Club Handbol Igualada

logo_2-removebg-preview (2)

Cròniques dels partits: 29 i 30 de novembre.

SÈNIOR MASCULINA TERCERA CATALANA PREFERENT. 1ª Fase. Grup B. Jornada 9.

Juventut Handbol Mataró “C” 27 – 25 Club Handbol Igualada

Derrota evitable

IMG-20141130-WA0000

Ton Casellas – Igualada. Partit corresponent a la novena jornada de lliga, disputat a Mataró dissabte a un quart de 9 del vespre que enfrontava el Mataró amb l’Igualada, tercer i segon classificats respectivament.

Era un partit transcendent ja que els dos equips es disputaven la segona plaça de la lliga, a més, servia per tornar a veure en escena l’equip igualadí que la setmana passada va perdre la imbatibilitat després de vuit jornades disputades.

La primera part va començar amb els igualadins gens concentrats i sense energia per enfrontar-se a un rival de qualitat. Aquest fet va permetre als locals establir un contundent parcial de 12 a 6 quan només s’havien disputat 15 minuts de joc. Aquest mal començament – sumat a la diferència de gols – va ser el preludi d’un partit que no feia massa bona pinta. Tot i així, els visitants van intentar desplegar el seu joc i van aconseguir almenys frenar la ratxa golejadora dels mataronins (només van fer 3 gols fins al final de la primera meitat). Però en l’aspecte ofensiu l’equip igualadí seguia sota mínims, no trobava ocasions clares de llançament i quan les tenien, en la majoria de les vegades, apareixia el pal o el porter per evitar que la pilota entrés a la porteria. Així doncs, la primera meitat es va tancar amb un resultat favorable als locals de 15 a 11.

La segona meitat va ser força diferent de la primera, els igualadins van estar força concentrats durant tota la part, a diferència dels horrorosos primers minuts del partit. El partit s’havia posat seriós, intens, es notava que a la pista hi jugaven dos dels millors equips de la categoria. Posant les coses difícils en defensa al Mataró i trobant més oportunitats de gol, l’Igualada aconseguia acostar-se al marcador i fer entrar la por als jugadors locals. A l’equador de la segona meitat el resultat era de 21 a 18, la diferència era recuperable. La tònica va ser la mateixa i aquest esforç va permetre als igualadins posar-se només un gol per sota a un minut del final. El pivot igualadí va tenir l’oportunitat d’empatar el partit en un contraatac que ell mateix havia provocat, malauradament la pilota li va jugar una mala passada i se li va escapar. Al següent atac els locals van sentenciar el partit. El resultat final va ser de 27 a 25.

Tot i aquest mal final que deixa un mal sabor de boca, els igualadins van demostrar que són capaços del millor i del pitjor, i que si es vol arribar lluny aquesta temporada no es poden tenir minuts de desconcert total, i menys amb un equip amb talent, que ho sap aprofitar i com va passar en aquest cas, sentencia el partit amb 15 minuts. Després d’aquest resultat l’Igualada baixa fins a la quarta posició just la setmana abans que s’enfronti al líder de la competició, serà una nova prova de foc.

Entrenats per José Manuel Jiménez, van jugar: Jordi Bermejo (6 a.) i Víctor García (3 a.), com a porters. Jordi Vilarrubias (2), Esteban Lezama (4), Rubén Álvarez, David Cubí (2), José Luís Álvarez, Raúl Úbia, Pol Cantero (3), Òscar Visa (8), Miquel Albareda (1), Dani Fons, Jordi Grado i Martí Ruíz (5).

 

SÈNIOR FEMENÍ PRIMERA CATALANA. 1ª Fase. Grup A. Jornada 7.

Club Handbol Igualada 39 – 14 Club Handbol Montbui

Volta perfecta

El passat dissabte 29 de novembre, les noies del primer equip del club van disputar la setena jornada de la primera fase contra l’Handbol Montbui.

Les igualadines van sortir molt concentrades en el partit realitzant una defensa ferma que juntament amb la seva portera, van fer que l’Handbol Montbui tingués dificultats a l’hora d’atacar. Les igualadines van aconseguir desplegar el seu joc tallant algunes pilotes en defensa que es convertien en contraatacs que majoritàriament acabaven en gol. Les jugadores locals van ser capaces de superar la defensa visitant aconseguint un parcial de 7-0 a favor. Durant la primera part, les jugadores de l’Igualada van seguir realitzant un bon joc d’atac amb jugades en equip i amb una defensa forta que feia que s’arribés a la mitja part amb un 19-6 a favor de les locals.

A la segona part, les jugadores locals no van afluixar i en tot moment van saber implantar el seu joc davant del Montbui. Les jugadores visitants no tenien gens fàcil el seu atac ja que la defensa igualadina va tornar a ser una defensa ferma que juntament amb les parades de la seva portera evitaven que moltes jugades acabessin en gol. Les igualadines van anar molt fortes durant els 60 minuts aconseguint un desgast físic en l’equip rival que veia com a la fase final del partit les jugadores locals realitzaven molts contraatacs. El resultat final del partit va ser de 39-14.

Dos punts molt importants per a les nostres noies, que a l’acabar la primera volta, segueixen mantenint la primera posició del grup A sense haver perdut cap punt.

Per part de l’Igualada, dirigides per Jordi Riba, van jugar: Míriam i Vanesa (porteres), Nora, Marta, Alicia, Jordina, Mar, Ainoa, Jana i Laura B.

PRIMERA CATALANA JUVENIL MASCULINA. 1ª Fase. GrupÚnic. Jornada 7

Club Handbol Igualada 42 – 26 Handbol Cooperativa Sant Boi

Magnífica victòria del juvenil

15296100323_67134f45c1_k

Aureli Sendra – Els nois del juvenil no van fallar en el partit de cloenda de la presentació oficial dels equips del Handbol Igualada d’aquesta temporada, en la setena jornada de Primera Catalana Juvenil masculina diumenge a Les Comes amb una victòria contundent davant un clàssic de l’handbol com és La “Cope” de Sant Boi.

El partit va començar amb un joc igualat durant els primers minuts , tots estàvem però, pendents de la concentració que altres vegades ens ha jugat males passades. Diumenge no era el dia, poc a poc l’Igualada es distanciava al marcador fins a 5 gols al minut 25. Defensaven amb autoritat i trenaven atacs ben elaborats que acabaven amb gols. Les jugades reflectien a la pista el treball fet als entrenaments realitzant sens dubte, la millor primera part de la temporada que va portar a la màxima diferència del partit amb el 20 a 14 al xiulet dels primers 30 minuts.

La segona part va començar amb el suport d’una graderia aquesta vegada plena de pares i companys, sobretot dels més petits del club que gaudien d’una categoria on el joc de l’handbol comença a ser físicament molt intens i espectacular. L’exemple de bon joc i actitud dels juvenils continuava a la pista i a mesura que transcorria el partit els igualadins es creixien, les errades es minimitzaven tot al contrari que els santboiencs. El marcador es va anar eixamplant per l’Igualada cada cop més, fins al esplèndid 42 a 26 del final del partit.

Enhorabona nois, us ho mereixeu!

Van jugar a les ordres de Pol Cantero, Carles Serra a la porteria Pere Sendra , David Díaz, Blai Martínez, Jordi Balsells, Eric Bonilla, Xavi Ballesteros, Sergi Ballesteros, Àlex Campos, Guillem Aribau i Ivan Hernandez com a jugadors de camp.

CADET FEMENÍ. LLIGA CATALANA. 1ª FASE. Grup Únic. Jornada 7.

Club Handbol Igualada 22 – 31 Sant Esteve de Palautordera

Sense canvi

Dissabte dia 29 es va disputar a la Sala de Barri del Pavelló de Les Comes el partit que enfrontava l’equip cadet femení de l’Igualada amb el Sant Esteve de Palautordera, corresponent a la setena jornada de lliga.

Nova jornada de lliga i cap de setmana complet pel Club Handbol Igualada que, diumenge al matí,  celebrava la presentació dels seus equips per aquesta temporada 2014-15.

Un partit que no va tenir un inici gaire esperançador i en el que no es va poder apreciar cap canvi destacable, seguint la tònica de les últimes jornades. Al 10 minuts de joc el marcador ja mostrava un resultat de 0-7,  i les jugadores del cadet no van ser capaces d’inaugurar el seu compte particular. Com ja va sent habitual últimament, a les noies del cadet els costa trobar el seu lloc a la pista, ficar-se en el partit i sembla no tenir clar el que han de fer. Tot i així, van tenir les seves opcions i els gols van començar a arribar. Amb una petita reacció, van aconseguir mantenir aquesta diferència de 7 gols en contra durant la resta de la primera part, que va acabar amb un resultat de 7-14.

El període de descans no va provocar cap canvi significatiu. Els primers minuts de la segona part també van ser incerts i plens de dubtes. Només un gol en 10 minuts així ho demostra. Va ser a partir del minut 15 quan es va veure alguna millora en les nostres jugadores. En aquest moment el resultat era de 11-21, però els gols arribaven amb més facilitat. Potser amb una defensa més intensa, les noies igualadines haguessin pogut reduir diferències. El balanç dels últims 10 minuts de joc va ser de 9 a 7 a favor de les jugadores locals, deixant un marcador final de 22-31.

Esperem que aquests instants de reacció siguin més freqüents perquè saben que ho poden aconseguir.

Entrenades per: Jose i Bernat

Van jugar: Nuria (lesionada), Lidia i Jana (porteres). I Aida (lesionada), Carla, Elia T.,Elia R., Maria, Marta, Alba, Amanda, Julia i Olga.

INFANTIL MASCULÍ LLIGA CATALANA. 1ª Fase. Grup A. Jornada 7.

Futbol Club Barcelona 35 – 10 Club Handbol Igualada

Toca millorar

15295699003_765421977e_k

El passat dissabte es va disputar el partit de lliga Catalana Infantil Masculí en el que l’equip va viatjar a casa del líder, el Futbol Club Barcelona.

L’equip va sortir a pista molt nerviós i no va aconseguir centrar-se en cap moment en el partit. La forta defensa del FCB combinada amb una bona execució del contraatac va propiciar que de seguida es posés per davant en el marcador agafant una renda insuperable pels jugadors igualadins.

En la represa el partit va mantenir la tònica inicial, tot i les indicacions dels entrenadors, l’equip igualadí no aconseguia concentrar-se i desplegar el joc al que ens té acostumats. Així el FCB Handbol seguia augmentant paulatinament la renda de gols finalitzant el partit amb un resultat de 35-10 , marcador que reflecteix la poca intensitat mostrada pels jugadors de l’Igualada.

És temps de reflexionar i aprendre de les errades per millorar en el futur.

Pel conjunt igualadí han jugat: Iker Sabuquillo, Biel Hornas, Toni Puig,   Pol Calvet, David Malpartida, Marc Espinagosa, Iván Ruiz, Marc Andreu, Agustín Vazquez, Xavier Reina, Fernando Almendro, Arnau Torner, ,Jose Herreria, a la portería Joel Solanelles . Entrenador: Jose A Herreria, Sergi García.

 

INFANTIL MASCULÍ PRIMERA CATALANA. 1ª Fase. Grup A. Jornada 7

Handbol Berga 20 – 18 Club Handbol Igualada “B”

Mal partit

El passat dissabte 29 de novembre, l’equip infantil masculí “B” del club es va desplaçar a Berga per disputar la setena jornada de lliga.

A l’inici del partit, els dos equips van sortir molt adormits i no van ser capaços de perforar la xarxa de l’equip rival fins al minut 6. Era l’equip local el que aconseguia fer-ho primer i els nostres no van ser capaços de fer-ho fins al minut 8. La defensa dels igualadins va ser una mica fluixa comparada amb la que estem acostumats a veure. Això feia que els jugadors del Berga juguessin amb tranquil·litat i que aconseguissin llançar des de bones posicions. Els jugadors locals van començar a fer una defensa molt oberta, cosa que va dificultar l’atac als nostres jugadors, que no estan acostumats a trobar-se una defensa així. Els igualadins realitzaven jugades individuals en comptes de jugar en equip i això feia que els atacs fossin curts i que es perdessin moltes pilotes. Cap al final de la primera part, els nostres jugadors es van despertar i van forçar més en defensa aconseguint que l’equip local tingués errors i d’aquesta forma poder tallar alguna pilota que es va convertir en contraatac. Amb aquesta dinàmica els jugadors igualadins van ser capaços de remuntar el marcador i anar al vestidor amb un resultat de 9 a 9.

La segona part va ser calcada a la primera part. Els nostres jugadors van sortir una mica freds, cosa que va aprofitar l’equip local per marxar de dos gols al marcador. A partir d’aquest moment, el jugadors de l’Igualada sempre estaven a un gol per sota o empatant al marcador. Finalment, el resultat va ser 20-18 a favor del Berga.

Per part de l’Igualada, entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Bernat (porters), Edgar, Biel, Agustín, Pol C., Marc Martínez i Marc Muntané.

 

INFANTIL FEMENÍ. LLIGA CATALANA. 1ª FASE. Grup Únic. Jornada 7.

Club Handbol Igualada 23 – 42 Club Handbol Ascó

Seguim treballant per millorar el joc

Aquest dissabte, 29 de novembre, l’equip infantil femení del C.H.I s’enfrontava amb el cinquè classificat de la Lliga Catalana, el C.H. Ascó, un rival d’entitat que demanava la màxima concentració a les nostres joves jugadores per poder aconseguir desenvolupar un bon joc al llarg del 50 minuts del partit.

El matx va començar força bé pels interessos de les igualadines que tot i anar a remolc en el marcador estaven jugant un partit molt seriós en tots els aspectes. Però poc a poc les jugadores de l’Ascó anaven agafen avantatge en el lluminós gràcies a un bon joc col·lectiu ofensiu que les jugadores de casa nostra no vam saber aturar mai.

L’aspecte positiu del matx és que cada vegada veiem el C.H.I més confiat i amb les idees més clares en el seu joc d’atac, però com reflecteix el lluminós al final del matx les igualadines encara el queda molt treball a fer en l’aspecte defensiu del joc, ens falta interioritzar conceptes Claus del sistema defensiu, tingué molt més acurada la nostra tècnica individual defensiva i a nivell mental encara ens falta mantenir la concentració defensiva al llarg de tot el partit.

Tot i així felicitar a les jugadores per la seva entrega i treball durant tot el matx i animar-les a seguir treballant.

Per finalitzar, no podem deixar de comentar el rol de les àrbitres d’aquest matx en el que van estar realment molt poc afortunades i, el més trist de tot, és que sembla ser que en aquestes edats quan les jugadores s’estan formant la parella arbitral d’aquest cap de setmana no va estar a l’alçada de les circumstàncies, potser no tant pel que fa al criteri arbitral sinó per l’aspecte més psicològic de l’arbitratge. Tot plegat una llàstima i esperem que aquesta jove parella arbitral reflexioni sobre la seva actuació d’aquest dissabte i com fan tots el equips treballin durant la setmana per corregir els greus errors que van cometre, ja que pel bé de l’handbol en edats de formació actuacions com les del dissabte no ajuden en res.

Pel Club Handbol Igualada dirigides per Joan Alcoberro i Pere Sendra van jugar: Jana i Xènia (porteria); Alba Camañes, Júlia; Laia; Alba Casé; Amanda, Olga ; Natalia; Gabriela; Ane i Judit (lesionades).

 

ALEVÍ MIXTE CAMPIONAT PROMOCIÓ. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 6

Club Handbol Igualada “A” 12 – 4 Himesa SA Súria

Bon partit

El passat dissabte 29 de novembre, el nostre aleví “A” va rebre a Les Comes a l’Himesa SA Súria per disputar el partit de la sisena jornada de lliga.

A la primera part els igualadins van sortir una mica adormits però ràpidament van començar a realitzar una bona defensa dificultant l’atac als jugadors del Súria. A més, els nostres alevins van ser capaços de desmarcar-se molt clarament dels seus defensors aconseguint llançament en bones posicions que acabaven en gol. Això va fer que aquesta part se l’emportés l’equip igualadí.

A la segona part, els jugadors visitants van sortir molt més posats que els nostres i, novament, es van tornar a posar per davant al marcador a l’inici de la part. Però tornant a la dinàmica de la primera part, els locals es van tornar a posar les piles i van ser capaços de remuntar aquesta diferència acabant guanyant d’un gol aquesta part.

A la tercera part els igualadins van sortir a per totes, ja que sabien que si guanyaven aquesta part ja tenien guanyat el partit. Novament, els més petits de la casa van saber realitzar una molt bona defensa que dificultava molt l’atac dels jugadors del Súria, que acabaven llançant de posicions tancades, cosa que facilitava la feina al porter. Respecte a l’atac, en cap moment van tenir problemes, els jugadors van ser capaços de superar al seu defensor i un cop venia l’ajuda la deixaven anar al jugador que estava sol per acabar llançant sense cap defensa davant. Això va fer que gairebé tots els llançaments que es realitzaven fossin gol. Novament, els igualadins es van emportar la part.

A la quarta part, ja es podia notar el cansament dels nostres jugadors que de bon matí van disputar dos partits a la trobada de Vilanova del Camí. Això, juntament amb què només hi havia un canvi, va fer que els nostres jugadors estiguessin cansats. Però tot i això, els igualadins van ser capaços de treure forces d’on no n’hi ha per poder jugar com ells saben, amb una bona defensa i un molt bon atac. D’aquesta forma, l’equip local es va emportar l’última part.

El resultat final va ser de quatre parts a favor de l’Igualada i cap part a favor del Súria. Animem als nostres jugadors a què segueixin treballant fort als entrenaments per poder millorar.

Per part de l’Igualada, entrenats per Laura Baraldés, van jugar: Xènia, Dimas, Dani, Arnau, Eric i Marc.

 

ALEVÍ CAMPIONAT PROMOCIÓ. 1ª Fase. Grup Únic. Jornada 6.

Club Handbol Santpedor 4 – 0 Club Handbol Igualada (parts)

Anem progressant

Aquesta darrera jornada l’equip aleví B es va enfrontar al Club Handbol Santpedor.

El partit va tenir molt mal inici, ja que als igualadins els resultava molt difícil defensar correctament. Aquesta falta d’actitud defensiva va provocar una àmplia distància de l’equip rival en el marcador.

Aquesta dinàmica de falta d’actitud defensiva va ser predominant durant les dues primeres parts del partit.

De totes maneres, després de la mitja part, els petits van sortir amb ganes de guanyar, i van lluitar dins de la pista. Tot i que el rival fos superior, els igualadins no van baixar els braços i van posar en situacions molt complicades a l’aleví del Santpedor.

No va ser possible guanyar cap de les parts, però cal felicitar als nens per l’esforç i l’esperit lluitador que van mostrar en les dues últimes parts, i sobretot animar-los a que aquesta sigui l’actitud des de l’inici del partit fins al final.

Jugadors: Àlex, Raül, Albert, Emili, Joan, Hugo, Mèlat i Lucía.

Entrenadora: Marta Muñoz.

 

VIU L’HANDBOL (prebenjamí i benjamí)

L’handbol més divertit!

VIU Vilanova 2014.11.29

El dissabte 29 de novembre els equips del projecte Viu l’Handbol del CH Igualada van participar a la trobada del circuit “Handbolicat” celebrada a Vilanova del Camí.

L’equip benjamí va disputar tres partits. El primer contra l’escola Pompeu Fabra de Vilanova de Camí, el segon es va jugar amb el CEACA Tàrrega i finalment l’últim davant del CH Vilanova i la Geltrú.

L’equip prebenjamí va disputar els seus partits davant el CH Santpedor, l’equip de l’Acadèmia Igualada i l’escola Joan Maragall.

Al llarg del matí, els nens i les nenes de les categories prebenjamí i benjamí del nostre Club, van posar en pràctica tot allò que havien après en els entrenaments. Però, en aquesta ocasió els contraris no els ho posaven fàcil i els més petits es van haver d’esforçar de valent. Les curses amunt i avall de la pista, les passades de pilota, el llançaments a la porteria, s’anaven succeint sense descans. Quan els igualadins marcaven un gol ho celebraven amb ganes i si encaixaven un gol contrari, de seguida posaven la pilota en joc i a córrer una altra vegada.

El que més valorem és que tothom s’ho passat molt bé, hem gaudit de l’handbol i hem posat en pràctica els coneixements bàsics del joc que en un futur portaran a aquests nens i nenes a ser uns grans jugadors i jugadores.

La pròxima cita el diumenge 14 de desembre: Trobada Handbolicat del CHI per la Marató de TV3

Dirigits per Nora Muñoz i Jordina Marsal, van jugar: Júlia Oliveras, Alba Senar, Núria Checa, Núria Taixé, Llorenç Taixé, Xavier Malpartida, Roger Oliveras, Arnau Albareda, Aitor García, Oriol Cirera, Erik Angel, Anton Aguilera i Guerau Llansana.

Projecte Special

Club Handbol Vilanova del Camí 16 – 10 Club Handbol Igualada Special

Lliçó esportiva del Special

Special

Ton Casellas – Igualada. El passat dissabte dia 29 es va disputar al pavelló de Can Titó, a Vilanova del Camí, el partit amistós que enfrontava l’equip Special amb el cadet masculí del Club Handbol Vilanova del Camí.

El partit va constar de dues parts de 15 minuts. En la primera meitat els nois del Special estaven un pèl nerviosos i no van trobar la manera de fer una bona defensa davant l’equip rival. En atac només van ser capaços de fer 3 gols ja que hi havia molt poca comunicació entre l’equip, cosa que s’hauria de millorar a la segona part. La primera part va acabar amb un marcador de 10 a 3 favorable als vilanovins.

En la segona meitat, els jugadors visitants van sortir amb moltes més ganes de fer-ho bé i plantar cara a l’equip rival. Aquesta energia es va transformar en un joc més elaborat que els permetia fer gols més fàcilment. En defensa també es va notar aquest canvi i juntament amb les bones aturades del porter van fer possible guanyar la segona part, que va acabar amb el resultat favorable de 6 a 7.

Un partit amb dues cares on es va valorar l’evolució de tots els jugadors a mesura que passaven els minuts, un partit agradable de veure. Des d’aquí seguim animant a tots els jugadors que segueixin treballant fort als entrenaments i que no parin de lluitar.

Entrenats per Roger Calçada, Jordina Marsal, Eduard Jounou i Ton Casellas, van jugar: Raúl Bueno, Amador Moreno (1), Ariadna Povouj (1), Ivan Julio Atienza (porter), Àlex Fuentes, Dani El Haduchi i Cristian Ferreiros (8).

 Altres resultats:

Juvenil femení: Club Handbol Igualada 19 – 24 Balonmano Granollers

Cadet maculí: Balonmano La Roca 49 – 14 Club Handbol Igualada

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *