Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 6 i 7 de febrer

SEGONA CATALANA SÈNIOR MASCULINA. Primera fase. Grup A. Jornada 16.

Club Handbol Igualada 36 – 36 Handbol Ègara

Empat “in extremis”

Ton Casellas. El passat dissabte a les 6 de la tarda es va disputar a la Sala Polivalent del pavelló de Les Comes el partit corresponent a la setzena jornada de Segona Catalana, que enfrontava l’Igualada amb el Ègara, novè i vuitè classificats respectivament.

Partit transcendental ja que els dos equips es troben a mitja taula però la diferència que els separava era de 4 punts, per tant una derrota allunyava molt les opcions igualadines d’aconseguir escalar a la classificació.

L’inici del partit va estar marcat per la passivitat igualadina i per una motivació de l’equip visitant, que sabia a què jugava i què havien de fer per aconseguir fer gols. L’Igualada estava encallat en atac, no aconseguien crear ocasions clares de gol, tot i així gràcies a la qualitat individual anaven tirant. Ara bé, en defensa aquesta falta de coordinació va tenir conseqüències majors, i això va permetre que al minut 15 el marcador reflectís un 5 a 10. Va ser llavors quan l’equip igualadí va arribar a un punt d’inflexió i va començar a jugar amb el cap en atac, això va permetre retallar una mica el marcador. Però els problemes en defensa encara seguien existint i pels visitants no era una tasca gaire complicada seguir el ritme golejador, això va fer doncs que a l’acabar la part la distància en el marcador quedés clavada encara en 5 gols, 16 a 21.

A la segona meitat l’entrenador igualadí va proposar un canvi en la tàctica defensiva, i va provar de desactivar l’atac visitant amb una defensa mixta als dos laterals. Aquesta mesura al principi va tenir el seu efecte i això va permetre als igualadins fer alguns contraatacs i dominar més clarament en atac. Així, van aconseguir retallar una mica el marcador, però altre cop quan l’Ègara va començar a saber atacar la defensa igualadina que els havia sorprès al principi, van aconseguir tornar a agafar avantatge. Al minut 45, quatre gols separaven els dos equips i el temps corria en contra. Va ser llavors quan els igualadins van veure que s’havia de fer alguna cosa llavors o mai, i van començar a atacar més amb el cor que amb el cap. Van ser aquests minuts finals quan poc a poc es van anar acostant al marcador, aconseguint posar-se dos gols per sota a falta de dos minuts pel final. I gràcies a una bona defensa i a un gol a l’últim segon del partit van aconseguir empatar el partit, amb un resultat final de 36 a 36.

Empat “in extremis” que deixa amb un bon sabor de boca als igualadins, però conscients que amb una petita millora en el joc haurien pogut aconseguit la victòria sense massa problemes. Altre cop, minuts de molt desconcert que després s’han de compensar per tal d’obtenir bons resultats. La setmana vinent l’Igualada visitarà el Mataró – penúltim classificat – amb l’objectiu d’aconseguir els dos punts, però sobretot fent-ho amb un bon joc.

Entrenats per José García, van jugar: David de la Cerda (3 a.) i Jordi Bermejo (8 a.), com a porters. Roger Calçada (2), Jordi Vilarrubias, Sergi Garcia (8), Jordi Grado (7), Dani Fons (2), José Luís Álvarez (1), Pere Sendra (1), David Díaz (4) i Òscar Visa (11).

Patrocinador: Cuines Joan Marc

LLIGA CATALANA SÈNIOR FEMENINA. Primera fase. Grup únic. Jornada 18.

Club Handbol Canovelles 19 – 16 Club Handbol Igualada

Cal ser més competitives

Jordina Marsal. El passat diumenge 7 de febrer el Sènior Femení del Club Handbol Igualada es va desplaçar a Canovelles per disputar el divuitè partit de Lliga Catalana.

Venien d’una victòria molt esperada i van afrontar el partit amb decisió i motivació. Però les rivals, situades a la part alta de la classificació, no es van deixar sorprendre pel bon joc que va desplegar l’Igualada.

Ja des de l’inici del partit el joc va ser molt igualat, els primers minuts ambdós equips van tenir dificultats per encertar a porteria. Per una banda les igualadines no acabaven de definir les jugades, precipitant-se en les accions d’atac que provocaven pèrdues innecessàries de pilotes i per l’altra les rivals es van trobar amb una defensa molt contundent i compacta on es feia difícil desplegar el seu joc habitual. La bona actitud en defensa juntament amb la lluita i constància, va fer que durant tota la primera part les jugadores igualadines es situessin al capdavant del marcador, aspecte important per encarar amb forces el següent període, acabant els primers 30 minuts 7-8.

A la segona part tot i que les noies d’Igualada van sortir amb una actitud positiva i amb molta disposició per mantenir el resultat a favor, les de Canovelles van donar la volta al marcador i van saber desmuntar la defensa que a la primera part els havia estat un obstacle. Les igualadines cap al minut 10 van abaixar el cap, afluixant en defensa i mostrant dificultats en atac. No van ser capaces de remuntar la diferència de tres gols que es va allargar durant tot el matx. I els col·legiats no van ser imparcials a l’hora de xiular els penals, afavorint en accés l’equip local. Finalitzant el partit amb una altra derrota 19-16.

Les noies del Handbol Igualada seguiran treballant per millorar els resultats i aprendre a saber competir. Aquest cap de setmana jugaran contra el Club Handbol Cardedeu diumenge 15 a les 11 al pavelló de les Comes.

Entrenades per Àngel Arias van jugar pel Club Handbol Igualada: Laura Baraldés, Laura Ferrera, Jordina Marsal, Maria Noguera, Raquel Arnau, Alicia Nieto, Ainoa Rizo, Marcel.la Esquerra, Lorena Mendoza i Júlia Estany.

Patrocinador: Asfalt

PRIMERA CATALANA INFANTIL MASCULINA. Primera Fase. Grup únic. Jornada 15

Carles Vallbona KH7 27 – 16 Club Handbol Igualada

Il·lusionant

061

Era el partit que més tranquil·litat es respirava, sabent que els igualadins jugarien despreocupats, sense pressió i amb moltes ganes. Jugar davant un gran club – els líders – sempre motiva i els nois van fer un partit excel·lent.

La primera part l’equip local va plantejar la defensa 3-3 i al principi els va costar un pèl, però mes tard, l’equip igualadí va saber atacar-la i jugar una primera part amb una gran defensa i obrint als extrems. A més, van aprofitar per provar tot el que van aprendre als entrenaments durant la setmana, van estar molt encertats en atac i fent treballar molt el rival, el qual va quedar descol·locat davant els problemes que els van plantejar. Es va arribar al descans amb un resultat molt ajustat de 11-8.

La segona meitat els nois igualadins es van deixar la pell i van lluitar i jugar sense cap por davant d’un rival dolgut i rabiós, al què li estava costant molt de superar-nos. Tot i així van aconseguir ampliar el resultat fins al 27-16 final.

Res a dir, felicitar-los a tots i malgrat la derrota de la setmana passada, la projecció del joc és positiva i arribaran els resultats.

Un gomet verd per als pares, mares ,avis i àvies, que vau donar suport a l’equip, semblava que juguéssim a casa, gràcies a tots.

Entrenats per Roger i Laura, van jugar amb: Arnau Quintana, Dani, Pol, Agustín, Marc M., Eric, Edgar, Biel, Guillem, Bernat, Isaac, Sergi i Dimas.

Patrocinador: Rimon Glass

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *