, Agustín, Marc M., Eric, Edgar, Biel, Guillem, Bernat, Isaac i Sergi, i Dimas

Patrocinador: Caprabo

 

CAMPIONAT DE MINIHANDBOL ALEVÍ NIVELL 2 MASCULÍ-MIXT. Primera Fase. Grup únic. Jornada 12.

Handbol Esplugues 12 – 4 Club Handbol Igualada Atlètic

Visita a la pista del líder

A2 CHI-H.ESPLUGUES 2016.02.14

El diumenge 14 de novembre, en el Complex Esportiu Municipal d’Esplugues de Llobregat, l’equip aleví atlètic del CH Igualada es va enfrontar a l’Handbol Esplugues en el partit corresponent a la 12a jornada de la competició.

Els igualadins van portar la iniciativa en el primer període del partit, però l’Esplugues sempre igualava els avantatges dels anoiencs en el marcador, i fins i tot al final van guanyar el període per 14 gols a 10. La resta del partit va estar clarament dominat per l’Esplugues que fàcilment va aconseguir la victòria en els quatre períodes del partit.

Resultat previsible jugant a casa del líder invicte de la competició. Els nois igualadins van demostrar ganes i esforç al llarg de tot el partit, però van mostrar-se descuidats en defensa facilitant molt les accions del rival.

L’equip igualadí continuarà amb 10 punts en el setè lloc de la classificació. La pròxima jornada la victòria a casa enfront del Sant Joan Despí B permetria seguir de prop als equips que el precedeixen.

Dirigits per Ana Vázquez i Nico Orozco, van jugar: Anton Aguilera, Xavier Malpartida, Guerau Llansana, Arnau Albareda, Oriol Cirera, Arnau Vargas, Alvaro Muñoz i Ian Queraltó.

Patrocinador: Acadèmia Igualada

SPECIAL APINAS.

Handbol Cerdanyola 27 – 18 Club Handbol Igualada

Derrota per acabar la primera volta

10386923_1126371970720446_3036398278142302680_o

L’equip SPECIAL del Club Handbol Igualada es va desplaçar aquest diumenge a Cerdanyola per disputar l’últim partit de la primera volta de la lliga, on va caure 27 – 18 davant d’un gran equip.

L’equip igualadí es va veure superat des del primer minut per culpa de les nombroses baixes. Un equip sense recanvis, en què l’esgotament físic va arribar a la meitat de la primera part. Però el cansament i els pocs jugadors no van donar lloc a la debilitat, i van lluitar com autèntics jugadors fins al final, demostrant a tota la gent reunida de què està feta la gent d’Igualada.

Jugadors: Imanol, Toni Torras, Angels Marimon, David Cobos, Alba Nieto.

Patrocinador: SAI Computers

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *