Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques dels partits: 24 i 25 de gener

SÈNIOR MASCULINA TERCERA CATALANA PREFERENT. 1ª Fase. Grup B. Jornada 14

Club Handbol Sant Andreu 27 – 30 Club Handbol Igualada

Els dos punts, el millor del partit

Ton Casellas – Igualada. Partit corresponent a la catorzena jornada de lliga disputat a Barcelona diumenge a les 11 del matí, que enfrontava al Sant Andreu de Palomar amb l’Igualada, novè i segon classificats respectivament.

La primera meitat va arrencar amb els dos conjunts força centrats en el joc, però sense brillar en cap dels aspectes. Els igualadins anaven per davant en el marcador gràcies a la qualitat tècnica dels jugadors, no per fer millors combinacions. A la meitat de la primera part el resultat era de 5 a 8. Els minuts posteriors la defensa i la porteria igualadina van començar a funcionar i això va permetre seguir fent les coses bé en atac. El partit estava dominat en tot moment per l’Igualada i això va permetre arribar al final de la part amb una clara diferència de 6 gols, 10 a 16.

A la represa els igualadins van poder mantenir el ritme de partit que ells volien, tot i començar a tenir petits errors. Durant aquests minuts van poder augmentar la diferència en el marcador, i arribats al minut 45 ja guanyava per 9 gols d’avantatge, 15 a 24. Tot feia preveure un final fàcil amb la mateixa tònica que va dominar tot el partit, però les coses es van anar torçant. Va ser llavors, a falta de 15 minuts del final, que els igualadins es van desinflar de cop i van perdre les forces i la concentració, això va permetre al Sant Andreu retallar distàncies en el marcador fins a posar-se molt a prop. Per sort, en els últims 5 minuts els igualadins van poder fer un últim esforç i emportar-se el partit per un estret marge de gols, 27 a 30.

Partit irregular dels igualadins, que s’enfrontava a un dels equips amb més experiència de la lliga. Actuació dolenta en defensa – massa tova – i pocs recursos en atac, en definitiva, un mal partit en què el millor que se’n pot treure són els dos punts aconseguits, que els permet seguir en la segona posició. La setmana vinent, l’Igualada s’enfrontarà a Les Comes amb el setè classificat, el Cerdanyola.

Entrenats per José Manuel Jiménez, van jugar: Jordi Bermejo (8 a.) i Víctor Garcia (7 a.), com a porters. Pol Cantero (4), David Cubí (3), Rubén Álvarez, Jordi Vilarrubias (1), José Luís Álvarez (1), Adrián Suero (9), Raúl Úbia (4), Òscar Visa (5) i Edu Lezama (3).

 

SÈNIOR FEMENÍ PRIMERA CATALANA. 1ª Fase. Grup A. Jornada 11

Handbol Santpedor 22 – 21 Club Handbol Igualada

Primera derrota de la temporada

El passat dissabte 24 de gener l’equip sènior femení del club es va desplaçar a Santpedor per disputar el partit corresponent a la onzena jornada de lliga.

Les nostres jugadores van començar molt fortes en la seva defensa, aconseguint dificultar l’atac de les jugadores locals. Però a la vegada, l’atac de les igualadines va ser un atac una mica fluix, perdent varies pilotes en atac. Això es va veure reflectit en el marcador quan al minut 9 anaven 1 a 2. A partir d’aquí, les jugadores igualadines van seguir amb la seva bona defensa i van saber aprofitar els seus atacs aconseguint començar a distanciar-se una mica en el marcador fins arribar a aconseguir una distància de 5 gols. Però les jugadores locals no es van rendir en cap moment i van començar a defensar amb molta duresa, cosa que feia complicat els atacs igualadins. A més, van ser capaces de començar a trencar la defensa igualadina, apropant-se fins a 2 gols, resultat amb el qual es va arribar a la mitja part (9 a 11).

A la segona part, les jugadores locals van sortir molt més fortes en defensa, cosa que va dificultar molt l’atac de les igualadines que només eren capaces de trobar forat per un extrem, cosa que dificultava que l’acció acabés amb gol. Va ser una part molt travada, les jugadores locals van fer moltes faltes interrompent d’aquesta forma el joc de les igualadines i sobretot, sense permetre que es desplegués el joc de contraatac de les nostres jugadores. Aquest desgast es va notar en la defensa, ja que les jugadores locals van ser capaces de trencar molt fàcilment la defensa igualadina. Amb tot això, les jugadores del Santpedor van anar reduint distàncies mentre que les jugadores igualadines es veien impotents per no poder realitzar la seva defensa ni el seu atac. Quan quedava poc temps per acabar el partit, les jugadores locals estaven molt posades i van ser capaces de capgirar el marcador posant-se per davant fins arribar al final del partit amb un marcador de 22 a 21.

Per part de l’Igualada, entrenades per Jordi Riba, van jugar: Míriam (portera), Jana, Marta, Mar, Raquel, Ainoa, Alicia, Laura F., Jordina i Laura B.

 

PRIMERA CATALANA JUVENIL MASCULINA. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 12

Sabadell Handbol 35 – Club Handbol Igualada 44

Superioritat i clara victòria

Aureli Sendra – Nova victòria igualadina al Pavelló Basalch de Sabadell dissabte passat corresponent a la dotzena jornada de lliga de primera catalana juvenil masculina.

Un inici amb un parcial de 1 a 6 fulgurant ens els primers 5 minuts de joc ens assenyalava la superioritat al camp dels nois de l’Igualada que anava augmentant a mesura que passaven els minuts. Al minut 20 una expulsió amb una vermella excessiva contra un jugador de l’Igualada va enrarir el partit amb la grada pressionant a l’àrbitre i provocant l’enduriment del joc. Tot i això a la mitja part vàrem arribar amb 7 gols de diferència a favor nostre (16-23).

L’entrenador sabadellenc va sorprendre a l’inici del segon període amb una defensa mixta a dos dels nostres jugadors que no es deixava ni quan venien a parlar amb el Pol a la banqueta, l’objectiu el van aconseguir, el Sabadell Handbol va atansar-se fins a 4 gols amb contraatacs molt ràpids en resposta a imprecisions al nostre atac. Tot i això l’Igualada va ser superior trencant amb tècnica i potència les angoixants defenses individuals, d’aquesta manera el marcador va continuar augmentant ara amb jugades ràpides dels nois igualadins fins a la màxima diferència del partit de 9 gols al final dels 60 minuts.

Van jugar a les ordres de Pol Cantero Carles Serra a la porteria i  Pere Sendra , David Díaz, Blai Martínez, Jordi Balsells, Eric Gil, Xavi Ballesteros, Sergi Balleteros, Àlex Campos, Guillem Aribau i Ivan Hernández com a jugadors de camp.

 

CADET MASCULÍ. LLIGA  CATALANA. 1ª FASE. Grup B. Jornada 12

Fundació Futbol Club Barcelona 41 – 28 Club Handbol Igualada

Partit desequilibrat

15736727114_4a4e0224de_k

Dissabte 24 de gener a la tarda, els jugadors de l’equip cadet masculí del Club, es van desplaçar a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, per jugar un nou partit de Lliga. Val a dir que vam tenir l’honor de jugar al nou pavelló de les seccions del Barça.

El partit va tenir dues parts ben diferenciades. A la primera, els nostres jugadors van sortir a la pista perduts. No van poder fer el seu joc en cap moment i això s’anava reflectint al marcador. Tot i el temps mort demanat per poder aclarir conceptes, no vam ser capaços de capgirar la situació. Al final de la primera meitat, el marcador assenyalava un resultat de 23 a 10 favorable als blaugranes.

El descans si que va servir per poder aclarir conceptes. La segona meitat va ser completament diferent a la primera. Els igualadins van sortir més desperts a la pista i de mica en mica van anar fent el seu joc. La defensa va començar a funcionar i l’atac marcava gols, cosa que a la primera meitat no va passar.

El parcial de la segona part va ser d’empat, cosa molt important pels jugadors igualadins, si tenim present l’equip que teníem davant.

Finalment, va quedar un bon regust de boca. El resultat final de 41 a 28 és fruit d’aquella primera part. Però si ens quedem amb el joc i la implicació de la segona meitat, podem dir que podem aspirar a quelcom més.

Pel Club Handbol Igualada van jugar: Toni Barrantes, Max Segura, Dani Navarro, Nil Subirana, Pep Bové, Arnau Capitán, Pol Riba, Cesc Carles, Josep Marcé, Nico Orozco Joel Caño i Manel Muñoz; a la porteria Adrià Senar i Martí Méndez. Com a entrenadors: Roger Calzada i Ana Vázquez.

 

CADET FEMENÍ. LLIGA CATALANA. 1ª FASE. Grup Únic. Jornada 12

Balonmano Granollers 47 – 21 Club Handbol Igualada

Un mal inici condemna la derrota

Diumenge a les 9:30 hores, les jugadores del cadet femení jugaven al Palau d’Esports de Granollers el primer partit de la segona volta de lliga catalana.

D’aquest primer partit es poden treure pocs aspectes positius. No va aparèixer l’equip que hem vist durant les dues últimes jornades. Des de els primers instants el Granollers es va posar per davant al marcador, imposant el seu ritme. Els parcials eren cada vegada més desfavorables a les jugadores igualadines, que no trobaven el seu lloc a la pista i que ens mostraven una defensa desconeguda i molt fluixa, com així ho reflectia un marcador amb 27 gols encaixats només en els primers 30 minuts de joc. El desencert en atac tampoc va ajudar a que les nostres jugadores es poguessin posar dins del partit i, en canvi, feia que l’equip local es trobés cada vegada més còmode. El resultat al final d’aquesta primera part va ser de 27-13.

El descans no va suposar cap canvi en quan a actitud i a joc. 10 minuts després de la represa el parcial ja era de de 7-2. Els gols arribaven amb molta dificultat i la lentitud de l’equip igualadí provocava contraatacs constants de les jugadores rivals. El marcador al final del partit mostrava un resultat de 47-21.

Les nostres jugadores del cadet eren conscients que s’enfrontaven a un equip experimentat, amb certa superioritat i que la possibilitat de victòria era molt difícil. Però res es pot donar per perdut abans d’hora, i realment la diferència entre els dos equips no és la que el marcador ens pot donar a entendre. Esperem tornar a veure l’equip que hem reconegut en les últimes jornades, i que aquesta jornada serveixi de reflexió i de record d’un mal dia.

Entrenades per: Joan Alcoberro.

Han jugat: Lidia (lesionada) i Jana com a porteres. Aida, Carla, Elia Torreblanca, Èlia Roca, Maria, Marta, Amanda, Júlia i Olga com a jugadores de camp.

 

INFANTIL MASCULÍ LLIGA CATALANA. 1ª Fase. Grup A. Jornada 12

Club Handbol Igualada 34 – 27 Handbol La Llagosta

Victòria de prestigi

15746256923_e02bb96014_k

El passat diumenge es va disputar una nova jornada d’handbol en què l’equip infantil masculí del Club Handbol Igualada rebia a un dels màxims rivals per passar a la segona fase de la competició: l’Handbol la Llagosta . Per part del club es va fer una crida als socis i aficionats ja que l’equip necessitava del suport addicional a la graderia amb l’objectiu d’aconseguir la victòria.

Així doncs amb la motivació ben alta i la graderia a la butxaca l’equip va sortir a per totes i va sorprendre sobretot a la primera part a un rival que anava ensopegant amb la magnifica defensa dels igualadins i no podia contrarestar les nombroses ocasions d’atac, impotents davant la recuperació de pilotes i una gran efectivitat en el contracop. Al descans el marcador reflectia la gran intensitat desplegada pels locals amb una renda de 21-13.

A la segona part La Llagosta ha sortit a posar les coses difícils al Handbol Igualada i ha encadenat un seguit d’atacs i recuperacions que posaven més emoció al partit aconseguint reduir la diferència a 5 gols. Tot i així l’equip de casa no ha perdut el control en cap moment i ha tret el caràcter en moments puntuals per mantenir el partit al seu cantó. Al final, justa victòria per 34 – 27 i gran joc exhibit pels nanos de l’infantil masculí que els manté dins la competició i amb molt bones opcions per passar de fase de cara a disputar el títol vers els millors equips de Catalunya en la categoría.

Ara mateix l’equip igualadí es troba en el 4rt lloc de la taula amb 14 punts fruit de 7 victòries i 5 derrotes a 4 punts del 5é (La Llagosta amb un partit menys) i, a falta de dos partits, només necessita una victòria per quedar matemàticament classificat de cara a la fase final de la competició.

Per part del Handbol Igualada váren jugar:  David Malpartida, Marc espinagosa, Marc Andreu, Xavier Reina, Fernando Almendro, Arnau Torner, Biel Hornas, Iker Sabuquillo, Ivan Ruiz, Pol Calvet , Gerard Carrasco, Jose Herreria, Toni Puig  , Porter : Joel Solanelles . Entrenadors : Sergi Garcia i Jose A. Herreria

 

INFANTIL MASCULÍ PRIMERA CATALANA. 1ª Fase. Grup A. Jornada 11

Club Handbol Igualada “B” 28 – 20 Club Handbol Cerdanyola “B”

Victòria clara

El passat diumenge 25 de gener, l’equip infantil masculí “B” del club va disputar a Les Comes el partit corresponent a l’onzena jornada de lliga davant del Cerdanyola “B”. Els jugadors igualadins venien d’una derrota dolorosa i amb una baixa molt important, però tot i això van ser capaços de treure el partit endavant.

Els jugadors igualadins van sortir molt posats en defensa, amb ganes de guanyar el partit i sent conscient que la seva defensa és molt important. Aquesta defensa va fer que els jugadors visitants tinguessin molts problemes a l’hora d’atacar i que els seus atacs fossin llargs i acabessin en llançaments en situacions poc clares per a ells, cosa que facilitava als nostres porters poder aturar-los. Juntament amb les aturades dels porters, els nostres jugadors eren capaços de tallar diverses pilotes que es convertien en contraatacs a favor dels jugadors locals, que eren capaços de convertir-los en gols a favor. El parcial de 6 a 0 demostra aquesta intensitat en defensa i la facilitat de marcar dels jugadors igualadins. Quan els jugadors locals no eren capaços de transformar els contraatacs per un bon replegament de l’equip rival, van ser capaços de desplegar bones jugades en equip que feien que sempre llancés un jugador en una posició molt còmode. L’entrenador de l’equip rival va demanar un temps mort que va fer que els jugadors del Cerdanyola realitzessin un millor atac, buscant al company que estava a la millor posició. Aquesta part va acabar amb un resultat de 14 a 6 a favor de l’Igualada.

A la segona part, els jugadors locals van disminuir la seva intensitat i els jugadors visitants la van augmentar una mica, això va fer que poc a poc s’anessin apropant en el marcador. Els jugadors igualadins no eren capaços de frenar les jugades dels jugadors del Cerdanyola, que acabaven llençant en situacions clares. Respecte a l’atac hi va haver un moment de desconcert, un moment caòtic on els jugadors locals volien fer la seva individualment, cosa que va fer que els atacs no fossin bons i no acabessin en gol. Tot això va fer que els jugadors del Cerdanyola reduïssin la diferència a només quatre gols de distància en només 10 minuts de la segona part. L’equip local va demanar un temps mort per demanar intensitat en defensa i joc en equip en atac, allò que a la primera part havien fet molt bé i a la segona no es veia. Els jugadors igualadins van sortir més posats en defensa i els jugadors visitants van tornar a tenir una mica més de dificultat en els seus atacs. Els atacs dels locals van tornar a convertir-se en situacions molt clares, cosa que facilitava el llançament a porteria. El partit va acabar amb un resultat a favor dels igualadins de 28 a 20.

Animar als joves jugadors de l’Igualada a seguir treballant fort.

Per part de l’Igualada, entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Bernat i Pol.Q (porters), Marc Martínez, Biel, Pol C., Isaac, Marc Muntané i Agustín (lesionat).

 

ALEVÍ MIXTE CAMPIONAT PROMOCIÓ. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 10

Club Handbol Igualada “A” 9 – 7 EH Sant Vicenç

Victòria que anima a seguir treballant

El passat dissabte 24 de gener, el nostre aleví “A” va disputar a Les Comes el partit corresponent a la desena jornada de lliga davant de l’EH Sant Vicenç.

La primera part va ser una part molt igualada per part dels dos equips. Una part on els igualadins van començar a implantar el seu joc per col·locar-se per davant del marcador. Però quan quedava poc per a finalitzar la part, els nervis es van apoderar dels nostres jugadors perdent una pilota clau que van saber aprofitar els jugadors de Sant Vicenç per transformar-la en gol i empatant així aquesta primera part.

A la segona part, els nostres jugadors van sortir amb més intensitat que a la primera part, aconseguint realitzar una bona defensa que va dificultar l’atac dels jugadors visitants. A més, l’atac va ser un atac fluid que s’aconseguia acabar gairebé sempre en gol a favor de l’equip local. Un temps mort de l’equip visitant va fer que aquests tinguessin més intensitat en el joc, però en aquest cas, els jugadors igualadins van ser capaços d’aguantar la pressió i emportar-se aquesta part a favor seu.

A la tercera part, els locals van sortir molt més fluixos que en les altres parts, cosa que va fer que els jugadors visitants marxessin en el marcador. La defensa igualadina no era tan forta com en les altres dues parts, cosa que feia que els jugadors visitants arribessin amb més facilitat a la porteria i que els seus llançaments fossin en ocasions molt clares, i difícils per al porter igualadí. L’atac local es va veure molt dificultat per part de la defensa visitant, cosa que va fer que costés molt arribar a porteria. Aquesta part va finalitzar amb un resultat a favor dels jugadors de l’EH Sant Vicenç.

A la quarta part, els nostres jugadors sabien que es jugaven guanyar el partit i van sortir a per totes. La intensitat defensiva va tornar a ser la que normalment veiem, cosa que va dificultar molt l’atac de l’equip visitant, que acabava les jugades amb llançaments que eren parats per part de la portera igualadina. L’atac va ser molt fluid, els nostres jugadors van ser capaços de desmarcar-se correctament i acabar llançant en ocasions molt clares que gairebé sempre acabaven en gol per part dels locals. Aquesta part se la va emportar l’equip igualadí, juntament amb el partit.

El resultat final va ser d’una part empatada, dues parts a favor de l’Igualada i una part a favor de l’EH Sant Vicenç. Animem als nostres jugadors a què segueixin treballant fort als entrenaments per poder millorar.

Per part de l’Igualada, entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Xènia, Dimas, Dani, Arnau Quintana, Eric, Marc, Igor i Ariadna.

 

VIU L’HANDBOL

L’handbol més gran dels més petits

Trobada Montbui 2015.01

El diumenge 25 de gener els equips del projecte Viu l’Handbol del CH Igualada van participar a la trobada del circuit Handbolicat celebrada al pavelló Mont-Aqua de Santa Margarida de Montbui.

En aquesta ocasió van participar dos equips benjamins mixtos per part del CH Igualada: Igualada Stars i Igualada Súpers. Ambdós equips van jugar dos partits, l’un enfront del CH Sant Esteve Sesrovires i l’altre davant del CH Vilanova i la Geltrú.

Trobada satisfactòria pel que fa a l’aplicació en partit de tot allò que s’ha après en els entrenaments de les últimes setmanes. Tots els nens i les nenes han demostrat una gran motivació i han gaudit molt en el joc. Felicitem a tots els jugadors i jugadores i a les seves entrenadores per la bona imatge que han donat els equips igualadins. Igualment agraïm a les seves famílies el seu suport i animació des de les grades.

Les pròximes trobades, fora ja de la Conca d’Òdena, prometen ser molt interessants, el circuit Handbolicat no s’atura.

Igualada Stars. Dirigits per Nora Muñoz, van jugar: Núria Checa, Judit Solanelles, Guerau Llansana, Aniol Gumà, Xavier Malpartida, Oriol Cirera, Arnau Albareda i Anton Aguilera.

Igualada Súpers. Dirigits per Jordina Marsal, van jugar: Júlia Oliveras, Quim Amich, Nil Camps, Núria Taixé, Llorenç Taixé, Aitor García, Erik Angel, Roger Oliveres i Vinyet Gumà.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *