Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 7 i 8 de març

SÈNIOR MASCULI TERCERA CATALANA PREFERENT. 1ª Fase. Grup B. Jornada 20

Club Handbol Vic 22 – 22 Club Handbol Igualada

Empat amb regust a victòria

Ton Casellas – Igualada. Partit disputat el passat dissabte a un quart de 8 del vespre al pavelló municipal de Vic corresponent a la vintena jornada, que enfrontava el Vic amb l’Igualada, segon i primer classificats respectivament.

Just en la jornada en què l’Igualada va aconseguir prendre la primera plaça de la lliga al Vic, els igualadins s’han hagut de desplaçar a terres osonenques per enfrontar-se al millor rival de la competició. Els dos equips tenen els mateixos punts fet que feia encara més rellevant sumar els dos punts, igualtat assegurada.

La primera part va començar amb els dos equips molt concentrats a la pista, conscients de la importància del partit i amb un respecte mutu. La defensa igualadina va sortir per primer cop endollada des del primer minut, igual que la defensa del Vic, que no posava les coses gens fàcils. Aquesta igualtat ja es va reflectir en l’equador de la primera meitat en què el resultat era de 4 a 5, per tant es preveia un partit amb pocs gols i poques diferències. Els gols arribaven gràcies als mèrits dels atacants, tant per la seva tècnica com per l’esforç, cap dels gols marcats podríem dir que va ser fàcil de fer. Al finalitzar la primera part el marcador oferia un empat a 10.

La segona meitat va començar amb el Vic portant el ritme del partit, sense massa contundència, però tot i així tenien més o menys el control. L’Igualada no deixava de lluitar i en cap moment van deixar que els osonencs aconseguissin una diferència contundent. Els minuts passaven i l’equilibri en el joc dels dos equips seguia intacte, però el cansament – tant físic com psicològic – començava a fer-ne de les seves. Això va fer que els vigatans, a falta de 10 minuts pel final, poguessin aconseguir una diferència de 4 gols, que veient la dinàmica del partit semblaven irrecuperables. Però els igualadins no volien deixar escapar l’oportunitat de donar un cop de puny sobre la taula i posar-se líders en solitari. Així doncs, en els últims 5 minuts –  encara perdent de 4 – van posar tota la carn a la graella i van oferir tot el seu potencial. El desenllaç va ser positiu per l’Igualada, que va aconseguir remuntar la diferència de gols i acabar empatant el partit a pocs segons del final. El resultat va ser d’empat a 22.

Molt bon partit dels igualadins en la que podem afirmar que és la pista més complicada de la lliga, on cap equip havia aconseguit puntuar fins ara. L’Igualada doncs segueix líder empatat a punts amb el Vic i la setmana vinent rep el Ripollet a casa, setè classificat i rival que va poder derrotar l’Igualada en la primera volta.

Entrenats per José Manuel Jiménez, van jugar: Jordi Bermejo (6 a.) i Víctor Garcia (4 a.), com a porters. Martí Ruíz (3), Jordi Vilarrubias (1), Esteban Lezama, Rubén Álvarez (2), José Luís Álvarez, Pol Cantero (1), Adrián Suero (7), Miquel Albareda, Dani Fons (1), Roger Calçada i Òscar Visa (6).

SÈNIOR FEMENÍ PRIMERA CATALANA. Fase complementària. Grup 1r al 3r. Jornada 2

Club Handbol Igualada 26 – 22 Handbol Pardinyes

Primeres de grup

El passat diumenge 8 de març, l’equip sènior femení del club rebia a Les Comes a l’Handbol Pardinyes per disputar el partit corresponent a la segona jornada de lliga de la fase complementària en què es jugaven quedar primeres de grup.

Les jugadores visitants eren molt conscients del que es jugaven en aquest partit i van sortir a donar-ho tot a la pista, mentre que les nostres jugadores, que també sortien a guanyar el partit, no estaven tant concentrades amb el partit. L’inici del partit va ser amb un joc bastant igualat fins al minut 5 de la primera part. Durant aquests minuts, les igualadines no van ser capaces de realitzar una defensa forta com molts cops hem vist i això ho van aprofitar les jugadores lleidatanes, que eren capaces de trencar-la amb facilitat. D’altra banda, l’atac de les igualadines acabava en llançaments des de fora que es transformaven en gols. Al minut 5, les igualadines van començar a posar-se per davant al marcador, però les noies del Pardinyes van seguir treballant i realitzant una defensa que dificultava les coses a les noies locals, aconseguint tornar a empatar el partit i, cap al final de la primera part, posar-se per davant. Hi va haver un moment de descontrol en què les igualadines perdien pilotes i no eren capaces de superar la defensa visitant. A falta de 5 minuts per la mitja part, les jugadores locals anaven 3 gols per sota i van ser capaces de provocar els errors de les jugadores visitants, que no van ser poder marcar en aquests minuts i aconseguir que els atacs acabessin en gols, arribant a la mitja part amb un resultat de 13 a 13.

A la segona part, les igualadines van sortir molt més concentrades sobretot en defensa. Als primers minuts, les nostres noies van tenir una mica de problemes amb el seu atac, però poc a poc van anar aconseguint trobar els espais per poder trencar la defensa visitant. La defensa de les jugadores locals era una defensa més agressiva i que juntament amb les parades de la portera, les jugadores del Pardinyes van començar a tenir dificultats en el seu atac i van començar a realitzar errors. La intensitat de les igualadines va fer que les jugadores lleidatanes es desgastessin físicament i això feia que cada cop tinguessin més errors, que poc a poc es van anar convertint en contraatacs a favor de les jugadores locals, que aconseguien distanciar-se en el marcador i posar les coses més difícils a les jugadores visitants, aconseguint una distància de fins a 7 gols a favor. Les igualadines també van cometre errors en atac que donaven una mica de vida a les jugadores visitants, que realitzaven contraatacs que acabaven en gol, aconseguint rebaixar una mica la diferència de gols. El desgast físic dels dos equips es va veure reflectit en els errors que ambdós equips cometien en els seus atacs. A mesura que passava el temps les igualadines començaven a saber com portar el partit i van ser capaces d’anar mantenint la distància en el marcador fins arribar a un resultat final de 26 a 22. Amb aquesta victòria, les noies igualadines s’asseguren la primera posició del grup A.

Per part de l’Igualada, entrenades per Jordi Riba, van jugar: Míriam (portera), Ainoa, Alicia, Jordina, Laura B., Laura F., Mar, Marta, Nora i Raquel.

PRIMERA CATALANA JUVENIL MASCULINA. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 18

Club Handbol Parets 41 – 51 Club Handbol Igualada

Victòria contundent del juvenil

Aureli Sendra – Continua el bon joc del juvenil masculí a Primera Catalana a la divuitena jornada de la lliga que es va disputar diumenge al pavelló Municipal de Parets del Vallès.

El canvi en el joc i en la competitivitat aquesta segona volta dels nois de l’Igualada és evident, en aquest moment tenim un equip que pot ser guanyador davant gairebé tots els rivals d’aquesta categoria. El Parets, que ens va guanyar a casa al principi de la temporada, va anar sempre a remolc al marcador des dels primers segons de partit. Al minut 15 del primer temps van aconseguir empatar a 8, el resultat però era enganyós ja que venia de fins a 5 pals i errades gairebé seguides de gol cantat. Els minuts anaven passant i l’handbol que es veia a la pista posava el marcador al seu lloc donant un just avantatge de 17 a 23 pels igualadins al final dels primers 30 minuts.

En cinc minuts de segon temps el Handbol Igualada ja guanyava de deu gols i fins i tot de 12, gràcies primer amb una defensa que desactivava l’atac dels paretans i segon, ara si que érem eficaços llençant. Aquest esport bonic com és però, sempre genera girs i canvis en les estratègies apareixent al parquet una defensa home a home, pràcticament de mini-handbol, sobre els nostres jugadors que en els primers moments van  enredar el partit i va donar els seus fruits recuperant tres gols per als locals. L’entrenament i la tècnica dels nostres van donar la resposta un altre cop, la pressió es va aconseguir trencar cada vegada i va fer augmentar a 10 gols  la diferència fins al 41 a 51 del marcador final.

Bon resultat i bona resposta a la pressió, seguiu així nois!

Va jugar Pere Sendra, David Díaz, Blai Martínez, Jordi Balsells, Eric Gil, Xavi Ballesteros, Sergi Ballesteros, Àlex Campos i Guillem Aribau com a jugadors de camp, a la porteria Carles Serra tots a les ordres de Pol Cantero.

LLIGA CATALANA. CADET MASCULINA. 2ª Fase. Sèrie A-2. Jornada 4

Club Handbol Igualada 35- 35 La Salla Montcada

D’un en un

Aquest passat diumenge 8 de març a les onze del matí a la Sala de Barri de les Comes, l’equip cadet masculí del Club Handbol Igualada disputava la quarta jornada de la segona fase de Lliga Catalana. Concretament disputava l’últim partit de la primera volta contra la Salle Montcada, 6è classificat amb vuit punts. Només dues posicions i un punt per sota dels igualadins.

Situació que deixava al Igualada amb la pressió de jugar el partit sabent que si no aconseguien els dos punts podrien desplaçar-se fins a la sisena posició, però també amb la motivació que si els aconseguien podien escalar fins a la tercera.

Els anoiencs ,a diferència dels últims tres partits, van iniciar amb una molt bona intensitat defensiva i unes ràpides transicions de contraatac. Deixant el marcador a favor ( 12 – 8 ) al minut quinze.  Amb una primera part més o menys controlada pel conjunt local s’arribaria al descans amb una renda de tres gols, 19 – 16.

A la represa els visitants van sorprendre amb una variació en la seva defensa. Fet que va marcar en la fluïdesa que els grocs i blaus havien tingut durant tota la primera part. El marcador va ser favorable als de casa fins el minut quinze de la segona part, quan els de Montcada i Reixach aconseguien, per primer cop en el partit, posar-se per davant en el marcador. Justament aquest gir en el marcador va coincidir en l’expulsió amb vermella directe d’un dels jugadors locals que psicològicament va desconcentrar a tot l’equip i la diferència es va veure ampliada fins a tres gols quan només quedaven cinc minuts per finalitzar el partit. Altre vegada els punts semblaven molt difícils de que es quedessin a Igualada. Malgrat les males sensacions en el joc, ofensiu i defensiu, en la segona part un últim cop de geni i de caràcter va donar un puntet més al Club Handbol Igualada. ( 35 – 35 ).

Després d’aquest segon empat consecutiu els anoiencs es mantenen en la quarta posició amb opcions d’atrapar i sobrepassar al rival de la setmana vinent. L’inici de la segona volta torna a enfrontar l’Handbol Igualada contra la UE Sarrià de Ter, aquest cop però a les Comes. La victòria a terres gironines fa pensar que aquest cop sí, els dos punts poden quedar-se a Igualada. Però també s’ha de tenir present que el partit de Sarrià va ser complicat fins l’últim minut. Així doncs esperancem a tot l’equip a  fer una bona setmana d’entrenaments i els desitgem molta sort pel proper cap de setmana.

Pel Club Handbol Igualada van jugar; Adrià Senar i Martí Méndez ( porters ), Toni Barrantes, Max Segura, Dani Navarro, Nil Subirana, Pep Bové, Arnau Capitàn, Pol Riba, Cesc Carles, Josep Marcé, Nico Orozco, Joel Caño, Manel Muñoz. Tots ells dirigits per Roger Calzada.

INFANTIL MASCULÍ COPA FEDERACIÓ. 1ª Fase. Grup E. Jornada 1

Club Handbol Igualada “B” 33 – 10 Handbol Sant Cugat “D”

Victòria clara

El passat diumenge 8 de març, l’equip infantil masculí “B” del club va disputar a Les Comes el partit corresponent a la primera jornada de la Copa Federació davant el Sant Cugat “D”.

Els infantils portaven uns molt bon partits jugats últimament i aquest cap de setmana, el públic assistent va poder tornar a veure la millora dels jugadors. Els nostres jugadors van sortir concentrats en el partit i realitzant una molt bona defensa que dificultava molt les coses als jugadors visitants, que no eren capaços de trobar com trencar la defensa igualadina per poder perforar la porteria. Els igualadins eren capaços de tallar diverses pilotes que es convertien en contraatacs ben pujats i acabats en gol. La dificultat per els atacants es veia reflectida en un marcador que marcava un parcial de 8 a 1 a favor dels locals. Els igualadins volien tallar tantes pilotes que en algunes ocasions es passaven i el jugador visitant tenia una clara opció de llançament que a vegades era aturat per el porter local. Respecte a l’atac estàtic, els jugadors igualadins van realitzar algunes jugades en equip molt bones que acabaven en llançaments clars que en moltes ocasions acabaven en gol. El resultat de la mitja part fou de 17 a 5 a favor dels igualadins.

A la segons part, els igualadins van sortir una mica més relaxats i això va facilitar les coses als visitants, que acabaven llançant en posicions molt clares. Els jugadors del Sant Cugat sabien que els nostres corrien i van sortir a la segona part tenint molt clar que havien de realitzar un replegament ràpid per no deixar que els jugadors igualadins poguessin realitzar el joc ràpid que van fer a la primera part. Això, juntament amb una defensa més forta dels visitants i que els nostres jugadors estaven relaxats, feia que els igualadins no fossin capaços de realitzar un bon atac i això afectava també a la defensa que realitzaven els locals, que en 6 minuts van veure com el Sant Cugat marcava dos gols, cosa que els havia costat molt a la primera part. Un temps mort va fer que els nostres jugadors tornessin a posar-se dins del partit i a realitzar una defensa més agressiva en què els nostres jugadors buscaven que els visitants llancessin des de posicions poc clares, facilitant la feina al nostre porter. En atac estàtic buscaven molt el joc amb el pivot o amb un extrem transformat, encara que inicialment no ho aconseguien, al final van ser capaços de tornar a fer-ho. Poc a poc, el partit es va tornar a trencar i els igualadins seguien marxant del marcador, aconseguint tallar diverses pilotes i tornant a realitzar un joc ràpid que no permetia als jugadors visitants posicionar-se en defensa. El resultat final va ser de 33 a 10 a favor dels igualadins.

Felicitar als joves jugadors igualadins pel partit que van realitzar i animar-los a seguir treballant fort per poder millorar dia a dia.

Per part de l’Igualada, entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Bernat (porter), Agustín, Biel, Edgar, Isaac, Marc Martínez, Marc Muntané i Pol C.

ALEVÍ MIXTE CAMPIONAT ALEVÍ MASCULÍ-MIXT PROMOCIÓ (MINI). 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 15

Club Handbol Igualada “A” 12 – 4 SEA Costerets

Molt bon partit

El passat dissabte 7 de març, l’equip aleví “A” del club rebia a Les Comes al SEA Costerets per disputar el partit corresponent a la quinzena jornada de lliga.

Els jugadors locals van sortir amb moltes ganes i van començar a desplegar un molt bon joc. En defensa, als jugadors visitants els va costar molt superar la bona defensa que feien els nostres jugadors i, quan eren capaços de trencar-la, es trobaven amb les parades de la portera igualadina. Els jugadors visitants van tenir moltes complicacions, això es va poder veure durant molta estona al marcador ja que els igualadins van ser capaços de mantenir la porteria a 0 durant molts minuts d’aquesta primera part. En atac, els nostres jugadors van ser capaços de desmarcar-se molt fàcilment i poder arribar a llançar a porteria en posicions molt clares que feien que molts dels atacs dels igualadins acabessin en gol. Amb aquesta dinàmica, aquesta part la van guanyar de molta diferència els jugadors igualadins.

A la segona part, les coses van canviar i els jugadors visitants van ser capaços de poder millorar els seus errors i van començar a posar les coses més difícils als igualadins. Els jugadors visitants van començar a atacar amb més fluïdesa i posant més dificultat a l’hora de defensar-los. Però tot i això, els nostres jugadors van ser capaços de portar-los a llançar des d’una posició molt tancada, cosa que facilitava la feina al porter local. Al principi de la part, els igualadins van tenir una mica de dificultats en atac, però ràpidament van començar a realitzar el joc que vam veure la setmana anterior a Sant Joan Despí. Els jugadors eren capaços de superar al seu defensor i un cop els venia l’ajuda, passaven la pilota al company que quedava desmarcat que llançava completament sol. Amb aquesta dinàmica, la part va ser guanyada per l’equip local.

La tercera part va ser molt igual a la segona part. Els jugadors visitants seguien posant dificultats als nostres jugadors però van ser capaços de tallar pilotes i obligar a llançar des de posicions molt tancades que juntament amb les parades del porter, dificultaven l’atac visitant. En atac, la dinàmica va tornar a ser la mateixa de la segona part. Els jugadors igualadins van ser capaços de desequilibrar en tot moment i en el moment precís passaven la pilota al company més ben col·locat, que acabava convertint la jugada en gol a favor. Aquesta part, també se la va endur l’equip igualadí.

Amb el partit ja guanyat, els igualadins encara volien guanyar l’última part i van tornar a sortir molt concentrats en el partit, però els jugadors visitants volien emportar-se aquesta part i van posar les coses més difícils als nostres jugadors. Els jugadors del Costerets van ser capaços d’entrar amb més facilitat, es desmarcaven millor i eren capaços de superar als nostres jugadors. Cap al final de la part, els nostres jugadors es van posar més les piles i van començar a fer les ajudes corresponents, dificultant d’aquesta forma l’atac visitant als últims instants. En atac, els nostres jugadors van seguir realitzant el joc que van realitzar durant tot el partit, acabant les jugades en llançaments molt clars per a l’equip visitant. Amb més nervis i més dificultats, els nostres jugadors van ser capaços de guanyar aquesta última part.

El resultat final del partit va ser de 4 parts a favor de l’Igualada i cap part a favor del SEA Costerets. Animem als jugadors a què segueixin treballant dia a dia per poder millorar.

Per part de l’Igualada, entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Arnau C., Arnau Q, Dani, Eric,  Igor, Marc i Xènia.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *