Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 14 i 15 de març

SÈNIOR MASCULI TERCERA CATALANA PREFERENT. 1ª Fase. Grup B. Jornada 21

Club Handbol Igualada 35 – 31 Club Handbol Ripollet

Acostumats a guanyar

Ton Casellas – Igualada. El passat diumenge es va disputar a un quart d’una al pavelló de Les Comes el partit corresponent a la vint-i-unena jornada de lliga que enfrontava a l’Igualada amb el Ripollet, primer i setè classificats respectivament.

Després del punt aconseguit a la pista del Vic els igualadins necessitaven guanyar per seguir líders una jornada més i per fer valer l’empat. Rebien un conjunt, el Ripollet, que en la primera volta va ser dels pocs equips capaços de guanyar a l’Igualada i que jugant a casa tenien la obligació d’arreglar-ho.

L’inici del partit va estar marcat per la igualtat en els dos costats de la pista. D’una banda, l’Igualada a mesura que passaven els minuts se’ls veia més desconcertats i d’una altra, el Ripollet se sentia cada cop més segur i ho aprofitava posant-se fins a 3 gols per davant a l’equador de la primera part. La dinàmica seguia igual, els visitants feien molt mal amb llançaments exteriors i joc amb el pivot, en canvi els igualadins – tot i estar un pèl encallats en tots els aspectes – anaven a remolc però sense deixar que la distància augmentés. Gràcies a uns bons minuts finals es va poder arribar al descans amb empat al marcador, 16 a 16, un resultat just.

A la represa, l’Igualada va sortir amb ganes de sentenciar el partit com més aviat millor per tal de no patir més del previst com ens tenen acostumats. I així va ser, gràcies sobretot a l’eficàcia en atac i en resoldre els problemes defensius més o menys bé, el marcador es va anar eixamplant fins a aconseguir fins a 6 gols de diferència al minut 45 de joc. Tot i així, els ripolletencs no havien llençat la tovallola i seguien donant guerra aprofitant les petites errades en defensa dels igualadins. Així doncs, es va acabar patint fins al final ja que la diferència de gols cada cop anava a menys. Finalment, el marcador reflectia un favorable 35 a 31.

L’Igualada va aconseguir dos punts importants per assolir l’ascens el més aviat possible, ho va fer gràcies a un bon partit en línies generals però que segueix tenint alguns problemes en algunes fases del partit. Aquesta victòria allarga fins a 12 els partits invicte, amb 11 victòries i un empat. La setmana vinent els igualadins reben el Mataró, tercer classificat i rival perillós, s’haurà de jugar de la millor manera possible per tal de guanyar un equip que ja va treure’ls-hi els dos punts a casa seva.

Entrenats per José Manuel Jiménez, van jugar: Robert Canadell (5 a.) i Jordi Bermejo (12 a.), com a porters. Martí Ruíz (5), Jordi Vilarrubias (3), Esteban Lezama (2), Rubén Álvarez (1), David Cubí (4), José Luís Álvarez, Adrián Suero (9), Miquel Albareda (2), Sergi Garcia (5), Jordi Grado (1) i Òscar Visa (3).

 

PRIMERA CATALANA JUVENIL MASCULINA. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 19

Club Handbol Igualada 29 – 27 Handbol Vilamajor

Segueixen les victòries al juvenil

Aureli Sendra – Dinovena jornada a Les Comes de la lliga primera catalana juvenil masculina i dos punts més per als nois del Club Handbol Igualada.

Seguin la tònica positiva d’aquesta segona volta diumenge varem veure un partit absolutament igualat, res a veure amb el d’anada en què al primer temps es perdia de 10 gols. Les diferències al marcador aquesta vegada no superaven mai un gol i gairebé sempre era favorable als igualadins, tot i així al final dels primers 30 minuts s’arribava amb un 12 a 12  lògic i coherent amb l’handbol que havíem vist a la pista.

El segon temps començava igual d’ajustat, les defenses eren intenses als dos costats provocant un joc poc fluid i sense precisió per part dels dos equips, semblava que no teníem l’estratègia clara sobretot a l’hora d’atacar. Tot i així estàvem donant la cara al partit i a deu minuts del final després aturades a la nostra porteria i alguna pilota recuperada ens vàrem escapar amb 3 gols  que ens van donar aire. Les decisions arbitrals també van entrar al partit amb jugadors sancionats amb dos minuts i mals entesos a l’hora d’entrar a la pista per part dels de Vilamajor. No podíem perdre el cap en aquests moments, els igualadins es van asserenar, cap pilota es va perdre quan atacàvem i els últims gols que ens donaven la victòria entraven a la porteria amb el segell d’èpics.

Felicitats per l’emocionant partit que ens vau oferir nois i ara confiança per al complicat partit de la setmana que ve davant el Sant Vicenç, ànims!

Van jugar a les ordres aquest cop de Juan Alcoberro  Pere Sendra, David Díaz, Blai Martínez, Jordi Balsells, Eric Gil, Xavi Ballesteros, Sergi Ballesteros, Àlex Campos i Guillem Aribau com a jugadors de camp i a la porteria Carles Serra.

 

LLIGA CATALANA. CADET MASCULINA. 2ª Fase. Sèrie A-2. Jornada 5

Club Handbol Igualada 24 – 37 UE Sarrià de Ter

Sense ritme

Dissabte 14 de març a dos quarts de sis de la tarda al pavelló de Les Comes es disputava la cinquena jornada de la segona fase del grup A2 de Lliga Catalana cadet masculina, Club Handbol Igualada – UE Sarrià de Ter. Aquest encontre era el primer partit de la segona volta, per tant el desplaçament que van fer els igualadins fins a terres gironines ara l’havien de fer ells fins la capital de l’Anoia.

El partit es plantejava amb una certa ambició després d’aconseguir els dos punts en el partit d’anada, però també perquè una victòria local feia que hi hagués un empat a dotze punts a la taula de classificació entre ambdós equips. Amb aquesta situació l’Igualada sempre estaria per davant dels sarrianencs gràcies al gol average.

El partit va posar-se de cara amb ben pocs minuts de començar el partit. Un parcial de 3-0 i unes ràpides transicions ofensives, feien pensar que els grocs i blaus podien mantenir la renda i fins i tot anar-la ampliant durant la resta de minuts. Malauradament no va ser així. Les transicions ràpides van deixar de donar gols fàcils i en atac estàtic els locals no estaven gens inspirats. Algunes accions individuals mantenien l’esperança de lluitar per aquell partit, però les sensacions de joc no eren les millors per marxar al descans. 13-16 a la mitja part.

A la represa, els igualadins sortien convençuts que el matx podia ser seu si s’esforçaven al màxim i les coses començaven a sortir millor. Actitud, esforç i caràcter no en van faltar. Les ganes per part de tots els jugadors hi eren. Tant sols quedava gestionar-les de la forma que els dugués a la victòria. El Sarrià mentrestant anava fent el seu partit, còmode amb el seu joc lent i poc vistós, però a la vegada molt i molt eficaç. Els visitants cada vegada agafaven més distància en el marcador sense que els locals trobessin la manera de portar el ritme i dominar el control del partit. Aquesta va ser la tònica de tota la segona part. La distància en el marcador anava en augment i castigava els anoiencs  d’una forma dura finalitzant el partit amb un contundent 24 – 37.

Des de la primera fase que no es veia un partit amb tant poc ritme de joc dels nois dirigits per Roger Calzada. Segurament un petit flaixback que no ha d’enfonsar a l’equip. Segueixen a mitja taula i encara poden aspirar a una molt bona classificació final si puntuen en aquestes últimes tres jornades. Cal animar-los a seguir treballant com ho estaven fent i de ben segur que les bones sensacions a la pista tornen a veure’s reflectides en resultats.

Pel Club Handbol Igualada van jugar; Adrià Senar i Martí Méndez (posters), Toni Barrantes, Max Segura, Dani Navarro, Nil Subirana, Pep Bové, Arnau Capitán, Josep Marcé, Nico Orozco, Joel Caño, Manel Muñoz. Tots ells dirigits per Roger Calzada i Ana Vázquez.

 

CADET FEMENÍ. LLIGA CATALANA. 1ª FASE. Grup Únic. Jornada 19

Club Handbol Igualada 25 – 37 Handbol Ribes

Partit marcat per les circumstàncies

El partit que van disputar diumenge les nostres jugadores cadets contra l’Handbol Ribes, al pavelló de les Comes a les 9:15 hores, va estar marcat abans de començar per circumstàncies que el feien molt difícil.

Si en igualtat de condicions aquest enfrontament, entre dos equips molt coneguts, hagués estat molt interessant i disputat, el de ahir no es preveia així. Les jugadores igualadines no han pogut comptar amb cap de les seves porteres per lesió, i van haver de defensar la porteria dues de les seves jugadores habituals de camp, fent-ho amb totes les ganes i de la millor manera possible. A aquest fet sumem que l’estat físic d’alguna jugadora no era l’òptim, sortint també de lesions, i que només hi havia una possibilitat de canvi. Això és un reflex del que s’ha anat trobant durant tota la temporada el nostre equip cadet, i del que hem anat explicant a cada partit. És molt difícil encarar un partit, tant mental com físicament , en les circumstàncies que l’encaren cada setmana aquestes lluitadores. I és també complicat intentar convèncer-les que surtin a totes quan són totalment conscients de la seva situació i possibilitats davant el rival. Tot i així ho fan i se les ha de felicitar per l’entrega i implicació durant aquesta difícil temporada.

Si fem referència a l’evolució del partit d’aquest cap de setmana, les jugadores igualadines van començar inaugurant el marcador, sent aquest l’únic moment que van estar per davant al lluminós. Mica a mica l’equip de St.Pere de Ribes anava imposant el seu ritme i ampliant la diferència de gols. En els moments en que l’equip igualadí aconseguia acostar-se, l’equip visitant aprofitava la seva superioritat per tornar a posar un marge de tranquil·litat al marcador. Els primers 30 minuts van acabar amb un resultat de 12-19.

Durant els primers 5 minuts de la segona part les nostres jugadores aconseguien mantenir el resultat. Ja al minut 10 es perdia per 15-24 i 10 minuts més tard la diferència s’augmentava a 11 gols. Aquests fets són el que provoquen les baixades de ritme de les nostres jugadores. A mesura que avancen els partits i es van sumant minuts, el cos i la ment ja mostren el seu cansament i resignació, i es fa molt complicat seguir lluitant per un partit que ja veus perdut. Tot i així, es va donar la cara fins els últims instants amb l’entrega de les jugadores disponibles i tenint en compte la situació que encaraven aquest enfrontament. El partit va acabar finalment amb un marcador de 25-37.

Dirigides per: Joan Alcoberro

Van jugar: Aida, Carla, Elia Torreblanca, Maria, Marta, Amanda, Júlia i Olga. Núria i Èlia Roca (lesionades).

 

INFANTIL MASCULÍ COPA FEDERACIÓ. 1ª Fase. Grup E. Jornada 2

Handbol Esplugues 21 – 26 Club Handbol Igualada “B”

Victòria treballada

El passat dissabte 14 de març, l’equip infantil masculí “B” del club es va desplaçar a Esplugues per disputar el partit corresponent a la segona jornada de la Copa Federació.

A l’inici del partit, els igualadins van sortir molt adormits i van començar a realitzar una defensa molt tova, cosa que els locals van aprofitar per poder trencar la defensa igualadina. En atac, els jugadors visitants van començar una mica nerviosos i mentre alguns buscaven la passada més difícil que tenien, d’altres buscaven contínuament la jugada individual, ambdues coses van fer que durant l’inici els igualadins perdessin pilotes. Tot i el mal inici, l’equip igualadí va començar el partit per davant al marcador ja que els locals eren capaços de llançar però els seus llançaments no perforaven la porteria igualadina. Poc a poc la dinàmica dels nostres jugadors va començar a canviar i van començar a realitzar la defensa que normalment realitzen, aconseguint forçar els errors dels locals, que al no veure passada, acabaven fent passos o realitzaven passades que els nostres jugadors eren capaços de tallar. Un seguit de pilotes recuperades va permetre als visitants marxar una mica en el marcador i començar a jugar amb més tranquil·litat i com ells saben. Però els locals en cap moment es rendien i van començar a desplegar un joc més ràpid que inicialment va sorprendre als nostres jugadors però que, posteriorment, van ser capaços de tallar les transicions ràpides. Els igualadins van aconseguir marxar a la mitja part amb un resultat favorable de 10 a 14.

A la segona part, els jugadors locals van sortir molt més forts i amb ganes de remuntar el partit per emportar-se’l i, en canvi, els visitants van sortir més relaxats, cosa que els va passar factura. Els igualadins llançaven a porteria però els llançaments no anaven ben dirigits, cosa que facilitava al porter aturar-los. En defensa van tornar a estar tous i a anar una mica a destemps, intentant tallar pilotes però no arribaven i deixaven al seu atacant sol, cosa que dificultava la tasca del nostre porter. Poc a poc els igualadins començaven a tornar a desplegar el seu joc en equip, realitzant jugades en què els llançaments eren clars, fallant en alguns casos i, en altres, aconseguint transformar-lo en gol. Però els jugadors de l’Esplugues seguien estant millor que no pas els de l’Igualada fins arribar a posar-se a 1 gol de distància. Però els nervis no van poder amb els nostres jugadors, que van saber tornar a entrar al partit amb una defensa més forta que buscava que els llançaments fossin des de l’extrem en posició tancada, aconseguint facilitar la tasca del nostre porter, que parava els llançaments que anaven a porteria i dificultar el llançament del contrari aconseguint en varis cops que llancessin fora. Entre això i que els igualadins van tornar a tallar pilotes en defensa, poc a poc van tornar a distanciar-se una mica al marcador. A falta de 5 minuts els visitants anaven 3 gols per sobre i van ser capaços de tranquilitzar-se, realitzar atacs més llargs buscant sempre al company millor col·locat i van seguir realitzant una defensa forta que aconseguia dificultar els llançaments dels jugadors de l’Esplugues. En aquest cas els nervis no van poder amb els jugadors de l’Igualada que en els últims minuts van saber jugar i acabar el partit amb un resultat favorable de 21 a 26.

Felicitar als joves jugadors igualadins pel partit que van realitzar i animar-los a seguir treballant fort per poder millorar dia a dia.

Per part de l’Igualada, entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Pol Q. (porter), Agustín, Biel, Edgar, Isaac, Marc Martínez, Marc Muntané i Pol C.

 

ALEVÍ MIXTE CAMPIONAT PROMOCIÓ. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 16

CH Igualada “B” 9 – 7 Himesa SA Súria “A”

Victòria en l’últim segon

El passat dissabte 14 de març, l’aleví “B” va disputar a Les Comes el partit de la setzena jornada de lliga davant Himesa SA Súria.

Vam començar el partit amb bon joc però sense acabar de despertar-se, perdent moltes pilotes, amb bastant facilitat pels visitants per superar la nostra defensa. Tot i aquest joc bastant fluix per part dels igualadins vam aconseguir acabar el primer període guanyant.

A la segona part els visitants van començar encara més concentrats en el joc, i els locals van perdre moltes passades fàcils, i sumant-hi la mala defensa els de Súria van posar-se per davant el marcador guanyant la part. Al següent període es va seguir la mateixa tònica que a l’anterior, però lluitant fins al final els nostres alevins van aconseguir guanyar la part quasi a l’últim segon.

El següent període decidia un empat o una victòria, per això els dos equips van jugar amb màxima intensitat per sumar els màxims punts que podien. Va ser una part molt igualada, tant en defensa com en atac, fins al punt que es va acabar la part amb un empat just.

El resultat final, va ser de dos parts a favor del Igualada, una empatada, i una a favor del Súria, el que suposa un resultat de 9 a 7. Aquesta victòria anima als jugadors de l’Igualada a seguir treballant per seguir sumant.

Van jugar a les ordres de Pere Sendra a l’Igualada “B”: Àlex, Joan, Raül, Hugo, Emili i Núria.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *