Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 9 i 10 de gener

SEGONA CATALANA SÈNIOR MASCULINA. Primera fase. Grup A. Jornada 12.

Club Handbol Igualada 33 – 36 C. E. Tortosa

Començant l’any amb mal peu

El passat diumenge a les 12 del matí es va disputar al pavelló de Les Comes el partit corresponent a la 12 jornada de Segona Catalana que enfrontava l’Igualada amb el Tortosa, novè i sisè classificats respectivament.

Al començament del partit semblava que l’Igualada es podia imposar fàcilment al Tortosa ja que el primers 5 minuts anaven guanyant per 4 a 1 i el joc era ràpid i encertat en el passades i tirs a porteria. Però va ser un miratge de pocs minuts ja que el Tortosa va començar a centrar-se en el joc i aviat van igualar el partit. Els igualadins van començar a posar-se nerviosos i a tenir errors de principiants en el joc. Els llançaments començaven a anar a mans del porter o fora de porteria, això va provocar que s’acabés la primera part 16 a 20 a favor del Tortosa.

Al començar la segona part la tònica del partit va ser la mateixa. Durant uns minuts l’Igualada va atrapar en el marcador al Tortosa, però no es veia un joc ben trenat i es mantenien els errors en les passades de la primera part que provocaven pèrdues de pilota absurdes. Això ho van aprofitar els de Tortosa posant-se pel davant i aconseguint en alguns moments unes diferències de 8 gols al seu favor. Tot i així els igualadins van recuperar força gols en el marcador però més que pel bon joc va ser per l’esforç físic que van fer per no perdre aquest partit i el joc individual d’alguns jugadors. El partit va acabar 33 a 36 .

Els igualadins van lluitar molt però sense encert, els 15 dies d’aturada de la lliga en comptes de reforçar-los els va passar factura. L’equip Igualadí no va jugar com saben fer-ho i el Tortosa va estar en tot moment dins el partit amb un joc seriós i ordenat. La setmana vinent l’Igualada es desplaçarà a Granollers per jugar contra l’Escola Pia de la ciutat.

Entrenats per José García, van jugar: David de la Cerda (4 a.) i Jordi Bermejo (9 a.), com a porters. Roger Calzada (1), Esteban Lezama (5), David Cubí (4), Sergi Garcia (4), Jordi Grado (1), Elías Galiano (3), José Luís Álvarez (1), Rubén Álvarez (7), Pere Sendra (1), Pol Cantero (4) i José Ramallo (3).

 

LLIGA CATALANA SÈNIOR FEMENINA. Primera fase. Grup únic. Jornada 14.

Club Handbol Igualada 23 – 24 OAR Gràcia Sabadell “B”

Tornen amb les piles carregades

Jordina Marsal. Aquest passat dissabte les jugadores del Club Handbol Igualada van disputar el primer partit de la segona ronda de Lliga Catalana contra l’equip OAR Gràcia Sabadell.

Les d’Igualada tornaven amb les piles carregades per enfrontar-se a les jugadores de Sabadell que a casa seva es va perdre per dos gols i per tant es preveia un partit del tot assequible.

La primera part va tenir un inici molt igualat, ambdós equips van començar a desplegar el seu joc de manera pausada i constant. Gran part dels encerts a porteria de les visitants van ser de les primeres línies, noies altes amb bons llançament exteriors difícils d’aturar. Tot i així les locals van moure amb rapidesa la pilota en els atacs per tal de crear espais i ocasions clares de gol mantenint el marcador molt igualat. Als minuts finals però les visitants van agafar distàncies, no tant gràcies als seus encerts sinó als erros en les passades i llançaments de les igualadines, finalitzant el primer període 11-13.

A la represa les jugadores d’Alcoberro van sortir motivades i disposades a remuntar el resultat. Tot i que a l’inici les visitants van ampliar les distàncies al marcador, les igualadines amb força i decisió van plantar cara a les rivals creant atacs elaborats i realitzant llançaments inesperats per la portera que van igualar el resultat fins als minuts finals del partit. Les de Sabadell enfront la dura i contundent defensa i el bon paper de les porteres no van estar prou encertades fet que va facilitar la remuntada al marcador. Als darrers minuts els atacs eren decisius i sota una gran pressió les visitants van saber mantenir el resultat a favor seu fins al final, acabant amb un marcador 23-24.

Tot i la intensitat i valentia que han mostrat les jugadores del primer equip de l’Igualada, l’handbol no ha acabat sent just amb el seu esforç, treball i sobretot el joc mostrat a pista. Tanmateix es queden amb les bones sensacions del partit i seguiran treballant dur per fer un pas endavant i aconseguir la victòria merescuda. La setmana vinent les noies es desplacen a Pardinyes, únic equip situat per sota a la classificació.

Entrenades per Joan Alcoberro i Josep A. Ropero van jugar pel Club Handbol Igualada: Laura Baraldés, Laura Ferrera, Jordina Marsal, Maria Noguera, Raquel Arnau, Alicia Nieto, Ainoa Rizo Marta Muñoz, Queralt Badia, Ana Vázquez, Lorena Mendoza, Mònica Bisbal i Júlia Estany.

 

SEGONA CATALANA CADET MASCULÍ. Primera fase. Grup B. Jornada 12.

Finques Argent Igualada Atlètic 36 – 24 BM Barberà

Tot i la victòria, cal treballar

IMG-20160110-WA0000

El diumenge 10 de gener l’equip Finques Argent Igualada Atlètic del CHI s’enfrontava a l’equip BM Barberà a la pista Sala de Barri de Les Comes. Primer partit després de les festes nadalenques, que ha servit per agafar to i encarar la competició un altre cop.

En la primera meitat, i al llarg de tot el partit, tot s’ha de dir, els nois de l’Igualada van continuar en la seva dinàmica: posar-se a un nivell inferior al seu o si més no al que podrien assolir. Males passades, defensa millorable, atacs incomplerts… L’equip contrari permetia treballar i demostrar la superioritat que segons la classificació té l’equip igualadí però els jugadors igualadins no ho van demostrar suficientment. Es podia haver reflectit un gruix més ampli de gols en el marcador i un millor joc, i no va ser així.

La segona part no va ser diferent. L’encontre va finalitzar amb un resultat favorable a l’equip igualadí de 36 a 24.

Aquest partit ha servit d’escalfament per tornar a retrobar la competició després de les festes però no us enganyeu nois, heu de perdre la por i posar-hi ganes. Si voleu podeu, només falta creure-s’ho. A seguir treballant per aconseguir noves victòries.

Entrenats per Elías Galiano, van jugar: Marc Espinagosa, Marc Andreu, Marc Martínez, Xavier Reina, Fernando Almendro, Arnau Torner, Biel Hornas, Toni Puig, Gerard Carrasco, Ivan Ruiz, Iker Sabuquillo i David Malpartida (lesionat). A la porteria Ivan Salazar.

 

PRIMERA CATALANA CADET FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 12.

Club Handbol Igualada 28 – 25 Joventut Handbol Mataró

Partit dur ben resolt

cadet femeni

El passat dissabte es va poder gaudir d’un bon partit front a un rival dur que ha donat alguna cosa més que la cara. Una assignatura pendent del equip cadet femení era la superació dels moments baixos que es donen inevitablement en quasi tots els partits que, aquest cop sí, es va superar amb notable.

A la primera part, el joc de l’equip igualadí es va caracteritzar per una defensa sòlida front a les altes jugadores del Mataró i un atac amb jugades ben elaborades eficaçment finalitzades. Sobretot per una inspirada banda dreta, on les jugadores igualadines varen desbordar una vegada darrera l’altre a la dura defensa mataronina.

A la segona part el Mataró va treure el geni i va forçar un empat que les anoienques van resoldre amb dos meteòrics contraatacs per la banda esquerra. Les mataronines van replicar forçant un nou empat que no va acovardir a les igualadines, ans al contrari, fiades en una defensa sense fissures, una porteria tancada a pany i clau vers els llançaments exteriors i un atac efectiu va aconseguir arribar al final del partit estalviant-nos patiment en els darrers minuts.

Anotadores: Abril Horcas i Xènia Méndez (porteres), Aida López (6, 2p), Alba Camañes (1), Alba Casé, Amanda Sanjuán (1, 1p), Andrea Romero (2), Ane Crespo (11, 3p), Elise Vivier, Gal.la Gómez (3), Laia Sanuy (1), Laia Tarrida (2), Olga Núñez (1). Jugadores lesionades: Jana Elvira.

 

PRIMERA CATALANA INFANTIL MASCULINA. Primera Fase. Grup únic. Jornada 11.

Joventut Handbol Mataró “A” 35 – 21 Club Handbol Igualada

Superats

Primer desplaçament després de l’aturada nadalenca i una sortida complicada davant un rival molt fort.

L’inici del partit va ser molt fort i amb molt bones sensacions, amb moltes alternatives en el marcador i amb atacs molt ràpids. L’equip mataroní proposava una defensa 3-3, la qual va costar de superar als igualadins, els qui van jugar molt bé pels extrems i aprofitant amb molt d’encert quan els laterals o centrals superaven la primera línia.

Però els gols no acabaven d’entrar, pals i aturades del porter rival van fer que amb una eficàcia extraordinària l’equip local marxés molt ràpidament en el marcador arribant al descans amb un contundent 16-7.

El segon temps va seguir la mateixa tònica i van aconseguir fins a 18 gols d’avantatge. Però en els 15 últims minuts, els nois igualadins es van deixar anar, i van jugar amb molta fluïdesa i fent jugades que sempre practiquen als entrenaments. Això els va permetre fer un bon parcial de gols, que van reparar una mica el resultat. En fi, el públic va acabar molt content amb els nois i els entrenadors per el bon partit en atac, i de ben segur que treballaran per millorar en defensa.

Entrenats per Roger i Laura, van jugar amb: Arnau Quintana, Dani, Pol, Agustín, Marc M., Dimas, Eric, Edgard, Biel, Guillem, Bernat, Isaac i Sergi.

 

PRIMERA CATALANA INFANTIL FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 12.

Balonmano Polinyà 19 – 21 Club Handbol Igualada

Igualadines amb coratge

Partit molt bronc el disputat pels dos equips, que probablement van notar l’aturada de les vacances nadalenques.

Les jugadores igualadines van aconseguir aturar a la primera part un Polinyà més incòmode del que s’esperava, que va tenir avantatge al marcador en vàries fases del partit. Com ja és costum, aquest Igualada infantil femení no es va arronsar, i amb una lateral esquerra incommensurable de força, ben recolzada per la resta de l’equip, es va aconseguir l’empat a onze amb què va acabar la primera part.

La segona part va tenir un punt decisiu quan les igualadines van empatar un desavantatge de tres gols veient-se després en inferioritat numèrica per una exclusió molt discutible. Però si quelcom caracteritza a aquest equip, fins ara, és que mai dóna res per perdut i lluita fins al final. Dos gols, el primer aconseguit a base de pur coratge i el segon amb un cop de velocitat des de l’extrem dret, van deixar sentenciat un partit que, si bé no es va caracteritzar pel bon joc, si va resultar emocionant fins al final.

Anotadores: Ariadna Sanjuán i Xènia Méndez (porteres), Alba Camañes (9,2p), Carla Carbó (2), Dámaris Rosa, Èlia Dueñas (2), Karen García (2), Laia Moyes (2), Marta López (1), Natàlia Vidal (3,3p),. Jugadora lesionada: Marina Martí

 

CAMPIONAT DE CATALUNYA ALEVÍ NIVELL 1 MASCULÍ-MIXT. Primera Fase. Grup únic. Jornada 10.

Club Handbol Igualada 4 – 12 KH-7 F.BM. Granollers – Miquel Prat

Primer partit de l’any

A1 CHI-BM GRANOLLERS 2016.01.09

El dissabte 9 de gener, l’equip aleví del CH Igualada va jugar al Poliesportiu de Les Comes, davant del KH-7 F.BM. Granollers – Miquel Prat, el partit de la desena jornada de la competició aleví de nivell 1.

Després del descans per les vacances de Nadal, els igualadins van jugar un partit difícil enfront de l’equip que lidera la competició. Els jugadors de l’Igualada van mostrar un joc irregular, però van plantar cara en tot moment al Granollers. Quan els grocs presentaven una forta defensa mantenien a ratlla al rival, però a la que afluixaven la intensitat, els vallencs no perdonaven en els seus atacs a la porteria igualadina. Nervis i imprecisions de l’equip local, en alguns moments del partit, van ajudar a la victòria de l’equip visitant.

La tornada als entrenaments de ben segur servirà per afrontar el pròxim partit, a casa de l’ASME Voramar, amb les forces i les idees renovades.

Dirigits per Ana Vázquez, van jugar: Raül Cáceres, Àlex Pajuelo, Hugo Cazorla, Joan Valentí, Dani Ferrer, Pol Solís, Santi Gutiérrez, Pol Tarrida, Eric García, Guerau Llansana i Xavier Malpartida.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *