Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 7 i 8 de febrer

SÈNIOR MASCULINA TERCERA CATALANA PREFERENT. 1ª Fase. Grup B. Jornada 16

Club Handbol Valldoreix 25 – 34 Club Handbol Igualada

Aferrats a la segona posició

Ton Casellas – Igualada. Partit disputat diumenge a les 10 del matí al pavelló municipal de Sant Cugat corresponent a la setzena jornada de lliga i que enfrontava al Valldoreix amb l’Igualada, vuitè i segon classificat respectivament.

La primera part va començar força malament pels igualadins, que semblava que encara no s’haguessin despertat i això ho va aprofitar el Valldoreix per agafar ràpidament un avantatge força clar en els primers minuts del partit i mantenint la porteria a zero. Al cap de pocs minuts l’Igualada va despertar i va començar a jugar tot i que amb un nivell encara força baix, tot i així el joc els permetia anar reduint diferències. A l’acabar la part, els igualadins van ser capaços d’anar cap als vestidors amb empat, 14 a 14.

La segona meitat va arrencar amb un ritme i nivell de joc força igualat. Tot i no oferir una bona defensa, els igualadins van tenir sort del porter per seguir dins del partit. A l’arribar a la meitat de la segona part es va produir el punt d’inflexió, i per fi l’Igualada va desplegar el seu joc habitual, amb una clara millora en defensa i sent més efectius en atac. Així doncs, es va arribar al final del partit amb un clar 25 a 34 favorable als igualadins.

Mal partit de l’Igualada que va saber salvar en els últims minuts. El més important, els dos punts que els permet seguir segons a la classificació i agafar més avantatge amb els perseguidors. La setmana vinent els anoiencs s’enfronten amb el Sant Quirze “C”, dotzè classificat.

Entrenats per José Manuel Jiménez, van jugar: Jordi Bermejo (11 a.) i Robert Canadell (6 a.), com a porters. Jordi Vilarrubias (3), Esteban Lezama (6), Rubén Álvarez (3), David Cubí (2), José Luis Álvarez (1), Dani Fons (2), Pol Cantero (3), Adrián Suero (6), Jordi Grado (2) i Òscar Visa (5).

 

SÈNIOR FEMENÍ PRIMERA CATALANA. 1ª Fase. Grup A. Jornada 13

Club Handbol Igualada 27 – 12 CH Concòrdia

Una nova victòria

El passat diumenge 8 de febrer, l’equip sènior femení del club va rebre a Les Comes a l’actual tercer classificat per disputar el partit corresponent a la tretzena jornada de lliga.

Les nostres jugadores van començar molt posades en el partit, desplegant el seu joc ràpid i van realitzar un parcial de 7 a 0 a favor seu. Això va fer que les jugadores igualadines baixessin una mica el seu ritme de partit, donant oportunitats a les noies del Concòrdia de trencar la seva defensa i de tallar alguns atacs que es convertien en contraatacs en contra de les locals. Això, juntament amb les parades de la portera visitant, va fer que la distància aconseguida es mantingués i no augmentés, desanimant una mica a les jugadores locals, que van aconseguir marxar de 7 gols d’avantatge a la mitja part (14-7).

La segona part va començar amb la dinàmica que havia acabat la primera, amb errors en els llançaments de les nostres jugadores que aconseguien llançar en ocasions clares però que la portera visitant evitava que es transformessin en gol. En defensa les igualadines tenien alts i baixos, defenses molt bones en què eren capaces de forçar els errors de les visitants i defenses amb molt poca intensitat que feien que les jugadores del Concòrdia llencessin de forma clara. Tot i això, les jugadores igualadines van ser capaces d’augmentar la distància al marcador fins arribar al resultat final de 27 a 12.

Per part de l’Igualada, entrenades per Jordi Riba, van jugar: Júlia (portera), Marta, Mar, Raquel, Ainoa, Alicia, Laura F., Jordina, Nora i Laura B.

 

PRIMERA CATALANA JUVENIL MASCULINA. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 14

Oar Gràcia Sabadell 43 –  26 Club Handbol Igualada

Un juvenil sense opcions

Aureli Sendra – Catorzena jornada de lliga de primera catalana juvenil masculina dissabte al vespre al Pavelló de l’OAR Gràcia de Sabadell un dels clubs clàssics del handbol català amb derrota pels igualadins.

Després de guanyar a un gegant ens tocava enfrontar-nos a un altre, el quart classificat i no ens quedem curts a l’hora de definir-los. L’envergadura de tots els jugadors de camp era molt superior en totes les posicions als nois igualadins i tècnicament podríem assumir que també. Al camp, el joc responia a atacs molt treballats per part nostre i ràpids i senzills pels vallesans, era molt difícil aguantar amb una defensa física als pivots i laterals de l’OAR. Tot i així el marcador estava igualat, l’Igualada aguantava desequilibrant amb habilitat la defensa i inclús va poder avançar-se en algun moment dels primers 15 minuts. Temps mort per reconduir la nostra defensa però també va servir per ajustar la defensa rival, els nostres tirs ja no aconseguien entrar, s’estavellaven en la defensa i els sabadellencs s’allunyaven al marcador 20 a 14 al final de la primera part.

Podem dir que la segona part va ser de les pitjors que hem jugat aquesta lliga, la superioritat dels jugadors de l’OAR era clara, no calien tampoc petites i contínues errades de l’àrbitre que van descol·locar encara més el ja difícil joc igualadí, que independentment de la derrota que intuíem tots, van desdibuixar la constància i el compromís a que ens tenen acostumats els nostres jugadors.

Res a dir i felicitar als sabadellencs pel magnífic conjunt que tenen i animar als nostres nois per la setmana que ve que ens enfrontem a un rival més directe

Van jugar a les ordres de Pol Cantero, Pere Sendra, David Díaz, Blai Martínez, Jordi Balsells, Eric Gil, Xavi Ballesteros, Sergi Balleteros, Guillem Aribau i Ivan Hernández com a jugadors de camp i Carles Serra a la porteria.

 

CADET FEMENÍ. LLIGA CATALANA. 1ª FASE. Grup Únic. Jornada 14

Handbol Sant Quirze 44 – 18 Club Handbol Igualada

Sense convicció

Dissabte a les 9:15 hores les jugadores del cadet disputaven a Sant Quirze del Vallés el seu partit corresponen a la jornada 14 de lliga catalana.

Hi ha poques coses a dir sobre el partit i sobre la contundent victòria de l’equip local. Les jugadores igualadines no van estar mai dins del partit ni es van sentir còmodes en cap moment.

És cert que tenien al davant al segon classificat, però ningú perd ni guanya un partit abans de començar. Hi ha 60 minuts en joc que els dos equips han de jugar i amb la màxima lluita i convicció. També s’ha de dir que un marcador en contra per 9-3 ja als primers 15 minuts de joc no ajudava a llegir el partit amb optimisme i això és el que va succeir. Les nostres jugadores no van tenir un bon inici i el marcador, cada vegada més en contra, no facilitava les coses i semblava portar-les al desànim i a la resignació. L’atac era molt espès, la defensa no gaire millor i no hi havia rapidesa en el joc. Tot plegat va portar a un resultat al final de la primera part de 17-8.

Al contrari del que va passar la jornada anterior, el descans no va servir de revulsiu i la segona part va ser una continuació dels primers 30 minuts. Molta lentitud en el joc de les nostres jugadores que provocava contraatacs freqüents del Sant Quirze, poques idees i encert en atac marcant només 2 gols en 15 minuts, sumat a un nombre important de pilotes perdudes per imprecisions i precipitació en les passades, van fer que l’Igualada no es cregués mai que podia plantar cara i que l’equip local s’anés distanciant cada vegada més al marcador. Finalment el partit va acabar amb un resultat de 44-18, massa diferència per la que realment existeix entre els dos equips. Aquestes jugadores ens tenen demostrat que poden fer front a qualsevol rival i així ho han de creure, com ho creiem els que les coneixem.

Dirigides per: Joan Alcoberro

Van jugar: Jana (portera). Aida, Carla, Èlia Roca (lesionada), Elia Torreblanca (lesionada), Maria, Marta, Alba, Amanda, Júlia i Olga com a jugadores de camp.

 

INFANTIL MASCULÍ LLIGA CATALANA. 1ª Fase. Grup A. Jornada 14

Club Handbol Igualada 12 – 35 Futbol Club Barcelona

Cap a la segona fase

16475606812_f8a4d6a198_k

Aquest diumenge a Les Comes l’equip infantil masculí rebia la visita del líder de grup i possiblement un dels millors equips estatals d’handbol de la categoria: el FCB Handbol. L’equip igualadí ja ha aconseguit el primer objectiu marcat que es passar a la segona ronda eliminatòria en la màxima competició a nivell regional La lliga Catalana.

Coneixedors de que el rival es troba en un nivell força superior al conjunt local les directrius del equip tècnic eren molt realistes, mirar de gaudir tot el possible d’un rival de màxima categoria i gaudir d’un gran ambient en el pavelló fruit de la crida feta pel club.

Així doncs els jugadors van saltar a la pista amb molta il·lusió i actitud de plantar cara al FCB Handbol, cosa que es va mantenir durant els primers quinze minuts, amb una defensa ferma conjuntada amb bones actuacions a la porteria que van propiciar clares ocasions pels Igualadins, tot i que el FCB Handbol no ho posava gens fàcil.

Amb tot, els jugadors de l’Handbol Igualada no aconseguien que el treball a la defensa es transformés al marcador, i mica en mica es va notar el desànim en l’equip, ja que gairebé totes les oportunitats de marcar topaven amb la defensa , el porter o no trobaven porteria. El resultat al descans era favorable al conjunt blaugrana per un 4-12.

A la represa el FCB Handbol va mantenir el ritme defensiu que els propiciava nombroses ocasions de contra-cop i l’equip igualadí no aconseguia traspassar les línies del Barcelona, així la tònica del partit era totalment blaugrana augmentant considerablement el marcador fins al final. Amb tot els jugadors igualadins tot i les evidents diferències no van deixar de lluitar encara que el marcador final de 12 – 35 no donés fruits al treball efectuat.

Cal felicitar a tots els integrants del equip infantil masculí per el repte aconseguit i desitjar-los molts èxits en la segona fase on es troben, cal recordar-ho, entre els millors 8 equips de Catalunya.

Per part del Club Handbol Igualada van jugar : David Malpartida, Marc espinagosa, Marc Andreu, Xavier Reina, Arnau Torner, Biel Hornas, Iker Sabuquillo, Ivan Ruiz, Gerard Carrasco, Jose Herreria, Toni Puig , Porter : Joel Solanelles. Entrenadors : Sergi Garcia i Jose A. Herreria.

 

INFANTIL MASCULÍ PRIMERA CATALANA. 1ª Fase. Grup A. Jornada 13

OAR Gràcia Sabadell “A” 43 – 19 Club Handbol Igualada “B”

Bon partit malgrat la derrota

El passat diumenge 8 de febrer, l’equip infantil masculí “B” del club es va desplaçar a Sabadell per disputar el partit corresponent a tretzena jornada de lliga davant de l’OAR Gràcia Sabadell “A”.

Els jugadors igualadins eren molt conscients que s’enfrontaven a un rival molt fort i què era el que havien de fer perquè no tornés a passar el que va passar a la primera volta. Els nostres jugadors sabien que no es podien desanimar i això es va veure gairebé en tot el partit on els nostres joves jugadors van lluitar en tot moment. A l’inici del partit, els jugadors locals van començar demostrant que són els líders del grup i van començar a marxar en el marcador. Van realitzar una defensa molt oberta i forta, cosa que dificultava molt l’atac dels igualadins. El seu atac era ràpid i amb força, acabant sempre llançant de situacions centrades i amb llançaments gairebé impossibles de parar per part dels nostres porters. Poc a poc, els joves igualadins van començar a desplegar un joc en equip a través de jugades molt ben treballades i van començar a perdre la por en defensa, intentant que els llançaments fossin de posicions més tancades per facilitar la parada dels nostres porters que en van fer algunes de molt interessants. La dinàmica de la primera part va ser d’atacs llargs per part dels nostres jugadors i atacs molt curts i ràpids per part dels jugadors locals. Amb aquesta dinàmica i amb un bon joc dels nostres jugadors es va arribar a la mitja part amb un resultat de 18 a 10.

A la segona part, els nostres jugadors van sortir a seguir amb el joc que estaven realitzant i a seguir lluitant sense tenir en compte el marcador, però l’equip local va sortir molt més fort. La seva defensa va ser més agressiva, cosa que feia que els atacs s’haguessin de començar gairebé des de mig camp i això dificultava l’atac igualadí. A més, els jugadors locals van començar a desplegar el seu joc de contraatac que feia que marxessin encara de més gols d’avantatge. Això va fer que els jugadors visitants sobre el minut 20 comencessin a fer la seva i deixessin de jugar en equip, cosa que encara feia que es perdessin més pilotes en atac. Després d’un temps mort els nostres jugadors es van calmar una mica i van seguir lluitant fins al final.

Tot i la derrota, felicitar als jugadors igualadins, que van lluitar durant tot el partit amb un rival clarament superior a ells i no es van rendir en cap moment i els animem a seguir treballant.

Per part de l’Igualada, entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Bernat i Pol.Q (porters), Marc Martínez, Biel, Pol C., Isaac, Marc Muntané i Edgar.

 

ALEVÍ MIXTE CAMPIONAT PROMOCIÓ. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 12

Club Handbol Igualada “A” 7 – 9 Handbol Esplugues Blau

Bon joc tot i la derrota

El passat dissabte 7 de febrer, el nostre aleví “A” va disputar a Les Comes el partit corresponent a la dotzena jornada de lliga davant de l’Handbol Esplugues Blau.

A la primera part, els nostres jugadors van sortir molt endollats en el partit i van començar a desplegar el joc que realment saben fer. Van començar realitzant una defensa molt bona i forta, cosa que complicava l’atac visitant, que es basava molt en dos jugadors que tenien. Respecte a l’atac, els jugadors locals eren capaços de desmarcar-se amb molta claredat, aconseguint llançaments clars. Tot això es va veure reflectit al marcador i aquesta part se la va emportar l’equip igualadí.

A la segona part, els igualadins van sortir més confiats i amb menys intensitat que a la primera part. Això va fer que la defensa que realitzaven els nostres jugadors fos més fluixa que la que van realitzar a la primera part. Això va fer que els jugadors visitants ataquessin amb molta més claredat i que arribessin a porteria amb molta facilitat i aconseguissin transformar els seus atacs en gols. Respecte a l’atac, els nostres jugadors van començar a fer cadascú a la seva, cosa que va dificultar molt l’atac igualadí que va arribar molt poc a porteria i quan ho feia era en situacions poc clares de llançament, dificultant que aquest es convertís en gol. Aquesta part la va guanyar l’Handbol Esplugues Blau.

Vist que la segona part va ser més fluixa, els jugadors es van adonar que havien de tornar a desplegar el joc que havien realitzat a la primera part i van sortir molt més endollats. Durant aquesta part vam poder tornar a gaudir d’una bona defensa dels jugadors igualadins, que van ser capaços de parar correctament els atacs dels jugadors de l’Esplugues. D’altra banda, els jugadors visitants també van realitzar una bona defensa, cosa que dificultava l’atac igualadí. Per tant, en aquesta part hi va haver molta igualtat, tanta que al final es va arribar amb empat.

Per tant, qui guanyava l’última part s’emportava el partit. Això es va notar ja que els dos equips van sortir molt concentrats en el seu joc i, sobretot, en la seva defensa. Els igualadins van sortir més centrats que els jugadors visitants i van començar a estar per sobre el marcador. Però els jugadors de l’Esplugues van començar a espavilar-se i això va posar més dificultats a la defensa igualadina i a l’atac dels locals. A partit d’aquest moment, es va veure molta igualtat dins de la pista. Les dues defenses eren defenses fortes que complicaven els atacs dels rivals, aconseguint que els llançaments fossin de posicions tancades que juntament amb les aturades dels dos porters feia que tot fos més igualat encara. A l’últim minut es va poder observar el nerviosisme dels jugadors igualadins que portaven una estona per davant del marcador amb un gol d’avantatge, tot i que els jugadors visitants van ser capaços d’empatar el partit. Un gol anul·lat a l’Igualada per invasió de l’àrea donava vida als jugadors visitants que van ser capaços de transformar el seu atac en gol donant la volta al marcador. Els jugadors tenien la oportunitat d’empatar el partit a poc temps perquè l’àrbitre xiulés el final, però els nervis van poder amb ells i l’últim llançament que van fer va anar al pal, els jugadors visitants van agafar el rebot i van ser capaços de muntar un àtac ràpid on els jugadors locals van fer un penal a falta de 3 segons. Aquest va ser transformat en gol donant la victòria a l’Esplugues.

El resultat final va ser d’una part a favor de l’Igualada, una part empatada i dues parts a favor de l’Handbol Esplugues Blau. Felicitem als nostres jugadors pel partit que van fer, fent gaudir molt el públic assistent i els animem a què segueixin treballant fort als entrenaments per poder millorar.

Per part de l’Igualada, entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Judit, Aniol, Dani, Arnau Quintana, Eric, Marc, Igor i Arnau Claramunt.

 

ALEVÍ MIXTE CAMPIONAT PROMOCIÓ. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 12

SEA Costerets AMB 12 – 4 Club Handbol Igualada “B”

Derrota clara

El passat dissabte 7 de febrer, l’aleví “B” va disputar a Sant Pere de Ribes el partit corresponent a la dotzena jornada de lliga davant del SEA Costerets.

Malgrat venir d’una victòria que animava als jugadors per seguir treballant i esforçar-se per poder guanyar més partits, els igualadins van sortir a pista adormits i sense ganes, el que va suposar atacs molt ràpids i fàcils per part dels de Ribes, que sense haver d’esforçar-se gaire, van dominar la part.

A la segona part, el nostre aleví va activar-se, però tot i així no aconseguia una defensa tan sòlida com la dels locals, i en conseqüència, malgrat una millora notable en atac, els Costerets tornaven a guanyar la part però amb molta menys diferència que l’anterior.

A la tercera i quarta part, els igualadins mica en mica van sentir-se més còmodes en el terreny de joc, aconseguien solidificar la defensa recuperant pilotes, el que suposava més oportunitats d’entrar de nou en el partit, i dificultant l’atac dels contrincants. Tot i tenir en compte aquestes millores, es va seguir la tònica de la segona part: l’atac millorava mica en mica, ajustant bastant el marcador, però la defensa no aconseguia ser molt intensa com per arribar a superar-los.

El resultat final va ser de quatre parts a favor del SEA Costerets, el que suposa un resultat de 12 a 4. Animem a tots el nostres jugadors a què segueixin treballant als partits i sobretot als entrenaments per poder millorar i guanyar més partits.

Van jugar a les ordres de Pere Sendra: Àlex, Joan, Raül, Melat, Hugo, Emili i Núria.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *