Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 14 i 15 de febrer

SÈNIOR MASCULINA TERCERA CATALANA PREFERENT. 1ª Fase. Grup B. Jornada 17

Club Handbol Igualada 23 – 22 Handbol Sant Quirze “C”

Victòria en l’últim segon

Ton Casellas – Igualada. Partit disputat el passat dissabte a un quart de 8 del vespre al pavelló de Les Comes corresponent a la dissetena jornada, que enfrontava l’Igualada amb el Sant Quirze “C”, segon i dotzè classificats respectivament.

La primera part va començar amb un joc força igualat per part dels dos equips. Hi havia un cert descontrol en el joc que desplegaven tots dos equips, amb uns atacs força dispersos i una defensa poc concentrada. Els igualadins necessitaven demostrar perquè està situat en la segona posició de la taula amb una millora en el seu joc, i aquesta va arribar a partir de la meitat de la primera part. L’Igualada es va posar les piles en defensa i això va afavorir en l’aspecte ofensiu, agafant cada cop més confiança en els llançaments i en les jugades ràpides de contraatac. Gràcies a aquests bons minuts els igualadins aconseguien un parcial de 10 a 3 que els permetia arribar al descans amb un contundent 16 a 8.

A l’inici de la segona meitat l’Igualada pretenia administrar l’avantatge i si es podia, òbviament, augmentar-la, però va succeïr ben bé el contrari. Els del Vallès no van tirar la tovallola i a mesura que passaven els minuts anaven retallant distàncies. Els igualadins veien com deixaven escapar la gran diferència de gols que tenien a base de males defenses i uns atacs gens organitzats que propiciaven contraatacs i gols fàcils pels de Sant Quirze. A pocs minuts del final van ser capaços d’aconseguir empatar el partit i va ser llavors quan van aparèixer els nervis. A dos minuts del final els igualadins van malgastar dos atacs per cometre errors infantils. A falta de pocs segons per finalitzar el partit el porter del Sant Quirze va realitzar una gran aturada que els permetia tenir la possessió en els últims segons, però una errada del seu lateral va propiciar un contraatac dels igualadins que van aconseguir desfer l’empat, literalment, a falta d’un segon per a finalitzar el matx.

Així doncs, victòria agònica de l’Igualada que els permet seguir en la segona posició. Cal destacar els bons minuts de la primera meitat però cal fixar-se en els errors comesos en una segona part per oblidar. La setmana vinent els igualadins es desplaçaran a Castelldefels per enfrontar-se amb el dotzè classificat.

Entrenats per José Manuel Jiménez, van jugar: Ton Casellas (6 a.) i Víctor Garcia (7 a.), com a porters. Martí Ruíz (2), Jordi Vilarrubias (1), Esteban Lezama (3), Rubén Álvarez (1), Dani Fons, José Luís Álvarez (1), Pol Cantero (5), Miquel Albareda, Sergi Garcia (6), Roger Calçada (1) i Òscar Visa (3).

 

PRIMERA CATALANA JUVENIL MASCULINA. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 15

Handbol Esplugues “B” 29 –  Club Handbol Igualada 34

Victòria per tancar la primera volta

Juvenil masculí

Aureli Sendra – La quinzena jornada tancava la primera volta de lliga de  primera catalana juvenil masculina guanyant a domicili a l’Handbol Esplugues diumenge passat pel matí.

Tot i que el joc desplegat pels jugadors igualadins durant la primera part era de bon nivell el marcador afavoria als espluguins, jugades de contraatac o tirs clars els erràvem davant de porteria no aconseguint passar davant al marcador fins al minut 20. Un parell de bones d’aturades i pilotes recuperades, ara sí es van transformar donant-nos avantatge i acabant la primera part amb un 15 a 17 merescut.

El segon temps el joc va ser més entonat i constant augmentant fins a quatre gols de diferència el marge pels jugadors de l’Igualada. La sensació de superioritat al camp era clara però el joc de l’handbol com sempre ens dóna girs i emocions els d’Esplugues van pujar la intensitat, va aparèixer com no la defensa mixta als nostres jugadors més efectius i sancions de 2 minuts molt hilarants van aconseguir descentrar-nos. Un sol gol de diferència al minut 50 però de nou va aparèixer l’actitud guanyadora d’aquest nois que un altre cop amb aturades, un altre cop amb recuperacions aconseguien gols ràpids de contraatac i mostraven de nou la superioritat del joc igualadí rubricada amb cinc gols de diferència al final del tems reglamentari.

Bona primera volta de joc i competitivitat creixent d’aquest equip que no ha tingut el premi merescut de més victòries, els 10 punts es fan curts per l’handbol que hem vist al camp però que ens dóna ànims per millorar i confiança de cara la segona volta que comencem la setmana que ve.

Va jugar a la porteria Carles Serra i com a jugadors de camp Pere Sendra, David Díaz, Blai Martínez, Jordi Balsells, Eric Gil, Xavi Ballesteros, Sergi Balleteros, Guillem Aribau i Ivan Hernández tots a les ordres de Pol Cantero.

 

LLIGA CATALANA. CADET MASCULí. 2ª Fase. Sèrie A-2. Jornada 1.

Unió Esportiva Sarrià 32 – 35  Club Handbol Igualada

Inici esperançador

Inici de la segona fase, en què l’Igualada s’enfrontarà amb els quatre últims classificats del grup A de Lliga Catalana. Unió Esportiva Sarrià, Handbol St Quirze, La Salle Montcada i Handbol Ègara. Classificats respectivament, del 5è al 8è.ç

El sorteig per determinar l’ordre dels enfrontaments va voler que els igualadins haguessin de desplaçar-se a Sarrià de Ter,  a priori el rival més fort d’aquesta fase.

Després de casi dues hores de viatge en autocar,  els de l’Anoia  van fer un inici de partit fluix. La falta d’intensitat defensiva i l’efectivitat de cara porteria feia que el resultat al minut 20 de la primera part fos de  9 a 3. Els locals jugaven el seu joc lent però ordenat,  que els visitants no van saber trobar-hi solucions fins els 10 últims minuts de la mateixa. Amb una petita revifalla de l’Handbol Igualada s’arribava al descans amb un resultat més ajustat. 12 – 9 .

L’ inici de la segona part seria molt important per veure si l’Igualada podia tornar cap a casa amb un bon resultat o tornar sense cap punt. Aquells últims 10 minuts de la primera part no  només van servir per reduir el resultat en el marcador, sinó també perquè els grocs i blaus trobessin la manera de plantar cara als serrianencs.  Així doncs amb la solució a les seves mans, els jugadors dirigits per Roger Calzada ja havien empatat el matx amb els 5 primers minuts i aconseguien mantenir un resultat sempre favorable d’entre 1 i 3 gols de distància.

El resultat final, 32 – 35 , fa que el Igualada comenci aquesta segona fase amb molta força per disputar la resta de partits.

Esperem que la bona ratxa i l’actitud dels nois continuï, i puguin escalar ràpidament posicions a la classificació.

 

CADET FEMENÍ. LLIGA CATALANA. 1ª FASE. Grup Únic. Jornada 15

Club Handbol Igualada 16 – 26 Handbol Ascó

Vençudes per les circumstàncies

Al pavelló Sala de Barri de les Comes es disputava a les 9:45 hores del dissabte 14/02 una nova jornada de lliga.

Un partit que s’encarava amb molta il·lusió i que no va resultar ser el que s’esperava. Els primers 30 minuts no van ser gaire vistosos i les nostres jugadores no van desenvolupar el seu joc amb comoditat, anant sempre per darrera al marcador.  Fins el minut 15 aquesta diferència només era d’un gol per sota (6-7), però la manca d’encert en atac en els últims moments d’aquesta primera part,  marcant únicament 2 gols en els segons 15 minuts, va portar a un marcador de 8-14 abans del descans. Una renda important però recuperable com ja ens van demostrar en el darrer partit a casa. 

La represa va suposar un canvi d’imatge i d’intencions. Les jugadores igualadines van sortir amb convenciment de remuntar el resultat i concentrades per fer-ho. S’anaven acostant al marcador fins reduir la diferència a 3 gols, i tenint la possibilitat de reduir-la a 2 en tres ocasions, que van acabar malauradament amb jugades d’atac errades. L’equip rival va saber jugar el seu partit i, sobretot a partir d’aquest moment que les nostres jugadores s’acostaven i potser veien perillar el resultat, van imposar un joc dur i una forta defensa que en moltes ocasions s’hagués hagut de penalitzar, i que no es va saber aturar. La impotència davant aquests fets va poder amb les nostres cadets i, en canvi, les jugadores d’Ascó anaven creixent al veure que les seves accions no eren sancionades i que les nostres jugadores estaven física i moralment tocades. Des d’el minut 20 fins al final del partit, desanimat i vençut per les últimes circumstàncies,  l’Igualada no va poder anotar cap gol per 5 de l’equip visitant, acabant el partit amb un marcador immerescut de 16-26.

Dirigides per: Joan Alcoberro

Van jugar: Jana i Nuria Rizo (lesionada) com a porteres. Aida, Carla, Èlia Roca (lesionada), Elia Torreblanca, Maria, Marta, Alga, Júlia i Olga com a jugadores de camp.

 

TROBADA D’HANDBOL A SANTA MARGARIDA DE MONTBUI

Club Handbol Montbui 16 – 11 Special Apinas

Un gran espectacle

Apinas-SMM

Ton Casellas – Igualada. Partit disputat el passat 25 de gener a les instal·lacions esportives Montaqua, a Santa Margarida de Montbui, que enfrontava l’equip Special del Club Handbol Igualada amb l’infantil femení del Club Handbol Montbui.

El partit es va dividir en dues aprts de 20 minuts cada una. Durant tot el partit el domini va ser clarament de les de Montbui. Al principi els nois del Special no estaven concentrats però poc a poca es van anar animant. Al llarg del partit es van poder veure algunes jugades bent randes dels igualadins, però sobretot atacaven a base de jugades individuals. Finalment el partit va acabar amb el resultat de 16 a 11 favorable a les montbuienques.

Cal destacar un cop més l’esforç i ambició dels jugadors del Special i l’alegria dels espectadors de veure gaudir de l’esport, i sobretot de l’handbol, persones amb discapacitat.

Entrentats per Roger, Jou, Marc, Jordina, Sergi i Ton, van jugar: David, Àlex, Ariadna, Raúl i Iván.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *