Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 23 i 24 de gener

LLIGA CATALANA SÈNIOR FEMENINA. Primera fase. Grup únic. Jornada 16.

Club Handbol Vilamajor 34 – 17 Club Handbol Igualada

Convé que facin un pas endavant

Jordina Marsal. Aquest passat dissabte 23 de gener les jugadores del primer equip del Club Handbol Igualada es van desplaçar fins a Vilamajor per disputar el tercer partit de la segona volta de Lliga Catalana.

Les d’Igualada sabien que s’enfrontaven a un rival fort situat a les primeres posicions de la classificació, però necessitaven recuperar energia i ànims després de la dura derrota de l’últim cap de setmana, i van sortir decidides a recuperar l’empenta que els caracteritzava.

L’inici del partit va ser dur per les igualadines, tot i sortir decidides a dificultar el joc a les rivals, les locals van sortir amb molta decisió i velocitat i van encaixar cinc gols seguits enfront el marcador desert de les visitants. Això va suposar un desànim per les jugadores d’Igualada que van necessitar instruccions per reestructurar el seu joc. Les de Vilamajor es van mostrar molt ràpides durant tota la primera part, encertant gran part dels gols en contraatac i desplegant un atac dur i dinàmic. El joc de les anoienques en canvi, tenia poc ritme i intensitat i hi van haver molts erros en les passades i llançaments fallats que les rivals van aprofitar per distanciar-se en el marcador. Acabant la primera part amb un resultat poc favorable per les Igualadines 19-8.

Al segon període les jugadores d’Alcoberro sortien decidides a retallar distàncies i a intentar elaborar els atacs i a consolidar la defensa. Tanmateix les rivals no van abaixar el ritme i la seva rapidesa i força va suposar altre cop dificultats a les visitants, que es van mostrar desanimades i en algunes ocasions passives davant la impotència de no saber com desplegar el seu joc habitual. Els encerts constants de les locals enfront els llançaments aturats per la portera o pels pals de les visitants, van ajudar a finalitzar el partit amb un dur resultat 34-17.

Un partit amb sensacions estranyes que queda enrere per continuar la temporada mirant cap endavant. La setmana vinent les igualadines juguen a casa contra el Tortosa, matx molt important i assequible, que cal guanyar per aixecar la moral a les noies i per intentar escalar posicions.

Entrenades per Joan Alcoberro van jugar pel Club Handbol Igualada: Laura Baraldés, Laura Ferrera, Jordina Marsal, Maria Noguera, Raquel Arnau, Alicia Nieto, Ainoa Rizo, Marta Muñoz, Ana Vázquez, Lorena Mendoza, Mònica Bisbal i Júlia Estany.

 

SEGONA CATALANA CADET MASCULÍ. Primera fase. Grup B. Jornada 14

Finques Argent Igualada Atlètic 37 – 22 OAR Gràcia Sabadell

Victòria plàcida

El dissabte 23 de gener l’equip Finques Argent Igualada Atlètic del CHI s’enfrontava a l’equip OAR Gràcia Sabadell en el Polivalent de Les Comes. Aquest cop l’afició i familiars que sempre acompanyen l’equip no van patir. Va ser un partit plàcid des de l’inici i així s’ha d’agrair als jugadors. Els nostres cors necessiten un descans de tant en tant.

En la primera part els nois de l’Igualada van sortir a treballar des del primer moment i de seguida van agafar diferència en el marcador. La defensa, les passades i els contraatacs van ser millors que en altres encontres. També es va notar la inferioritat del rival que no s’assemblava al que es van trobar la temporada passada en algun torneig. Aquesta meitat va finalitzar amb un resultat de 21 a 9.

La segona part no va ser tant bona com l’anterior. Hi va haver alts i baixos. Però la diferència es va mantenir tot i que el rival va sortir un pèl més fort. No podem dir que fos un partit perfecte ja que hi van haver errades però el marcador s’ho podia permetre i el jugadors així ho van interpretar. El final del partit va finalitzar amb un resultat a favor de l’Igualada de 37 a 22.

La setmana que ve els nois tenen un partit molt important ja que s’enfronten al líder de la classificació. Tan debò tinguin una molt bona actitud i ganes de fer un bon partit. Aquests nois si s’ho proposen són capaços de tot.

Entrenats per Elías Galiano, van jugar: Marc Espinagosa, Marc Andreu, Marc Martínez, Xavier Reina, Fernando Almendro, Arnau Torner, Gerard Carrasco, Ivan Ruiz i Iker Sabuquillo. A la porteria Ivan Salazar.

 

PRIMERA CATALANA CADET FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 14.

Club Handbol Igualada 28 – 29 Handbol Gavà

Victòria moral i repòquer de pals

Mala sort la del cadet femení en un partit vibrant, ben jugat i emocionant. Els pals van decantar finalment el partit del costat d’un segon classificat que va suar tinta i va comptar amb l’ajuda de tots els sants per decantar el resultat al seu favor.

El Gavà va començar jugant amb una cadència de partit endimoniada, amb un parell de jugades pels extrems que feien sospitar que hi haurien problemes per contenir els atacs, però les igualadines donaven la rèplica amb un joc més pausat però igualment efectiu, aconseguint que l’equip contrari no se’n anés al marcador més enllà dels dos gols. Finalment la defensa anoienca li va prendre la mesura a l’atac gavanenc , i l’equip es va llençar definitivament endavant, amb una primera línia entenent-se bé amb els extrems (portentosos). La primera part va acabar amb avantatge de l’Igualada per 16-14.

A la segona part l’estira i arronsa de la primera va continuar. L’Igualada va seguir fent gala d’una habilitat notable en les jugades d’atac i d’una lluita irreductible en defensa. Dues jugades que es van estavellar al pal van permetre que el Gavà igualés el partit i inclús que s’avancés d’un gol. Però un ràpid contraatac i un gol formidable de força des del lateral esquerra van restablir la diferència d’un gol a favor de l’equip local.

Però llavors van esdevenir dues jugades clau en la resolució del partit. Dos tirs que ja havien superat a la més que notable portera del Gavà van ser rebutjades pel pal cap en fora i el contrari va poder posar-se per davant de nou. A manca de tres minuts, l’Igualada va tenir l’oportunitat de refer-se, però un cinquè pal estava esperant arterament per sentenciar un partit d’una manera un tant injusta.

Té molt mèrit el que van fer les jugadores igualadines, que van confirmar la recuperació que es venia apuntant des de l’entrada d’any i van demostrar que si juguen com saben, és a dir, jugant pels extrems sense encaparrar-se a entrar pel centre obstinadament, poden guanyar a qualsevol equip de la competició.

Anotadores: Abril Horcas i Xènia Méndez (porteres), Aida López (4), Alba Camañes, Alba Casé, Amanda Sanjuán (1), Andrea Romero (6), Ane Crespo (13), Elise Vivier, Laia Sanuy, Laia Moyes (1), Laia Tarrida (1), Olga Núñez (4). Jugadores lesionades: Jana Elvira, Gal.la Gómez. Entrenador: Hilari Canales i Àngel Arias

 

PRIMERA CATALANA INFANTIL MASCULINA. Primera Fase. Grup únic. Jornada 13

Club Handbol Sant Llorenç 25 – 23 Club Handbol Igualada

Handbol de nivell

partit futsal i handol gener 2016 087

Espectacular partit d’handbol ofert per els dos equips, un partit de molt nivell, duríssim en defensa i molt espectacular en atac.

Una primera part molt completa dels igualadins; recuperant pilotes, agressius en defensa, jugant amb pivots, extrems, sense por i amb molta continuïtat en tot el període, tot i així es va arribar al descans amb desavantatge de 12-8.

A la represa, l’Igualada va passar per un mal moment habitual de 3 o 4 minuts, això va permetre als rivals escapar-se de 7 gols, però els igualadins van tornar a la bona dinàmica amb un parcial de 0-4. Així doncs, amb una intensitat i ganes de guanyar, van recuperar pilotes, van provocar contraatacs i penals i es van col·locar a només 2 gols a falta d’un parell de minuts. Llavors, en una recuperació de pilota els van xiular peus, i així va acabar-se la remuntada, una llàstima ja que es va tenir la victòria a tocar.

Cal destacar el gest d’esportivitat de l’entrenador del Sant Llorenç, Asier Martin, que en una pilota – que era gol fantasma – l’àrbitre no va donar gol a favor de l’Igualada, i ell va obligar a canviar la decisió del col·legiat, fent pujar el gol en un marcador molt ajustat. Bon detall.

Quina lliçó de esforç, lluita i ganes de jugar dels nois, la jornada anterior es va notar una millora en l’equip, però aquesta setmana podríem dir que va jugar el millor partit fins ara.

Entrenats per Maure Vidal, van jugar amb: Arnau Quintana, Dani, Pol, Agustín, Marc M., Eric, Edgard, Biel, Guillem, Bernat, Isaac i Sergi, i Dimas

 

PRIMERA CATALANA INFANTIL FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 14.

Handbol Sant Cugat 22 – 18 Club Handbol Igualada

Desafortunat segon temps

No va ser el dia de l’Igualada aquesta vegada. L’Igualada va jugar com habitualment ha vingut fent a la primera part, en què va superar bé al seu rival però que es va enfonsar a la segona part, on van aparèixer més nervis del que és habitual en aquest equip de guerreres.

Com hem comentat l’Igualada va començar amb la força i disciplina a que ens té acostumats, amb unes entrades més que notables pels extrems i una defensa ordenada, impedint els contraatacs del contrari i anul·lant el joc del seu temible pivot, que es va haver de buscar la vida fins que el seu entrenador va disposar que jugués al lateral, on la seva efectivitat no va ser millor. La llàstima va ser que tenint un atac per 8-10 a favor de l’Igualada, al final de la primera part, les de Sant Cugat van robar una pilota que va invertir el resultat de la jugada, resolvent en un 9-10 que els va donar pel moment un cert respir.

Però a la segona part es va perdre la brúixola, quan un parcial de 4-0 va posar pel davant al contrari i les igualadines no van saber reaccionar. Contra el seu costum, els nervis van fer diana en elles i ja no van poder agafar més les regnes del partit, ans al contrari, van oblidar-se que a l’equip hi ha set jugadores, propiciant d’aquesta manera, quatre contraatacs del Sant Cugat que ja van esdevenir conclusius. Podem salvar, això sí, la gran eficàcia de l’Igualada des del pivot.

Són coses que passen a l’esport i no cal donar-li més voltes. L’equip de l’Igualada segueix sent el mateix, i aquestes jugadores han de continuar sent un equip compacte i disciplinat, capaç de posar en dificultats a qualsevol equip. A seguir la progressió noies.

Anotadores: Ariadna Sanjuán i Xènia Méndez (porteres), Alba Camañes (4), Carla Carbó, Dámaris Rosa, Èlia Dueñas, Karen García (2), Laia Moyes (5), Marina Martí, Marta López (1), Natàlia Vidal (6,3p). Entrenadors: Pere Sendra, Maria Mayol i Carles Serra.

 

CAMPIONAT DE MINIHANDBOL ALEVÍ NIVELL 2 MASCULÍ-MIXT. Primera fase. Grup únic. Jornada 10.

Club Handbol Igualada Atlètic 7 – 9 EH Sant Vicenç “Gols amb la mà»

L’empat s’escapa pels pèls

A2 CHI-EH SANT VICENÇ 2016.01.23El dissabte 23 de gener l’equip aleví atlètic del CH Igualada rebia a l’equip de l’EH Sant Vicenç “Gols amb la mà”. Ambdós equips jugaren el partit de la desena jornada de la competició en el poliesportiu de Les Comes d’Igualada.

L’equip local, setè en la classificació, tenia l’oportunitat de retallar els dos punts que el separaven de l’equip visitant, situat a la cinquena posició.

El primer període es va jugar de tu a tu entre els dos equips. Si en una jugada marcava el Sant Vicenç a la següent marcava l’Igualada. Els grocs van trencar algun dels atacs contraris però en el contraatac les pilotes s’estavellaven als pals. Així van transcorre els primers deu minuts que malauradament van donar els primes tres punts al Sant Vicenç amb un resultat de 10-11.

En el segon període, molt ben jugat pels dos equips, els igualadins van abaixar la intensitat i això es va traduir en un resultat de 7-12 favorable als del Baix Llobregat.

Guanyar el tercer període era vital per als jugadors igualadins, si volien com a mínim empatar el partit. No van decebre les expectatives i, aquesta vegada amb una certa facilitat, es van imposar per 9 gols a 6.

Va arribar finalment el definitiu quart període, si l’Igualada el guanyava s’empatava el partit, si l’Igualada el perdia la victòria seria per al Sant Vicenç. Tots dos equips van lluitar de valent, el marcador contínuament mostrava l’empat. Els igualadins necessitaven avançar-se, un sol gol de diferència els permetria empatar el partit, però no va ser així, el Sant Vicenç sempre responia amb gol els avantatges que aconseguia l’Igualada. El període es va empatar a 6 gols, mostrant la igualtat dels dos equips, però permeten la victòria final de l’equip visitant.

Els alevins de l’Igualada continuaran en la setena posició, el Sant Vicenç s’escapa, però la competició continua. La següent jornada jugant a casa del Molins de Rei, segon classificat, tornarà a donar una nova oportunitat d’avançar.

Dirigits per Nico Orozco, van jugar: Pol Molinero, Jan Estévez, Xavier Malpartida, Arnau Vargas, Oriol Pou, Antón Aguilera, Alvaro Muñoz i Èric García.

 

SPECIAL-APINAS.

Club Handbol Igualada 15 – 25 Handbol Les Franqueses

Una nova derrota a casa

El Club Handbol Igualada SPECIAL va disputar aquest diumenge un nou partit contra l’equip d’Handbol de Les Franqueses. Aquest era el primer matx després de les vacances de Nadal, i els nois d’Igualada l’estaven esperant amb moltes ganes.

El partit va començar bastant desigual per culpa de les pèrdues de pilota i els pals que van provocar que l’equip visitat s’avancés al marcador durant tot moment. Davant aquesta situació l’equip local no es va rendir i va arribar al descans perdent només de dos gols. La segona part tot va canviar, els pals i les pèrdues de pilota van donar joc a una dolorosa derrota a casa per 15 – 25.

El pròxim partit es disputarà a la pista del Canigó a Cerdanyola. Som-hi Igualada.

Jugadors: Imanol, Toni (8 gols), Angels, David, Alex (6), Yomar (1), Carles, Carlos, Alba, Paloma, Manolo.

1 comentario en “Cròniques del cap de setmana: 23 i 24 de gener”

  1. Enric Sanjuán

    El resultat del cadet femení va ser 30-31. El que passa és que a la Federació habien comptat 28-29, però ja ho han rectificat…..

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *