Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques del cap de setmana: 13 i 14 de desembre

SÈNIOR MASCULINA TERCERA CATALANA PREFERENT. 1ª Fase. Grup B. Jornada 10.

Club Handbol Igualada 38 – 20 Handbol Garbí de Palafrugell “B”

Pallissa al líder

 15399074394_1f4ee82224_o

Ton Casellas – Igualada. El diumenge passat a la una del migdia es va disputar al pavelló de Les Comes el partit corresponent a la desena jornada de lliga que enfrontava a l’Igualada amb el Palafrugell, quart i primer classificats respectivament.

Partit complicat el que els esperava als igualadins, que s’enfrontaven al líder de la competició que tant sols havia perdut un partit. A més, els locals portaven dues jornades seguides sense conèixer la victòria, fet que els havia fet baixar a la quarta posició.

La primera part va arrencar amb els dos equips molt concentrats i posats en el partit, en les dues bandes del camp els gols anaven pujant al marcador amb facilitat. En els dos equips l’aspecte ofensiu estava clarament cobert, això significava però que en l’aspecte defensiu els dos feien aigües. Així doncs amb aquesta dinàmica s’arribava al minut 15 amb un gol d’avantatge per part dels igualadins (9-8) que feia preveure un matx equilibrat. Però va ser a partir de l’equador de la primera meitat que l’Igualada es va posar les piles en defensa, i en atac continuaven oferint un gran repertori de gols, gràcies sobretot als contraatacs provocats per la bona tasca en defensa. Una tasca que va fer que el Palafrugell fos incapaç de marcar durant 12 minuts (del 15 al 27) i establir un parcial de 12 a 1 en l’últim quart d’hora de la primera meitat. A més, cal afegir-hi mèrit sabent que els visitants són el tercer equip més golejador de la lliga. La primera part va acabar amb un contundent 21 a 9 favorable als locals.

La segona meitat va tenir força elements comuns amb la primera, ja que a l’inici els dos equips van tornar a sortir concentrats en atac però en defensa els igualadins – que en la primera part havien acabat trobant la fórmula per aturar els visitants – tornaven a estar fluixos. En cap moment es patia per la remuntada, però el marcador tampoc s’ampliava, a l’equador de la segona part el parcial era el mateix que en la primera (9-8), fet que feia lluir un 30 a 17 al marcador. Va ser també en aquest moment, que els palafrugellencs van renunciar a l’atac gràcies a les continues bones defenses dels igualadins, que els enfonsava cada cop més tant mental com físicament. L’Igualada en canvi, en estat de gràcia, seguir donant espectacle en atac com mai ho havien fet en aquesta temporada, tots els integrants de l’equip havien aconseguir marcar. Així doncs es va arribar al final del partit amb un marcador favorable als locals de 38 a 20.

Gran lliçó oferta dels igualadins al líder de la categoria, que se’n tornava cap a casa amb una dura derrota per 18 gols de diferència. L’Igualada va desplegar un joc inèdit, que tant de bo fos sempre el mateix, i es va treure de sobre els fantasmes que l’espantaven per haver perdut dos partits contra rivals importants.

Entrenats per José Manuel Jiménez, van jugar: Jordi Bermejo (5 a.) i Víctor García (3 a.), com a porters. José Ramallo (2 gols), Martí Ruíz (2), Esteban Lezama (2), Rubén Álvarez (1), Pol Cantero (10), Adrián Suero (4), Miquel Albareda (2), Sergi Garcia (1), Jordi Grado (5) i Òscar Visa (6).

 

SÈNIOR FEMENÍ PRIMERA CATALANA. 1ª Fase. Grup A. Jornada 8

Club Handbol Igualada 34 – 16 Club Handbol Vilanova del Camí

Victòria contundent per seguir invictes

Aquest passat dissabte 13 de desembre, l’equip Sènior Femení del Club Handbol Igualada va disputar un derbi contra les jugadores de Vilanova del Camí a les pistes polivalents de les Comes.

L’equip de l’Igualada, que encapçala la classificació, rebia un equip situat a la part baixa, tot i això les locals van haver de lluitar cada gol, ja que el Vilanova va sortir a la pista entregat i amb ganes de fer-ho bé i endur-se el partit. Les igualadines van començar amb intensitat fent un parcial de 5 a 0, però aquesta intensitat va anar disminuint i, juntament amb els llançaments fallats de cara a porteria, les vilanovines van aconseguir apropar-se al marcador fins arribar al resultat de 10-8. Tot i que el Vilanova es va apropar en el marcador, les igualadines van tornar a forçar una mica i van aconseguir arribar a la mitja part amb un parcial de (15-9).

A la represa del partit, hi va haver un canvi d’actitud de les jugadores locals, que van sortir molt més fortes que a la primera part, amb una intensitat defensiva més forta. Això va permetre que poguessin desplegar el seu joc ràpid en moltes ocasions. Tot i que la defensa del Vilanova va ser una defensa molt forta, les jugadores de l’Igualada van ser capaces de distanciar-se en el marcador gràcies al joc d’equip. Finalment, el canvi de defensa que va plantejar l’entrenador de les igualadines, va fer que les visitants tinguessin més problemes, ja que es va dificultar molt la circulació de pilota i les vilanovines tenien una dificultat per poder trencar la defensa local. El resultat final va ser de 34 a 16.

Amb aquesta victòria aconseguida al primer partit de la segona volta de la 1a fase, les noies del Sènior del Club Handbol Igualada mantenen el lideratge de la classificació seguint invictes.

Per part de l’Igualada, dirigides per Jordi Riba, van jugar: Míriam i Vanesa (porteres), Nora, Marta, Alicia, Mar, Ainoa, Jana, Laura B., Raquel i Jordina.

 

PRIMERA CATALANA JUVENIL MASCULINA. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 8.

Club Joventut Handbol Mataró 34 – Club Handbol Igualada 27

Un Juvenil compromès a Mataró

Aureli Sendra – Vuitena jornada de Primera Catalana Juvenil masculina disputada dissabte al vespre a Mataró i nova derrota igualadina enfront un potent Mataró, segon a la classificació de la lliga.

Esperàvem un partit difícil i segurament desequilibrat a favor del Joventut Mataró, era qüestió doncs afrontar-lo amb actitud i donar poques facilitats. Així va ser, els mataronins tècnicament superiors en conjunt, van començar dominant al marcador però sense poder escapar-se amb molta diferència. El 15 a 11 del final de la primera part podria haver estat menys si l’encert igualadí en jugades clares de gol hagués estat superior.

La segona part va ser desigual, els primers 15 minuts el Mataró va aconseguir posar-se 11 gols per davant d’un Handbol Igualada descentrat, mica en mica però amb actitud en defensa i recuperant l’encert en el tir varem atansar-nos a tenint jugada d’atac per reduir a 5 gols la diferència. Nervis i temps mort dels mataronins que es van reposar i van matar el partit al deixant el 34 a 27 al marcador.

Al final ens queda la sensació d’haver fet un partit molt seriós i potser amb un resultat excessiu pel joc que es va veure.

Van jugar com a jugadors de camp Carles Serra a la porteria Pere Sendra , David Díaz, Blai Martínez, Jordi Balsells, Eric Bonilla, Xavi Ballesteros, Àlex Campos, Guillem Aribau i Ivan Hernández, a les ordres de Pol Cantero.

 

LLIGA CATALANA. JUVENIL FEMENINA. 1a fase. Grup únic. Jornada 10.

Club Handbol La Salle Montcada 19 – 15 Club Handbol Igualada

Els bons resultats arribaran

Aquest diumenge dia 14 de desembre a les 9 hores s’ha disputat al Pavelló Municipal De Montcada i Reixac, el partit de lliga del Juvenil Femení del Club Handbol Igualada contra el Club Handbol La Salle Montcada.

Partit en el que les igualadines han estat bastant desconegudes en el joc d’atac encara que durant moltes fases del partit semblava que aquesta tònica havia de canviar, però això va ser tan sols un mirall. Si les jugadores haguessin estat al seu nivell i l’encert al inici del partit de cara a porteria un altre (recordem que es van fallar dos penals als primers minuts) el resultat hagués estat favorable per l’equip Igualadí.

Pel que fa al joc desplegat per les jugadores de l’Igualada, bona primera part en defensa, encara que fos en el tram final de la primera part quan les locals han aconseguit igualar marxar àmpliament en el marcador, el resultat final d’aquesta primera part ha estat de 10 a 5.

A La segona part les Igualadines, han sortit a guanyar el partit, però el desencert de les Noies de l’Igualada, i el parquet de la pista al que mai s’han acostumant les nostres jugadores, van fer que l’equip local, no deixés de manar en el marcador encara que les noies retallaven distàncies i s’apropaven moltíssim en el marcador, però finalment no va poder ser. Les igualadines no tenien el dia, pilotes per sobre la porteria i també s’ha de dir una gran intervenció de la portera local, va fer que les igualadines es vinguessin als darrers minuts més avall marxant les jugadores locals de quatre gols . El resultat final de la segona part va ser de 19 a 15.

Hem de demanar a les jugadores que continuïn lluitant, i jugant al seu nivell, si ho fan, sense cap mena de dubtes, amb motivació i concentració no fallaran en els partits importants i acabaran fent una bona temporada a la sempre difícil Lliga Catalana, ànim jugadores.

ENTRENADOR JOSEP GARCIA.  JUGADORES: IRENE GARRIDO, ANA VAZQUEZ, ANA RODRIGUEZ,  IOLA, MARINA JUST, AROA, MARCELA ESQUERRA, MARIA BARRANTES,PAULA DOMINGO, ORIADNA, ANDREA TORREGROSA, MARINA AGUT  ,MARIA NOGUERA , JULIA ESTANY

 

 

CADET FEMENÍ. LLIGA CATALANA. 1ª FASE. Grup Únic. Jornada 8

Handbol Ribes 42 – 27 Club Handbol Igualada

Cal un canvi d’actitud

Dissabte passat a les 19:30 hores, les noies del cadet es desplaçaven a St. Pere de Ribes per disputar un nou partit de lliga després d’una jornada de descans.

Es tractava d’un partit en el que s’enfrontaven dos equips que es coneixen perfectament. Dos equips d’un nivell de joc molt similar, amb enfrontaments que sempre han acabat amb resultats molt igualats, en definitiva es preveia un partit disputat i amb alternatives al marcador. Però, malauradament, aquesta sensació no es va convertir en realitat.

Des d’un inici les jugadores de Ribes es van posar per davant al marcador i així es van mantenir durant tot el partit. En cap moment es va veure que les jugadores igualadines poguessin tenir opcions. Tot i escorçar la diferència a 3 gols, i arribar al minut 25 de la primera part amb un resultat de 15-12, no es va saber reaccionar i al final dels primers 30 minuts el marcador ja era de 22-16.

La represa no va mostrar res diferent i les jugadores locals mica a mica anaven ampliant la seva diferència, aquesta ja era de 11 gols al minut 20, sense oposició per part de les nostres jugadores. Veient la situació, l’actitud i el joc de les nostres cadets en els últims enfrontaments, potser s’haurien de fer algunes preguntes i mirar de trobar les respostes. No pot ser que la defensa intensa que sempre han tingut hagi desaparegut d’aquesta manera, no pot ser que no tinguin idees en atac i semblin perdudes com si no sabessin que fer, no pot ser que noies que sempre han estat tan involucrades amb l’handbol, no faltant pràcticament mai als entrenaments, jugant en moltes ocasions sense estar en òptimes condicions físiques… hagin perdut aquestes ganes de lluitar i no gaudeixin a la pista. El guanyar o perdre no té cap valor, el tornar a gaudir jugant si que el té.

Finalment el resultat definitiu del partit va ser de 42-27. Molts gols encaixats i molta diferència al marcador per la realment existent entre aquests dos equips. Felicitar a les jugadores de St.Pere de Ribes i animar a les igualadines a no decaure i a seguir.

Entrenades per Jose, van jugar:

Portera: Lidia. Jugadores: Aida, Carla, Elia R., Elia T., Maria, Marta, Amanda, Júlia i Olga.

 

INFANTIL MASCULÍ. LLIGA CATALANA. 1a fase. Grup A. Jornada 8.

ASME Voramar “A” 30 – 24 Club Handbol Igualada

Per molt poc

15995788776_e198e4bd92_k

Aquest dissabte l’equip infantil masculí es va desplaçar a Barcelona al camp del Voramar, segon classificat de grup en la Lliga Catalana.

L’equip va sortir a pista amb l’objectiu de emportar-se la victòria doncs ja va demostrar a les Comes que era un objectiu perfectament assolible.

En els primers minuts els jugadors del Igualada no van saber desplegar el seu joc i l’equip local es va avançar amb un parcial de 5-0 fruit d’una bona combinació defensiva combinat amb una sèrie d’imprecisions per part dels Igualadins. Però els jugadors del Igualada no van tirar la tovallola i mica en mica van imposar el seu ritme, endurint la defensa i generant nombroses  ocasions de contracop van aconseguir retallar el marcador per arribar al descans amb un prometedor 15-16 .

Arrancava el segon temps i l’equip Igualadí seguia lluitant cada pilota , el partit estava molt igualat, i el marcador seguia molt equilibrat. El partit ja es va tornar molt intens defensivament i van entrar en joc les sancions , cosa que va afavorir petits avantatges per ambdues parts. En els darrers 5 minuts els jugadors del Handbol Igualada van cometre algunes errades que el Voramar va saber aprofitar, guanyant el partit amb un resultat de 30-24 .

Pel Handbol Igualada van jugar:  Iker Sabuquillo, Biel Hornas, Toni Puig, David Malpartida, Marc Espinagosa, Iván Ruiz, Gerard Carrasco, Marc Andreu,  Xavier Reina, Fernando Almendro, Arnau Torner, ,Jose Herreria, a la portería Joel Solanelles . Entrenadors: Jose A Herreria , Sergi García.

 

INFANTIL MASCULÍ PRIMERA CATALANA. 1ª Fase. Grup A. Jornada 8

Handbol Sant Cugat “C” 27 – 22 Club Handbol Igualada “B”

Cal treballar fins al final

El passat diumenge 14 de desembre, l’equip infantil masculí “B” del club es va desplaçar a Sant Cugat del Vallés per disputar la vuitena jornada de lliga.

A l’inici del partit, els igualadins van sortir posats dins del partit aconseguint que hi hagués un intercanvi de gols. Però els locals van augmentar la seva intensitat defensiva dificultant molt l’atac dels visitants, que acabava amb llançaments poc clars o amb pilotes perdudes per precipitació dels jugadors de l’Igualada. A més, els jugadors locals van saber trobar el punt dèbil dels nostres jugadors i el van saber aprofitar aconseguint que els seus atacs acabessin en gol en moltes ocasions. A més, cada cop que finalitzava l’atac igualadí, els jugadors del Sant Cugat pujaven la pilota de forma ràpida, aconseguint trobar-se amb una defensa descol·locada, cosa que van saber aprofitar molt bé, aconseguint arribar a la mitja part amb un resultat de 16 a 10 a favor dels locals.

A la segona part, l’equip igualadí va sortir amb una defensa 3:3, una defensa completament diferent a la realitzada a la primera part, per poder sorprendre als jugadors del Sant Cugat. Els jugadors de l’Igualada van sortir amb molta intensitat i amb moltes ganes de donar la volta al marcador i això es va notar en defensa. Els jugadors igualadins van aconseguir realitzar una defensa molt forta aconseguint tallar pilotes en defensa que es convertien en contraatacs clars acabats en gol. A més, amb aquesta intensitat defensiva, van aconseguir que els locals es precipitessin en atac i no tinguessin oportunitats clares de gol. Els igualadins van aconseguir un parcial inicial de 0-4 que va fer que tornessin a estar al partit i, fins al minut 8 d’aquesta part, els jugadors locals no van ser capaços de perforar la porteria visitant. A partir d’aquí, hi va haver un intercanvi de gols on els igualadins anaven empatant el partit o un gol per sota. Els igualadins havien fet el més difícil de tot. Al minut 16, l’entrenador local va demanar un temps mort i va fer canvis en l’equip que es van notar molt. Això, juntament amb el cansament dels jugadors de l’Igualada, va fer que els jugadors locals tornessin a marxar en el marcador aconseguint una distància de 5 gols que es va acabar mantenint fins al final del partit arribant al resultat final de 27 a 22.

Animar als joves jugadors de l’Igualada a seguir treballant fort.

Per part de l’Igualada, entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Bernat i Pol.Q (porters), Edgar, Biel, Agustín, Pol C., Isaac i Marc Muntané.

 

ALEVÍ MIXTE CAMPIONAT PROMOCIÓ. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 7

Club Handbol Martorell 7 – 9 Club Handbol Igualada “A”

Bon resultat davant d’un bon rival

El passat dissabte 13 de desembre, l’aleví “A” es va desplaçar a la pista de l’actual segon classificat, el Martorell, per disputar la setena jornada de lliga.

A la primera part, els igualadins van sortir posats dins del partit i van aconseguir marcar terreny des d’un principi. Tot i això, els jugadors locals no van posar les coses fàcils als jugadors igualadins i lluitaven totes les pilotes. Un bon joc en atac que aconseguia llançaments de forma clara, va fer que aquesta part se l’emportés l’equip igualadí.

A la segona part, els jugadors de l’Igualada van sortir amb la mateixa intensitat, però els jugadors locals encara van augmentar més la seva intensitat i eren capaços de donar molts més problemes a la defensa visitant. Els dos equips van lluitar totes les pilotes, cosa que va fer que en tot moment hi hagués molta igualtat en el joc dels dos equips. Tanta igualtat va fer que cap dels dos equips fos capaç d’emportar-se aquesta part a favor seu, el resultat final va ser un empat.

A la tercera part, la dinàmica del partit tornava a ser la mateixa que en les altres parts. Els dos equips lluitaven per emportar-se la part realitzant un molt bon atac que dificultava molt les coses a les defenses. Els jugadors igualadins realitzaven un bon atac aconseguint desmarcar-se i que en tot moment els llançaments fossin clars. Això, juntament amb les bones parades del porter visitant, va fer que als últims segons de la part els igualadins aconseguissin emportar-se la part a favor seu i, a conseqüència, el partit.

La dinàmica de tot el partit va seguir a la quarta part. Els jugadors igualadins aconseguien desmarcar-se i llançar en posicions clares, però els costava molt parar els atacs dels locals, que aconseguien llançar davant de porteria en situacions molt còmodes. Els igualadins van baixar una mica el seu nivell, cosa que van saber aprofitar els jugadors locals per poder emportar-se aquesta part a favor seu.

El resultat final va ser d’una part a favor del Martorell, una part empatada i dues parts a favor de l’Igualada. Animem als nostres jugadors a què segueixin treballant fort als entrenaments per poder millorar.

Per part de l’Igualada, entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Xènia, Dimas, Dani, Arnau, Eric, Marc i Igor.

 

 

ALEVÍ CAMPIONAT PROMOCIÓ. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 7

Club Handbol Igualada 6 – 10 E.H Sant Vicenç dels Horts 

Un pas endavant

 

Aquesta setmana l’aleví B del Club Handbol Igualada es va enfrontar a l’E.H Sant Vicenç dels Horts. Tot i que sabíem que era un rival superior, els nens i nenes d’Igualada van fer un bon paper.

Al principi i com ja és costum, els va costar entrar al partit, ja que es van perdre moltes pilotes i la defensa dels igualadins era mínima.

Aquesta actitud però, va canviar al llarg de la segona part, posant-li les coses més difícils a l’oponent.

La tercera part va ser molt semblant a la segona, aquestes dues van suposar una millora defensiva, gràcies a les ajudes en defensa. També es van realitzar millors passades, cosa que els va permetre arribar més cops a la porteria rival.

Això sí, l’última part va ser la millor amb diferència. Els petits ens van fer patir fins al final, ja que van saber posar-se a l’alçada de l’oponent, i el marcador va anar molt just fins l’últim moment. Aquest canvi d’actitud els va permetre guanyar l’última part.

Tot i que el partit va acabar en derrota, va suposar una pujada d’ànims dels jugadors, que esperem que poc a poc siguin capaços de guanyar més parts fins aconseguir una victòria.

Jugadors/es: Mèlat, Lucia, Núria, Àlex, Albert, Raül, Hugo, Joan i Emili.

Entrenadora: Marta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *