Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 20 i 21 de desembre.

SÈNIOR MASCULINA TERCERA CATALANA PREFERENT. 1ª Fase. Grup B. Jornada 11.

Handbol Esplugues “C” 23 – 35 Club Handbol Igualada

Victòria contundent abans de l’aturada nadalenca

Ton Casellas – Igualada. El passat dissabte al vespre es va disputar al pavelló municipal d’Esplugues el partit corresponent a l’onzena jornada de lliga que enfrontava a l’Esplugues amb l’Igualada, últim i tercer classificats respectivament.

L’Igualada necessitava sumar dos punts més per tal de donar valor a la victòria de la setmana passada contra el líder. Era un partit perillós ja que al ser l’últim classificat els igualadins es podien confiar i tirar per terra la feina ben feta fins ara.

La primera meitat va arrencar amb els visitants portant el ritme del partit però sense massa concentració. Els atacs acabaven amb gol gràcies a jugades individuals, no es veien jugades ben trenades de tot l’equip. Tot i així en defensa s’anaven recuperant pilotes que permetien contraatacs i, per tant, gols fàcils. Sense pena ni glòria s’arribava a la meitat de la part amb un avantatge favorable als igualadins de dos gols (6-8). Però llavors va arribar el que no ha de passar en aquests partits teòricament fàcils, els igualadins es van desconcentrar, es van capficar amb les decisions de l’àrbitre i no estaven pel partit. Tot això va fer que l’Esplugues pogués remuntar fins a col·locar-se amb empat al marcador. A un minut del final, l’àrbitre va expulsar amb vermella directe el jugador igualadí David Cubí ja que segons ell havia fet una puntada a un jugador rival mentre saltava per efectuar el llançament. Decisió totalment fora de lloc que va exaltar els jugadors igualadins, per sort, al cap de pocs segons va arribar el descans. S’arribava a la mitja part amb un resultat de 13 a 12 favorable a l’Esplugues.

La segona meitat va arrencar amb els ànims més calmats i amb els igualadins amb ganes de demostrar perquè estan tercers a la classificació. Els primers minuts van ser força dolents en els dos costats, tot i així l’Igualada ja havia recuperat el desavantatge i el marcador estava igualat. A mesura que passava el temps, els igualadins van anar elaborant jugades en atac que la defensa local no podia parar. Molt joc amb el pivot i un ritme de partit alt feia que l’avantatge anés augmentant. En defensa els igualadins complien i a més la porteria estava ben assegurada. A deu minuts del final el jove porter igualadí Ton Casellas va fer el seu debut en aquesta temporada, fent un molt bon paper. La tònica va ser la mateixa fins al final del partit que es va arribar amb un resultat favorable als igualadins de 23 a 35.

Bona segona part de l’Igualada després d’una primera part regular. Així doncs, els igualadins se’n van de vacances aconseguint dues victòries seguides que els permeten enfilar-se fins a la segona posició a només un punt del nou líder, el Vic. Ja després de Reis els anoiencs s’enfrontaran al cinquè classificat, el Cardedeu, a casa.

Entrenats per José Manuel Jiménez van jugar: Jordi Bermejo (12 a.) i Ton Casellas (4 a.), com a porters. José Ramallo (1), Jordi Vilarrubias (4), Esteban Lezama (3), Rubén Álvarez (1), David Cubí (1), Pol Cantero (6), Sergi Garcia (9), Jordi Grado (6) i Òscar Visa (5).

PRIMERA CATALANA JUVENIL MASCULINA. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 9.

Club Handbol Igualada 29 – Handbol Sant Cugat 22

Una altre victòria pel Juvenil

Aureli Sendra – Nova victòria igualadina a la Primera Catalana Juvenil masculina enfront el Handbol Sant Cugat a la novena jornada de lliga diumenge a Les Comes.

El primer gol va tardar cinc minuts en pujar al marcador ja sigui per la bona defensa igualadina com també per les pròpies imprecisions al atac. El partit però estava sota control, els santcugatencs  no podien de cap manera avançar-se al marcador, al contrari, els igualadins amb bones recuperacions de pilotes i contraatacs s’anaven distanciant fins als 16 a 11 del final del primer temps.

Tot va seguir més o menys igual durant la segona part, els nois del Handbol Igualada destacaven en defensa i en les jugades ràpides que acabaven en gol. La diferència hauria pogut ser superior però la bona actuació del porter del handbol Sant Cugat durant els últims 10 minuts de partit  ho va impedir i al final es va acabar amb una merescuda i balsàmica victòria per marxar cap a les vacances de Nadal.

Van jugar a les ordres de Pol Cantero Carles Serra a la porteria Pere Sendra , David Díaz, Blai Martínez, Jordi Balsells, Eric Bonilla, Xavi Ballesteros, Àlex Campos, Guillem Aribau i Ivan Hernández com a jugadors de camp.

 

CADET MASCULÍ. LLIGA  CATALANA. 1ª FASE. Grup B. Jornada 9

 Club Handbol Igualada 26 – 44 Futbol Club Barcelona

Bon partit

Aquest diumenge 21, al pavelló de Les Comes, els cadets masculins de l’Handbol Igualada, jugaven el partit de lliga corresponent a la novena jornada. Aquest cap de setmana, el contrincant el Futbol Club Barcelona.

Tot i la diferència entre els dos equips, partit molt interessant per tothom pel que significa jugar amb un dels grans equips de Catalunya. Tots il·lusionats per jugar aquest partit, cada dia no es juga contra el Barça.

La primera meitat del partit va ser força equilibrada. Els igualadins van poder aguantar el ritme blaugrana, tot i que aquests van anar sempre per davant al marcador. Aquests primers trenta minuts, els igualadins van jugar de tu a tu i de cara al Barça. La diferència al marcador en cap moment va passar dels cinc gols sent això un magnífic resultat davant d’un equip d’aquesta entitat. Al descans vam arribar amb un resultat de 15 a 20.

La segona meitat del partit ja va ser una altra cosa. Mentre el físic igualadí va aguantar, es va seguir jugant igual que la primera meitat. Però al voltant del minut 15 d’aquesta segona part, el físic va dir prou. I aquí va ser quan els jugadors blaugranes van eixamplar la distància al marcador a base de contracops principalment, i de jugades ràpides que superaven la defensa igualadina.

Tot i això, gran partit dels jugadors igualadins. Van donar tot el que tenien i, ja se sap, qui dóna tot el que té no està obligat a més.

El resultat final de 26 a 44 és el que és i no es pot canviar. Però el nostre equip no va merèixer un resultat tant gruixut pel joc que va fer.

Pel Club Handbol Igualada van jugar: Toni Barrantes, Max Segura, Dani Navarro, Nil Subirana, Pep Bové, Arnau Capitán, Pol Riba, Cesc Carles, Josep Marcé, Nico Orozco Joel Caño i Manel Muñoz; a la porteria Adrià Senar i Martí Méndez. Com a entrenadors: Roger Calzada i Ana Vázquez.

 

CADET FEMENÍ. LLIGA CATALANA. 1ª FASE. Grup Únic. Jornada 9.

OAR Gràcia Sabadell 41 – 26 Club Handbol Igualada

Pas endavant

Aquest dissabte 20 de desembre, les jugadores del cadet es desplaçaven fins a Sabadell per jugar un nou partit de lliga contra l’Oar Gràcia a les 17:30 hores.

El partit va acabar amb una nova derrota de les nostres jugadores  però es podria dir que, aquest cop,  va deixar un regust d’optimisme i que les sensacions un cop acabat eren les d’haver donat un pas endavant. La imatge, les ganes posades, la lluita, en definitiva l’actitud mostrada, va començar a ser la que s’espera d’elles.

Les millors sensacions i els millors moments es van veure durant els primers 30 minuts, durant els que les jugadores del CH Igualada van estar dintre del partit en tot moment i no van deixar que l’equip local agafés diferències al marcador superiors a 5 gols.  Als 15 minuts el resultat era de 12-8, i es va arribar al descans amb un marcador de 18-14 mantenint aquests 4 gols de diferència. L’atac era més efectiu i la defensa més segura i forta. Les noies es creien que podien treure algun resultat positiu del seu desplaçament a Sabadell.

Així ho van donar a entendre només començar la segona part. En poca estona es van acostar a 3 gols i amb possibilitat d’atac per apropar-se fins a 2 i posar pressió a les jugadores locals. Malaurament, la sort no va estar del costat de les nostres jugadores i la jugada no va poder acabar amb gol.  A partir d’aquest instant el partit es va complicar.  Si a aquest punt hi sumem el cansament que ja mostraven les  nostres jugadores que estan obligades a jugar quasi la totalitat dels minuts, al disposar només de 3 possibilitats de canvi gràcies a l’ajuda de les nostres infantils, ens trobem que les jugadores de Sabadell van agafar confiança i van anar augmentant el marcador al seu favor, 31-22 als 20 minuts. No per aquest motiu les nostres cadets van abaixar els braços, simplement la defensa ja no era tan intensa i no hi havien tantes forces per realitzar ràpides jugades d’atac. L’actitud i els ànims seguien en bon estat, i esperem que això sigui un punt de partida per propers enfrontaments. Finalment el partit va acabar amb un resultat de 41-26.

Entrenades per: Joan Alcoberro

Van jugar: Lidia (portera), Aida, Carla, Èlia Roca, Elia Torreblanca, Maria, Marta, Alba Amanda i Júlia.

 

 

INFANTIL MASCULÍ PRIMERA CATALANA. 1ª Fase. Grup A. Jornada 9

Club Handbol Igualada “B” 29 – 26 Handbol Santpedor

Victòria molt important per pujar la moral

El passat dissabte 20 de desembre, l’equip infantil masculí “B” del club va disputar a Les Comes el partit corresponent a la novena jornada de lliga davant del Santpedor, actual segon classificat de la lliga. Els jugadors igualadins venien d’uns mala ratxa de resultats, però aquest cap de setmana van ser capaços de trencar-la.

Els jugadors igualadins van sortits molt posats dins del partit des del primer minut. Als primers minuts del partit hi va haver intercanvi de gols fins arribar al 5-5. En aquest moment, un dels jugadors del Santpedor va ser exclòs del terreny de joc durant dos minuts, cosa que van aprofitar molt bé els joves igualadins. Els jugadors locals van aconseguir que els visitants no anotessin i, d’altra banda, els atacs locals acabaven en gol, aconseguint marxar al marcador. Un cop el jugador del Santpedor va tornar al camp, la dinàmica va seguir sent la mateixa. Els jugadors igualadins van seguir realitzant una defensa molt forta, aconseguint que els llançaments dels jugadors visitants fossin des de molt lluny o molt tancats, cosa que va fer que els nostres porters poguessin parar amb més facilitat aquests llançaments. D’altra banda, els jugadors igualadins eren capaços de realitzar un molt bon joc en atac que permetia que els llançaments a porteria fossin en ocasions molt clares, aconseguint transformant-les en gol. Amb aquesta dinàmica, els nostres jugadors van marxar al vestidor amb un resultat a favor de 17-10.

A la segona part, els jugadors visitants van sortir amb molta més intensitat per poder donar la volta al marcador. Els jugadors del Santpedor van començar a realitzar una defensa molt més agressiva, dificultant el joc col•lectiu dels nostres jugadors, que ja no aconseguien tenir ocasions tant clares com les que tenien a la primera part. La defensa dels nostres jugadors va començar una mica més fluixa, permetent als jugadors visitants, que entraven amb molta força, que els seu atac fos més efectiu que a la primera part. Els jugadors del Santpedor van aconseguir d’aquesta forma escurçar a poc a poc la diferència que va aconseguir l’Igualada a la primera part, fins arribar a posar-se només a tres gols de diferència. En aquest moment, l’Igualada va demanar temps mort tallant la dinàmica que havien aconseguit els jugadors del Santpedor i fent que els jugadors igualadins tornessin a entrar dins del partit. A partir d’aquest moment, els nostres jugadors van començar a realitzar una defensa més forta, aconseguint tornar a dificultar l’atac dels visitants juntament amb les parades dels nostres porters, que van ser claus. Els joves jugadors igualadins van tornar a realitzar un altre cop el seu bon atac realitzat durant la primera part, aconseguint arribar al final del partit amb un resultat a favor de 29-26.

Animar als joves jugadors de l’Igualada a seguir treballant fort.

Per part de l’Igualada, entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Bernat i Pol.Q (porters), Marc Martínez, Biel, Agustín, Pol C., Isaac i Marc Muntané.

 

 

ALEVÍ MIXTE CAMPIONAT PROMOCIÓ. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 8

Club Handbol Igualada “A” 8 – 8 Club Handbol Sant Joan Despí “A”

Empat valuós

El passat dissabte 20 de desembre, el nostre aleví “A” va disputar a Les Comes el partit corresponent a la vuitena jornada de lliga davant del Club Handbol Sant Joan Despí “A”.

A la primera part, els jugadors locals van sortir molt adormits i gens ficats a dins del partit. Van realitzar una defensa molt fluixa, cosa que va facilitar molt l’atac dels jugadors del Sant Joan Despí que aconseguien desmarcar-se molt fàcilment i aconseguien que gairebé tots els seus atacs acabessin en gol. En referència a l’atac, els nostres jugadors no eren capaços de superar la defensa de l’equip rival, gairebé cap jugador avançava cap a porteria cosa que va fer que els jugadors visitants s’emportessin aquesta part a favor seu.

A la segona part, els jugadors locals van sortir amb una mica més d’intensitat, encara que no va ser a la que ens tenen acostumats. Els jugadors igualadins van començar a realitzar una defensa una mica més forta que a la primera part, cosa que feia més difícil als jugadors visitants arribar a porteria i aconseguir fer gol. Respecte a l’atac, els nostres jugadors seguien estan una mica espessos i no eren capaços de realitzar el joc en equip que hem pogut veure en altres ocasions, van realitzar un joc més individual. Tot i això, aquesta part se la va emportar l’equip igualadí.

Els nostres jugadors eren molt conscients que aquesta part era molt important per no perdre el partit i van sortir molt més concentrats que en les altres dues parts. La dinàmica va ser la mateixa que a la segona part, amb una defensa una mica més forta, cosa que dificultava una mica l’atac de l’equip visitant. Respecte a l’atac dels nostres jugadors desplegat durant aquesta part, va ser una mica més en equip, encara que no va ser el mateix que han realitzat altres cops. Aquesta part va finalitzar amb un resultat a favor dels jugadors igualadins.

En la quarta part, va tornar a predominar la dinàmica de la primera part. Els jugadors locals van tornar a fer una defensa molt fluixa, cosa que feia que els jugadors visitants tinguessin molt fàcil arribar a porteria i que els seus atacs acabessin en gol. Respecte a l’atac, els igualadins no eren capaços de desmarcar-se correctament i van tornar a realitzar un joc molt individual. Aquesta part va finalitzar amb un resultat a favor dels jugadors del Sant Joan Despí.

El resultat final va ser de dues parts a favor de cada equip, aconseguint un valuós empat davant de l’actual primer classificat de la lliga. Animem als nostres jugadors a què segueixin treballant fort als entrenaments per poder millorar.

Per part de l’Igualada, entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Xènia, Dimas, Dani, Arnau, Eric, Marc, Igor i Jan.

 

 

ALEVÍ CAMPIONAT PROMOCIÓ. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 8.

Club Handbol Igualada 4 – 12 Handbol Esplugues

Un partit amb molts alts i baixos

Aquest cap de setmana l’aleví B del Club Handbol Igualada va disputar el darrer partit de l’any contra el Club Handbol Esplugues. Es tractava d’un rival molt assequible, ja que el seu joc era semblant al nostre, però tot i així els igualadins no van saber sortir-ne victoriosos.

La primera part va estar molt ajustada en un principi, els petits van saber defensar correctament al rival, posant les coses difícils als d’Esplugues per arribar a la porteria igualadina. Aquesta actitud defensiva però, no es va veure recompensada en defensa, ja que l’Igualada va tenir moltes pèrdues de pilotes per falta d’atenció en les passades. És per això que no van aconseguir guanyar aquesta primera part.

Els ànims dels nens i nenes de l’Igualada van decaure, fent que en la segona part baixessin els braços, tant en defensa com en atac. No van ser capaços de mantenir la bona defensa, i la falta d’atenció en atac encara era present a pista.

La tercera part va ser la millor de tot el partit amb diferència. L’equip de casa va tornar a defensar com al principi i l’atac va millorar de manera considerable, cosa que va fer que estiguessin per davant del marcador durant tota la part, excepte en els últims dos minuts, que el cansament va poder amb els petits i se’ls va escapar la part, perdent-la només de 3.

L’última part va ser molt semblant a la segona, ja que tornaven a estar amb pocs ànims i poques ganes a pista. Els va faltar actitud tant defensiva com ofensiva.

L’últim partit de l’any doncs, va acabar amb una derrota de 4-12.

Esperem que de cara a l’any que ve, els nens i nenes de l’aleví B siguin més forts moralment i lluiti fins al final, com han demostrat que saben fer en algunes ocasions. Amb treball i constància tot arriba, fins i tot les victòries.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *