Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 11 i 12 d’abril

SÈNIOR MASCULI TERCERA CATALANA PREFERENT. 1ª Fase. Grup B. Jornada 24

Club Handbol Igualada 37 – 27 Handbol Esplugues “C”

Tràmit superat

Ton Casellas – Igualada. Partit disputat diumenge al pavelló de Les Comes en l’horari ja habitual de la una del migdia, corresponent a la vint-i-quatrena jornada de lliga i que enfrontava l’Igualada amb l’Esplugues, primer i dotzè classificats respectivament.

A priori semblava un partit fàcil pels igualadins, per raons òbvies tant pel que fa a la situació a la taula com pel joc que s’ha vist dels dos equips. Tot i així, un partit després d’una aturada com la de Setmana Santa sempre és complicat i a més, al ser un rival classificat a les últimes posicions fa que la motivació no sigui la màxima.

La primera part va començar amb un domini clar per part dels d’Esplugues, simplement pel fet de començar amb més energia que els igualadins, això va permetre agafar un petit avantatge en el marcador, cosa que no estava prevista. La defensa igualadina feia aigües per tot arreu i en atac les coses no es feien bé, i per tant els resultats no eren els desitjats. Al minut 15 de la primera meitat els visitants encara es mantenien per davant (5-7). A partir d’aquí, hi va haver una rotació notòria de jugadors a la pista i va ser el moment clau perquè l’equip igualadí despertés. Els atacs es van convertir gairebé tots en gol, i en defensa poc a poc s’anava agafant ritme per tal de posar les coses més difícils als espluguincs. Els minuts van anar passant amb un domini clarament igualadí – amb un parcial de 13 a 4 en els últims 15 minuts – fins arribar al descans, quan el marcador ja reflectia un contundent 18 a 11.

La segona meitat va començar tal i com havia acabat la primera, els igualadins seguien tenint el domini del joc a base de bones defenses i contraatacs ben executats. Tot i així, l’Esplugues no es rendia i no permetia que els igualadins aconseguissin augmentar la diferència de gols que havien aconseguit a la primera part. En els primers 15 minuts havien aconseguit el mateix número de gols (8), cosa que preocupava als igualadins. Així doncs, van voler posar les coses al seu lloc i jugar a la seva manera, cosa que van aconseguir només a estones. El partit estava trencat, no hi havia perill de remuntada i els jugadors estaven cansats. Al final, gràcies a uns últims 5 minuts força bons, els igualadins van aconseguir tancar el partit amb un avantatge clar de 37 a 27.

El millor del partit van ser els dos punts que es van endur els igualadins, ja que a la pista no es va veure un partit d’handbol massa vibrant ni intens. Tot i així, l’important és que l’Igualada segueix líder i ara ja ho és en solitari, gràcies a la derrota la setmana passada del Vic a la pista del Cardedeu. Un Cardedeu que serà el proper rival dels igualadins, caldrà doncs fer un bon paper per tal d’aconseguir els dos punts que els permetrien seguir líders en solitari.

Entrenats per José Manuel Jiménez, van jugar: Jordi Bermejo (7 a.) i Robert Canadell (5 a.), com a porters. Martí Ruíz (1), José Ramallo (2), Esteban Lezama (3), Rubén Álvarez, David Cubí (2), José Luís Álvarez (1), Pol Cantero (10), Adrián Suero (4), Sergi Garcia (4), Jordi Grado (6), Roger Calzada (2) i Òscar Visa (2).

 

PRIMERA CATALANA JUVENIL MASCULINA. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 22

Handbol Cooperativa Sant Boi 30 – 31 Club handbol Igualada

Victòria d’un juvenil irregular

Aureli Sendra – Desplaçament al pavelló Pau Gasol de Sant Boi del Llobregat per disputar la vint-i-dosena jornada de la lliga de primera catalana juvenil masculina amb victòria per la mínima.

Després de moltes jornades vàrem poder començar un partit amb tots els efectius en condicions de jugar amb més garanties de ser competitius. El primer temps però va ser molt igualat amb petites diferències d’un o dos gols alternant-se entre els dos equips i es va caracteritzar sobretot per una falta d’intensitat i concentració en la defensa igualadina. La sensació al 13 a 13 dels primers 30 minuts era que els santboiencs jugaven al seu màxim nivell d’eficàcia mentre que els nostres no aconseguien desenvolupar els seu joc.

El segon temps va millorar el joc igualadí augmentant l’avantatge fins a 4 gols ens els primers 10 minuts de la represa. Semblava que el partit el teníem controlat però el Sant Boi poc a poc va aconseguir remuntar a costa de tirs errats igualadins que contrarestaven amb un cent per cent d’eficàcia de cara a gol local. A cinc minuts del final perdíem d’un gol, a 22 segons havíem aconseguit empatar, temps mort i últimes instruccions per guanyar el partit. Jugada bordada amb gol a 5 segons i últim tir desesperat dels santboiencs amb aturada final igualadina.

Nova victòria i remarcar l’esperit competitiu d’aquest equip que tot i no desenvolupat el seu millor joc en un mal partit van aconseguir remuntar i guanyar els dos punts en joc.

Com a jugadors de camp van jugar Pere Sendra, David Díaz, Jordi Balsells, Eric Gil, Xavi Ballesteros, Sergi Ballesteros, Àlex Campos, Ivan Hernández, Guillem Aribau i a la porteria Carles Serra, tots a les ordres de Pol Cantero.

 

CADET FEMENÍ. LLIGA CATALANA. 1ª FASE. Grup Únic. Jornades 21 i 22.

C.H. Igualada 31 – 29 Handbol Cooperativa St. Boi

Victòria treballada

Cap de setmana amb doble partit per les nostres jugadores del cadet. Dissabte a les 17:30 jugaven el partit corresponent a l’última jornada de la primera fase de lliga catalana, aconseguint la seva segona victòria de la temporada. I diumenge es desplaçaven a St.Esteve de Palautordera per jugar el partit que pertanyia a la jornada 18 i que va haver de ser aplaçat per raons esportives.

El partit de dissabte contra l’equip de St.Boi va ser molt disputat i la victòria molt treballada. Tot i que el conjunt igualadí ens va oferir un gran començament de partit, guanyant per 8-3 als 10 minuts de joc, i va haver també una gran reacció de l’equip rival que va aconseguir remuntar el resultat i posar-se, en només 10 minuts, 1 gol per sobre capgirant així el marcador. A partir d’aquest moment la reacció va arribar per part de les nostres jugadores que ràpidament es van tornar a posar per davant i van aconseguir acabar els primers 30 minuts amb un resultat favorable de 17-15.

Durant tota la segona meitat el marcador es va moure amb aquesta diferència d’entre 2 i 4 gols sempre a favor de les jugadores igualadines. Però, va ser quan entraven en els últims 5 minuts de joc, que l’equip rival es va posar a només un gol. Per sort, l’encert del nostre equip en els últims atacs i la convicció de que aquesta vegada era possible sumar 2 nous punts, van donar les forces necessàries per aconseguir una merescuda victòria. Felicitats!

Dirigides per Joan Alcoberro.

Van jugar: Jana (portera), Aida, Carla, Elia Torreblanca, Èlia Roca(lesionada), Laia, Maria, Marta, Amanda, Júlia i Olga.

C.H. St. Esteve de Palautordera 36 – 19 C.H. Igualada

Derrota justa

Fent ara un repàs al partit de diumenge, hem de dir en primer lloc que les circumstàncies del partit es presentaven diferents a les del dia abans. El desplaçament a St.Esteve de Palautordera es feia només amb una possibilitat de canvi i, per quarta vegada, una de les nostres jugadores de camp havia de defensar la porteria al no tenir disponible a cap de les nostres porteres. Una felicitació per endavant a la nostra jugadora per la tasca feta i per les 10 aturades durant el partit.

Les jugadores igualadines només van aconseguir aguantar el marcador durant els primers 5 minuts en que es perdia per 3-2. A partir d’aquest moment i fins el final de la primera part només es van aconseguir anotar 4 gols més, portant al nostre equip a la impotència i desesperació. La falta d’encert en atac – 4 penals fallats -, afegit al gran partit i les bones aturades de la portera local, provocaven el desànim i la pèrdua de pilotes impensables per part del nostre equip. 19-6 va ser el resultat al final de la primera mitja hora.

La segona meitat no va suposar cap canvi destacable. Hi havia molta dificultat per fer gols i costava trobar la manera de sorprendre la defensa rival. Els últims 5 minuts de partit, però, es va poder gaudir d’un joc més fluid i ordenat de l’equip igualadí acabant el partit amb un marcador de 36-19.

Ara ja es pot donar per acabada la primera fase de la lliga i comença una nova etapa que esperem recompensi i els doni la satisfacció que es mereixen aquestes jugadores per la dura temporada d’entrebancs que han hagut de patir. Ànims i endavant!

Dirigides per Joan Alcoberro.

Van jugar: Aida, Carla, Elia Torreblanca, Èlia Roca (lesionada), Laia, Maria, Marta, Júlia i Olga.

 

INFANTIL MASCULÍ COPA FEDERACIÓ. 1ª Fase. Grup E. Jornada 5

EIE La Llagosta 20 – 34 Club Handbol Igualada “B”

Victòria contundent

El passat dissabte 11 d’abril, l’equip infantil masculí “B” del club es va desplaçar a la Llagosta per disputar el partit corresponent a la cinquena jornada de la Copa Federació.

Els igualadins van començar el partit molt freds, amb molta poca intensitat, cosa que facilitava el joc als locals. Els nostres jugadors feien una defensa molt fluixa, deixant molts espais grans, cosa que van saber aprofitar molt bé els de la Llagosta, aconseguint superar en tot moment als igualadins. Alhora, els nostres jugadors realitzaven un molt bon atac, aconseguint sempre llançar en la millor posició possible. Durant la primera part, el públic assistent va poder gaudir de jugades col•lectives en l’atac igualadí. Poc a poc, els jugadors locals van començar a perdre pilotes, cosa que va facilitar que els nostres comencessin a marxar en el marcador poc a poc, ja que molts dels atacs igualadins acabaven en gol. D’aquesta forma, els igualadins van marxar al descans amb un resultat favorable de 11 a 18.

A la segona part, els visitants van seguir amb el seu bon atac, buscant sempre al company millor situat per poder llançar a porteria. Això, juntament amb la defensa més intensa que van realitzar els nostres jugadors, va permetre que poc a poc els igualadins comencessin a marxar més en el marcador. La defensa realitzada a la segona part dificultava més l’atac dels locals, que tenien dificultats per poder superar-la. Durant els 8 últims minuts de partit, els nostres jugadors van començar a desplegar el joc que saben fer i van començar a tallar diverses pilotes que es convertien en contraatacs, gairebé tots acabats en gol. En aquests últims minuts, els igualadins van complicar molt les coses als locals, que no eren capaços de perforar la porteria visitant, cosa que va fer que els igualadins marxessin encara més en el marcador acabant amb un 20 a 34 a favor.

Felicitar als joves jugadors igualadins per la victòria i animar-los a seguir treballant fort per poder millorar dia a dia.

Per part de l’Igualada, entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Bernat i Pol Q. (porters), Agustín, Biel, Edgar, Isaac, Marc Martínez, Marc Muntané i Pol C.

 

INFANTIL FEMENÍ. LLIGA CATALANA. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 21

Club Handbol Igualada 17 – 27 Handbol Cooperativa Sant Boi

Últim partit de la lliga

Aquest cap de setmana les joves jugadores de l’equip infantil del C.H.I. jugaven el últim partit de lliga Catalana d’aquesta temporada contra l’Handbol Cooperativa de Sant Boi.

El partit és va desenvolupar com acostuma a ser habitual al llarg de tota aquesta segona volta, és a dir, una primera part més que complerta i correcte de les igualadines (10 a 12). Però un segon temps en què, per falta de jugadores degut a les lesions de llarga durada que ha tingut l’equip aquesta temporada, l’aspecte físic baixa i és quan el rival ens “mata” esportivament parlant.

Al final del matx el resultat va ser de 17 a 27. Resultat que en cap moment arriba a mostrar la superioritat en el joc de les noies de la Cope, però si que reflecteix la major profunditat de banqueta d’aquestes, fet que en aquesta lliga és clau per aconseguir quelcom de positiu a nivell de resultat.

Tot i aquesta falta de profunditat de banqueta per part igualadina, des d’aquestes línies volem felicitar a les nostres jugadores pel gran treball i esforç realitzat al llarg d’aquesta competició ja que tots i totes hem pogut veure un equip que anat de menys a més al llarg de la temporada.

Ara toca afrontar la Copa amb la mateixa il·lusió que ho hem fet a la lliga i seguir treballant per anar creixent individual i col·lectivament.

Pel Club Handbol Igualada entrenades per Joan Alcoberro van jugar: Jana, Xènia (porteria); Laia; Júlia; Olga; Amanda; Alba Camañes; Natalia; Anne; Alba Casé i Gabriela (lesionades).

 

ALEVÍ MIXTE CAMPIONAT PROMOCIÓ. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 19

Handbol Santpedor 10 – 6 CH Igualada “B”

Derrota que anima a seguir treballant

El passat dissabte 12 d’abril, l’aleví “B” va disputar al pavelló municipal de Santpedor el partit de la divuitena jornada de lliga davant de l’Handbol Santpedor.

Des del començament del partit es va veure una superioritat del segon classificat a la lliga, i el seu joc ràpid i fluid no es va poder defensar pels nostres nois. La superioritat va ser molt clara i no va suposar esforç pels locals guanyar la part.

A la segona part els locals seguien tenint superioritat i claredat en el seu joc, però els nostres nois van lluitar fins al final per deixar el resultat de la part més ajustat que al primer període. Malgrat els esforços, els de Santpedor van poder guanyar fàcilment aquest període i el següent.

A l’últim període els locals van relaxar-se, ja que el partit estava guanyat malgrat no haver jugat aquesta part, i els nostres nois no van abaixar els braços fins a guanyar aquesta última part però amb un resultat molt ajustat.

El resultat final, va ser de tres parts a favor del Santpedor, i una guanyada pels igualadins, el que suposa un resultat de 10 a 6. Aquesta derrota anima als jugadors de l’Igualada a seguir treballant per millorar cada dia més.

Van jugar a les ordres de Pere Sendra a l’Igualada “B”: Àlex, Joan, Raül, Emili, Melat i Núria.

 

ESCOLA D’HANDBOL DEL CLUB HANDBOL IGUALADA

L’Escola al Palau Blaugrana

2015-03-28_FCB handbol vs BENIDORM

El dissabte 28 de març els nens i les nenes prebenjamins, benjamins i alevins de l’Escola d’Handbol del Club Handbol Igualada visitaren el Palau Blaugrana del FC Barcelona. Aquell dia el Barça jugava un partit de la Lliga ASOBAL enfront del BM. Benidorm.

Abans de l’inici del partit els igualadins van saludar els jugadors del Barça i es van fer una divertida foto amb els seus ídols. Després van poder veure un bon partit d’handbol en què els jugadors del FC Barcelona es van haver d’esforçar per derrotar al BM. Benidorm, l’equip revelació aquesta temporada de la Lliga ASOBAL.

A la mitja part del partit va arribar un moment molt esperat. Els nens i les nenes de l’Escola del CH Igualada baixaren a la pista del Palau Blaugrana per jugar un partidet entre ells. Van ser uns minuts molt intensos jugant amb moltes ganes imitant a les grans figures de l’handbol professional.

A l’acabar el partit tothom es va poder fer més fotos i demanar autògrafs als jugadors que amb molta simpatia atengueren els nois i les noies del Club Handbol Igualada.

Si us agrada l’handbol veniu als nostres entrenaments al Poliesportiu de les Comes. Les tardes de dimarts, dijous i divendres ens ho passem molt bé.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *