Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 10 i 11 de gener.

 

SÈNIOR MASCULINA TERCERA CATALANA PREFERENT. 1ª Fase. Grup B. Jornada 9

Club Handbol Igualada 35 – 22 Handbol Cardedeu “B”

Començant l’any amb bon peu

primer equip

Ton Casellas – Igualada. Partit corresponent a la dotzena jornada de lliga, disputat el passat dissabte a dos quarts de 7 de la tarda al pavelló de Les Comes i que enfrontava l’Igualada amb el Cardedeu, segon i quart classificat respectivament.

Partit perillós ja que era el primer després de l’aturada nadalenca i a més el rival no era pas de poca entitat, el Cardedeu havia començat la lliga anant de menys a més i a hores d’ara se situava quart a la classificació.

El partit va començar amb els igualadins força centrats en atac, i anaven resolent com podien les accions que casi sempre acabaven en gol. El problema però apareixia en la defensa, no era del tot dolenta però els errors que es cometien de tant en tant sumat a la qualitat de l’equip rival feia que el marcador seguís ajustat fins a la meitat de la primera part (8-8). Va ser llavors quan l’entrenador igualadí va demanar un temps mort que va fer canviar la dinàmica del partit. L’Igualada seguia ferm en atac, i en defensa s’havia posat les piles. Els jugadors sortien a tocar el rival al moment adequat que feia que el Cardedeu hagués de jugar més per fora, això provocava que tiressin de lluny, fet que permetia blocar les pilotes més fàcilment. Aquest canvi d’actitud va permetre als igualadins marxar al vestuari amb una renda de 4 gols, 18 a 14.

A la represa, l’Igualada va sortir amb ganes de deixar tancat el partit com més aviat millor tot i que s’esperaven un rival reforçat i amb ganes de remuntar. A poc a poc, els igualadins van anar trobant la fórmula perfecte per tal d’aconseguir gols i no encaixar-ne. La defensa per fi havia acabat de despertar del tot, i no en deixaven passar ni una. Si a més li sumem la gran efectivitat en atac, això es tradueix en un contundent parcial de 8 a 2 en els primers 15 minuts de la segona meitat. La dinàmica va continuar sent la mateixa en els minuts finals: contraatacs, joc ràpid, defensa sòlida i aturades dels porters. Tot i així, hi va haver alguns moments de desencert que van permetre als cardedeuencs maquillar una mica el marcador final, que va acabar sent clarament favorable als igualadins per 35 a 22.

Victòria clau per començar l’any amb bon peu i no deixar escapar l’oportunitat de distanciar-se encara més d’un dels rivals directes com era el Cardedeu. Ara toca acabar de polir alguns aspectes de concentració que apareixen sempre en els partits i trobar la clau en defensa. La setmana vinent l’Igualada es desplaçarà fins al sempre complicat camp del Santpedor per a disputar el que s’espera un partit dur.

Entrenats per José Manuel Jiménez, van jugar: Jordi Bermejo (6 a.) i Víctor García (11 a.), com a porters. Martí Ruíz, Dani Fons (2), Esteban Lezama (2), Rubén Álvarez (1), José Luis Álvarez (4), Èric Elvira (1), Adrián Suero (6), Miquel Albareda (5), Sergi Garcia (3), Jordi Grado (3), Roger Calçada (2) i Òscar Visa (6).

 

PRIMERA CATALANA JUVENIL MASCULINA. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 10

Handbol Gavà 36 – Club Handbol Igualada 29

Derrota competida

Aureli Sendra – Desena jornada de la lliga primera catalana juvenil masculina dissabte a la tarda al pavelló Jaume March de Gavà davant el tercer classificat.

Els primers 5 minuts de partit van deixar clara la potència del conjunt de Gavà amb tant sols un gol marcat pels igualadins i de penal. Ens costava defensar als gavanencs i sobretot atacar la seva defensa 6/0 plena de jugadors molt alts i físics. El primer temps encara que ens atanséssim en algun moment fins a 3 gols va ser clar amb un 20 a 12 pel Handbol Gavà.

A la segona part el Pol va decidir arriscar i va ordenar una defensa 3/3 per sorprendre l’atac del Gavà i va funcionar, l’Igualada va començar a recuperar pilotes, els locals es posaven nerviosos i la porteria igualadina, com ens té acostumats, parava tirs clars. Tot plegat va convertir als nois de l’Igualada, ara sí, en un equip 100% competitiu guanyant el parcial del segon temps però sense poder remuntar la diferència acabant els seixanta minuts set gols per sota. Cal seguir amb aquesta intensitat per enfrontar-nos a equips més propers a la classificació en què si serà important lluitar per la victòria.

Van jugar Carles Serra a la porteria Pere Sendra , David Díaz, Blai Martínez, Jordi Balsells, Eric Bonilla, Xavi Ballesteros, Sergi Balleteros, Àlex Campos, Guillem Aribau i Ivan Hernández com a jugadors de camp a les ordres de Pol Cantero.

 

LLIGA CATALANA JUVENIL FEMENINA. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 12

Club Handbol Les Franqueses del Vallès 34 – 13 Club Handbol Igualada

Falta d’ambició

Aquest dissabte dia 10 de gener a les 16 hores es va disputar al Pavelló Municipal de Les Franqueses, el partit de lliga del Juvenil Femení del Club Handbol Igualada contra el Club Handbol Les Franqueses del Vallès.

Partit en el que les jugadores igualadines han estat dominades de forma clara, per un millor equip el local, durant gran part del partit, cosa que s’ha reflectit de manera contundent en el marcador durant tots els minuts del matx.

Pel que fa al joc desplegat, discreta actuació en defensa i en l’aspecte ofensiu ha faltat punteria i força.

Durant bona part del primer període s’ha vist una defensa mancada de força, i un atac poc resolutiu, amb massa dubtes a l’hora de encarar la porteria contraria, cosa que no ha passat en altres partits amb equips de tanta o més categoria que aquest rival.

La rapidesa del contraatac rival i la força de les seves jugadores ha estat un malson per les noies del Club Handbol Igualada que no han estat gens còmodes en cap moment del partit. El resultat final d’aquesta primera part ha estat de 19 a 7.

A la segona part les igualadines han sortit han sortit al principi amb il·lusió i concentració però poc a durat, tornant a ser un calc del que ha succeït a la primera part, poc encert de cara a porteria i defensa no a l’alçada del que saben i han fet en altres partits aquesta temporada. El resultat final de la segona part va ser favorable a Les Franqueses per 34 a 13.

Hem de demanar a les jugadores que no baixin els braços que aquesta segona volta s’han de creure el que són: un bon equip i ara amb una bona banqueta, tot és possible. Endavant!

ENTRENADOR JOSEP GARCIA.  JUGADORES: IRENE GARRIDO, ANA VAZQUEZ,  IOLA GODO, MARINA JUST, AROA FRESNEDOSO, MARCELA ESQUERRA, MARIA BARRANTES, ORIADNA QUINTERO, ANDREA TORREGROSA, MARINA AGUT , JULIA ESTANY

 

CADET MASCULÍ. LLIGA  CATALANA. 1ª FASE. Grup B. Jornada 10

Sant Martí Voramar 46 – 26 Club Handbol Igualada

Partit desequilibrat

Diumenge 11 de gener, l’equip cadet masculí del Club Handbol Igualada es va desplaçar a Sant Adrià (Barcelona) per jugar un nou partit de Lliga. Aquesta vegada enfront el Sant Martí Adrianenc.

El partit, des d’un bon principi, es presentava molt desequilibrat degut a la diferència entre els dos equips. Els jugadors igualadins van sortir a la pista amb la consigna de mantenir-se dins del partit el major temps possible. I, en certa manera, podem dir que durant la primera meitat van aconseguir-ho. Tot i la superioritat local, els igualadins van mostrar un bon joc i força encert de cara a la porteria rival. El marcador al final de la primera meitat era de 25 a 17 favorable als jugadors adrianencs. No obstant això era un bon resultat pels nostres jugadors.

La segona meitat havia de seguir la mateixa tònica. Durant els primers minuts així va ser. Els igualadins seguien lluitant per mantenir-se al partit i ho anaven aconseguint. Un seguit de desencerts arbitrals, que ens van perjudicar clarament, van descentrar l’equip igualadí. Durant uns bons minuts van estar en pista amb cinc jugadors i, durant dos minuts amb quatre, fet que van aprofitar els jugadors del Sant Martí per tal d’eixamplar molt la distància al marcador. Malgrat això, els igualadins van seguir treballant i fent el seu partit. El resultat final va ser de 46 a 26.

Seguim treballant. Partit a partit es va notant una milloria en els nostres jugadors. Seguint aquest camí, de ben segur que arribarà la victòria que necessitem i que tant es resisteix en aquesta Lliga.

Pel Club Handbol Igualada van jugar: Toni Barrantes, Max Segura, Dani Navarro, Nil Subirana, Pep Bové, Arnau Capitán, Pol Riba, Cesc Carles, Josep Marcé, Nico Orozco, Joel Caño i Manel Muñoz; a la porteria Adrià Senar i Martí Méndez. Com a entrenadors: Roger Calzada i Ana Vázquez.

CADET FEMENÍ. LLIGA CATALANA. 1ª FASE. Grup Únic. Jornada 10

Club Handbol Igualada 37 – 45 Balonmano La Roca

Per fi ha arribat el canvi

Després de l’aturada durant les festes nadalenques, l’equip cadet femení rebia dissabte 10 de gener al pavelló Sala de Barri de les Comes a les jugadores del BM LA ROCA, per disputar a les 17,30 hores el partit corresponent a la desena jornada de lliga.

Només podem dir que feia dies que esperàvem poder gaudir d’un partit com el que es va veure a la pista. Les nostres jugadores s’enfrontaven a les terceres classificades del campionat, i no els hi van posar les coses gens fàcils. Sí, el partit va acabar amb una nova derrota de l’equip igualadí però, aquesta vegada, amb clar regust a victòria.

Els primers 30 minuts van ser excel·lents. Hi va haver tot allò que es demanava a les cadets i que, en els últims partits, no havien ofert. Des del xiulet inicial es va veure un evident canvi d’actitud, d’entrega i de lluita. Els gols arribaven amb més facilitat i encert, les jugades d’atac es realitzaven amb més rapidesa i idees, i defensivament hi havia més intensitat. Així ho va reflectir el marcador durant tota la primera mitja hora, ja que el CH IGUALADA va anar sempre per davant al marcador excepte en una sola ocasió, quan es perdia 10-11 sobre el minut 15 de partit. En aquests moments també s’ha de destacar la reacció i les ganes de millora de les igualadins que lluny de desanimar-se, al minut 20 ja tornava a guanyar 15-12, arribava al final d’aquesta primera part amb un resultat favorable i molt esperançador de 23-21.

El descans no va suposar cap canvi en quan a l’actitud, i el partit es va reprendre amb les mateixes bones sensacions viscudes durant la primera mitja hora. Tot i així, l’equip rival va fer valdre la seva força i experiència per acostar-se i posar-se per davant al lluminós, que mostrava al minut 20 un resultat de 32-39. El cansament pel gran esforç realitzat ja es podia apreciar en les jugadores i les jugades d’atac es desenvolupaven amb més lentitud, però la imatge seguia sent la d’un equip que no donava res per perdut i amb ganes de millora. Finalment, el partit va acabar amb una derrota per 37-45, però s’ha de destacar la satisfacció que es podia llegir en la cara de les noies del cadet per la feina ben feta i per la bona imatge donada en tot moment.

Només cal felicitar-les i encoratjar-les per seguir en aquesta línia ascendent ja que, a un sol partit per acabar la primera volta, estem segurs que els resultats acompanyaran i que gaudirem d’una segona ronda molt diferent.

Dirigides per: Joan Alcoberro

Han jugat: Lidia i Jana (porteres). Aida, Carla, Elia Torreblanca, Èlia Roca, Maria, Marta, Amanda, Júlia i Olga.

INFANTIL MASCULÍ. LLIGA CATALANA. 1ª fase. Grup  A. Jornada 10

Club Handbol Igualada 34 – 24 Cooperativa Sant Boi

 Victòria plena de moral

16254072051_e18d2dcacf_k

Després de l’aturada nadalenca l’equip infantil ha reprès la competició a Lliga Catalana en què s’enfrontarà en la segona volta amb els equips del seu grup.

Aquest diumenge van rebre la visita a les Comes de l’equip Cooperativa Sant Boi , rival amb el que es va perdre la final del torneig Llet Nostra.

Coneixedors de la màxima igualtat entre ambdós equips els igualadins es van proposar el partit amb moltes ganes i també un punt de venjança per les trobades anteriors.

Els locals van sortir doncs amb una actitud molt lluitadora treballant molt intensament la defensa i aconseguint recuperacions valuoses que els donaven més opcions a pujar el marcador pels igualadins. Així doncs fruit de la bona feina van arribar al meridià del partit amb un estret marge favorable pels igualadins amb el marcador de 18 – 15 .

El partir tenia el color que buscàvem i amb més motivació es va sortir per disputar el segon temps. Fruit de petites correccions per part de l’àrea tècnica els joves igualadins van enfortir més el treball defensiu, cosa que els permetia recuperar forces pilotes als santboiencs i disposar de moltes ocasions de contracop, fet que va fer que poc a poc la renda en el marcador anés augmentant. El nombrós públic assistent animava incondicionalment als joves i els feia agafar encara més confiança.

Un gran partit amb molt de treball que va donar la còmode victòria a l’Infantil masculí per un resultat final de 34 – 24 , cosa que dóna molta moral per tal d’afrontar la resta de partits del campionat.

Pel equip Igualadí van jugar  : David Malpartida, Marc espinagosa, Marc andreu, Fernando Almendro, Arnau Torner, Biel Hornas, Iker Sabuquillo, Ivan Ruiz, Gerard Carrasco, Jose Herreria, Toni Puig  , Porter : Joel Solanelles . Entrenadors : Sergi Garcia i Jose A. Herreria

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *