Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Júlia Subirana i Pol Cantero, medalles de bronze al Campionat d’Espanya d’handbol

Júlia Subirana i Pol Cantero, medalles de bronze al Campionat d’Espanya d’handbol

10891941_1036054123087189_2672285956558399919_nTon Casellas – Igualada. Del 2 al 7 de gener es va disputar a Castelló el Campionat d’Espanya d’handbol de seleccions territorials. En el torneig hi ha participat les 19 comunitats autònomes – incloent Ceuta i Melilla – amb els seus equips infantils, cadets i juvenils. La selecció catalana estava formada per primer cop per dos integrants del Club Handbol Igualada, la jugadora Júlia Subirana i l’entrenador Pol Cantero.

La Júlia ho va fer participant com a jugadora en la Selecció Catalana infantil femení. Després d’haver passat diverses fases de selecció, a la igualadina li va arribar finalment el premi de disputar el Campionat d’Espanya. Ho va aconseguir gràcies als seus bons papers en els entrenaments i partits previs que es feien per avaluar un grup de noies ja pre-seleccionades gràcies als mèrits fets amb els seus clubs. La jove jugadora va ser una de les peces clau en l’infantil femení del club que l’any passat va arribar al TOP-4. Per altra banda, el Pol Cantero ha estat seleccionat per a fer de segon entrenador a la Selecció Catalana infantil masculí. L’igualadí, tot i ser força jove, té experiència a les banquetes, i ha estat des d’aquí que ha aconseguit grans èxits amb el club. El més destacable va ser aconseguir l’ascens del juvenil masculí del club a Primera Catalana, cosa que no s’havia aconseguit mai abans.

Els dos igualadins es van desplaçar fins a Castelló per a disputar el campionat, i no n’han tornat amb les mans buides. Tan la Júlia com el Pol han aconseguit quedar tercers amb els seus respectius equips, aconseguint així la medalla de bronze. La selecció catalana infantil femení va perdre a les semifinals amb Galícia per 27 a 19. Tot i així, es van saber refer de la derrota i van oferir un bon paper en el partit pel tercer i quart lloc. Es van enfrontar amb Madrid i, tot i començar malament, les catalanes es van refer fins acabar el partit amb un ajustat 23 a 21 que els donava la medalla. La selecció masculina va perdre l’oportunitat de lluitar per l’or en perdre davant Andalusia a les semifinals per 23 a 17. Però no van abaixar els braços, i van aconseguir una contundent victòria contra Canàries (17-34) en la final de consolació i que els va permetre pujar a l’últim esglaó del podi.

És clar doncs que els dos igualadins hauran gaudit d’aquest experiència i els haurà omplert tant esportivament com personalment parlant. Una fita que dóna prestigi al club, senyal que s’estan fent les coses bé. El president del club, Maure Vidal, ha fet públic el seu agraïment a través de les xarxes socials, i dirigint-se als dos medallistes a expressat que “estem molt contents per l’èxit aconseguit. Vosaltres heu obert el camí, i amb un gran èxit i portant el bronze. Esperem que aquest camí iniciat sigui continuat per molts altres”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *