Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 19 i 20 de desembre

SEGONA CATALANA SÈNIOR MASCULINA. Primera fase. Grup A. Jornada 11.

A.E. Aula 27 – 22 Club Handbol Igualada

Un equip amb dues cares

Ton Casellas. El passat dissabte a dos quarts de 5 de la tarda es va disputar a Barcelona el partit corresponent a la onzena jornada de Segona Catalana entre l’Aula i l’Igualada, vuitè i novè classificats respectivament.

L’últim partit de l’any sempre té un punt de motivació extra pel fet d’acabar l’any amb bones sensacions i gaudir del Nadal havent fet bé la feina. A més, el rival de l’Igualada tenia els mateixos punts a la classificació i això afegia importància al partit.

En la primera meitat l’Aula va començar amb un ritme de joc molt ràpid i descarat, això va agafar els igualadins desprevinguts i va permetre als locals establir una diferència de 5 gols en els primers 10 minuts de joc. Ara bé, a l’equador de la primera meitat els igualadins van fer un canvi de mentalitat que va fer canviar el ritme del partit i va propiciar que el domini fins al final d’aquesta part fos seu. Així doncs, la primera meitat fa finalitzar amb un petit desavantatge de dos gols, 12 a 10.

A la segona meitat les coses va anar a la inversa que a la primera. Durant bona part del partit el nivell estava molt igualat, fet que es reflectia també en el marcador. Els igualadins fins i tot es van arribar a posar per davant en el marcador i tot feia preveure que es decidiria en els minuts finals. I quan calia ser més eficaç de cara a porteria va ser quan l’Igualada va tornar a ser el mateix equip que als primers minuts, i això ho va aprofitar l’Aula per tancar el partit amb un clara superioritat, el resultat final va ser de 27 a 22.

Altra vegada l’equip va mostrar les seves dues cares, però la dolenta va pesar més que la bona i això va provocar una nova derrota. Cal dir que també es va notar l’aturada de l’equip la setmana passada en què no van tenir partit i també van tenir el seu efecte negatiu les moltes baixes per lesió. La propera jornada l’Igualada rebrà al Tortosa, que es disputarà el proper 10 de gener.

Entrenats per José García, van jugar: David de la Cerda (12 a.) i Adrià Senar (8 a.), com a porters. Roger Calzada (1), Esteban Lezama (3), David Cubí (1), Sergi Garcia (2), Jordi Grado (1), Elías Galiano (2), José Luís Álvarez (1), Rubén Álvarez (1), Pere Sendra, Òscar Visa (9) i José Ramallo (1).

 

LLIGA CATALANA SÈNIOR FEMENINA. Primera fase. Grup únic. Jornada 13.

Club Handbol Igualada 20 – 23 Club Handbol Vilanova

Derrota que fa mal

Jordina Marsal. El passat dissabte 19 de desembre les igualadines van disputar el derbi contra l’equip Vilanoví, últim partit de la primera volta de Lliga Catalana.

Era un partit molt esperat per part dels dos equips, ambdós situats a la part baixa de la classificació i amb els mateixos punts lluitaven per sumar i escalar posicions.

Amb un molt bon ambient a les grades s’iniciava un partit que es preveia intens. Els dos equips van sortir a pista molt motivats i concentrats, fent una primera part bastant igualada. Les defenses tant de les jugadores visitants com de l’equip local van ser millor arma que els atacs, aquests van ser escassos i pocs efectius. El joc dur va portar que els arbitres fossin molt estrictes a l’hora de sancionar les accions de les jugadores, el que va provocar bastantes expulsions de pista. Transcorreguts els 30 primers minuts el marcador reflectia un escàs 7-8.

A la segona part, les vilanovines van sortir amb força i amb pocs minuts es van avançar al marcador creant una distància que va durar tot el segon període. L’equip local va reaccionar compactant la defensa i creant clares accions de gol, tanmateix les de Vilanova van estar molt encertades de cara a porteria mantenint-se fermes i no deixant que les jugadores d’Alcoberro s’apropessin al marcador. Tot i així als últims minuts, l’Igualada va retallar distàncies i sense temps per més s’arribava al final del partit amb un marcador en contra pels interessos igualadins de 20-23.

Les noies d’Igualada seguiran treballant i millorant per afrontar la segona volta amb forces i ganes d’aconseguir més bons resultats.

Entrenades per Joan Alcoberro i Xavier Corbinos van jugar pel Club Handbol Igualada: Laura Baraldés, Laura Ferrera, Jordina Marsal, Maria Noguera, Raquel Arnau, Alicia Nieto, Marta Muñoz, Queralt Badia, Ana Vázquez, Lorena Mendoza, Mònica Bisbal i Júlia Estany.

 

LLIGA CATALANA CADET MASCULINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 10.

F.C. Barcelona Lassa 46 – 26 Finques Argent Igualada

Espectacle fantàstic

S’arribava aquesta setmana a la desena jornada de Lliga i ens tocava viatjar fins a St. Joan Despí on ens esperava el F. C. Barcelona.

Un partit que vist el potencial de l´equip rival no ens oferia gaire expectatives, només una actitud positiva faria que el resultat no fos d´escàndol. Els igualadins sabien que guanyar era casi impossible però la imatge no volien que fos dolenta així que tot passava per començar forts i intentar no baixar els braços, a veure si serien capaços de fer-ho.

El partit va començar amb una defensa molt forta tant per part del Barça com per part de l’Igualada i, l´encert que altres vegades se’ls havia negat, aquesta vegada no els girava la cara. Així que durant 20 minuts van anar manant al marcador fins arribar al minut 20 amb un resultat de 11-11 que va fer que ells demanessin un temps mort per poder ficar fi a la nostra empenta. I va ser a partir d´aquest moment quan el partit va canviar degut al cansament dels igualadins i del reajustament que ells van fer. Així es va arribar al final de la primera part amb un resultat favorable pels de casa de 21 – 13.

A la segona part varis factors van fer que el partit només tingues un color, per una part una defensa més feble per part igualadina, un seguit de decisions arbitrals que en cas de dubte sempre queien cap l´altre banda i una falta d´encert nostre van fer que el resultat final fos de 46-26.

Cal felicitar als jugadors i entrenadors igualadins pel gran espectacle ofert, jugar d´aquesta manera i aguantar 20 minuts per davant del marcador a uns del millors equips d´Espanya té molt de mèrit i aquest esforç s´ha de reconèixer.

La pròxima jornada serà el 16 de gener i el St. Cugat visitarà Les Comes. Aquesta serà la primera oportunitat que tindran els igualadins per intentar agafar punts de cara a poder-se classificar entre els quatre primers. Així que des d’aquí fem una crida ben gran perquè vingueu a Les Comes per animar al nostre equip i poder-nos donar una empenta ben forta.

Per l´Handbol Igualada van jugar Toni, Max, Nil, Jose, Dani, Cesc, Xavi, Iker i Arnau amb Martí a la porteria. Entrenador Pol Cantero i Jose Herrería.

 

PRIMERA CATALANA CADET FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 10.

CH Sant Esteve Sesrovires SDE 20 – 41 Club Handbol Igualada

Partit còmode

Partit guanyat pel cadet femení de forma fàcil contra un rival que va posar voluntat però que era a priori netament inferior.

Amb una vistosa tasca en atac, on es van portar a efecte diferents jugades prèviament assajades als entrenaments, l’equip es va mostrar una mica més distés en defensa, on no li va caldre emprar-se a fons.

Esperem que l’evolució de l’equip front a rivals més forts continuï a l’alça en els propers partits un cop passades les Festes Nadalenques.

Anotadores: Xenia Méndez (portera), Aida López (8), Alba Casé (3), Amanda Sanjuán (5), Andrea Romero (6), Ane Crespo (6), Elise Vivier (1), Gal.la Gómez (2), Laia Sanuy (2, 1p), Laia Tarrida (6,1p), Olga Núñez, Laia Moyes (2). Jugadores lesionades: Abril Horcas, Jana Elvira.

 

PRIMERA CATALANA INFANTIL FEMENINA. Primera Fase. Grup B. Jornada 10

IES Montbui 10 – 43 Club Handbol Igualada

Continua la progressió

Molt bon partit jugat per l’infantil femení que va treure a relluir el seu habitual amor propi i disciplina en el joc.

Bona tasca en defensa i tremendament efectiva en atac sense donar opcions al rival. Un cop acabada la primera volta l’equip és a temps de reaccionar per assolir una de les primeres posicions del seu grup en que no pensem que hi hagi rivals netament superiors.

Bona tasca de les jugadores i de l’equip tècnic en la cohesió d’un equip que promet.

Anotadores: Ariadna (portera), Alba (10), Carla (11,1p), Dámaris, Èlia (1), Laia (11), Marta (1), Natàlia (8), Karen (1). Jugadora lesionada: Marina.

 

CAMPIONAT DE MINIHANDBOL ALEVÍ NIVELL 2 MASCULÍ-MIXT. Primera fase. Grup únic. Jornada 8.

Handbol Sant Joan Despí “C” 6 – 10 Club Handbol Igualada Atlètic

L’equip torna a guanyar

El dissabte 19 de desembre, en el Poliesportiu Municipal Salvador Gimeno de Sant Joan Despí, l’equip aleví atlètic del CH Igualada va jugar el vuitè partit del campionat enfront de l’Handbol Sant Joan Despí.

Nova victòria al guanyar tres dels quatre períodes del partit. Es consolida el joc col·lectiu de l’equip. Els jugadors pensen en els seus companys cada vegada que fan un moviment, i prenen decisions segons el que és millor per a l’equip, no només per a ells mateixos. Aquesta mentalitat – que ja sembla assumida per tothom – permet un joc vistós i alegre que dóna bons resultats a l’atac. La defensa continua fluixa, moltes vegades els contraris arriben sols o amb excessiva facilitat a l’àrea igualadina. S’ha de millorar la defensa individual sobre el contrari, evitant que el rival guanyi l’esquena als nostres jugadors i buscant l’anticipació per agafar pilotes que permetin el contraatac. Aquesta setmana cal destacar l’encertada actuació de l’Oriol Pou a la porteria. Les seves innumerables aturades (set penals inclosos) van permetre que l’equip es mantingués en el partit.

L’equip fa seu el setè lloc de la classificació, aconseguint una important diferència sobre els equips que el segueixen. Ara toca gaudir de les festes del Nadal i després entrenar de valent per fer baixar els torrons i encarar amb èxit els partits que resten de la primera volta.

Bon Nadal a tothom! Equip tècnic, jugadors, famílies i afició.

Aquesta setmana, dirigits per Ana Vázquez i Nico Orozco, van jugar: Pol Molinero, Jan Estévez, Xavier Malpartida, Oriol Cirera, Guerau Llansana, Arnau Vargas, i Oriol Pou.

 

CONSELL ESPORTIU DEL BAIX LLOBREGAT. HANDBOL ALEVÍ FEMENÍ. Primera fase. Grup C. Jornada 6.       

Club Handbol Vilanova del Camí 4 – 12 Club Handbol Igualada

Nova victòria de les més petites

El dissabte 19 de desembre, al poliesportiu de Can Titó, l’equip aleví femení del CH Igualada es va enfrontar al CH Vilanova del Camí per disputar el partit de la 6a jornada de la competició.

Les igualadines van portar la iniciativa des del començament partit. L’Igualada sempre va anar per davant en el marcador. L’equip defensa la seva porteria molt bé, totes les jugadores igualadines són unes porteres d’escàndol. Tant a la porteria com al camp han desplegat una forta defensa que en ocasions impedia que les rivals es poguessin passar la pilota entre elles. No obstant això, el CH Vilanova del Camí no els va donar respir i va lluitar fins al final del quart període.

La victòria impulsa l’equip al primer lloc de la classificació. Animem a tothom a entrenar amb esforç i il·lusió. I ara aquests dies a gaudir de les festes de Nadal i a recuperar moltes forces per començar la 2a fase amb moltes ganes i il·lusió.

Dirigides per Laura Baraldés i Elia Roca van jugar: Judit Solanelles, Alba Senar, Núria Checa, Mélat Olivé, Èrika Chia, Iona Gámez, Mireia Corros, Júlia Oliveras i Aroa Sánchez.

 

TORNEIG DE NADAL ALEVÍ HANDBOL FC BARCELONA

Bona imatge del CH Igualada

El diumenge 20 de desembre el CH Igualada va participar amb un equip aleví al Torneig de Nadal del FC Barcelona en la Ciutat Esportiva Juan Gamper. Aquest Torneig substituïa amb un nou format l’anterior Torneig Llet Nostra que estava reservat a la categoria infantil.

L’equip aleví del CH Igualada, format per un combinat dels jugadors dels dos equips alevins masculins del Club, es va presentar amb moltes ganes al seu primer partit enfront de l’equip dels Corazonistas de Barcelona. Els nois del Coras van superar els d’Igualada amb una millor tècnica i control. No obstant això, els grocs no es van arronsar i el segon partit davant del BM Polinyà el van guanyar amb relativa facilitat. El tercer partit de la lligueta el van disputar amb l’Handbol Cambrils. L’Igualada que va dominar el partit des de l’inici el va guanyar amb autoritat.

Les dues victòries van dur a l’equip a disputar l’eliminatòria de quarts davant del Club Joventut Handbol Mataró. Els mataronins es van presentar amb un equip molt fort físicament que ho va posar molt difícil als igualadins. Els de l’Anoia van treballar de valent però no van ser capaços de vèncer al rival. Per quatre gols de diferència van quedar fora de la competició.

El Torneig ha servit per mesurar forces amb equips amb els que no es juga habitualment. Segur que es poden treure conclusions que ajudaran a millorar en el joc.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *