Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 28 de febrer i 1 de març

SÈNIOR MASCULINA TERCERA CATALANA PREFERENT. 1ª Fase. Grup B. Jornada 19

Club Handbol Igualada 29 – 23 Handbol Terrassa “B”

La desena victòria consecutiva permet a l’Igualada posar-se líder

Ton Casellas – Igualada. Partit disputat el passat dissabte a dos quarts de 8 del vespre al pavelló de Les Comes corresponent a la dinovena jornada de lliga, que enfrontava a l’Igualada amb el Terrassa, segon i vuitè classificats respectivament.

L’Igualada pretenia aconseguir la seva desena victòria consecutiva millorant el nivell de joc ofert en algunes fases dels últims partits, en què els jugadors no tenien el cap on l’havien de tenir. A més, calia fer un bon partit abans de l’enfrontament de la setmana vinent a casa del líder de la competició, el Vic.

La primera part va començar amb un domini clarament local gràcies sobretot a la bona defensa que van oferir des del primer minut i amb l’ajuda de les bones aturades del porter. Amb la vessant defensiva a punt, l’atac es va convertir en una tasca relativament fàcil per l’Igualada, que amb molt poc aconseguia fer gols. Amb aquesta dinàmica s’arribava a l’equador de la part amb un favorable 8 a 3. Va ser llavors quan l’entrenador terrassenc va demanar un temps mort que va fer espavilar els seus jugadors. El canvi d’actitud es va notar i els igualadins van començar a tenir alguns problemes en defensa, tot i així l’atac continuava sent un atac i gol. Així doncs, es va arribar a la mitja part amb bon resultat, 16 a 10.

La segona meitat va començar amb els igualadins portant el ritme del partit tot i que això no es reflectís en el marcador ja que es van fallar 4 contraatacs que podien haver matat el partit a falta de molts minuts per a la seva finalització. Els terrassencs per la seva banda anaven fent gols gràcies a uns atacs ben treballats, ja que la defensa igualadina no els hi posava gens fàcil. En l’altre cantó de la pista passava ben bé el mateix, i això feia que la diferència de gols rondés sempre entre els 4 i els 6. Ens els darrers minuts els igualadins van pitjar l’accelerador per tal d’aconseguir un resultat contundent, però la bona feina en la porteria rival ho evitava. Per tant, arribats al final del partit el marcador oferia un favorable 29 a 23 pels de l’Anoia.

Aquest cop sí, bona segona part que ha permès mantenir la diferència de gols aconseguida en els primers minuts del partit. Un bon partit que dóna força als igualadins de cara al dur enfrontament que es preveu la setmana vinent a la pista del Vic, que gràcies a l’ensopegada al camp del Ripollet aquest cap de setmana, permet a l’Igualada arribar líder.

Entrenats per José Manuel Jiménez, van jugar: Jordi Bermejo (7 a.) i Víctor Garcia (8 a.), com a porters. Martí Ruíz (2), José Ramallo (1), Jordi Vilarrubias (3), Esteban Lezama (1), Rubén Álvarez, David Cubí (1), José Luís Álvarez (2), Pol Cantero (3), Adrián Suero (6), Miquel Albareda (2), Sergi Garcia (2) i Òscar Visa (6).

Col·laborador: Ferreteria Jorba Solà

 

SÈNIOR FEMENÍ PRIMERA CATALANA. Fase complementària. Grup 1r al 3r. Jornada 1

Club Handbol Concòrdia 27 – 32 Club Handbol Igualada

Dos punts importants en una pista complicada

El passat dissabte 28 de febrer, l’equip sènior femení del club es va desplaçar a Andorra per disputar el partit corresponent a la primera jornada de lliga de la fase complementària que decidirà les posicions definitives del grup A de Primera Catalana.               

Les jugadores igualadines van començar molt posades en el partit, aconseguint llançar amb molta claredat i aconseguint que les andorranes no fossin capaces de perforar la porteria visitant. Amb un parcial de 0-4, les locals van començar a espavilar i van realitzar un canvi que va canviar la dinàmica del partit. Les jugadores del Concòrdia van començar a realitzar una defensa més forta que dificultava més l’atac igualadí que aconseguia llançar però veia com la portera local parava els seus llançaments. Les locals van aconseguir apropar-se al marcador fins al 4-5. A partir d’aquí, el partit va estar més igualat. Les jugadores andorranes realitzaven una defensa molt tancada que obligava a llançar des de posicions que a la portera li era més fàcil poder parar els llançaments de les igualadines. Les nostres jugadores realitzaven una defensa que a vegades provocava els errors de les jugadores locals però que uns altres cops les locals acabaven llançant en ocasions clares. Amb aquesta dinàmica es va arribar al descans amb un resultat favorable a les jugadores igualadines per dos gols d’avantatge.

A la segona part, les jugadores locals van seguir realitzant una defensa molt dura que costava superar-la però poc a poc les igualadines van començar a ser capaces de començar a llançar amb més claredat i agafant-li el punt a la portera, que durant la primera part va parar molt. Poc a poc les nostres noies van començar a posar en pràctica el joc que saben realitzar i a començar a fer una defensa més forta dificultant més les coses a les locals. Les igualadines van començar a realitzar el seu joc ràpid que no s’havia vist fins al moment i això feia que les locals es comencessin a cansar, tot i això, les jugadores locals també van començar a realitzar contraatacs molt clars. A falta de 10 minuts, les jugadores locals van començar a sortir-se del partit, mentre les visitants van començar a aprofitar la situació per poder marxar en el marcador. Les jugadores locals atacaven amb molta rapidesa i acabaven amb llançaments poc clars que eren aturats per la portera visitant, mentre que les visitants eren capaces de jugar fins a trobar una posició clara de llançament per acabar en gol. Les nostres jugadores van aconseguir marxar de 4 gols al marcador, diferència que van mantenir fins el final del partit.

Per part de l’Igualada, entrenades per Jordi Riba, van jugar: Júlia (portera), Ainoa, Alicia, Jordina, Laura B., Laura F., Mar, Marta, Nora i Raquel.

Col·laborador: Pista Cero

 

PRIMERA CATALANA JUVENIL MASCULINA. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 17

Club Handbol Igualada 26 – 37 Balonmano La Roca

El juvenil cau davant el líder

Aureli Sendra – La dissetena jornada de lliga de primera catalana juvenil masculina es va disputar dissabte a la tarda al pavelló de Les Comes amb un juvenil molt més competitiu que a la primera volta però que no va poder davant l’ handbol de qualitat de La Roca.

La primera part del partit va ser molt entretinguda i per gaudir de l’handbol. Dels 11 nois que composen l’Igualada dos estaven lesionats i un tercer tornava després d’una llarga lesió. Tot i així a la pista es veia un equip que jugava sense complexes davant del potent Balonmano La Roca. Els primers quinze minuts van ser d’un joc igualat i només al final d’aquest període els visitants van poder agafar avantatge. El 13  a 18 era prou digne al final dels primers 30 minuts.

La segona part va començar amb els roquerols molt més encertats provocant exclusions de 2 minuts a dos dels nostres jugadors al mateix temps i que van aprofitar per marxar de fins a 8 gols per davant. Cada cop els atacs igualadins eren més costosos, la bona defensa del Balonmano La Roca forçava tirs poc seleccionats o passades molt pressionades que es perdien. Els nois de l’Igualada però, en cap moment li van perdre la cara al partit i en tot moment el van continuar jugant amb tota la intensitat possible.

Independentment del resultat ja previsible, ens quedem amb la evident millora del joc en aquesta segona volta que esperem que doni els seus fruits davant d’equips més igualats al nostre que ens trobarem per exemple la jornada que ve davant el Parets.

Va jugar a les ordres de Pol Cantero com a jugadors de camp Pere Sendra, David Díaz, Blai Martínez, Jordi Balsells, Eric Gil, Xavi Ballesteros, Sergi Ballesteros, Àlex Campos, Guillem Aribau i Ivan Hernández . Defensant la porteria Carles Serra.

Col·laborador: Gumà Assegurances

 

 

LLIGA CATALANA JUVENIL FEMENINA. 1a Fase. Grup únic. Jornada 19

Club Handbol Igualada 27 – 15 Club Esportiu Molins de Rei

Magnífica victòria

Aquest dissabte dia 28 de febrer de 2015, a les 17,45 hores es va disputar al Pavelló Municipal de Les Comes, el partit de lliga del Juvenil Femení del Club Handbol Igualada contra Club Esportiu Molins de Rei.

Partit  en el que les nostres jugadores van fer novament un partit seriós,  en el que van posar tota la força necessària per donar a l’afició igualadina un nou triomf. Encara que a la primera part les noies de l’Igualada es mostraren una mica descentrades potser per la sanció que s’ha imposat a l’equip per alineació incorrecte, sanció totalment aliena a les nostres jugadores que no es mereixen, i que de confirmar-se  les deixarà a les darreres posicions a la difícil lliga Catalana de Handbol, en la que aquest any  estan demostren que tenen un gran equip.

Pel que fa al joc desplegat per les nostres jugadores, discreta primera part en conjunt, sobretot en defensa, però també en atac demostrant que aquest any l’equip és més complert i equilibrat i per tant pot fer un paper digne dins aquest complicada lliga Catalana.  

Durant bona part del primer període es va veure un joc no gaire fluït de les nostres jugadores que aquest any compten amb millor banqueta, no deixant que l’equip local més fluix a tots els nivells s’avancessin en el marcador, i desplegant bones jugades d’atac. Encara que en aquesta primera part les noies del nostre club podien haver aprofitat mes la seva major rapidesa en el contraatac, el resultat final d’aquesta primer període va ser: Club handbol Igualada 10 Club Esportiu Igualada 9.

A la segona part les nostres jugadores van sortir molt mes centrades en el joc, i amb molta més força, no deixant jugar en cap moment al conjunt visitant, que en aquesta segona part només ha fet sis gols.

Màxima concentració de les nostres jugadores que durant aquest segon període si han aprofitat la seva rapidesa al contraatac, davant un equip que encara que fos més fluix tècnicament ha estat molt concentrat en tot moment. Això ha fet que el partit no acabés en un resultat escandalós sinó amb un marcador molt digne, fruit de l’esperit de lluita mostrat durant bona part d’aquest segon període per l’equip de Molins. El resultat final va ser: Club Handbol Igualada 27 Club Esportiu Molins  15.  

Hem de estar més que mai al costat d’aquest equip, que no mereix el tractament que ha tingut per part dels responsables del club i equip, els quals no han estat a l’alçada en la gestió de la incorporació de la jugadora del cadet en dos partits consecutius  i que ha suposat dues sancions, la segona molt forta i que deixa a les nostres noies en una posició que no mereixen.

A pesar d’aquest “desafortunat” fet, que  ha deixat  molt tocat l’equip, esperem  que continuí la lluita! Noies si continueu així aquest any podem acabar encara molt bé,  sense cap mena de dubte, amb  motivació  i concentració, no fallaran en els partits importants com el de la propera setmana amb un fort rival i acabaran fent una bona temporada a la sempre difícil Lliga Catalana, ànim jugadores.

ENTRENADOR JOSEP GARCIA.  JUGADORES: IRENE GARRIDO, ANA VAZQUEZ, ANA RODRIGUEZ,  IOLA GODO, MARINA JUST, AROA FRESNEDOSO, MARCELA ESQUERRA, MARIA BARRANTES, ORIANA QUINTERO, ANDREA TORREGROSA.

Col·laborador: Garden Anoia 

 

 

LLIGA CATALANA. CADET MASCULINA. 2ª Fase. Sèrie A-2. Jornada 2

Handbol Sant Quirze 33 – 33 Handbol Igualada

Màxima igualtat

 

Aquest passat dissabte a les set del vespre l’equip cadet masculí del Club handbol Igualada es desplaçava fins a Sant Quirze del Vallès per disputar la tercera jornada de la segona fase.

Com de costum, s’esperava un partit d’allò més igualat ja que ambdós equips es trobaven empatats de punts a la taula classificatòria diferenciant-se en la quarta i cinquena posició tant sols per la diferència de gols encaixats i fets.

Altre vegada l’inici del partit va deixar molt a desitjar per part dels anoiencs. Un parcial de 7-1 en els sis primers minuts reflectia la manca de concentració de l’atac visitant que permetia robar una i altra vegada pilotes molt fàcils als locals que amb transicions ràpides aconseguien distanciar-se en el marcador. Abans del minut deu, veient la mala dinàmica ofensiva i defensiva, l’entrenador igualadí va demanar el primer temps mort del partit. Acció, reacció! Quatre instruccions i rotacions en els canvis van propiciar una molt bona remuntada que tornava a posar l’equip dins del partit. Finalitzava la primera part amb un resultat de 14-15 a favor dels visitants.

La segona part va tenir més alternances en el marcador, però cap dels dos equips tenia un clar control del joc . Els grocs i blaus anaven mantenint la diferència a favor entre un i dos gols fins el minut quinze, quan els verds i vermells aconseguien posar-se per davant. Puntuar aquesta setmana semblava complicat pels nois de Roger Calzada, ja que a falta de quatre minuts pel final del partit el marcador era de 33-30 i dues exclusions pràcticament en el mateix minut deixava els igualadins amb quatre jugadors de pista. Un últim temps mort a falta d’un minut i pocs segons  per acabar, quan el marcador reflectia un 33-32,  donava esperances a rascar algun punt de terres vallesanes. I així va ser. El Igualada va tancar el partit amb un parcial de 0-3 i aconseguia l’empat. 33-33.

La setmana vinent es juga l’últim partit de la primera volta, en la qual l’Igualada jugarà contra el setè classificat, la Salle Montcada. Havent puntuat en totes les jornades disputades l’equip té la màxima convicció en ell mateix i vol tancar aquesta volta amb una victòria a casa.

Pel Club Handbol Igualada van jugar; Adrià Senar (porter), Max Segura, Dani Navarro, Nil Subirana, Pep Bové, Arnau Capitán, Cesc Carles, Josep Marcé, Nico Orozco, Joel Caño i Manel Muñoz. Dirigits per Roger Calzada.

Col·laborador: Finques Argent

 

CADET FEMENÍ. LLIGA CATALANA. 1ª FASE. Grup Únic. Jornada 17

Club Handbol Igualada 20 – 33 Handbol Esportiu Castelldefels

Gran primera meitat

Diumenge 01/03 a les 12:00 hores l’equip cadet femení jugava el seu partit corresponent a la jornada 17 de lliga catalana contra l’Handbol Esportiu Castelldefels.

El partit va començar amb molt bones sensacions, i aquestes es van mantenir durant tota la primera part. Amb un joc fluid, el ritme era ràpid i cap dels dos equips aconseguia agafar una renda important al marcador. Entre els minuts 10 i 15 hi van haver certs moments de dubtes i algunes petites errades que va aprofitar l’equip visitant per posar-se amb un 6-9 al marcador. La reacció de les nostres jugadores va ser, però, ràpida i efectiva empatant el partit a 10 gols al minut 20 i a 15 just abans d’arribar al descans. 

No s’havia de deixar que l’equip rival agafés confiança i les nostres jugadores no els posaven les coses fàcils amb la seva lluita i entrega. Les ganes hi eren com sempre, però va ser a partir del minut 10 després de la represa que les forces començaven a fallar. Físicament ja es notava el cansament , amb més lentitud en atac i amb més dificultat per trobar el gol. Des de l’inici del segon temps fins al minut 20 només van aconseguir anotar 2 gols per 12 de les jugadores de Castelldefels, fent un parcial de 2-12 ja molt difícil de recuperar. Al cansament físic s’havia de sumar també el mental de les jugadores igualadines ja que, malgrat els esforços, veien que el partit el tenien cada cop més costa amunt. Tot i així van aguantar i donar la cara fins el xiulet final acabant el partit  amb un resultat de 20-33.

Dirigides per: Joan Alcoberro

Van jugar: Nuria i Jana coma porteres. I Aida, Carla, Èlia Roca (lesionada), Elia Torreblanca, Maria, Marta, Alba, Amanda, Júlia i Olga com a jugadores de camp.

Col·laborador: Acadèmia Igualada

 

INFANTIL FEMENÍ. LLIGA CATALANA. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 17

Club Handbol Igualada  15 – 33 Balonmano La Roca

Cal canviar el xip

Aquest cap de setmana l’equip infantil jugava el partit corresponent a la 17ª jornada de Lliga Catalana contra un gran rival com és el B.M La Roca.

Les igualadines que en les últimes setmanes estaven en trajectòria ascendent en el seu joc i en sensacions, no tan en resultats, van jugar un partit gris i apagat contra un gran rival, amb unes idees clares en el joc.

L’actitud de les nostres jugadores no va ser l’esperada, com a mínim durant els primers 25 minuts de joc i això les va condemnar a jugar sempre a remolc en el marcador i a no trobar el camí esperat per poder realitzar el partit que elles esperaven. És cert, que aquests partits no són la nostra lliga, però esperàvem quelcom més de les nostres jugadores ja que, com s’ha dit anteriorment, veníem d’una dinàmica positiva en quan a joc, però aquest cap de setmana les coses no sortien com elles volien i l’estat anímic va anar baixant fins al punt d’arribar a l’equador del matx amb una actitud que no ens agrada veure a la pista. Sort que a la represa això va canviar i les joves jugadores igualadines, tot i tenir el partit perdut, van treure forces i ens van tornar a demostrar que quan volen tenen aquell esperit de lluita i sacrifici que en les últimes jornades tan havíem destacat.

Ara tocar canviar el xip del diumenge i tornar als entrenaments amb molta il·lusió i ganes de treballar per seguir aprenent i créixer tan individualment com en equip.

Pel Club Handbol Igualada dirigides per Joan Alcoberro i Pere Sendra van jugar: Jana i Xènia (portería); Alba Camañes; Alba Casé; Júlia; Laia; Olga; Amanda i Natàlia.

Col·laborador: DC Dent

 

ALEVÍ MIXTE CAMPIONAT PROMOCIÓ. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 14

CH Igualada “B” 6 – 10 CE Molins de Rei “A”

Derrota que anima a seguir treballant

 

El passat dissabte 28 de febrer, l’aleví “B” va disputar a Les Comes el partit de la catorzena jornada de lliga davant del Molins de Rei “A”.

Es va començar el partit amb els nois molt desperts i atents en el joc, tot i així es van cometre errors en els llançaments i algunes passades. Però aquests errors es van cometre per part dels dos equips, i la igualtat en el joc va portar el partit en una tònica semblant durant totes les parts, amb molta igualtat al terreny de joc. A la primera part va ser tan igualat el que va acabar el període empatat.

A la segona part els visitants van aconseguir posar-se per davant el marcador amb una diferència de gols mínima, però que els animava a lluitar el partit i posar encara més dificultat als nostres jugadors, que malgrat això no van abaixar els braços, i la derrota de la part els va esperonar.

Al següent període es va tornar a l’inici: una igualtat en el joc que també va portar a l’empat de la part, amb errors dels dos equips. A l’empatar, els nostres jugadors van lluitar la última part fins al final per almenys empatar el partit, i no va ser fins a l’últim moment que es va decidir qui guanyava la part: 1 gol en contra l’Igualada.

El resultat final, malgrat la igualtat en el joc, va ser de dos parts a favor del Molins de Rei, i dues empatades, el que suposa un resultat de 6 a 10. Aquesta derrota tan ajustada anima als jugadors de l’Igualada a seguir treballant per arribar a superar aquests partits tan igualats.

Van jugar a les ordres de Pere Sendra a l’Igualada “B”: Àlex, Joan, Raül, Hugo, Emili i Núria.

Col·laborador: Incelmaq, S.L.

 

ALEVÍ MIXTE CAMPIONAT ALEVÍ MASCULÍ-MIXT PROMOCIÓ (MINI). 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 14

Handbol Sant Joan Despí “B” 4 – 12 Club Handbol Igualada “A”

Bon partit

El passat dissabte 28 de febrer, l’equip aleví “A” del club es va desplaçar a Sant Joan Despí per disputar el partit corresponent a la catorzena jornada de lliga.

Els jugadores visitants es van desplaçar a Sant Joan Despí amb moltes baixes i sense cap canvi. Això dificultava molt les coses als nostres jugadors, ja que havien d’aguantar tot el partit a una intensitat alta.

Totes les parts van ser molt semblants, els jugadors igualadins van saber en tot moment desmarcar-se molt fàcilment per acabar llançant en ocasions molt clares que acabaven en gol a favor de l’Igualada. Poc a poc, el públic assistent va començar a veure com els jugadors igualadins desplegaven un molt bon joc, aconseguint superar al seu defensor i en el moment que els venia l’ajuda deixaven anar la pilota al company que quedava desmarcat que llançava sol i aconseguia marcar en la gran majoria de llançaments. Respecte a la defensa, inicialment els nostres jugadores estaven una mica descol·locats però poc a poc van entrar dins del partit i van començar a realitzar una molt bona defensa que dificultava molt l’atac local i només aconseguien llançar des de posicions molt tancades, i veien com el porter visitant parava molts dels seus llançaments. A més, en la defensa van ser capaços de tallar diverses pilotes i, a partir d’aquí, muntar un contraatac que finalitzaven amb poques passades i sense botar.

Molt bon partit dels petits jugadors del club que van aconseguir emportar-se els dos punts. Els animem a què segueixin treballant dur durant els entrenaments.

Per part de l’Igualada, entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Bernat, Marc, Dani, Arnau Q. i Eric.

Col·laborador: Mestrans, S.L.

 

5a DIADA D’HANDBOL FEMENÍ CATALÀ

Gran participació de les nenes benjamines del Club Handbol Igualada

5a Diada de l'Handbol Femení

El diumenge 1 de març les jugadores benjamines del projecte VIU L’HANDBOL del CH Igualada van participar a la 5a Diada d’Handbol Femení Català. La trobada, organitzada per la Federació Catalana d’Handbol i el CH Vilanova, es celebrava en les instal·lacions esportives de Can Tito de Vilanova del Camí.

Les igualadines van disputar quatre partits al llarg de tota la jornada. Enfront seu van trobar equips molt forts físicament i ben preparats tàcticament: CH Sant Joan Despí A i B, Joventut Handbol La Llagosta i CE Molins de Rei. Les nenes de l’Igualada jugaren amb molta empenta i decisió mostrant un handbol vistós que va agradar i entretenir al públic que les acompanyava. Van gaudir molt de la pràctica de l’handbol, en una trobada on l’important era la diversió, i per tant, en els partits no hi havia ni marcador ni classificació. 

Al llarg d’una jornada esgotadora les nostres jugadores van tastar també totes les activitats lúdiques, com inflables i diversos tallers, que l’organització va disposar. Felicitem a les nostres petites per la gran representació que han fet del nostre Club. Elles són el futur de la línia femenina que entre tots hauríem de consolidar.

Dirigides per Nora Muñoz, Jordina Marsal i Elias Galiano, van participar Júlia Oliveras, Abril de Tena, Alba de Tena, Nuria Checa, Vinyet  Gumà, Alba Senar, Berta Piqué i Núria Taixé.

Col·laborador: Cor Verd Restaurant

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *